021-7356

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

کانن 80D در برابر کانن 90D، چرا بخرید، چرا نخرید؟!

کانن 80D در برابر کانن 90D، چرا بخرید، چرا نخرید؟!

اما در سری دوربین‌های این شرکت برخی از مدل‌ها هستند که همیشه جزو پرطرفدارترین دوربین‌ها بوده‌اند. سری دو رقمی این شرکت که سال‌ها پیش با Canon 10D شروع شد، حالا در طی این سال‌ها به پختگی رسیده و آن‌قدر محبوب شده که مدل 80D این شرکت از سال 2016 به عنوان یک مدل بی‌رقیب مدت زیادی بازار را در اختیار خودش داشت. با ورود مدل بعدی این شرکت یعنی 90D و قیمت نسبتاً بالای آن، این سؤال برای خیلی از کاربران وجود دارد که آیا 80D هنوز هم مدل خوبی برای خرید است یا بهتر است با صرف هزینه بیشتر سراغ مدل بعدی بروند؟

در این مقاله می‌خواهم کانن 80D را در برابر کانن 90D قرار دهم و ببینم که کدامیک از این دو مدل گزینه بهتری برای شما هستند. پاسخی به سؤال مهمی درباره اینکه کدامیک را بخرید و کدامیک را نخرید؟

چرا بهتر است هیچ‌کدام را نخرید؟

در اینکه هر دوی این دوربین‌ها عالی هستند هیچ شکی نداریم. اما دلایلی هم وجود دارد برای اینکه شما هیچ‌کدام از این دوربین‌ها را نخرید. برای اینکه با اطمینان خاطر سراغ این دوربین‌ها بروید، ابتدا به نقاط ضعف آن‌ها می‌پردازم.

همین ابتدا باید بدانید که این دوربین‌ها، مدل‌های حرفه‌ای برای کار‌های حرفه‌ای هستند. بنابراین اگر به دنبال یک دوربین خوب برای عکاسی خانوادگی خودتان هستید، سراغ این مدل‌ها نروید. اگرچه همه این دوربین‌ها، تنظیمات زیادی برای عکاسی خودکار و کاربران عمومی دارند، اما باید بدانید که اگر قرار نیست از همه امکانات آن‌ها بیشترین استفاده را ببرید، مدل‌های ارزان‌تر و با کیفیت‌تر هم در وب‌سایت نورنگار وجود دارند که برای عکاسی از یک شام دور همی خانوادگی بسیار مناسب‌تر و قابل حمل تر هستند.

اما به عنوان یک کاربر حرفه‌ای باید بدانید که این دوربین‌ها صرفاً از لنز‌های خود کانن استفاده می‌کنند. اگر لنز‌ها و فلاش‌های اکسترنال برند‌های دیگری را از قبل خریداری کردید، بهتر است همچنان دنبال همان برندها بروید. ضمناً همان‌طور که گفتم، این دوربین‌ها برای عکاسی در سفر سنگین هستند و البته GPS هم ندارند و موقعیت جغرافیایی عکس‌ها را ثبت نمی‌کنند. ضمناً Focus Peaking هم ندارند و اگر می‌خواهید با آن‌ها عکاسی ماکرو کنید، احتمالاً در هنگام فوکوس کردن باید دقت خیلی زیادی بکنید تا عکس‌هایتان محو نشوند.
نهایتاً اینکه با وجود قابلیت‌های بسیار پیشرفته این دوربین‌ها برای فیلم‌برداری، کانن همچنان از یک اسلات کارت حافظه روی این دوربین‌ها استفاده کرده است. یعنی نمی‌توانید فیلم و عکس‌ها را جدا از هم ذخیره کنید یا از یک کارت به عنوان نسخه پشتیبان کارت دیگر استفاده کنید.

اگر این نقاط ضعف را نادیده می‌گیرید می‌توانید سراغ امکانات فوق‌العاده و قابلیت‌های بسیار پیشرفته این دوربین‌ها بروید.

چرا هر دوی این دوربین‌ها برای خرید عالی هستند؟

دوربین‌های DSLR کانن علاوه بر کیفیت فوق‌العاده‌ای که دارند، امکان استفاده از تنوع بی‌نظیری از لنز‌های این شرکت را هم دارند. لنز‌های کانن معمولاً جزو بهترین لنز‌های رده خودشان هستند و تقریباً برای هر کاری که بخواهید انجام دهید (از عکاسی ماکرو و پرتره و معماری بگیرید تا عکاسی نجوم و ورزشی و خبری) انواع و اقسام لنز‌های فوق‌العاده برای این دوربین‌ها موجود هستند. دقیقاً همین شرایط هم برای تجهیزات نورپردازی و رکوردر‌های جانبی فیلم‌برداری و صدابرداری حرفه‌ای هم وجود دارد.

هر دوی این دوربین‌ها دارای نمایشگر بازشوی کامل هستند که البته به صورت لمسی هم عمل می‌کند. این نمایشگر برای کنترل و دیدن عکس‌ها و فوکوس کردن در حالت فیلم‌برداری بسیار راحت است و می‌توانید با چرخاندن آن رو به جلو، از آن برای فیلم‌برداری از خود (هنگام ضبط فیلم‌های آموزشی) استفاده کنید.

در هر دو دوربین، از منشور بسیار باکیفیت برای منظره یاب نوری استفاده شده و با پوشش‌دهی 95% از بهترین و با کیفیت‌ترین گزینه‌های موجود در بازار هستند. اما اگر می‌خواهید از منظره‌یاب آن‌ها استفاده کنید، هر دو دوربین دارای منظره‌یاب بسیار باکیفیت 3 اینچی لمسی هستند و ضمناً می‌توانید از طریق نرم‌افزار موبایل و ارتباط بی‌سیم Wi-Fi از راه دور نیز دوربین را کنترل کنید.

نکته مهم درباره حسگر این دوربین‌ها، داشتن تکنولوژی Dual Pixel AF است. با این تکنولوژی می‌توانید در هنگام فیلم‌برداری، هر جایی از تصویر را لمس کنید تا دوربین در لحظه، روی آن نقطه فوکوس کند. این نوع فوکوس پرسرعت و بی‌صدا به واسطه موتور STM در لنز این دوربین‌ها فراهم می‌شود و خوشبختانه لنز کیت در هر دوی این دوربین‌ها از نوع STM هستند. با داشتن این لنز، وقتی در هنگام فیلم‌برداری روی سوژه فوکوس می‌کنید، هیچ صدایی شنیده نمی‌شود که برای فیلم‌برداری مستند، پشت صحنه فیلم‌ها یا تئاتر عالی هستند. قابلیت Dual Pixel AF برای عکاسی هم بسیار با ارزش است و زمانی که دوربین روی سه پایه قرار دارد یا می‌خواهید از Live View آن برای فوکوس روی سوژه‌های متحرک استفاده کنید، می‌توانید مطمئن باشید که فوکوس هیچ صحنه‌ای را از دست نمی‌دهید.

برخلاف دوربین‌های فول فریم کانن، هر دوی این دوربین‌ها دارای فلاش سرخود هستند. اگرچه بسیاری از کسانی که این دوربین‌های حرفه‌ای را خریداری می‌کنند، بیشتر به دنبال فلاش‌های حرفه‌ای و اکسترنال هستند، اما وجود همین فلاش کوچک روی بدنه آن‌ها به شما کمک می‌کند که در مواقع خیلی ضروری فلاش بزنید یا از آن برای کنترل فلاش‌های دیگر (از طریق ارتباط نوری) استفاده کنید. البته همان‌طور که انتظار داریم در هر دو دوربین، کفشک استاندارد فلاش برای کار با فلاش‌های حرفه‌ای هم موجود است.

از آنجا که این دوربین‌ها امکانات بسیار پیشرفته‌ای برای فیلم‌برداری دارند و بسیار مورد علاقه فیلم‌برداران حرفه‌ای هستند، درگاه‌های صدابرداری آن‌ها نیز کامل است. یعنی علاوه بر میکروفون عالی روی خود دوربین، هم می‌توانند از طریق جک میکروفون اکسترنال، صدای سر صحنه را از میکروفون‌ها و رکوردرهای حرفه‌ای مانند Zoom H6 دریافت کنند و هم می‌توانند از طریق خروجی هدفون، امکان مانیتورینگ صدای در حال ضبط را به شما بدهند. ضمناً هر دو دوربین به خروجی HDMI هم مجهز هستند و می‌توانند ویدئو‌های ضبط شده روی دوربین را مستقیماً روی تلویزیون‌های بزرگ پخش کنند. این گزینه خصوصاً برای 90D که دارای ضبط 4K است اهمیت زیادی پیدا می‌کند.

نهایتاً اینکه هر دو دوربین دارای نمایشگر تک رنگ بالای دوربین هم هستند که علاوه بر اینکه مصرف باطری بسیار ناچیزی دارند، برای عکاسی نجوم در شب، کارآیی بسیار بیشتری نسبت به نمایشگر پشت دوربین دارند. خصوصاً اینکه هر دو دوربین دارای حالت نوردهی Bulb هم هستند که قطعاً برای عکاسی طولانی مدت بسیار کارآیی دارد.

با این اوصاف احتمالاً متوجه شدید که با دوربین‌هایی بسیار حرفه‌ای و پیشرفته روبرو هستید که برای بسیاری از پروژه‌های کاری شما کارآمد و قوی هستند. حالا به سراغ مزیت‌های هر کدام می‌رویم.

[relatedproduct post=”117026″][/relatedproduct]

مزیت‌های کانن 80D نسبت به کانن 90D

راستش را بخواهید مزیت‌های کانن 80D نسبت به کانن 90D چندان پرتعداد نیست. به‌هرحال این دو مدل، به دنبال هم عرضه شده‌اند و طبیعتاً هر چه نکته مثبت در مدل 80D وجود دارد، در 90D هم دیده می‌شود. البته فراموش نکنیم که 80D نزدیک به 30 درصد ارزان‌تر از 90D است و این مزیت بسیار مهمی محسوب می‌شود. به‌هرحال این مبلغ کمتر می‌تواند برای لنز یا فلاش اکسترنال هزینه شود و تأثیر آن‌ها بر عکاسی بسیار بالاتر از امکانات تکنولوژیک است. اما مزیت‌های 90D چیست؟

[relatedproduct post=”21625″][/relatedproduct]

مزیت‌های کانن 90D نسبت به کانن 80D

کانن 90D نزدیک به چهار سال بعد از مدل قبلی خودش وارد بازار شد. بنابراین اصلاً تعجبی ندارد که این مدل دارای امکانات بسیار پیشرفته‌تری نسبت به مدل سال 2016 باشد. مهم‌ترین تغییر در حسگر این دوربین است. حسگر 90D با رزولوشن 33MP فقط دقت بالاتری نسبت به حسگر 24MP دوربین 80D ندارد. بلکه پردازشگر این دوربین هم از نسل 6 به نسل 8 تغییر کرده و به همین دلیل، هم سرعت بیشتری دارد و هم می‌تواند در حساسیت‌های بالاتر، عکس‌هایی با نویز کمتر بگیرد. حداکثر محدوده حساسیت آن هم از 16000 به 25600 رسیده است.
از نظر سرعت عکاسی پی‌درپی هم این دوربین می‌تواند با 11 فریم بر ثانیه، به عنوان یک دوربین خبری و ورزشی، به خوبی عمل کند که نسبت به 7 فریم بر ثانیه در 80D بسیار سریع‌تر محسوب می‌شود.

کانن در مدل جدید‌تر تغییرات زیادی را گنجانده است. از جمله فیلم‌برداری 4K که برای نخستین بار در یک دوربین از این رده می‌بینیم. فیلم‌برداری 80D در بهترین حالت آن، معادل رزولوشن Full HD 1080p با سرعت 60 فریم بر ثانیه بود. بنابراین برای ضبط ویدیو‌های اسلوموشن خروجی جالبی نداشت. اما حالا 90D می‌تواند با رزولوشن 4K و سرعت استاندارد 30 فریم بر ثانیه فیلم بگیرد. البته اشکالی که وجود دارد، مقدار بزرگنمایی یا کراپ سنسور در حالت 4K آن است. در این حالت دوربین از بخشی از مرکز کادر استفاده می‌کند و تصویر ویدیو به اندازه 1.6X تله‌تر می‌شود.

توجه داشته باشید که حسگر هر دوی این دوربین‌ها از نوع کراپ است و خودشان دارای 1.6X بزرگنمایی عادی هستند و این بزرگنمایی باعث می‌شود تا در حالت فیلم‌برداری، بزرگنمایی آن به 2.3X استاندارد فول‌فریم برسد که مقدار قابل توجهی است. یعنی مثلاً یک لنز 50mm تصویری معادل یک لنز 115mm میلی‌متر در دوربین 5D Mark IV خواهد داشت و این بزرگنمایی برای فیلم‌بردارانی که با لنز‌های واید کار می‌کنند بسیار دردسرساز است. خوشبختانه در حالت رزولوشن Full HD هر دو دوربین بدون کراپ (استفاده از تمام سطح حسگر) کار می‌کنند. البته در حالت Full HD هم دوربین 90D مزیت فوق‌العاده‌ای دارد و آن هم سرعت 120 fps است که برای صحنه‌های اسلوموشن عالی است و البته 80D فاقد آن می‌باشد.

از مزیت‌های دیگر 90D می‌توان به مصرف انرژی آن اشاره کرد. این دوربین علیرغم اینکه حسگری با رزولوشن بالاتر دارد، اما با هر بار شارژ باطری می‌تواند تا 1300 عکس بگیرد که خیلی بیشتر از 960 عکس در 80D است. ضمناً از آنجا که 90D به بلوتوث هم مجهز شده، برای زمانی که می‌خواهید از راه دور دوربین را کنترل کنید، مصرف باطری آن بسیار کمتر و پایین‌تر از 80D است که فقط ارتباط Wi-Fi دارد و باطری دوربین در 90D بیشتر دوام می‌آورد.

نتیجه‌گیری

برای خیلی از افراد، هزینه مهم‌ترین بخش تصمیم‌گیری است. اما فراموش نکنید که دوربین 80D را حتی اگر نو و آکبند خریداری کنید، پس از چند ماه استفاده تبدیل به یک دوربین قدیمی با کارکرد چند ساله خواهد شد. به‌هرحال این دوربین قدیمی است و امکانات آن نیز مربوط به همان دوره‌ای است که تازه به بازار آمده بود.
دوربین 90D واقعاً یکی از پیشرفته‌ترین دوربین‌های کراپ فریم در بازار است.
اما دوربین 90D جدای از جدید بودن، امکانات بسیار پیشرفته‌ای هم دارد که شاید فکر کنید که امروز به همه آن‌ها نیاز ندارید، اما مطمئن باشید که  به زودی تبدیل به یک استاندارد برای این رده از دوربین‌ها می‌شود. امکاناتی مانند رزولوشن بالا و فیلم‌برداری 4K دستکم برای کارهای حرفه‌ای یک نیاز امروزی محسوب می‌شوند و 90D همه آن‌ها را دارد.

1 Comment

  • Reza گفت:

    به نظرم افرادی که دوربین 80D دارند ، بدون نگرانی و در صورت نیاز می توانند دوربین خود را به 90D ارتقاء بدهند و مطمئن باشند ضرر نمیکنند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *