021-7356

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

مقایسه چهار پهپاد مهم و ارزان قیمت DJI

مقایسه چهار پهپاد مهم و ارزان قیمت DJI

البته معرفی و مقایسه پهپادهای DJI در کنار یکدیگر، اصلاً به این معنی نیست که دیگر مدل‌های نسبتاً گران‌قیمت‌تر مانند Phantom 4 بازار خود را از دست داده‌اند. بلکه می‌توان امیدوار بود که این پهپاد‌ها، طرفداران این شاخه از عکاسی را به کار با محصولات این برند آشنا کرده و علاقه آن‌ها به محصولات قوی‌تر را افزایش دهد. به همین دلیل علی‌رغم عدم وجود پهپاد‌های ارزان قیمت در بازار ایران، DJI در زمینه معرفی پهپاد، سعی کرده تا این محصولات را با قیمت‌های رقابتی معرفی کند.

 

پهپاد‌های زیر 1000 دلار DJI اکنون شامل مدل Spark و مدل Mavic Pro نیز می‌شود که به ترتیب با قیمت‌های 400 و 1000 دلار در بازارهای جهانی به فروش می‌روند.

 

DJI Spark

 

بسیاری از عکاسان پهپاد Spark را بیشتر از آنکه یک پهپاد با امکان عکاسی و فیلم‌برداری ببینند، آن را یک محصول ساده برای شروع می‌دانند. ظاهر این پهپاد، بیشتر شبیه به یک اسباب‌بازی است تا یک محصول برای کاربران جدی. اما امکانات Spark بسیار فراتر از چیزی است که در نگاه اول به نظرمان می‌آید.

 

به عنوان مثال این پهپاد، از ارزان قیمت ترین پهپادهای DJI است که می‌تواند به طور کامل با دست کنترل شود. بنابراین برای کنترل آن نیازی به کنترلر پهپاد ندارید. یعنی می‌توانید آن را از روی کف دستتان به پرواز درآورید و بدون اینکه نیازی به کنترل کننده باشد، با دست، به آن فرمان عکاسی سلفی بدهید و دوباره آن را به سر جای خودش، روی دستتان برگردانید. ضمناً به این خاطر که می‌تواند موانع را تشخیص دهد، دیگر نگران نیستید که ناگهان با خودتان یا با کسی که می خواهید کنار شما بایستد و سلفی بگیرد، برخورد یا تصادف داشته باشد.

 

DJI SPARK

 

البته اینکه می‌گوییم بی‌نیاز از کنترلر است به این معنی نیست که هیچ کنترل کننده‌ای برای آن ارائه نشده است. این پهپاد می‌تواند توسط نرم‌افزار خودش که روی گوشی‌های تلفن هوشمند اندروید و iOS نصب می‌شود کنترل شود. ضمن اینکه یک دسته کنترلر جداگانه با قیمت 100 دلار نیز برای آن ارائه شده است که در صورت تمایل می‌توانید آن را جداگانه تهیه کنید.

 

دوربین Spark با رزولوشن Full HD فیلم‌برداری می‌کند. کیفیت ویدئو‌های این پهپاد واقعاً چشمگیر است و به راحتی می‌توانید آن‌ها را روی گوشی های تلفن هوشمند مشاهده و ویرایش کنید یا از همان طریق به اشتراک بگذارید.

 

با وجود اینکه شرکت DJI پهپاد Air را معرفی کرده است، اما هنوز هم کمبوهای Spark زیاد به چشم می‌آید. دوربین Spark دارای رزولوشن برابری با دو مدل بالاتر از خودش است، اما دیافراگم آن بسته‌تر از Mavic Pro و فاصله کانونی آن هم بسته‌تر از Air است. ضمناً رزولوشن فیلم‌برداری این پهپاد از هر دو مدل قبلی کمتر است و بیت‌ریت یا حجم داده‌های در حال ضبط آن نیز به مقدار قابل توجهی کمتر است.

 

DJI از باطری ضعیف‌تری نیز روی این پهپاد استفاده کرده است و ظاهراً هر بار شارژ باطری روی این پهپادهای DJI ، تنها 16 دقیقه (در شرایط استاندارد) می‌تواند فیلم‌برداری کند. در واقع بسته به شرایط آب و هوایی و فشار باد، ممکن است این زمان تا زیر 13 دقیقه نیز کاهش پیدا کند که زمان نسبتاً کوتاهی است.

 

DJI SPARK

 

از سوی دیگر کنترلر این دستگاه محدودیت کنترل تا فاصله 100 متر و تا ارتفاع  50 متر را دارد و در صورتی که از کنترلر قوی‌تری استفاده نکنید، احتمالاً این محدودیت می‌تواند کار با Spark برای پروژه‌های حرفه‌ای را بسیار محدود کند. اما این ارتفاع و فاصله احتمالاً برای اغلب عکاسی‌ها و فیلم‌برداری‌های عادی، کاملاً کافی خواهد بود.

 

پهپاد‌ DJI Spark را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم:

 

برای کسانی که می‌خواهند تازه به دنیای فیلم‌برداری هوایی پا بگذارند و تفریحی کار می‌کنند و همچنین برای کسانی که دوست دارند عکس‌های هوایی زیبایی برای انتشار در اینترنت و رزومه خودشان ثبت کنند، پیشنهاد بسیار خوبی است.

 

DJI Air

 

پهپاد DJI Air از Spark بزرگ‌تر است، اما آن‌قدر کوچک هست که بتوانید آن را به راحتی جمع کنید و در جیب یک کوله پشتی کوچک هم بگذارید. در واقع می‌توان گفت به دلیل طراحی خاص و قابلیت جمع شوندگی این پهپاد، حمل و نقل آن ساده‌تر از DJI Spark است که از آن سبک‌تر است. این طراحی خاص، حتی شامل کنترلر آن هم می‌شود. یعنی آن را هم می‌توانید به راحتی جمع کنید و زیر پهپاد قرار دهید.

 

DJI AIR

 

یکی از مزیت‌های Spark این بود که می‌توانستید بدون کنترلر‌ و تنها با حرکت‌های دست هم آن را از راه دور کنترل کنید. این نوع کنترل پهپاد که Gesture Control نام دارد، در Air  هم دیده می‌شود و آن را نیز می‌توانید به همین طریق یا توسط یک گوشی Android یا iOS حرکت دهید. البته در صورت تمایل می‌توانید یک کنترلر حرفه‌ای نیز به صورت جداگانه برای آن تهیه کنید.

 

درباره DJI Air می‌توان گفت که از دوربین و گیمبال آن تا محدوده پرواز و عمر باطری و تقریباً از هر نظر دیگر، نسبت به Spark بهتر شده است. حتی در مورد قابلیت‌هایی مانند مانع یاب که باعث می‌شود تا پهپاد در حال حرکت، اجسام و موانع روبروی خود را تشخیص دهد نیز، قدرت تشخیص Air بهتر از Spark است.

 

سنسور‌های مانع یاب در Air هم در جلو و پشت پهپاد و هم در زیر آن قرار دارند و نه تنها در هنگام فرود، بلکه در حال حرکت در بالای موانع نیز کارآمد است.

 

اگرچه با Air می‌توانید فاصله بیشتری از سوژه بگیرید، اما عمر استاندارد باطری آن، تنها حدود 21 دقیقه است که با برآورد شرایط نامساعد، احتمالاً کمتر از این هم خواهد بود. بنابراین از نظر باطری، چندان پرقدرت‌تر از نمونه ارزان‌تر خود نیست.

 

اسپارک

یک نقطه ضعف این پهپادهای DJI این است که برخلاف Spark که می‌تواند بدون نیاز به موبایل یا دستگاه هوشمند دیگری، می‌تواند مستقیماً از روی دست به پرواز درآمده و دوباره روی دست بنشیند، پهپاد Air ابتدا باید به یک گوشی هوشمند متصل شود تا بعد در صورت نیاز بتوانید آن را با دست کنترل کنید.

 

پهپاد‌ DJI Air را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم:

 

برای کسانی که نیاز به فیلم‌برداری با پهپاد‌ها در پروژه‌های جدی‌تر (مانند فیلم‌برداری هوایی عروس در باغ یا عمارت‌) را دارند، اما به ندرت لازم است تا در فضاهای باز مانند کوه‌ها و دشت‌ها و کنار دریا فیلم‌برداری کنند. ضمناً تعویض باطری برایشان دردسر زیادی ندارد و می‌توانند یکی دو باطری یدکی هم برای کارشان تهیه کنند.

 

DJI Mavic Pro


پهپاد DJI Mavic Pro نسبت به دو مدل قبلی کمی قدیمی‌تر است و از اکتبر 2016 به بازار معرفی شد. بنابراین برخی از قابلیت‌های پر زرق و برق پهپاد‌های Spark و Air را در آن نمی‌بینیم. به عنوان مثال اگرچه می‌توانید به پهپاد فرمان دهید تا از فاصله دور روی دست شما فوکوس کرده و آن را دنبال کند، اما مثلاً کنترل با دست را در این پهپادهای DJI نمی‌بینیم یا مثلاً حسگر مانع یاب آن فقط در جلوی پهپاد قرار دارد و در صورت پرواز به عقب یا فرود، باید حواستان به کنترل آن باشد.

 

فانتوم

 

همچنین علی‌رغم طراحی تاشو که باعث می‌شود تا بتوانید بدنه آن را جمع کرده و اندازه آن را کوچک‌تر کنید، اما همچنان بزرگ‌تر و سنگین‌تر از دو مدل سبک‌تر خودش است. اندازه بزرگ‌تر این پهپاد، صرفاً روی حمل و نقل آن تأثیر نمی‌گذارد، بلکه باعث می‌شود تا این پهپاد، علی‌رغم باطری قدرتمندی که دارد، زمان پرواز آن تنها 27 دقیقه باشد که طبیعتاً، نیاز شما به یک باطری یدکی را برطرف نمی‌کند. البته با 100 دلار بیشتر، می‌توانید Mavic Pro Platinum را خریداری کنید که باطری آن 30 دقیقه شارژ را حفظ می‌کند و ضمناً موتور بی‌صداتری هم دارد.

 

طبیعتاً، محدوده پروازی آن بسیار بیشتر از Air و Spark است و ضمناً می‌تواند با سرعت بیشتری هم رو به جلو یا عقب حرکت کند. اما آنچه که باعث می‌شود تا فیلم‌برداران حرفه‌ای به سمت Mavic Pro جلب شوند، امکانات جانبی آن نیست، بلکه دوربین قدرتمند آن است.

 

مویک پرو

 

این دوربین نسبت به دو مدل قبلی، هم رزولوشن بالاتری دارد و هم کیفیت آن در نور کم و حساسیت بالا بسیار بهتر است. با توجه به حساسیت بالاتر این حسگر، نویز این دوربین در رزولوشن 4K شرایط بسیار بهتری نسبت به نویز دو مدل ارزان قیمت‌تر در رزولوشن Full HD دارد.

 

پهپاد‌ DJI Mavic Pro را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم:

 

این پهپادهای DJI برای فیلم‌بردارانی که به دنبال بهترین کیفیت تصویر در کنار قابلیت حمل و نقل راحت‌تر پهپاد هستند بسیار مناسب است. این پهپاد را می‌توانید به راحتی جمع کنید و به خارج شهر و سفرهای دور بروید و از کیفیت بالای آن برای ساخت ویدئو‌ کلیپ‌ها و فیلم‌برداری‌های کوتاه و عکاسی در نور کم استفاده کنید.

 

Phantom 4 Pro

 

برخلاف سه پهپاد دیگری که در بالا درباره آن‌ها توضیح دادیم، پهپاد Phantom 4 Pro که آن نیز جزو محصولات DJI است، قیمتی بالاتر از 1000 دلار دارد. اگرچه نمی‌توان این پهپاد را جزو پهپاد‌های ارزان قیمت (زیر 1000 دلاری) DJI به حساب آورد، اما با توجه به قیمت 1500 دلاری آن که حدود 50 درصد بالاتر از Mavic Pro است، اما به شدت مورد توجه عکاسان و فیلم‌برداران هوایی قرار دارد. عبارت Pro در انتهای نام این پهپاد بی‌دلیل نیست. در واقع امکانات پیشرفته‌ای مانند قابلیت‌های خودکار کنترل دوربین، کنترلر پیشرفته و سرعت بالای این پهپادهای DJI ، آن را به یک انتخاب حرفه‌ای تبدیل می‌کند.

 

فانتوم 4 پرو

 

همچنین برخی امکانات پر زرق و برق مانند سنسور‌های مانع یاب در پشت و جلوی پهپاد، حسگر مخصوص فرود و حسگر‌های مادون قرمز که می‌توانند بدون نیاز به GPS حتی در محیط‌های بسته هم موانعی مانند دیوار را تشخیص دهند، آن را به یک پهپاد پیشرفته برای استفاده عمومی نیز تبدیل می‌کند. خصوصاً اینکه در این پهپاد یک قابلیت بازگشت به نقطه شروع یا Return to Home قرار دارد که می‌تواند با یک فرمان، آن را از فاصله 300 متری، به نقطه شروع پرواز بازگرداند. این قابلیت برای کسانی که ممکن است نتوانند به راحتی پهپاد را کنترل کنند یا مواقعی که کنترل پهپاد از دست می‌رود، بسیار عالی است.

 

برخلاف پهپاد‌های سری Mavic، بدنه این پهپادهای DJI هیچ تغییری نمی‌کند و نهایتاً می‌توانید پره‌های آن را باز کنید و دوباره ببندید. بنابراین، احتمالاً حمل آن کمی دردسرساز خواهد بود و تنها باید با استفاده از کوله‌پشتی‌های مخصوص خود این پهپاد استفاده کنید. کنترل این دستگاه نسبت به مدل قبلی خودش هیچ تغییری نکرده، اما همچنان عالی عمل می‌کند و به واسطه قابلیت لمسی و صفحه نمایش بسیار پر نوری که در مدل Pro Plus دارد، به شما این امکان را می‌دهد تا در زیر نور مستقیم خورشید هم به راحتی پهپاد را کنترل کنید.

 

اگرچه این پهپادهای DJI ، امکانات پیشرفته‌ای فیلم‌برداری مانند رزولوشن 4K با سرعت اسلوموشن 60fps و بیت ریت 100Mbps را دارد، اما عکاسان هوایی هم احتمالاً از امکانات آن بسیار خوشنود خواهند بود. حسگر بزرگ 1 اینچی با رزولوشن 20 مگاپیکسل، قطعاً عکس‌های بی‌نظیری برایتان ثبت می‌کند و وجود شاتر مکانیکی و امکان کنترل دیافراگم لنز از f/2.8 تا f/11 برای عکاسی با مود دستی عالی هستند.

 

پهپادهای DJI

 

حتی اگر نخواهید با امکانات دستی این دوربین کار کنید، عکاسی با آن در حالت خودکار و زمانی که فقط کادربندی را کنترل می‌کنید هم بسیار لذت بخش بوده و نتیجه فوق‌العاده‌ای به دست می‌دهد. به همین علت، احتمالاً برای عکاسی هوایی می‌تواند، به راحتی جایگزین پرواز دوربین‌های حرفه‌ای با پهپاد‌های بسیار گران‌قیمت شود.

 

پهپاد‌ DJI Phantom 4 Pro را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم:

 

طبیعتاً قابلیت‌های فیلم‌برداری این پهپادهای DJI با Mavic Pro یکی است، اما وقتی پای کیفیت به میان می‌آید، دیگر اندازه رزولوشن ویدئو‌ها اهمیتی ندارد. کیفیت بالاتر حسگر 1 اینچی این دوربین نه فقط برای فیلم‌برداری، برای برای عکاسی هم نتیجه بسیار تفاوتی را رغم می‌زند و به سطح کار حرفه‌ای بسیار نزدیک‌تر است. از این رو، این پهپاد برای عکاسان و فیلم‌برداران حرفه‌ای به یک اندازه کاربردی است.

 

اگر سوالی در مورد پهپادها دارید زیر همین مطلب بیان کنید تا کارشناسان ما به آن پاسخ دهند.

 

2 دیدگاه

  • iliya گفت:

    اجازه استفاده از پهپادها داخل ایران به چه شکل هست؟

    • مسعود افشانی گفت:

      برای استفاده از پهپادها به مجوز نهادهای مربوطه نیاز دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *