دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

قبل از خرید لنز بعدی، حتماً این ۸ نکته را در نظر بگیرید

راهنمای انتخاب
قبل از خرید لنز بعدی، حتماً این ۸ نکته را در نظر بگیرید

بیاید نگاهی به هشت نکته که قبل از خرید یک لنز جدید می‌توان مدنظر قرار داد بیندازیم:

۱. بودجه: چقدر باید خرج کنید؟

بودجه‌ی هر شخصی متفاوت است و میزان پولی که در دسترس دارید، لنزهایی را که می‌توانید برای خرید در نظر بگیرید تعیین می‌کند. البته فارغ از میزان بودجه‌ای که برای خرید لنز در نظر گرفته‌اید، میزان بودجه‌تان را هنگام خواندن این مطلب در گوشه‌ی ذهنتان نگه‌دارید. ممکن است بعد از خواندن این مطلب دید متفاوتی به بعضی از موارد پیدا کنید.

رویکرد من، داشتن کمترین تعداد ممکن از لنزهایی با کیفیت خوب است. به‌عبارت‌دیگر، بیش‌ازحد خرید نکنید. برنامه‌ی درازمدت را در نظر داشته باشید. درنهایت دوست دارید چه لنزهایی برای دوربین خود داشته باشید؟ خرید بعدی شما در کجای این برنامه جای دارد؟ به‌طور ایدآل باید ایده‌ی خوبی از این‌که چه لنزهایی احتیاج دارید داشته باشید و بر اساس آن برنامه‌ریزی کنید.

این طرز فکر ممکن است منجر به تغییرات عمده‌ای در لنزهایی که تصمیم به خرید آن‌ها دارید بشود. به‌عنوان‌مثال، چند سال قبل از اندازه و وزن بعضی از تجهیزاتم که از برند Canon بودن خسته شده بودم. همچنین در حال فکر کردن به برنامه‌ی سفرهای آینده بودم و پی بردم که برایم مهم است تا حد ممکن مجموعه‌ی تجهیزات عکاسی‌ام سبک باشد. این موضوع باعث شد که تصمیم بگیرم به سیستم X شرکت فوجی مهاجرت کنم. اکنون من تجهیزات سبکی که برای مسافرت احتیاج داشتم را دارم.

[relatedpost post=”103361″]

بهترین لنز دوربین

لنزهای پرایم برای عکس‌های پرتره بسیار مناسب‌اند. در این عکس که با دیافراگم f/1.8 گرفته شده، سوژه به خوبی از پس‌زمینه‌ی عکس جدا شده است.

۲. APS-C یا Full-frame

بسیاری از تولید‌کنندگان انواع مختلفی از هر دو نوع دوربین با حسگر APS-C و Full-frame عرضه می‌کنند و این موضوع می‌تواند لنز خریدن را کمی پیچیده کند. فرض کنید که یک دوربین APS-C دارید، اما در پس ذهنتان در نظر دارید که روزی قرار است یک دوربین فول فریم بخرید. اکنون این سؤال پیش می‌آید، آیا باید لنزی بخرید که فقط روی دوربین‌های APS-C کار می‌کند؟ ( که مزیت آن اندازه‌ی کوچک‌تر و وزن سبک‌تر نسبت به لنزهای دوربین‌های فول فریم است) یا باید لنزی بخرید که بر روی یک بدنه‌ی فول‌فریم نیز کار می‌کند؟ ( که احتمالاً بزرگتر و گرانتر خواهد بود.)

حتی اگر تفاوتی که سایز حسگر در زاویه دید لنز به وجود می‌آورد را هم در نظر نگیرید باز هم پاسخ به این سؤال ممکن است آسان نباشد.

در حالت ایدآل، قبل از خرید اولین دوربین باید تصمیم بگیرید که APS-C می‌خواهید یا فول‌ فریم و در آینده نیز با همان سایز حسگر ادامه دهید. این تصمیم، فرایند لنز خریدن را تا حد زیادی آسان می‌کند و بسیاری از سردرگمی‌ها خود به خود از بین می‌روند.

لنز دوربین

شباهت این دو لنز در چیست؟ هر دو این لنزها ۳۵ میلی‌متری f/1.4 هستند. لنز کانن (چپ) بسیار بزرگ‌تر از لنز فوجی ( راست) است زیرا برای این ساخته شده که روی یک دوربین فول فریم کار کند. این مثال خوبی از تأثیر سایز حسگر بر اندازه‌ی لنز است.

۳. در دام فاصله‌ی کانونی نیافتید

دام فاصله‌ی کانونی، این است که فکر کنید باید طوری لنز بخرید که تمامی فواصل کانونی ممکن را پوشش دهد. به‌عنوان‌مثال، اگر با لنز کیت 55-18 شروع می‌کنید و قصد خرید یک لنز تله‌فتو دارید، شاید فکر کنید که باید لنزی بخرید که دامنه‌ی فاصله‌ی کانونی آن از ۵۵ شروع شود تا هیچ فاصله‌ی کانونی را بین دو لنز از دست ندهید.

این موضوع حقیقت ندارد. نکته‌ی بعدی توضیح می‌دهد که چگونه باید درباره‌ی لنزها فکر کنید.

۴. قرار است از چه سوژه‌هایی عکاسی کنید؟

در ادامه‌‌ی مثال 55-18، شاید در نظر داشته باشید که یک لنز دومی هم بخرید: یک لنز ۵۰ میلی‌متری پرایم به‌عنوان لنز پرتره (که مزیت کیفیت بالا و دیافراگم باز دارد)، یا لنز ماکرو برای عکاسی از فاصله‌ی نزدیک از حشرات یا گل‌ها، یا یک لنز زوم واید برای عکاسی منظره و یا یک لنز سوپر تله‌فتو برای عکاسی حیات‌وحش یا ورزشی.

نکته‌ی کلیدی در اینجا این است که انتخاب لنز، وابسته به سوژه است. در واقع سوژه همیشه مقدم است. هنگامی‌که فهمیدید می‌خواهید از چه چیزی عکس بگیرید، می‌توانید بهترین لنز ( یا لنزها) را برای این کار انتخاب کنید. فاصله‌ی کانونی در مرحله‌ی دوم قرار دارد.

به‌عبارت‌دیگر، فقط برای داشتن لنز آن را نخرید، لنزی بخرید که واقعاً به آن احتیاج دارید.

لنز دوربین عکاسی

لنزهای ماکرو برای عکاسی از فاصله‌ی نزدیک و سوژه‌های کوچک به کار می‌روند. این عکس با لنز ماکرو ۱۰۵ میلیمتری نیکون گرفته شده است.

۵. لنز پرایم بخریم یا زوم؟

مزیت لنز زوم آسودگی استفاده از آن است. اگر عکاس عروسی هستید زوم کردن از زاویه واید به تله‌فتو هنگام نیاز بسیار آسان‌تر از تغییر لنز است. اگر عکاس منظره هستید، استفاده از یک لنز زوم واید برای قاب‌بندی دقیق صحنه، بسیار آسان‌تر از تغییر لنزهای پرایم است و در مواقعی ممکن است هنگام استفاده از لنز پرایم نتوانید در جای موردنظر برای دستیابی به قاب مناسب قرار گیرید.

مزیت لنز پرایم کیفیت عکس و دیافراگم باز است. لنز کیت 55-18(معمولاً با حداکثر دیافراگم  f/5.6) را با یک لنز پرایم ۵۰ میلی‌متری f/1.4 در نظر بگیرید. به‌اندازه‌ی ۴ پله تفاوت میان f/1.4 و f/5.6 وجود دارد که به معنای ۱۶ برابر اختلاف در میزان نور عبوری است و به داشتن پس‌زمینه‌هایی تارتر و همچنین در  عکاسی در شرایط کم‌نور به کمک شما می‌آید. به همین دلیل لنز ۵۰ میلی‌متری، لنز مناسب‌تری برای پرتره است.(در واقع همان چیزی که در نکته‌ی قبلی گفتیم، سوژه باید تعیین‌کننده‌ی انتخاب لنز باشد نه فاصله‌ی کانونی.)

بعضی از عکاسان لنز زوم را ترجیح می‌دهند و بعضی دیگر لنز پرایم. تفکر درباره‌ی اولویت‌هایتان، به شما کمک می‌کند که درک کنید کدام لنز برای شما مناسب‌تر است. به‌عنوان‌مثال، اگر یک عکاس منظره هستید که دائماً با f/8، f/11 یا f/16 عکس می‌گیرید دیافراگم بازتر یک لنز پرایم استفاده‌ی کمی برای شما خواهد داشت و لنز زوم احتمالاً گزینه‌ی بهتری است.

راهنمای خرید لنز دوربین

عکاسی اکشن نیازمند لنز تله‌فتو و دوربینی با سیستم فوکوس خودکار با توانایی دنبال کردن سوژه‌های متحرک است. یک لنز زوم به شما کمک می‌کند سوژه را دقیق‌تر در قاب قرار دهید.

۶. وزن و اندازه را فراموش نکنید

قبل از خرید حتماً به وزن و اندازه‌‌ی لنز خوب فکر کنید، زیرا در آینده خودتان قرار است این لنز را حمل کنید. اندازه‌ی فیلتر نکته‌ی دیگری است که باید درباره‌ی اندازه‌ی لنز در نظر بگیرید. اگر لنز کوچک‌تری بخرید، هنگام خرید فیلترها می‌توانید مقداری از بودجه‌تان را پس‌انداز کنید. برای پی بردن به این مقدار، به قیمت فیلترهای پلاریزه در اندازه‌های ۵۸ و ۷۷ میلی‌متری نگاهی بیندازید. اگر قصد خرید تعداد زیادی فیلتر دارید (قابل توجه عکاسان منظره) احتمالاً خرید یک لنز کوچک‌تر مقادیر زیادی پول را در جیب‌های شما نگه خواهد داشت.

[relatedpost post=”94210″]

خرید لنز دوربین

لنزهای واید برای عکاسی منظره فوق‌العاده هستند و به شما کمک می‌کنند چنین عکس‌هایی بگیرید. در نظر داشته باشید که لنز کوچک‌تر فیلتر کوچک‌تر و ارزان‌تری نیاز دارد.

۷. کیفیت ساخت، مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی و فوکوس خودکار

اکثر تولیدکننده‌ها لنز‌های ارزان، میان رده و گران‌قیمت دارند. لنزهای ارزان هنگام خرید معامله‌ی خوبی به نظر می‌رسند ، اما کیفیت ساخت آن‌ها  به‌اندازه‌ی لنزهای گران‌تر نیست و ممکن است موتور فوکوس ضعیف‌تری ( آهسته‌تر و پرسروصداتر) داشته باشند.

در طرف دیگر ماجرا، لنزهای گران‌قیمت عموماً کیفیت ساخت بهتری دارند و فوکوس خودکار آن‌ها سریع‌تر و بهتر است. بعضی از این لنزها هم در برابر شرایط آب‌وهوایی (رطوبت و گردوخاک) مقاوم هستند. هنگام خرید لنز این نکات را در نظر داشته باشید و حتماً درباره‌ی کیفیت ساخت لنز، مقاومت آن در شرایط مختلف آب‌وهوا و سرعت و کیفیت فوکوس تحقیق و پرس‌وجو کنید.

خرید لنز

لنزهای واید همچنین برای عکاسی در فضاهای داخلی که ممکن است جای کافی برای عقب رفتن و استفاده از فاصله کانونی طولانی‌تر نداشته باشید مناسب هستند.

۸. برند اصلی یا متفرقه

اگر از برندهای متفرقه ( در واقع برندهایی که تولیدکننده‌ی بدنه‌ی دوربین شما نیستند، مانند تامرون و سیگما) لنز بخرید، می‌توانید مقادیری در بودجه صرفه‌جویی کنید، اما به نظر من بهتر است تا حد امکان از تولیدکننده‌ی دوربین خودتان لنز بخرید.

به‌طورکلی لنزهایی که توسط تولید‌کننده‌ی اصلی دوربینتان تولیدشده‌اند معمولاً ارزش خود را بهتر حفظ می‌کنند و عملکرد فوکوس بهتری دارند. بهتر است تنها در صورتی به سراغ لنزهای متفرقه بروید که دلیل خاصی برای این کار دارید، مثلاً لنز موردنظر شما توسط تولید‌کننده‌ی دوربینتان تولید نمی‌شود. البته در سال های اخیر این اصل با افزایش کیفیت لنزهای تولید کننده های ثانویه مانند سیگما و تامرون کمرنگ تر شده است.

۹. لرزش گیر تصویر

لرزش گیر تصویر، موتوری درون لنز است که المان‌های عدسی درون لنز را طوری حرکت می‌دهد که حرکات تولیدشده توسط لرزش دوربین خنثی شود. تولیدکنندگان مختلف نام‌های مختلفی به این عملکرد داده‌اند. (نیکون به‌عنوان‌مثال به آن VR یا Vibration Reduction) می‌گوید. این عملکرد عکاسی در نور کم را آسان‌تر می‌کند و اجازه می‌دهد از ISO پایین‌تر یا دیافراگم بسته‌تری از حالت عادی استفاده کنید. لنزهایی که لرزش گیر تصویر دارند از لنزهای مشابه بدون این قابلیت گران‌تر هستند، بنابراین قبل از خرید حتماً به اینکه آیا به این قابلیت نیاز دارید فکر کنید.

*بعضی از تولیدکنندگان مانند سونی و پنتاکس این قابلیت را به‌جای لنز در داخل خود بدنه دوربین قرار می‌دهند.

امیدواریم که خواندن این نکات برای خرید لنز بعدی شما مفید باشد. اگر سؤالی درباره‌ی لنزها دارید در بخش نظرات بپرسید تا در حد توان پاسخ دهیم. شما در هنگام خرید لنز جدید به چه نکاتی توجه می‌کنید؟ آیا لنزی برای خرید در نظر دارید؟ حتماً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نویسنده : میلاد قاسمی

2 دیدگاه

  • محمد مروتی گفت:

    سلام
    بابت دوربین پنتاکس کی وان برای عکاسی ماکرو چه لنزی را پیشنهاد می کنید … با تشکر

    • مهلا شریفان (کارشناس فروش) گفت:

      سلام وقت بخیر
      این برند لنز 100 ماکرو را دارد که میتوانید برای عکاسی ماکرو استفاده نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *