دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

در دنیای عکاسی این هفته چه گذشت؟

اخبار عکاسی
در دنیای عکاسی این هفته چه گذشت؟

1-برندگان مسابقه نشنال جئوگرافی 2018 معرفی شدند

 

بدون شک یکی از مهم‌ترین مسابقه‌های عکاسی در جهان، مسابقه عکاسی نشنال جئوگرافی است که هر ساله در زمینه عکاسی منظره و ارتباط انسان با طبیعت برگزار می‌شود. هفته پیش وب‌سایت نشنال جئوگرافی، برندگان مسابقه 2018 این نشریه معتبر را معرفی کرد که گفته می‌شود از میان بیش از 10 هزار عکس انتخاب شدند. رتبه اول این مسابقه به یک عکس بسیار عجیب تعلق گرفت که تصویری هوایی از یک بیابان است. در این تصویر که آن را از بالا می‌بینیم، کادر تصویر به دو بخش تقسیم شده و یک هواپیمای مسافربری را می‌بینیم که روی یک باند بسیار عجیب خاکی، نزدیک محدوده‌ای پوشیده از اتومبیل‌های پارک شده کنار هم ایستاده است. این محدوده تقریباً چیزی شبیه به یک انبار خودرو‌ است.

 

عکاسی

 

اما چیزی که موجب برنده شدن این تصویر شده است، کپشن زیر آن است. جایی که عکاس آن یعنی Jassen Todorov درباره این قبرستان اتومبیل توضیح می‌دهد. تمامی این خودرو‌ها، تولید دو شرکت فولکس واگن و آئودی هستند که در فاصله سال‌های 2009 تا 2015 برای بازار آمریکا تولید شده‌اند. چند سال پیش مشخص شد که این دو شرکت، سعی کرده‌اند استاندارد‌های سازمان محیط زیست ایالات متحده درباره آلایندگی خودر‌وهای تولیدی دور بزنند و میزان آلایندگی خودروهایشان را کمتر از حد استاندارد این کشور اعلام کرده بودند. به همین دلیل تمامی این خودرو‌ها از خریداران جمع‌آوری شده و در اینجا به قبرستان خودرو تحویل داده شده‌اند. عکاس این عکس، آرزو کرده که ای‌کاش بتوانیم با این رویکرد‌ها، بیشتر مراقب کرده زمین باشیم.

 

تصور اینکه یک آئودی 2015 را به خاطر مسائل محیط زیست، منهدم می‌کنند، نگاه ما را به آلودگی هوا و محیط زیست کشورمان منقلب می‌کند. شاید به همین دلیل هم نشنال جئوگرافی علاوه بر جایزه 5000 دلار، این عکس را در اینستاگرام و وب‌سایت خودش هم منتشر کرده است تا موضوع آلودگی هوا را به افراد مختلف در سرتاسر جهان، یادآوری کند. بقیه عکس‌های برگزیده را می‌توانید در آلبوم زیر ببینید.

 

 

2-نخستین بال‌هد توخالی جهان از جنس تیتانیوم

 

یک شرکت تولید تجهیزات جانبی در Denver آمریکا نخستین بال‌هد توخالی جهان را از جنس تیتانیوم، ساخته است. این شرکت Colorado Tripod نام دارد و برای این بال‌هد بسیار سبک‌وزن، نام Highline Ballhead Titanium را انتخاب کرده است. اغلب بال‌هد‌ها از جنس آلومینیوم یا آلیاژ منیزیوم ساخته می‌شوند تا بتوانند در برابر فشاری که از کنار‌ه‌ها به آن‌ها وارد می‌شود، مقاومت کنند. به همین دلیل می‌بایست به صورت یک کرده فلزی تو پر ساخته شوند تا از نظر اصطکاک و چرخش، مشکلی برای آن‌ها پیش نیاید. اگرچه تیتانیوم به نسبت فولاد مقاومت بیشتری دارد، اما طبیعتاً هزینه تولید آن نیز بسیار بالاتر است. دلیل اصرار این شرکت برای ساخت یک بال‌هد توخالی، به منظور جذب عکاسانی است که نیاز دارند تا هد امکان از تجهیزات سبک‌تر استفاده کنند. به گفته مدیر شرکت، این بال‌هد نسبت به یک نمونه مشابه فولادی خودش، 52 درصد کاهش وزن دارد. همچنین ظاهراً این بال‌هد می‌تواند تا دو برابر وزن بیشتر از بال‌هدهای حرفه‌ای Manfrotto، Gitzo یا Vanguard  را تحمل کند.

 

 

به جز جنس بدنه خاص این بال‌هد، طراحی آن نیز تا حدودی منحصر به‌فرد است و محدوده حرکت و تغییر جهت دوربین را بسیار گسترده‌تر کرده است. این بال‌هد با دو جنس آلومینیوم و تیتانیوم وارد بازار می‌شود که هر دوی آن‌ها، قدرت تحمل بار بسیار بیشتری نسبت به نمونه‌های دیگر از برند‌های مختلف دارند، اما نمونه تیتانیومی بسیار سبک‌تر و طبیعتاً بسیار گران‌تر است. این بال‌هد 500 دلار قیمت دارد که می‌توان آن را با قیمت یک دوربین dslr رده پایین هم طراز دانست. در ویدئوی زیر می‌توانید این بال‌هد و مقایسه آن با نمونه‌های مشابه خودش را ببینید.

 

مطالعه بیشتر: بال هد بهتر است یا پن هد؟

 

3-دوربین موبایل با رزولوشن نزدیک به 50 مگاپیکسل

 

اوایل امسال شرکت Xiaomi که یکی از بزرگ‌ترین سازندگان تلفن‌های همراه است، اعلام کرد که یک واحد اختصاصی برای ساخت و تولید دوربین‌های موبایل را به صورت داخلی (یعنی بخشی از خود شرکت شیائومی) راه‌اندازی کرده است. جالب است بدانید بسیاری از شرکت‌های تولید کننده تلفن‌های همراه مانند اپل، به عنوان شرکت‌های مخابراتی، بیشتر روی امکانات ارتباطی تجهیزات خود کار می‌کنند و سخت‌افزارهای بخش تصویربرداری و دوربین موبایل‌های خودشان را از شرکت‌های دیگر تأمین می‌کنند.

 

چند روز پیش هم مدیر شرکت شیائومی، یک تصویر کلوزاپ از دوربین پشتی یک موبایل را در شبکه اجتماعی Weibo (چیزی شبیه به فیس‌بوک برای چینی‌ها) منتشر کرد که در کنار دوربین آن عبارت 48MP CAMERA نوشته شده است. او در توضیح این پست نوشته است که حدود چند هفته‌ای است که با این موبایل کار کرده و تجربه‌ خوبی از عملکرد آن داشته است. او توضیح بیشتری درباره این موبایل نداده است، اما تاکید کرده که تا ماه ژانویه (حدود یک ماه دیگر) خبر‌هایی درباره معرفی این دوربین را منتشر خواهد کرد.

 

اگر این موبایل معرفی شود، احتمالاً بالاترین رزولوشن در بین تمامی دوربین‌های موبایل خواهد داشت. تا پیش از این هم برخی موبایل‌ها، توانسته‌اند به رزولوشن بالای 40 مگاپیکسل برسند. گوشی موبایل 808 PureView  شرکت نوکیا با 41 مگاپیکسل و گوشی موبایل Huawei Mate 20 Pro  با 40 مگاپیکسل هم تا به امروز جزو بالاترین رزولوشن‌ها در موبایل‌ها بوده‌اند، اما نکته مهم درباره این رزولوشن، افزایش حجم شدید پیکسل‌ها در سطح حسگر و کوچک شدن اندازه سلول‌های گیرنده نور می‌شود که باعث می‌شود تا نویز این گوشی‌ها افزایش یابد. هر چند که گوشی Huawei Mate 20 Pro اکنون عنوان بالاترین کیفیت در گوشی‌های موبایل را از DxO دارد و در حال حاضر بهترین دوربین موبایل محسوب می‌شود.

 

هنوز مشخص نیست که این موبایل جدید شیائومی، ساخت بخش تصویرگری دیجیتال خود این شرکت است یا احتمالاً حسگر آن را مانند اغلب موبایل‌های رده بالای خودش، از سونی تهیه خواهد کرد.

 

4-نرم‌افزار جایگزین Adobe Lightroom

 

بالاخره بعد از حدود یکسال، شایعات و خبر‌های پراکنده درباره نرم‌افزار جدید Skylum، این شرکت از نسخه جدید برنامه ویرایش عکس خود یعنی Luminar 3 پرده‌برداری کرد. یک نرم‌افزار بسیار جالب و کاربردی که به نظر می‌رسد با وجود کتاب‌خانه‌ یا همان Library دقیقاً قرار است رقیب مستقیم ادوبی لایتروم باشد. Skylum درباره این نرم‌افزار توضیح داده که نسخه نهایی این برنامه، بعد از گفتگو‌های طولانی با عکاسان حرفه‌ای و بررسی نقاط ضعف و اشکالات کتابخانه‌ها در نرم‌افزارهای ویرایش عکس موجود این برنامه را معرفی کرده‌اند. او تاکید کرده که استفاده از کتابخانه‌ در نرم‌افزار‌های موجود (شما بخوانید لایتروم!) ، اغلب دست و پا گیر، ناراحت کننده و غیر کاربردی است!

 

 

در ویدئویی که از این برنامه معرفی شده است، وارد کردن عکس‌ها به کتابخانه برنامه را می‌توان به راحتی از روی هارد پوشه‌های هارد دیسک، از کارت‌های حافظه و حتی از فضاهای آنلاین یا کلود هم انجام داد. جالب اینجاست که وقتی عکسی روی کامپیوتر قرار دارد، دیر نیازی به وارد کردن و معرفی آن به برنامه نیست و فقط کافیست در اکسپلورر خود برنامه، پوشه مورد نظر را انتخاب کنید. پوشه‌ها و عکس‌ها می‌توانند به صورت پیش فرض براساس تاریخ عکس‌برداری دسته‌بندی شوند، اما این امکان را دارید که براساس پوشه‌ها، نوع عکس‌برداری یا روش‌های دیگر نیز آن‌ها را دسته‌بندی کنید.

تغییراتی که روی عکس‌ها می‌دهید هم در همان پوشه اصلی عکس‌ها در کامپیوتر ذخیره می‌شوند و ضمناً می‌توانید دقیقاً همانند دیگر برنامه‌هایی که امکان ویرایش غیر مخرب را دارند، تغییراتی که می‌دهید را روی عکس‌های دیگر به صورت دسته‌ای اعمال کنید.

 

اینکه برنامه لایتروم به عنوان یک استاندارد برای ساخت برنامه‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد خبر خوبی محسوب می‌شود. زیرا هم می‌توانیم با طیف گسترده‌تری از برنامه‌های ویرایش عکس کار کنیم و هم اینکه می‌توانیم امیدوار باشیم، اشکالات و پیچیدگی‌های این برنامه در نسخه‌های آینده برطرف شده و در رقابت با نرم‌افزارهای مشابه، امکانات بیشتری را به کاربران ارائه دهد. این برنامه تا 18 دسامبر با تخفیف، 59 دلار قیمت دارد و پس از آن نیز با قیمت 69 دلار وارد بازار می‌شود.

 

مطالعه بیشتر: تشریح روند کاری یک عکاس حرفه‌ای با لایتروم

 

این‌ها خبرهایی بودند که در هفته گذشته میلادی منتشر شدند و حدس زدیم ممکن است برایتان جالب باشد. تا هفته آینده بررسی‌ها، آموزش‌ها و مطالب جالب و خواندنی از صنعت عکاسی را در مجله نورنگار دنبال کنید.

 

نویسنده:امیر یاری

نویسنده : نورنگار - آ.ف

1 Comment

  • مسعود گفت:

    سلام با عرض پوزش می خواستم بدونم که Luminar خوبه یا Capture One ( از هر نظر) لطفا پاسخ دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *