021-7356

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

هفته‌‌ی میلادی که گذشت چه خبر بود؟

هفته‌‌ی میلادی که گذشت چه خبر بود؟

1-نرم‌افزار Nik Collection با یک آپدیت جدید ارائه شد

 

سری نرم‌افزارهای Nik Collection که شامل پلاگین‌های مختلف برای فتوشاپ می‌شود را می‌توان یکی از بهترین نرم افزار عکاسی حرفه‌ای برای عکاسان دانست. این برنامه‌ها که در سال‌ها پیش توسط شرکت Nik ساخته و به صورت غیر رایگان ارائه می‌شد، چند سال پیش توسط شرکت گوگل خریداری شد و این شرکت برنامه‌های Nik را به رایگان در اختیار همگان قرار داد. اما در عوض، به روز رسانی آن‌ها را منتفی کرد تا این برنامه‌ها آرام آرام از دنیای عکاسی حذف شوند.

 

نرم افزار ویرایش عکس

 

مطلب مرتبط: ۱۱ نرم‌افزارموبایل برای عکاسان حرفه‌ای

 

با این حال شرکت On1 این سری برنامه‌ها را خریداری کرد و حق به روز رسانی و فروش آن‌ها را به دست آورد تا آن‌ها را به عنوان بخشی از برنامه‌های گرافیکی خودش ارائه کند. طی هفته گذشته، این شرکت، دومین به روز رسانی برای نرم‌افزارهای Nik Collection را (از زمان خرید این برنامه‌ها) معرفی کرد تا این برنامه‌ها با آخرین تغییرات دوربین‌های دیجیتال و فایل‌های خام آن‌ها هماهنگ شوند. این به روز رسانی‌ها برای MacOS Mojave و همچنین آخرین نسخه‌های نرم‌افزارهای گرافیکی ادوبی یعنی Photoshop 2019، Lightroom Classic و Photoshop Elements می‌باشد.

 

شرکت On1 درباره این به روزرسانی‌ها اعلام کرده که برخی از باگ‌ها (اشکالات نرم‌افزاری) باقیمانده از دوران مالکیت گوگل را از این برنامه برطرف کرده است که به نظر می‌رسد نوعی تحقیر برنامه‌نویسان گوگل هم محسوب می‌شود! به‌هرحال اگرچه گوگل همچنان یکی از بهترین نرم‌افزارهای گرافیکی حوزه موبایل یعنی Snapseed را در اختیار دارد (که البته آن هم زمانی جزئی از این مجموعه بوده)، اما شرکت On1 یکی از بهترین شرکت‌های نرم‌افزارهای گرافیکی است و قطعاً تبحر و شناخت حرفه‌ای‌تری از این برنامه‌ها و امکانات آن‌ها دارند.

 

مطلب جالب: چگونه از یک عکاس آماتور به یک عکاس حرفه‌ای تبدیل شویم؟

 

2-به‌ روز رسانی‌های نرم‌افزاری فوجی و دریافت امکانات پیشرفته

 

یکی از بهترین شرکت‌ها در زمینه به روز رسانی نرم‌افزارهای دوربین، شرکت فوجی است. این شرکت اغلب سعی می‌کند در به روز رسانی‌های خود، نه فقط اشکالات نرم‌افزاری دوربین‌هایش را برطرف کند، بلکه در اغلب موارد امکانات جدیدی هم به آن‌ها اضافه می‌کند. این شرکت هفته گذشته اعلام کرد که برای چند دوربین خودش آپدیت‌های نرم‌افزاری ارائه می‌کند. دوربین‌های بدون آینه Fujifilm GFX 50S، X-T3 و X-H1 این آپدیت‌ها را دریافت می‌کنند.

 

دوربین GFX 50S اگرچه یک دوربین بدون آینه است، اما فرمت حسگر آن قطع متوسط می‌باشد. در آپدیت جدید، وقتی از مبدل لنز‌های سری H این شرکت استفاده می‌کنید، می‌توانید از کراپ 35mm استفاده کنید. تغییرات دیگر در این به روز رسانی هم شامل این موارد می‌شود: افزایش سرعت واکنش دوربین هنگام فوکوس با تشخیص چشم، امکانی برای حذف جداگانه یا همزمان فایل‌های RAW و JPEG از روی کارت و تنظیمات جدیدی برای تغییر رنگ روی LCD و EVF دوربین (EVF همان منظره یاب الکترونیکی است. زیرا این دوربین منظره یاب نوری ندارد.)

 

یکی از بهترین به‌روزرسانی‌ها مربوط به دوربین فوجی X-T3 است که با این آپدیت جدید می‌تواند فیلم‌برداری 4K HDR انجام دهد. این دوربین علی‌رغم اندازه کوچکی که دارد، یکی از بهترین دوربین‌های بدون آینه برای فیلم‌برداران حرفه‌ای است و اکنون با این آپدیت جدید می‌تواند در محیط‌های با کنتراست نور زیاد (مثلاً فیلم‌برداری در فضای بیرون و زیر آفتاب شدید) ویدئو‌های 4K HDR ضبط کند تا تنالیته رنگ‌ها و نورهای بسیار بهتری را در اختیار داشته باشید. همچنین اکنون می‌توانید وقتی با F-Log فیلم‌برداری می‌کنید، شبیه‌ساز‌های فیلم فوجی یا همان Film Simlulation را هم همزمان روی ویدئو‌ها اعمال کنید. یک کار جالبی هم که در این آپدیت می‌بینیم، عدم برش زدن ویدئو‌های بالای 4GB است. البته به این شرط که کارت حافظه‌ای که استفاده می‌کنید بیشتر از 32 گیگابایت باشد. یک سری آپدیت‌های کوچک دیگر هم در این به‌روزرسانی دیده می‌شود که می‌توانید آن‌ها را در لیست موجود در سایت ببینید.

 

دوربین بدون آینه X-H1 هم یک سری آپدیت‌ها را دریافت کرده که خیلی مهم نیستند. اما یکی از آن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. می‌دانیم که این دوربین دارای لرزشگیر روی حسگر (در داخل بدنه است) و با این آپدیت، اکنون این لرزشگیر می‌تواند با لرزشگیر لنز دوربین (اگر داشته باشد) ترکیب شود و با این ترکیب، قدرت لرزشگیری این دو می‌تواند به 5.5 استاپ برسد که لرزشگیری فوق‌العاده‌ای محسوب می‌شود. با این لرزشگیر تقریباً در هر شرایط نوری می‌توانید بدون فلاش و روی دست عکاسی کنید.

 

مطالعه بیشتر :قبل از انتخاب دوربین‌های بدون‌آینه بخوانید!

 

3-عکس‌های ناسا از آتش‌سوزی کالیفرنیا

 

هفته گذشته خبر‌های بدی درباره آتش سوزی جنگل‌های کالیفرنیا مخابره شد که میزان کشته‌ها و آواره‌هایی که تاکنون به جا گذاشته بی‌سابقه و شوک آور است. عکاسان و فیلم‌برداران زیادی از سرتاسر دنیا سعی در پوشش خبری این اتفاق غم‌انگیز هستند. اما در این میان عکس‌های هوایی وب‌سایت ناسا عمق فاجعه را بسیار بزرگ‌تر و شدیدتر از چیزی که روی زمین می‌بینیم به نمایش می‌گذارند. این هفته عکس‌های ناسا از آتش‌سوزی جنگل‌های کالیفرنیا خبرساز شد. در این عکس‌ها می‌بینیم که چطور دود از این منطقه در حال پراکنده شدن در سرتاسر جو است. در این اتفاق مهیب، تاکنون نزدیک به 140 هزار اصله درخت و بیش از 10 هزار خانه در آتش سوخته‌اند و تاکنون خبر مرگ 56 نفر در آتش‌ مخابره شده که احتمال می‌رود با توجه به گم شدن بسیاری از افراد، این آمار بالاتر هم برود. امیدواریم هرچه زودتر این فاجعه عظیم مهار شده و به پایان برسد.

 

آتش سوزی کالیفرنیا

 

4-پاک شدن اطلاعات ویدئویی توسط برنامه Adobe Premier Pro CC

 

در هفته پیش یک خبر عجیب هم درباره شکایت یک عکاس و فیلم‌بردار حرفه‌ای از ادوبی منتشر شد که در نوع خود جالب است. این عکاس کالیفرنیایی که Dave Cooper نام دارد مدعی شده که هنگام کار با برنامه Premiere Pro CC 2017 نسخه 11.1.0، ویدئوی اصلی یا همان Master (فیلم‌های مادر) توسط این برنامه پاک شده است. ظاهراً در این برنامه قابلیتی برای خالی کردن کش یا فایل‌های موقت برنامه به نام Clean Cache وجود دارد که وقتی یک کاربر مدت زیادی با فایل‌های ویدئویی کار می‌کند و این فایل‌ها در هارد دیسک زیاد می‌شوند، آن‌ها را پاک می‌کند. به گفته این شخص، بعد از استفاده از این قابلیت، برنامه پریمیر پرو، فایل‌های اصلی او را نیز پاک کرده و اکنون امکان دسترسی به آن‌ها را ندارد. این عکاس اکنون از ادوبی برای این اتفاق شکایت کرده و درخواست غرامت 250 هزار دلار کرده است!

 

این ویدئو‌ها طی سال‌های 2010 تا 2017 توسط دوربین‌های کانن 5D Mark III ضبط شده بودند. هنوز مشخص نیست این اتفاق به کجا می‌انجامد، اما در هر حال پیشنهاد می‌کنیم از آنجا که نرم‌افزارهای ادوبی در ایران هیچ‌گونه پشتیبانی ندارند، طوری از فایل‌هایتان پشتیبانی‌گیری کنید که هیچ‌وقت با چنین مواردی روبرو نشوید.

 

5-خبرهای دوربین‌های موبایل

 

یکی از مشخصه‌های گوشی‌های موبایل اپل که کاربران این گوشی‌ها خیلی به آن اهمیت می‌دهند، امنیت بالای آن‌هاست. اما هفته گذشته خبری منتشر شد که نشان می‌دهد گوشی‌های iPhone X که به داشتن دوربین‌ بسیار باکیفیت و امکانات پیشرفته عکاسی مشهور است، یک باگ (ایراد نرم‌افزاری) دارد که به راحتی می‌توان عکس‌های پاک شده را از داخل آن استخراج کرد. دو محقق در هفته گذشته، این باگ را گزارش کردند. به واسطه این باگ نرم‌افزاری، وقتی شما از چیزی عکس می‌گیرید و بعداً آن را پاک می‌کنید، این فایل‌های پاک شده می‌توانند از روی گوشی شما بازیابی شده و مورد سوءاستفاده قرار گیرند.

 

براساس گزارش Forbes این دو هکر کلاه سفید (محققین نرم‌افزاری با اهداف بی‌خطر) که Richard Zhu  و  Amat Cama نام دارند، این گزارش را روی iPhone X یا سیستم عامل  iOS 12.1  گزارش کرده و نشان دادند که به محض اتصال به WiFi های عمومی، عکس‌هایی که تا 30 روز پیش پاک شده‌اند را می‌توان به راحتی از این گوشی‌ها استخراج کرد. آن‌ها بابت این گزارش 50 هزار دلار جایزه از اپل دریافت کرده‌اند. هرچند که هنوز هیچ آپدیت نرم‌افزاری برای برطرف کردن این خطا از روی گوشی‌های آیفون X منتشر نشده است. پس اگر این گوشی را دارید، خیلی مراقب باشید.

 

اما از سوی دیگر خبرهای خوبی هم از گوشی‌های اندرویدی Google داریم. گوشی هوشمند جدید گوگل که با نام Pixel 3 شناخته می‌شود دارای یک قابلیت عکاسی در شب است که Night Sight  نام دارد. با این قابلیت می‌توانید در محیط‌های بسیار تاریک هم بدون فلاش یا سه‌پایه، عکس‌هایی با نوردهی عالی ثبت کنید. تصاویری که از این قابلیت منتشر شده است، عملکرد بی‌نظیر آن را در نور کم به نمایش می‌گذارد. گوگل یک پست در وبلاگ خودش منتشر کرده که از چالش‌ها و مشکلات فنی و تکنیکی عرضه این قابلیت خبر گفته است.

 

عکاسی در نور کم

 

این قابلیت براساس قابلیت multi-frame-merging HDR+ این شرکت که در سال 2014 معرفی شد ساخته شده است که در آن، دوربین چندین عکس پشت سر هم از صحنه را می‌گیرد و آن‌ها را بر هم منطبق می‌کند تا تاثیر نویز زیاد ناشی از حساسیت بالا را از بین ببرد و تصویری بسیار با کیفیت را خروجی بدهد. با این قابلیت می‌توانید در محیطی با شدت نور 3 تا 0.3 لوکس، عکاسی کنید.

 

6-نور پرتابل کوچک Lume Cube Air برای فیلم‌برداری و عکاسی

 

اما اگر نمی‌توانید یکی از این موبایل‌های هوشمند گوگل را برای فیلم‌برداری در نور کم تهیه کنید، شاید این خبر برایتان جالب باشد. هفته پیش یک نور ویدئویی (پیوسته) بسیار جالب به نام Lume Cube Air معرفی شد که می‌توان آن را سبک‌ترین منبع نور پرتابل در جهان نامید. این منبع نور کوچک که حدود 50 گرم وزن دارد، می‌تواند نوری با روشنایی 400 لوکس را با زاویه 60 درجه در فاصله یک متری خودش ایجاد کند. این منبع نورانی کوچک، کاملاً ضد آب بوده و می‌تواند برای ایجاد روشنایی در فیلم‌برداری و عکاسی زیر آب نیز به کار رود و علاوه بر اینکه زیر آن، یک پیچ استاندارد سه‌پایه می‌بینیم که می‌توانید آن را روی سه‌پایه یا تک پایه یا هر چیز دیگری وصل کنید، یک آهن‌ربای قوی هم در پشت آن تعبیه شده تا بتوانید آن را روی سطوح فلزی هم وصل کنید.

 

نور افکن

روی این منبع نور هیچ وسیله کنترلی وجود ندارد و تمام کنترل آن از طریق نرم‌افزار مخصوص اندروید و iOS و توسط موبایل انجام می‌شود. بنابراین از راه دور می‌توانید شدت نور یا مد نورانی ان برای عکاسی را تغییر دهید. جالب اینجاست که حتی می‌توانید با نصب ژل نارنجی رنگ همراه خود این وسیله، کلوین نور آن را از 5700 کلوین که نور طبیعی روز است تغییر داده و برای ایجاد نورهایی با کلوین پایین از آن استفاده کنید. Lume Cube Air تنها 70 دلار قیمت دارد و باطری آن نیز توسط کابل USB معمول گوشی‌های اندرویدی شارژ می‌شود.

 

7-عکس‌های مسابقه بزرگ نشنال جئوگرافی 2018

 

یکی از جالب‌ترین بخش از فعالیت‌های جمعی عکاسی در سرتاسر دنیا، مسابقات عکاسی است که اتفاقاً یکی از مهم‌ترین این مسابقات در ایران، یعنی جشنواره عکس نورنگار نیز اکنون در حال برگزاری می‌باشد. اما هفته گذشته خبری از مسابقه عکس موسسه نشنال جئوگرافی منتشر شد که تصاویر برگزیده مسابقه 2018 این موسسه را به نمایش می‌گذارد. در تصاویر منتخب که در سه گروه حیات‌وحش، مردم و مکان‌ها، زیبایی‌های تعامل انسان و طبیعت را در جهان پیرامون ما به تصویر می‌کشند عکس‌های فوق‌العاده‌ای را می‌بینیم که می‌تواند برای ما عکاسان بسیار الهام‌بخش باشند. این عکس‌ها را می‌توانید در اینستاگرام ما ؛وب‌سایت DPreview یا وب‌سایت خود نشنال جئوگرافی مشاهده کنید.

 

نشنال جئوگرافیک

 

این‌ها خبرهای کوچکی بودند که در هفته گذشته میلادی منتشر شدند و حدس زدیم ممکن است برایتان جالب باشد. تا هفته آینده بررسی‌ها، آموزش‌ها و مطالب جالب و خواندنی از صنعت عکاسی را در مجله نورنگار دنبال کنید.

 

مترجم: امیر یاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *