021-7356

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

با این ده روش، پول خود را صرف خرید تجهیزات دوربین از نورنگار نکنید

با این ده روش، پول خود را صرف خرید تجهیزات دوربین از نورنگار نکنید

با فرا رسیدن تعطیلات نوروزی، احتمالاً به این فکر افتاده‌اید که حتما باید تجهیزات یا لنزهایی بخرید که بتوانید دوربین خود را ارتقاء دهید تا مبادا عکس‌های بی‌کیفیتی از سفر و طبیعت، ثبت کنید. اما خب گاهی تجهیزات دوربین خیلی گران است و برای ارتقاء عکاسی‌ و‌ دوربین، تمام آن‌ها را نمی‌توان با اندک عیدی‌ای که در هفته‌ی اول جمع کرده‌اید تهیه کنید! چاره چیست؟ حتماً باید از این تجهیزات استفاده کرد تا عکس‌های زیبایی با دوربین ثبت کرد یا راه دیگری نیز هست؟

ارتقاء عکاسیچه کسی دلش می‌خواهد عیدی‌هایی را که طی ایام نوروز جمع کرده در نورنگار خرج کند و برای دوربینش تجهیزات بخرد؟ مطمئناً هیچ‌کس دلش نمی‌خواهد عیدی‌هایی که با فرا رسیدن تعطیلات نوروزی جمع کرده ، برای خرید تجهیزات دوربینش خرج کند. هیچ نگران نباشید، نورنگار عیدی‌های شما را تهدید نمی‌کند. با رعایت این ده نکته، عیدی‌های شیرینتان را برای خریدن چیز‌های شیرین و خاطره ساز پس‌انداز کنید و بی‌خودی آن‌‌ها را در نورنگار خرج نکنید.

اصولاً نوروز، بهترین فرصت برای عکاسی از منظره و طبیعت است. چراکه با سفر در این تعطیلات،‌ می‌توانند از زیبایی‌های فصل بهار دیدن کرده و بهترین عکس‌های خود را ثبت کنند. اگر در تهران زندگی می‌کنید،‌ احتمالاً برای گذراندن تعطیلات به خارج از این شهر سفر می‌کنید. اگر عکاس باشید که چه‌بهتر، می‌توانید از مناظر سایر شهر‌ها مثل گیلان، شیراز، اصفهان، یزد، کاشان و … دیدن کرده و عکس‌هایی زیبا از آنجا ثبت کنید. اصولاً عکاس‌هایی که در تهران زندگی می‌کنند و حرفه‌های آن‌ها، عکاسی از منظره است، با این مسئله رو‌به‌رو هستند که‌” از کدام منظره عکس بگیرم؟ اصلاً منظره‌ای هم وجود دارد که بخواهم عکاسی کنم؟” و این،‌ یکی از بزرگ‌ترین بهانه‌های عکاسان تهرانی شده است. این دسته از عکاس‌های بهانه‌گیر، اکثر وقت خود را پشت کامپیوتر و تماشای عکس‌های اینترنتی که از منظره‌های مختلف ثبت‌شده، می‌گذرانند و آرزو می‌کنند کاش می‌توانستند چیزی نظیر همین عکس‌ها را ثبت کنند. و از همه بدتر، اینکه نمی‌توانند چنین عکسی ثبت کنند را به گردن نبود تجهیزات یا مناظر کافی در شهر خود، می‌اندازند.

خب البته که هرچه تجهیزات و گزینه‌های دوربینی که در دست داریم بیشتر باشد، خودبه‌خود عکس‌های زیباتری نیز ثبت می‌کنیم. مثلاً اگر از یک دوربین پیشرفته‌ی دیجیتالی DSLR‌ استفاده می‌کنید، حتماً با حالت‌های جدید آن مواجه شده‌اید. حالت هایی نظیر برفی، عکاسی از پرتره در شب، عکاسی از شمع، و … . این قابلیت‌ها طبیعتاً به شما توانایی‌های بسیار بیشتری می‌دهد تا بتوانید مثلاً از یک حیوان، در شب سفرتان عکاسی کنید. حتماً خیال می‌کنید که این تنها راه ثبت عکس‌هایی بی‌نظیر و باکیفیت است و خب چه کسی عیدی‌هایش را صرف خرید تجهیزات یا دوربین جدید از نورنگار می‌کند؟ ما شما را درک می‌کنیم و چند راه اینجا ذکر کرده‌ایم تا با مطالعه‌ی آن‌ها، حداقل تجهیزات کمتری بخرید و از آن‌ها، استفاده‌ی بیشتری ببرید.

به‌عنوان یک عکاس اولین توصیه‌ای که می‌توانم به شما بکنم، تمرین عکاسی است. تمرین، تمرین، تمرین، و بازهم تمرین. اگر واقعاً قصد عکاسی از طبیعت را دارید، باید تمرین کنید، حتی اگر دوربین پیشرفته‌ی دیجیتالی در دست داشته باشید ، بازهم نمی‌توانید یک‌شبه همانند آرت ولف، آثار زیبا خلق کنید. ولی اگر همواره تمرین کنید، می‌توانید بهترین و زیباترین عکس‌ها را با نام خود ثبت کنید. اگر حرفه‌ای شوید، که حتماً با تمرین به این مرحله می‌رسید، حتی اگر از تهران نیز زیاد فاصله نگیرید و به همان کوه دماوند کفایت کنید،‌ می‌توانید بهترین عکس‌ها را  ثبت کنید.

حالا این ده نکته را بخوانید، تا یاد بگیرید چگونه بدون خرج عیدی‌هایتان در راه خرید تجهیزات از نورنگار، بهتر و زیباتر عکاسی کنید.

۱.نکات ابتدایی کار با دوربین خود را یاد بگیرید

اگر از آن دسته عکاسانی هستید که تازه یک دوربین عکاسی خریده‌اید و با تنظیمات آن آشنا نیستید، بهتر است نگاهی به دفترچه راهنمای‌ آن کنید. بله شاید از نظر همه‌ی عکاسان، ساده‌ترین و بی‌اهمیت‌ترین چیز، دفترچه راهنما باشد، اما شاید باورتان نشود که خیلی از افراد پس از خرید دوربین، فکر می‌کنند کافی است دکمه شاتر را فشار دهند و بقیه‌ی کار را دوربین، برای آن‌ها انجام می‌دهد. و در آخر، بی‌کیفیتی اثرشان را گردن عدم  تجهیزات کافی می‌اندازند یا ادعا می‌کنند،‌ منظره‌ی مدنظرشان، آن‌قدرها هم زیبا نبوده و مناظر خارج از کشور،‌ یا دور از محل زندگی‌شان زیباتر و قشنگ‌تر است. فروشگاه نورنگار آموزش‌هایی در غالب کتاب‌های راهنما برای مبتدیان ترجمه، و فراهم کرده که با استفاده از آن‌ها می‌توانید بدون نیاز به خرید آن‌همه تجهیزات گران‌قیمت برای دوربین خود، بهتر و باکیفیت‌تر،‌ عکاسی کنید. اگر می‌خواهید از فروشگاهی جز فروشگاه نورنگار خرید کنید، حین خرید دوربین یا تجهیزات عکاسی، حتماً از آن‌ها درباره‌ی کتاب‌های راهنما و آموزشی سؤال کنید  تا در صورت وجود، راهنمای مبتدیان را در اختیار شما قرار دهند.

هنگام مطالعه‌ی راهنمای فارسی دوربینتان، حتماً نکات کلیدی کار با دوربین، قوانین شخص ثالث، نحوه‌ی جبران نوردهی‌ و روابط بین نوردهی و دیافراگم، تنظیم سرعت شاتر و ایزو(ISO) را مطالعه کنید. هرچند من نمی‌توانم در این مقاله، زیاد درباره‌ی جزئیات یک دفترچه‌ی راهنما یا کتاب راهنما توضیح دهم. چون این یک مقاله است و در آن صورت، مقاله خودش تبدیل به یک کتاب مجزا می‌شود. اما به‌هرحال، این مقاله شامل برخی نکات کلیدی از دفترچه‌های راهنما و پی‌دی‌اف و کتاب‌های اینترنتی می‌باشد که با رعایت آن‌ها، می‌توانید عیدی‌های خود را جمع کرده و آن‌ها را در نورنگار خرج نکنید. و بدون استفاده از تمام تجهیزات گران‌قیمت، عکاسی خود را ارتقاء دهید.

ارتقاء عکاسی

۲.دوربین خود را مطابق موقعیتی که در آن هستید، تنظیم کنید.

کلمه‌ی photography ریشه‌ی یونانی دارد به معنی نقاشی با نور می‌باشد. ( photo به معنی “نور” و graphe به معنی “نقاشی”). با توجه به معنی کلمه، باید متوجه شده باشید که منظور از عکاسی،‌ ثبت آثار زیبا با نوردهی مناسب است. یعنی جبران نوردهی، یا نور محیط باید در بهترین حالت خود قرار داشته باشد. اگر دقت کنید، عکس‌هایی که حین طلوع و غروب آفتاب ثبت کرده‌اید، بسیار زیبا‌تر از باقی عکس‌ها می‌باشد. حتی اگر یک آماتور باشید و با تلفن همراهتان، عکاسی کنید، بازهم عکس‌های طلوع و غروب آفتاب را زیباتر از باقی عکس‌ها ثبت می‌کنید. چون محیط بهترین نور را در اختیار شما قرار می‌دهد. و به عبارتی، زمان طلوع  و غروب خورشید،‌ صدر جدول محیط‌های به اصطلاح “خوش نور” قرارگرفته‌ است. روز‌های ابری رتبه‌ی دوم محیط‌های خوش نور را به خود اختصاص داده‌اند. چراکه  نور موجود در محیط‌های ابری، ملایم‌تر و ابریشمی‌تر از روز‌های آفتابی بوده و عکس‌ها، در شرایط نوری بهتر و درنهایت، زیباتر ثبت می‌شوند.

عکاس‌ها، اکثراً زیاد نوردهی را جدی نمی‌گیرند. من به‌شخصه از روز‌های آفتابی و پرنور با آسمان آبی بدون ابر، عکاسی می‌کنم که کنتراست بالا باشد. احتمالاً متوجه آب‌وهوای متغیر فصل بهار شده‌اید. این روز‌ها اصطلاحاً خوراک عکاسی‌اند. زیرا در آب‌وهوای بهاری، ابر‌ها زیباتر و دل‌نشین‌تر هستند و رنگ و لعاب آسمان، حال و هوای دیگری دارد و وقتی هوا از حالت بارانی به آفتابی تغییر می‌کند، شرایط محیطی و نوری، بهترین حالت برای عکاسی است و جان تازه‌ای به عکس‌های شما می‌بخشد. پس فرصت عکاسی در این روز‌ها را از دست ندهید.

اگر موبایل شما اندروید است و اپلیکشن هواشناسی روی آن نصب می‌باشد، حتماً قبل از عکاسی هواشناسی آن‌ روز را با موبایلتان چک کنید تا بتوانید برای عکاسی در روز موردنظرتان، برنامه‌ریزی کنید. خیالتان هم راحت باشد، هواشناسی تلفن‌ همراه شما، گاهی از هواشناسی اخبار تلویزیون نیز دقیق‌تر است. پس حتماً آن‌ را قبل عکاسی چک کنید.

ارتقاء عکاسی و دوربین

ارتقاء عکاسی

ارتقاء عکاسی

۳.موقعیت‌های جدیدی برای عکاسی بیابید و چندین بار به آنجا سر بزنید و عکاسی کنید.

به‌شخصه اکثر عکس‌های فوق‌العاده‌ام را از نزدیکی محل زندگی‌‌ خودم ثبت کرده‌ام،‌ و ثبت یک اثر خوب، از تهران تا شیراز و اصفهان نرفته‌ام. به یاد داشته باشید که هرگز‌ نمی‌توانید برای بار اول، بهترین عکستان را ثبت کنید. هرچه بیشتر و بیشتر تلاش کنید و زاویه‌ی عکاسی خود را تغییر دهید، عکس بهتر خواهد شد. به‌خوبی به یاد دارم که  گاهی حین عکاسی، به نتیجه‌ی دلخواه نرسیدم و آنجا را ترک کرده و روز بعد یا در شرایط آب‌وهوایی متفاوت‌تر به همان‌جا سر زدم تا مجدداً چند عکس ثبت کنم. چون بعضی‌اوقات، عکسی را در ذهن خود تصور می‌کنید که مناسب آب‌وهوای ابری است، پس باید برای یک روز ابری یا بارانی صبر کنید. من به‌شخصه گاهی مکان عکاسی را ترک نمودم و تا زمانی که شرایط آب‌وهوایی دلخواهم رخ نداده بود، به آنجا برنگشتم. شاید مجبور شوید تا فرارسیدن روز مدنظرتان، ماه‌ها یا هفته‌ها صبر کنید. به همین علت، گفتم آب‌وهوای فصل بهار خوراک عکاسی است. چون به ساعت هوا تغییر می‌کند و لازم نیست ماه‌ها برای رسیدن یک آب‌وهوایی مطلوب صبر کنید. بهار، فصلی است که می‌توانید در آن هم هوای ابری، هم بارانی، هم افتابی یا حتی برفی را نیز، مشاهده کنید. و به همین دلیل، گفتم بهتر است بهترین مکان عکاسی خود را، جایی نزدیک محل زندگی خود تعیین کنید. تا اگر آب‌وهوا مطلوب و دلخواهتان نبود، بتوانید به‌راحتی برگردید و تا رسیدن وضعیت مطلوب صبر کنید.

Google Earth یکی از بهترین برنامه‌ها برای پیدا کردن مکانی مناسب برای عکاسی است. که از طریق آن می‌توانید محل زندگی موردنظر خود را پیدا کنید و همچنین می‌توانید از سایت‌هایی مثل ۵۰۰px، اینستاگرام یا Google+، استفاده کنید و عکس‌های زیبایی که در نزدیکی محل شما ثبت‌شده را ببینید. اما به یاد داشته باشید که این‌ عکس‌ها و آثار، قرار است الهام‌بخش شما باشند و به شما انگیزه‌ی کافی برای ثبت عکس‌های جدید بدهند، نه که دقیقاً از آثاری که بار‌ها قبلاً ثبت‌شده کپی کنید

4: نقاط و زاویه‌ی عکاسی خود را تغییر دهید.

تابه‌حال به زاویه‌ی عکس‌های خود دقت کرده‌اید؟ اکثر عکاس‌ها وقتی یک نما را برای عکاسی در نظر می‌گیرند، در یک نقطه می‌ایستند و از یک ارتفاع تمام عکس‌های خود را ثبت می‌کنند و جابه‌جا نمی‌شوند. این درنهایت عکس‌هایی بسیار خسته‌کننده و تکراری پدید می‌آورد که همگی شبیه هم هستند. به یاد داشته باشید که حین عکاسی از یک مکان، از زوایای جدیدی که تاکنون ثبت‌نشده،‌ عکاسی کنید. یا سعی کنید با عکاسی خود،‌ زوایا و معانی جدیدی از آن مکان آشکار کنید. نه اینکه مخاطب همان چیزی که خودش با چشم غیرمسلح از منظره دریافت می‌کنند را در عکس مشاهده کنند.

اگر کمی روی زانو خم شوید یا سعی کنید با ایستادن روی یک چهارپایه یا یک تکه سنگ، ارتفاع عکاسی خود را افزایش دهید، کیفیت عکاسی شما به‌طور چشم‌گیری افزایش می‌یابد و دیگر عکس‌های تکراری و شبیه به هم، ثبت نمی‌کنید. جلوه‌ی عکس‌های شما به‌راحتی و فقط با کمی تغییر جهت دوربین (شاید دو متر آن‌طرف‌تر) به‌طور چشم‌گیری افزایش میابد. شما همواره باید زوایای مختلف عکاسی را بررسی کنید و به اولین نقطه و زاویه‌ای که می‌رسید و به نظرتان مطلوب است، کفایت نکنید.

ارتقاء عکاسی و دوربین

ارتقاء عکاسی و دوربین

ارتقاء عکاسی و دوربین

۵.از لنز‌های خود خلاقانه‌تر استفاده کنید.

از لنز‌های واید یا زاویه باز، برای ایجاد عمق میدان در تصویر و از لنز تله‌فوتو  برای فشرده‌تر کردن تصویر منظره‌ی مدنظر، استفاده کنید. اگر این دو تکنیک را با این لنز‌ها اجرا کنید،‌ قدم بزرگی برای بالا بردن کیفیت عکاسی خود برداشته‌اید. چون استفاده از آن‌ها، واقعاً افکت‌های متفاوتی ایجاد می‌کند. پس به جای اینکه از نورنگار لنز‌های متعدد و گران‌قیمت بخرید، همین دو لنز را تهیه کنید و اجالتا سفر‌های نوروزی خود را با همین لنز‌ها سر کنید. اگر قبل از عکاسی، اثر موردنظر خود را در ذهنتان تصور کنید و بدانید که چه عکسی می‌خواهید ثبت کنید، می‌توانید لنز‌های مناسب عکاسی خود را خیلی راحت‌تر انتخاب کنید و الکی عیدی‌هایتان را صرف خرید تجهیزات مختلف برای دوربین نکنید. برای اینکه بتوانید عکس موردنظر خود را قبل از ثبت در ذهن تصور کنید و لنز مناسب آن را تشخیص دهید، زمان زیادی لازم است و به مرور و با کسب تجربه، راحت‌تر این موارد را تشخیص می‌دهید.

برای عکاسی از طبیعت یا یک منظره، هیچ‌وقت با عمق میدان کم عکاسی نکنید. بلکه از عمق میدان بالا استفاده کنید تا بتوانید حدالمقدور، از تمام ‌نما و پس‌زمینه، باکیفیت بالا عکاسی کنید و همه را شارپ و واضح ثبت کنید. برای این کار از دیافراگم f8  تا f/16  استفاده کنید تا عمق میدان بالایی داشته باشید. می‌توانید از مقادیر بیشتری هم استفاده کنید ولی باید مراقب باشید که در عکس‌ها محوی و تاری ایجاد نشود، چون غالباً اکثر عدسی‌ها پدیده‌ی “محوی” را در پس‌زمینه پدید می‌آورند و به‌نوعی برای عکاسی پرتره، طراحی شده‌اند.

همچنین می‌توانید بیخیال خرید آن سه‌پایه‌های گران‌قیمت نورنگار شوید و با دوربین خود زوم کنید یا لنز‌ خود را حین نوردهی حرکت دهید. هرچند این تکنیک خطری است و احتمال اینکه در عکس شما خطایی ثبت شود یا دوربین و دست شما تکان بخورد نیز بالا است. غالباً در این تکنیک، باید عکس‌های زیادی ثبت کنید تا بالاخره یکی از آن‌ها مطلوب شما باشد. خوشبختانه تمام فریم‌های موجود در دوربین‌های دیجیتال رایگان هستند. البته درست است که خرید یک سه‌پایه برای عکاسی از نمای دور و نزدیک ضروری است. چون استفاده از دوربین دستی، منجر به ثبت تکان‌ها یا لرزش‌های دست عکاس می‌شود. اگر دوربین شما مجهز به لرزش گیر و ژیروسکوپ نباشد پس مطمئناً خرید یک سه‌پایه ضروری است.

همچنین لزومی ندارد که برای پشتیبان گیری از داده‌ها، حتماً فلش‌های ۳۲ یا ۶۴ گیگابایتی بخرید. می‌توانید با یک فلش ۴ گیگابایتی نیز کار خود را راه بی‌اندازید و بعد از پر شدن حافظه، عکس‌ها را با رابط فلش، به تلفن همراه خود انتقال دهید.

ارتقاء عکاسی و دوربین

ارتقاء عکاسی و دوربین

ارتقاء عکاسی و دوربین

۶) از محیط اطراف خود بیشترین بهره را ببرید.

فرض کنید اکنون در یک پارک جنگلی هستید. به نظرتان اطرافتان سنگ، درخت، منظره‌ی پررنگ و لعاب یا …پیدا نمی‌شود که از آن‌ها برای افزودن جذابیت به عکستان استفاده کنید و بتوانید با آثار خلاقانه‌ی خود، نظر مخاطب‌ها را جذب کنید؟

ما روزانه شاید هزار عکس مختلف به چشممان بخورد. ولی کدام‌یک در ذهن شما بیشتر می‌ماند یا کدام‌یک نظر شما را به خود جذب می‌کند؟ به‌عنوان یک عکاس باید واقعاً بتوانید نظر بیننده را با عکس خود جذب کنید تا از بین آن‌همه عکسی که دیده‌اند، اثر شما در ذهنشان ثبت شود و فکر و روحشان با عکستان برانگیخته شود.

پس به یاد داشته باشید که عکسی که ثبت می‌کنید باید حتماً یک موضوع مشخص داشته باشد تا نظر مخاطب را سریع‌تر به خود جذب کند. مثلاً یک شخص،‌یا یک منظره، هر چیزی که بتواند مخاطب را جذب کرده و به او نشان دهد که باید روی چه موضوعی ، در عکس تمرکز کند.

اگر عکس شما موضوعات زیادی را پوشش دهد و زیادی شلوغ باشد، مخاطب گیج می‌شود و ترجیحاً سراغ عکس بعدی می‌رود.

هر چه موضوعات و اجزای موجود در اثر شما کمتر باشد،‌ پسندیده‌تر و بهتر است. درست مثل یک نمودار که هرچه ساده‌تر و فهم آن راحت‌تر باشد، نمودار باکیفیت‌تر و محبوب‌تری است. حتماً مواردی که ربطی به موضوع اصلی عکس شما ندارند و ظاهر ان را زشت کرده‌اند را از محدوده‌ی کادر خارج کنید. مثلاً شاخ و برگ درختانی که از گوشه و کنار کادر به محدوده‌ی عکس شما واردشده، اصلاً چیز جالبی نیست. و منظره‌ی عکس شما را زشت و ناپسند می‌کند. پس هنگام عکاسی حتماً به این نکات توجه داشته باشید تا عکسی باکیفیت ثبت کنید.

ارتقاء عکاسی و دوربین

ارتقاء عکاسی و دوربین

۷)به جای اینکه لنز و دوربین گران‌قیمت بخرید،‌ چرا کمی تجهیزات عکاسی ضروری تهیه نمی‌کنید؟

برخی لوازم و تجهیزات، مهم‌تر از خود دوربین یا لنز هستند. پس می‌توانید با صرف کمی پول برای خرید لوازم و تجهیزات مناسب،‌ خود را از شر این لنز‌ها و دوربین‌های جدید و گران‌قیمت، رها کنید.

یکی از ساده‌ترین، ارزان‌ترین و البته مهم‌ترین وسیله‌ای که باید به همراه داشته باشید ، سه‌پایه‌ی دوربین عکاسی است. تلاش من در این مقاله پیشنهاد روش‌هایی برای پس‌انداز و جلوگیری از خرج بیهوده است،‌ ولی حداقل،‌ برای خرید سه‌پایه کمی سرکیسه را شل کنید و جنس خوب بخرید. نه که جنس آلومینیومی بخرید و در آخر هم، هر وقت دوربین را روی آن قرار می‌دهید تکان بخورد و نهایتاً، عکس‌های تعطیلات نوروزی شما تار و بی‌کیفیت ثبت شود. در نورنگار،‌ قیمت سه‌پایه از ۱۵ هزار تومان شروع‌شده و به‌مراتب،‌ بالاتر می‌رود، اما خب جنس ۱۵ تومانی کجا،‌ جنس ۱۰۰ هزار تومانی کجا. اگر واقعاً می‌خواهید نتیجه‌ی آثارتان را روی دیوار قاب کنید و حرفی برای گفتن داشته باشید، باید بهای آن را بپردازید. در عوض بقیه‌ی عیدی‌هایتان را صرف خرید تجهیزات غیرضروری و گران‌قیمت نمی‌کنید. خرید یک سه‌پایه‌ی خوب از نورنگار،‌ شما را از خرج‌های اضافی دور نگه می‌دارد.  در مورد سه‌پایه‌های فروشگاه نورنگار،‌ برند‌های Benro، Hahnel، Jmary، یا سایر برند‌های معروف موجود می‌باشد.

ارتقاء عکاسی و دوربین

نکته‌ی مهم دیگر در عکاسی از طبیعت و منظره،‌ داشتن فیلتری مناسب است. فیلترهای عکاسی به عکس‌های شما جلوه داده و حال و هوای آن‌ها را تغییر می‌دهند. شما می‌توانید جلوه‌های مشابهی را با امکانات وسیع فتوشاپ (یا نرم‌افزارهای ویرایش تصویر دیگر) به عکستان بدهید. اما هنگام استفاده از فیلتر می‌توانید فوراً تغییر را درون نمایاب دوربین خود لمس کنید. تأثیرات این فیلترها در حالت عکاسی سیاه‌وسفید بیشتر قابل ملاحظه بوده و تأثیرات دراماتیک‌تری روی عکس می‌گذارند.برای عکاسی از محیط باز مثل طبیعت، شما به فیلتر خوبی نیاز دارید تا میزان نوردهی اجزای متفاوت عکس شما را متعادل کند و با استفاده از آن،‌ بتوانید بازتاب نور از سطح آب یا سطوح براق را کاهش دهید و از ایجاد نویز جلوگیری کنید. فیلتر‌ها به هشت دسته تقسیم می‌شوند. (فیلتر‌های پیچی، فیلتر‌های کشویی، فیلتر UV، فیلتر پولاریزه،‌ فیلتر تعادل رنگ، فیلتر کاهنده‌ی نور، فیلتر مات‌کننده‌ی ملایم،‌ فیلتر‌های عکاسی سیاه‌سفید) فیلتر‌های تعادل رنگ، همانند عینک آفتابی عمل می‌کنند و میزان دریافت نور از حسگر‌های نوری موجود در لنز را تنظیم می‌کنند.

دوربین‌ها را نیز با توجه به محدوده‌ی دامنه‌ی پویایی خود،‌ دسته‌بندی می‌کنند.

خلاصه‌ی کلام، فیلتر میزان تاریکی و روشنایی نور تصویر شما را هنگام عکاسی تعدیل می‌کند و یکی از واجبات عکاسی است. برای مثال،‌ اگر از منظره‌ای عکاسی می‌کنید که بسیار خوش‌رنگ و لعاب است ولی آسمان زیادی روشن است، دوربین ممکن است دچار اشتباه شده و به خاطر نور زیاد موجود در آسمان، در جبران نوردهی کوتاهی کند و تصویر را زیادی تاریک ثبت کند. اینجا لازم نیست حتماً یک دوربین dslr جدید داشته باشید تا حالت مخصوص عکاسی از آسمان و منظره در روز را دربر داشته باشد. یک فیلتر ضمانت شده و جنس خوب،‌ کفایت کرده و کار شما را راه می‌اندازد. برای عکاسی از این موارد، ترجیحاً  از فیلتر پولاریزه استفاده کنید. فیلتر پولاریزه (پولارایزر) می‌تواند روشنایی بیش‌ازحد آسمان را تاریک کند تا تضاد بین آسمان و ابرها نمایان‌تر شود. مانند فیلتر UV، فیلتر پولارایزر حالت مه گونه را کاهش می‌دهد، همچنین نور بازتابی خورشید را نیز کاهش خواهد داد. عمومی‌ترین کارکرد این فیلتر حذف بازتاب نور از آب و شیشه است. وقتی فیلتر به‌درستی زاویه‌دار یا چرخانده شود، مانع بازتاب نور از یک پنجره شیشه‌ای یا آب خواهد شد. اگر شک دارید،‌ امتحان کنید تا مطمئن شوید که به حرف من برسید. دو نوع فیلتر پولاریزه وجود دارد: خطی و دایره‌ای. برای عکاسی از منظره، درختان، ساحل، دره و کوهستان، فیلتر دایره‌ای توصیه می‌شود.

من به‌شخصه فیلترهای زیادی را امتحان کرده‌ام،‌ بهترین برند فیلتر، LEE می‌باشد. این برند در فروشگاه نورنگار موجود نیست ولی شما می‌توانید، برند‌های ارزان‌تری مثل Benro را در فروشگاه ما یافته  و خریداری کنید. فیلتر‌های برند LEE واقعاً گران‌قیمت هستند، اما خب از نظر من، همانند قضیه‌ی سه‌پایه‌ها، ارزش پول خرج کردن را دارند. این شرکت دو نوع فیلتر به اسم استاپر بزرگ و کوچک نیز طراحی کرده که استفاده از آن‌ها،‌ امکان کاهش سرعت شاتر را فراهم می‌کند. هرچند اگر چنین فیلتری با این برند پیدا نکردید، می‌توانید از  فیلتر ND‌ یا فیلتر کاهنده‌ی نور برای کاهش سرعت شاتر استفاده کنید. فیلتر کاهنده نور (ND) نور ورودی به لنز را به‌طور یکنواختی کاهش می‌دهد. از این فیلتر می‌توانید مواقعی که تضاد بین سایه‌ها و هایلایت‌ها زیاد بوده و باعث کاهش کیفیت عکس می‌شود، استفاده کنید. همچنین این فیلتر شما را قادر می‌سازد تا ماتی حرکت (motion blur) بیشتر و همچنین جزئیات زیادتری را برای عکس، ثبت کنید. یعنی به شما این امکان را می‌دهد تا سرعت شاتر را کاهش داده یا دیافراگم را بیشتر کنید. متغیری در این فیلتر وجود دارد که ND تدریجی نام دارد. این متغیر نور ورودی را به‌صورت تدریجی از ۰ تا ۱۰۰ درصد در طول فیلتر کاهش می‌دهد. این فیلتر برای عکس‌برداری از منظره‌ها و دریا پیشنهاد می‌شود چراکه می‌توانید با آن روشنایی زیاد آسمان را بدون تغییر نور دریا یا زمین، کم کنید. عکس‌هایی که از آب و دریا و ابر ثبت‌شده و اجزا در آن بسیار ابریشمی و باکیفیت ثبت‌شده‌اند، با استفاده از این فیلتر،‌ گرفته‌شده‌اند.برای اطلاعات بیشتر درباره‌ی نحوه‌ی استفاده از فیلتر‌ها یا کاربرد‌ آن‌ها،‌ مقاله‌ی ۶ راه استفاده فیلترها برای بهبود کیفیت عکاسی از منظره را مطالعه کنید.

ارتقاء عکاسی و دوربین

ارتقاء عکاسی و دوربین.

۸) با فرمت RAW عکاسی کنید و از یک برنامه‌ی ادیت عکس برای ویرایش عکس‌ها در پردازش ثانویه، استفاده کنید.

اگر با فرمت JPG ‌عکاسی کنید،‌ دوربین به‌صورت پیش‌فرض و اتوماتیک تمام پردازش ثانویه و ویرایش‌های لازم را در عکس پیاده می‌کند و دیگر قادر به ویرایش یا تغییر عکس نیستید. همچنین برای کاهش حجم تصویر،‌ این فرمت عکس را فشرده می‌کند که باعث می‌شود بخشی از کیفیت عکس ،‌ از بین برود. ولی فرمت RAW‌ یک فرمت خام است که کاری با حجم تصویر ندارد‌ و شما می‌توانید پس از ثبت عکس، آن‌ را ویرایش کنید. از جمله تراز سفیدی،‌ جبران نوردهی و … و به‌این‌ترتیب، کنترل بیشتری روی عکس نهایی داشته باشید. پس بهتر است از فرمت RAW استفاده کنید و همچنین آن‌ها را در یک نرم‌افزار مثلAdobe lightroom، پردازش کرده و ویرایش نهایی را انجام دهید.

دلیل اصلی من در استفاده از فرمت RAW، این است که با این فرمت دامنه‌ی پویایی بیشتری در عکس خود در اختیار دارم و می‌توانم عکس‌های خیلی تیره یا خیلی روشن ثبت کنم و بعداً به ویرایش آن‌ها بپردازم. البته، نوردهی مناسب و صحیح حین عکاسی بسیار مهم است و استفاده از فرمت خام RAW، این فرصت را از ما می‌گیرد یا گاهی باعث ایجاد اشتباه در جبران نوردهی می‌شود.

برخی از فواید استفاده از فرمتRAW  اینجا قیدشده:

  • شما قادر به تغییر تنظیمات تراز سفیدی، حین پردازش ثانویه هستید.
  • تمام داده‌ها را می‌توانید با فرمت RAW  ذخیره کنید. و  با داده‌های بیشتر، جزئیات بیشتری از عکس خود در بخش‌های تاریک و روشن تصویر ثبت می‌کنید، و کیفیت بالاتر می‌رود.
  • حین پردازش ثانویه، می‌توانید جزئیات پدیده‌ها را در بخش‌های تاریک عکس، بازگردانی کنید.
  • می‌توانید بهترین ترکیب رنگی را در عکس خود ایجاد کنید.

۹)فوکوس دستی را یاد بگیرید.

یکی از واجبات عکاسی از طبیعت و منظره، توانایی فوکوس به‌صورت دستی می‌باشد. همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردم،‌ ممکن است تمایل به ثبت تصاویر کم‌نوری طی روز داشته باشید. یا بخواهید از یک سه‌پایه‌ی مناسب برای جلوگیری از لرزش و تکان دوربین استفاده کنید.

هنگامی‌که مدت زمان نوردهی طولانی می‌شود و یا نیاز به جبران نوردهی بالایی دارید،‌ استفاده از فوکوس خودکار ممکن است شما را به دردسر بیندازد. مثلاً ممکن است دوربین فوکوس را گم کند و نقطه‌ی تمرکز خود را از دست دهد.  حین نوردهی،‌ شما باید از یک دیافراگم کم حدود f/11  استفاده کنید و از فاصله‌ی یک سومی سوژه عکاسی کنید تا کل منظره و پس‌زمینه‌ی آن،‌ شارپ و واضح بیفتد و عمق میدان،‌ بالا باشد. حتماً از مود لایو‌ویو یا نمایش زنده در عکاسی از طبیعت استفاده کنید. یا اگر دوربین بدون آیینه دارید، از سیستم focus peaking استفاده کنید. باFocus-Peaking  دوربین حین فوکوس لنز،  به شما نشان دهد دقیقاً چه چیزی شارپ است. بسیاری از دوربین‌های بدون آینه این قابلیت را دارند و به‌این‌ترتیب می‌توانید، حین فوکوس، هر چیزی را که باید شارپ باشد، را ببینید و به‌درستی عکاسی کنید. با فعال کردن سیستم  Focus-Peaking، همزمان که حلقه فوکوس را بر روی لنز خود می‌چرخانید، یک نوار نقطه‌ای (معمولاً به رنگ قرمز یا سبز) می‌بینید که در میان منظره یاب حرکت می‌کنند. این نقاط قسمت‌هایی را نشان می‌دهند که به‌طور کامل در فوکوس قرار دارند، و وقتی شما طرحی از نقاط را اطراف محدوده‌ی فوکوسی خود می‌بینید، می‌توانید یک عکس (فوری) بگیرید و مطمئن باشید که دقیقاً همان چیزی که پیش‌بینی کرده بودید، به شما نشان داده خواهد شد.

ارتقاء عکاسی و دوربین

۱۰)قبل از ثبت عکس بیشتر فکر کنید و پس از ثبت آن، کمی تحقیق کنید.

من عکاسان زیادی را می‌شناسم که به محیط مدنظر خود رفته، یک‌ جا می‌ایستند،‌ و فقط از یک زاویه عکاسی می‌کنند و تمام هنر عکاسی را به دوربین خود واگذار می‌کنند و حتی در مرحله‌ی پردازش ثانویه‌ نیز همین جریان،‌ رخ می‌دهد. توصیه‌ی من به شما این است که حتماً قبل از ثبت آن همه عکس از یک زاویه و یک جا،‌ بیشتر فکر کنید و خلاقیت بیشتری به‌کارگیرید، و برای پیدا کردن بهترین زاویه، جا‌به‌جا شوید.‌ همچنین حین پردازش ثانویه،‌ آثار خود را با آثار ثبت‌شده از عکاسان بزرگ و حرفه‌ای مقایسه کنید و یاد بگیرید که چگونه آن‌ها را ویرایش کنید. تمامی این مراحل زمان زیادی از شما خواهد گرفت،‌ اما نتیجه‌ای که به دست می‌آورید عکسی‌ است، که از سفر‌های نوروزی خود ثبت کرده‌اید و آن‌قدر کیفیتش بالاست، که می‌توانید حتی آن‌ را چاپ کرده، و روی دیوار نصب کنید.

جمع‌بندی

این نکات،‌ واقعاً ساده و ابتدایی بوده و پلی به سمت حرفه‌ای شدن شما می‌باشند. با رعایت این نکات،‌ دیگر نگران هدر رفتن عیدی‌هایتان برای خرید تجهیزات گران‌قیمت نباشید. حتماً کتاب‌ها و مقاله‌های بیشتری برای عکاسی بهتر و کم‌خرج‌تر بخوانید.

برای اطلاعات بیشتر و عکاسی بهتر، می‌توانید این مطالب را نیز،‌ مطالعه کنید:

اگر دنبال مطلب خاصی هستید،‌ می‌توانید در کادر سمت چپ موجود در ساید بار،‌ عنوان مطلب موردنظر را جستجو کنید یا اگر سؤالی دارید، می‌توانید همین‌جا در بخش نظرات بنویسید و مطمئن باشید که حتماً، پاسخ خود را خواهید گرفت. سال خوبی داشته باشید!

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عکس نوزاد خوابیده زیبا
جذاب ترین عکس های نوزاد و کودک
6 ماه پیش - زمان مطالعه : 13 دقیقه
چگونه حجم عکس را کم کنیم
كم كردن حجم عکس آنلاین
5 ماه پیش - زمان مطالعه : 10 دقیقه
DPI چیست؟
DPI چیست؟
7 ماه پیش - زمان مطالعه : 9 دقیقه
انواع کاغذ چاپ عکس و نحوه تشخیص آنها
انواع کاغذ چاپ عکس و نحوه تشخیص آنها
10 ماه پیش - زمان مطالعه : 9 دقیقه
Engagement photography
عکاسی اسپرت
10 ماه پیش - زمان مطالعه : 10 دقیقه
نرم‌‌افزار ویرایش عکس IOS
برترین نرم‌ افزارهای ویرایش عکس IOS
11 ماه پیش - زمان مطالعه : 6 دقیقه