021-7356

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

برای حرفه‌ای بودن از خرید دوربین گران قیمت نترسید

برای حرفه‌ای بودن از خرید دوربین گران قیمت نترسید

مثلاً خرید لنز شوخی بردار نیست. لنزها بر خلاف دوربین‌ها، مستلزم این هستند که هوشمندانه‌تر خریداری شوند. برای یک عکاس، لنزها از بدنه‌ی دوربین دوام بسیار بیشتری دارند.

 

بیشتر بخوانید: اولین لنزی که بعد از لنز کیت خود باید تهیه کنید+ویدئو

 

حتی پس از گذشتن یک دوره، می‌توان مجدداً آن‌ها را فروخت. اما دوربین‌ها بر خلاف ظاهرشان، چندان با دوام به نظر نمی‌آیند و هیچ‌گاه برای مدت زمان طولانی قرار نیست در کوله‌ی یک عکاس باقی مانده و استفاده شوند. پس وقتی قرار است لنز خوبی بخریم تا برایمان عمر کند، باید قیمت مناسبی نیز بابت آن بپردازیم.

 

البته شرکت‌های دوربین‌سازی نیز دست بزرگی در این ماجرا دارند. آن‌ها سالانه با طراحی دوربین‌های پیشرفته‌تر و مفیدتر، نقش بزرگی را در این رقابت، ایفا می‌کنند. در نتیجه، زمان آپدیت و طراحی جدید یک دوربین کوتاه‌تر و ورود آن‌ها به بازار سریع‌تر شده‌است.

 

برای مثال می‌توان به شرکت سونی اشاره کرد، شرکتی که در چند سال اخیر، جزو سخت کوش ترین و پیشرفته ترین شرکت های جهان در زمینه عکاسی شناخته شده است و محصولات این شرکت در زمینه دوربین‌های عکاسی روز به روز گسترده‌تر و پیشرفته‌تر می‌شود.

 

خصوصاً، تلاش آن‌ها در طراحی دوربین‌های بدون آینه‌ی a7 را می‌توان مثال زد که انتظارات عکاسان از دوربین‌های DSLR را نیز افزایش داده و شرکت‌های بزرگی مانند Canon و Nikon را به سوی عرضه دوربین‌های بدون آینه فول‌فریم جهت داده‌است.

 

اولین نسخه از این سری دوربین‌ها در سال 2013، روانه‌ی بازار شد و کمتر از دو سال بعد، در ماه ژوئن 2015، شرکت سونی دوربین Sony a7R II که از نسخه‌ی قبلی بسیار پیشرفته‌تر بود را طراحی و روانه‌ی بازار کرد.

 

اگر نگاهی به اکتبر سال 2017 بیندازیم، به دوربین a7R III نیز می‌رسیم که شرکت سونی آن را طراحی کرد. این دوربین نسبت به نسخه‌های قبلی، کاربرد بسیار بیشتر و پیشرفته‌تری دارد.

 

نسخه سوم از این دوربین که رزولوشن بالایی نیز دارد، در عرض کمتر از پنج سال رونمایی و روانه‌ی بازار شد. بنابراین، چرخه‌ی طراحی دوربین‌های جدید و ورود دوربین‌های پیشرفته‌تر به بازار، مشتری‌ها و طرفداران خاص خودش را رها نمی‌کند و مشتریان را همواره درگیر این صنعت نگه می‌دارد.

 

بنابراین اگر شما پول کافی دارید و می‌خواهید یکی از سه دوربینی که مثال زدیم را تهیه کنید، بهتر است به مغازه‌های دست دوم فروشی رفته و نسخه‌ی نوی آن را فراموش کنید تا هم صرفه جویی کنید، هم دوربین خوبی خریده باشید. (دوره‌های آپدیت این محصولات کوتاه است و همگی به نسبت، دوربین‌های بسیار باکیفیتی هستند). البته پروسه‌ی خرید از فروشگاه‌های دست دوم فروشی دردسرهای خودش را دارد و خسته کننده‌است.

 

حال این سؤال ممکن است مطرح شود، که اگر شما قصد خرید دوربین نو داشته باشید و نخواهید خود را برای خریدن دوربین دست دوم به دردسر بیندازید، مایلید که دوربین dslr یا بدون آینه‌ی خود را به صورت قسطی بخرید؟

 

خرید قسطی دوربین

 

اگر دوربین‌ها به صورت قسطی خریداری شوند، هم عکاس به سرعت به آخرین نسخه‌ی درخواستی خود میرسد، هم با پرداخت هزینه‌ی کم و در یک برنامه زمانی مناسب، می‌تواند تمام هزینه را پرداخت کرده و صاحب یک دوربین گران قیمت بشود. این ایده آن‌قدرها که شما فکر می‌کنید بعید نیست.

 

در صنعت خودرو نیز ماشین‌ها به صورت اقساط به فروش می‌رسند و امکان خرید ماشین‌های گران قیمت‌تر و باکیفیت‌تر را برای مشتریان فراهم می‌کنند. صنعت موبایل نیز از چند سال اخیر، برنامه‌ی خرید اقساط را برپا کرده‌است.

 

نکته‌ی جالب در این باره این است که به عنوان عکاسی می‌توانیم تلفن همراه دوربین‌دار مد نظر خود را به صورت قسطی بخریم. البته که اکثر افراد ترجیح می دهند به جای اینکه به طور ناگهانی مبلغ زیادی از حسابشان کسر شود، چیزی را به صورت قسطی و با پرداخت مبالغ کمتر و ماهیانه صاحب شوند.

 

در صنعت تلفن‌های همراه، Goliath Apple، برنامه‌ی iPhone Upgrade را معرفی کرد. این برنامه‌ای برای خرید بی واسطه‌ی تلفن‌های گران قیمت بود که امکان خرید قسطی آن‌ها را نیز مهیا می‌کرد و در آن به راحتی می‌توان میزان قسط‌های ماهانه و افزایش بهره یک سال بعد از پیش خرید را مشاهده کرد.

 

برخی شرکت‌های فروش دوربین نیز از چنین الگوریتمی برای پرداخت اقساط استفاده می‌کنند. ضمن اینکه برخی شرکت‌ها مانند نورنگار، علاوه بر امکان خرید قسطی دوربین ، تجهیزات گران‌قیمت مانند دوربین و لنز را گارانتی و بیمه طلایی نیز می‌کنند تا به این ترتیب خیال مشتری از بابت صدمات احتمالی به محصولات راحت شود و اگر بخواهند مجدداً محصولی بخرند، از همان برند خریداری کنند.

 

در کشور‌های دیگر، گزینه دیگری هم وجود دارد که اغلب در فروش تلفن‌های همراه می‌بینیم: پیشنهاد اشتراک‌های رایگان یک یا چند ماهه شبکه‌های تلوزیونی مانند Netflix، HBO، Hulu یا Pandora را می‌توان مثال زد.

 

اگر برند‌های سازنده دوربین بتوانند از این مدل پیروی کنند و با شرکت‌های نرم‌افزاری مثل Adobe، Luminar یا Phase One قرارداد ببندند، به این ترتیب عکاسانی که از خرید قسطی دوربین استفاده می‌کنند، می‌توانند در طول مدت زمانی که در حال پرداخت خرید قسطی دوربین خود هستند، از امکانات نرم‌افزاری این برنامه‌ها نیز استفاده کنند. این یکی از دورنماهای شرکت‌های بزرگی مانند نورنگار نیز است تا بتوانند خدمات بهتری را در اختیار مشتریان خودشان قرار دهند.

 

سود دو طرفه

 

در اینجا به اشتراک‌های ماهانه اشاره کردیم. در خارج از ایران شرکت‌های نرم افزاری علاقه‌ی زیادی به این مسئله دارند که ماهانه تعداد زیادی از عکاس‌ها هزینه‌ی کمی را بابت اشتراک ماهانه برنامه‌هایی مانند فتوشاپ یا لایتروم بپردازند.

این کار، سود بسیار بالایی را برای این شرکت‌ها فراهم می‌کند. علاوه بر این، این برنامه‌ها سال به سال آپدیت می‌شوند و گزینه‌های بیشتری را شامل شده که همواره سود بیشتری نیز برای این شرکت‌ها به ارمغان می‌آورد.

 

به این ترتیب با چنین برنامه ریزی، فضایی مطمئن برای عکاسان فراهم می‌گردد. اگر شرکت‌های دوربین‌سازی بتوانند فروش اقساطی دوربین را نیز به همین شکل فراهم کنند، انگیزه‌ی عکاسان برای خرید دوربین‌های دست دوم نیز بیشتر می‌شود.

 

دوربین‌های دست دوم، که تخفیف بالایی دارند و حتی مشتری قادر باشد از خود مراکز معتبر فروش دوربین تهیه کنند و از محیط‌های ناامن و خصوصی به خرید دوربین نپردازد.

 

اگر نگاه دقیق‌تری نیز بیندازیم، به این نتیجه می‌رسیم که با فروش دوربین‌های دست دوم از فروشگاه‌های معتبر، در واقع شرکت دوربین‌سازی، دوربین را یک بار ساخته و دو بار می‌فروشد، که در این میان هم این فروش برای خود شرکت سازنده مناسب است و هم خریداران می‌توانند بابت تکنولوژی‌های مناسب کار خودشان، قیمت مناسبی پرداخت کنند.

 

خرید قسطی دوربین

 

حساب و کتاب خرید قسطی دوربین ؟

 

خرید قسطی دوربین در بسیاری از کشور‌های دنیا رواج دارد. اکنون برندهای معروف نیز به فروش قسطی دوربین‌ها یا دوربین‌های دست دوم روی آورده‌اند.

 

برای مثال، قیمت دوربین باکیفیتی مثل Sony Alpha a6500 ، اکنون 1198 دلار در بازار جهانی است. که در کنار تجهیزات جانبی و لنز‌های مورد نیاز آن‌ها، از این مبلغ هم بالاتر می‌رود. به همین دلیل حتی در کشور‌های نسبتاً مرفه هم بسیاری از عکاسان ترجیح می‌دهند چنین دوربین‌هایی را به صورت اقساط بخرند.

 

جمع بندی

 

در بالا، مثال‌هایی که برای خرید قسطی دوربین زدیم حداقل در صنعت عکاسی، کاملاً واقع گرایانه بود. اما تصور کنید چقدر خوب می‌شد اگر می‌توانستیم از خرید دوربین‌های گران قیمت نترسیم و چیزی که لازم داریم را، همین الان و قسطی بخریم. حتی اگر چیز زیادی نمانده تا نسخه ای جدید از آن نیز وارد بازار شود و عرضه آن دوربین به تاریخ انقضایش نزدیک شده باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *