021-7356

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

کشور سازنده چقدر در کیفیت محصول تاثیر می‌گذارد؟

کشور سازنده چقدر در کیفیت محصول تاثیر می‌گذارد؟

بسیاری از خریداران در مراجعه روزمره جهت خرید محصولات عکاسی از کشور سازنده تجهیزات عکاسی می‌پرسند . در واقع ریشه این گونه سوالات را باید در سال‌های گذشته جستجو کرد ، هنگامی که عده‌ای سودجو در آشفته بازار سال‌های پس از جنگ تحمیلی با عنوان کردن مطالبی مثل بازار مشترک و غیره با فریب اذهان عمومی توانستند سود نامشروع  زیادی بدست آورند.

در واقع از سال‌ها پیش بدلیل تغییر و تحولات اقتصاد جهانی و شرایط تازه ایجاد شده توسط سازمان تجارت جهانی سیاست شرکت‌های تولید کننده بین المللی نیز دستخوش تغییرات عمده ای گردید . با افزایش هزینه های تولید بخصوص افزایش سطح دستمزد نیروی کار شرکت های تولید کننده در جستجوی نیروی کار ارزان به کشورهای در حال توسعه روی آوردند .

این موج ابتدا به کشورهای امریکای لاتین و سپس به کشورهای آسیایی سرایت نمود و تقریباً از اواخر دهه 70  میلادی بسیاری از شرکت های بین المللی خطوط تولید خود را در این کشورها راه اندازی نمودند . از شرکت های پیشگام در این انتقال می توان به شرکت های تولید چیپ های الکترونیک اشاره نمود که خطوط تولید خود را در کشورهایی مانند اکوادور و السالوادور و سپس در فیلیپین و مالزی راه اندازی نمودند.

کشور سازنده تجهیزات عکاسی معمولاً به سه شکل در کشورهای دیگر به فعالیت می پردازند:

انتقال کامل خط تولید

انتقال قطعات منفصل بصورت CKD و SKD

اعطای امتیاز و لیسانس تولید

[relatedpost post=”71107″]

کشور سازنده تجهیزات عکاسی

با توجه به ظرفیت‌های بوجود آمده در کشورهای در حال توسعه و خروج فن آوری های پیشرفته الکترونیک از حالت انحصاری ، امروزه کمتر از انتقال کامل خط تولید استفاده می شود . لازم به ذکر است شرکت های بزرگ و شاخص بین المللی در انتقال تولید به کشور دیگر ، هیچ گاه کیفیت محصولات خود را فدای هزینه‌های تولید نمی‌کنند.

این بدان معنی است که شما محصولی اروپایی را که در کشور تایلند مونتاژ شده است در تمام دنیا با کیفیت یکسان خریداری می‌کنید و در واقع شما بابت برند محصول پول پرداخت می کنید نه کشوری که آن محصول در آن مونتاژ یا تولید شده است.

ذکر این نکته ضروری است که بسیاری از دولت ها سیاست واحدی در قبال محصولات مونتاژ یا تولید شده در کشور خود ندارند و بدون توجه به شیوه تولید از کلمات Made In . . . استفاده می‌کنند ، خواه این محصول بصورت CKD یا بصورت اعطای امتیاز یا حتی تحت انتقال کامل خط تولید بدست آمده باشد .

کشور سازنده تجهیزات عکاسی

آنچه امروزه وجه تمایز کیفی محصولات مختلف است شیوه طراحی و اصطلاحاً معماری محصولات می باشد نه کشور محل تولید .  بعنوان مثال محصولات شرکت امریکایی اپل دارای برچسب ساخت چین یا کشورهای آسیایی دیگر هستند اما همگی بر امریکایی بودن محصولات اپل اذعان دارند .

اما تکلیف محصولات بی‌کیفیتی که در برخی از کشورها مثل چین تولید می‌شوند چیست؟

در واقع با گسترش فناوری الکترونیک در کشورهای در حال توسعه ، بعضی از تولید کنندگان محلی با کپی کردن از محصولات معتبر بین المللی با هدف بازاریابی و ایجاد اشتغال در کشور خود اقدام به ارائه محصولاتی ارزانتر و البته با کیفیت پایین تر می‌کنند اما این محصولات هیچ گاه با همان نام محصول اصلی وارد بازار نمی گردند .

مثال‌های زیادی در این باره وجود دارند ؛ از لوازم خانگی کپی شده با تغییر اندکی در نام آن‌ها می توان به Panasoanic بجای Panasonic و Sonny بجای Sony اشاره نمود . این دیگر بر عهده خریدار است که هنگام انتخاب کالا به نام برند توجه کافی نماید.

خوشبختانه در زمینه محصولات عکاسی و تصویربرداری دیجیتال هنوز پدیده کپی برداری در سطح وسیع مشاهده نشده است اما هیچ بعید نیست که در آینده شاهد محصولاتی با نام Cannon بجای Canon یا Nikkon بجای Nikon باشیم .

[relatedpost post=”85615″]

نکته دیگر مسئله تولید لوازم جانبی محصولات عکاسی و تصویربرداری دیجیتال می‌باشد .

فرض کنید شما دوربینی با برند معروف خریداری نموده اید که برچسب سازنده آن کشور ژاپن می باشد اما باطری و شارژر آن دارای برچسب کشوری دیگر مانند چین است.

واقعیت امر این است که شرکت‌های مادر هیچ گاه تمام قطعات را خود تولید نمی‌کنند و برخی قطعات را به سازندگان دیگر که بنام OEM شناخته می شوند سفارش می دهند . شرکت های OEM محصولات خود را بر اساس سفارش شرکت های دیگر تولید کرده و با برند شرکت سفارش دهنده روانه بازار می کنند.

ممکن است یک شرکت OEM محصولات خود را در اختیار چندین شرکت و با نام انحصاری آن‌ها قرار دهد . این پدیده را به فور در صنعت خودرو سازی و هواپیما سازی شاهد هستیم تا جایی که برندهای بسیار معتبر نیز از قطعات ساخته شده در کشو‌های دیگر در ساخت محصولات خود استفاده می کنند .

یکی دیگر از مواردی که باعث سردرگمی خریداران گردیده است وجود چندین نام برای یک محصول مشابه می باشد. این امر بخصوص در مورد دوربین های عکاسی دیجیتال کانن صادق است . شرکت کانن بنابر دلایلی که هیچ گاه بطور کامل بیان نشده اند برخی محصولات خود را با دو یا سه نام متفاوت اما با کارایی یکسان توزیع می کند .

بعنوان مثال دوربین کانن مدل EOS 750D در ژاپن بنام Kiss X8i و در امریکا بنام Canon EOS Rebel T6i عرضه می گردد که از نظر مشخصات همگی یکسان هستند .

بنابراین آنچه امروزه برای یک خریدار مهم است برند محصول خریداری شده می‌باشد نه کشوری که محصول در آن تولید یا مونتاژ شده باشد. اگر در سفر خود به کشور ژاپن در فروشگاه مرکزی شرکت تولید کننده ژاپنی محصولی را با برچسب کشور چین خریداری کردید تعجب نکنید زیرا شما بابت برند محصول پول پرداخت کرده‌اید .

-CKD : Complete Knock-Downقطعات منفصل کامل

-SKD : Semi-Complete Knock-Downقطعات منفصل نیمه کامل

-OEM : Original Equipment Manufacturerتولید کننده لوازم اصلی

شما از چه تجهیزاتی با چه برندی و ساخت چه کشوری استفاده می‌کنید؟

 

 

3 دیدگاه

  • فاطمه احمدی گفت:

    چه دوربین و از کدام کشور همیشه مورد سوال خیلی از عکاسان هست و اینکه کانن بخرند یا نیکون ، سونی بخرند یا فوجی هم از سوالات همه عکاسان کشور هست . برخی فکر می کنند با خرید یه دوربین ساخت ژاپن یا خرید دوربین یا وسیله با ساخت آن کشور از کالای با کیفیت تری برخوردار هست کاملا در توهم هستند و اما واقعا اینطور نیست چون شرکت های سازنده بخصوص شرکت های برند مهم ترین مطلب در آنها برندشان هستند و لاغیر و ممکن هست یک مدل دوربین را در کشوری و مدلی دیگری را در کشور دیگر تولید کنند و اینکه برخی فکر می کنند مثلا در ایران از کیفیت پایین تری در مدلی یا کالایی وارد می شود خیلی در تعجبم . چون اصلا شرکت سازنده برای مدلی خط تولید خاص با سطوح مختلف نمی تواند راه بیندازد و اینکه سطح با کیفیت تری برای کشور ما می آید هم حقیقت ندارد . با تشکر

  • مریم گفت:

    مراحل کنترل کیفیت یک کالا چطور می باشد؟

  • راهنما گفت:

    من یه 450Dکانن دارم بدنه لنز وحتی باطری هم ساخته ژاپنه فقط بندش چینیه چند وقت پیش یه نمونه ساخت کشورهای آسیای شرقی (دقیق یادم نیستکدام کشور تایوان وچین نبود)رو دستم گرفتم کیفیت مواد وقطعات وروانی اتصالات وباز وبسته شدن درب باطری و محل اتصالات اصلا قابل مقایسه با نوع ساخت ژاپن نمیباشد درب باطری به زور و بسته میشد پلاستیک درگاه اتصالات خشک وشکننده وبه سختی باز وبسته میشد ساخت کشور اصلی یه چیز دیگه است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عکس نوزاد خوابیده زیبا
جذاب ترین عکس های نوزاد و کودک
6 ماه پیش - زمان مطالعه : 13 دقیقه
چگونه حجم عکس را کم کنیم
كم كردن حجم عکس آنلاین
5 ماه پیش - زمان مطالعه : 10 دقیقه
DPI چیست؟
DPI چیست؟
7 ماه پیش - زمان مطالعه : 9 دقیقه
انواع کاغذ چاپ عکس و نحوه تشخیص آنها
انواع کاغذ چاپ عکس و نحوه تشخیص آنها
10 ماه پیش - زمان مطالعه : 9 دقیقه
Engagement photography
عکاسی اسپرت
10 ماه پیش - زمان مطالعه : 10 دقیقه
نرم‌‌افزار ویرایش عکس IOS
برترین نرم‌ افزارهای ویرایش عکس IOS
11 ماه پیش - زمان مطالعه : 6 دقیقه