021-7356

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

راهنمای انتخاب مجموعه لنز مناسب برای عکاسی

راهنمای انتخاب مجموعه لنز مناسب برای عکاسی

چرا باید به موضوع مجموعه لنزها بپردازیم؟ از طرفی حتی اگر با مجموعه لنز هایی که در حال حاضر دارید هم احساس خوشحالی می‌کنید، این احتمال وجود دارد که در نهایت نیاز داشته باشید آن‌ها را عوض کنید. هر ساله لنزهای خیلی جدیدتری به بازار عرضه می‌شوند و تجهیزات قدیمی‌تر هم پس از مدتی خراب می‌شوند. علاوه بر این سلایق همه‌ی مردم تغییر می‌کند. برای مثال من عکاس حیات وحش نیستم اما در صورتی که تصمیم بگیرم این مسیر را ادامه دهم باید تجهیزاتی که دارم را دوباره ارزیابی کنم.

البته برخی عکاس‌ها وجود دارند که از یک کیت برای مدت زمان خیلی طولانی استفاده کرده‌اند. هنری کارتیه برسون احتمالا مشهورترین فردی است که توانسته است فقط با یک مجموعه لنز برای مدت طولانی عکاسی کند. او بخش زیادی از عمر خودش را با یک لنز 50 میلیمتر به عنوان لنز اصلی گذراند. البته گفته می‌شود که او به صورت گاه گاه از لنزهای 35 میلیمتر و 90 میلیمتر هم استفاده می‌کرد. به نظر من خیلی از ما هم دوست داریم در جایگاه مشابهی باشیم (به اندازه‌ای با لنزهای خودمان احساس راحتی کنیم که با فرض ثابت ماندن تکنولوژی لنز، نیازی به خرید لنز جدید نباشد). امیدوارم نکات مربوط به خرید لنز در این مقاله بتوانند دقیقا در رسیدن به این هدف به شما کمک کنند.

1- شناخت نیازها

مجموعه لنز

هر کسی علایق مختلفی در دنیای عکاسی دارد و به همین خاطر است که لنزهای خیلی زیادی در بازار وجود دارند. برای مثال مجموعه لنز یک عکاس حیات وحش به احتمال زیاد هیچ شباهتی به مجموعه لنزهای یک عکس معماری ندارد و بالعکس. هرچقدر که مسیر شما تخصصی‌تر شود، لنزهای شما نیز بیشتر و بیشتر مختص سوژه‌هایی خواهند شد که از آن عکاسی می‌کنید. برای مثال یک عکاس ماکرو افزونه‌های اختصاصی برای لنز خودش تهیه می‌کند که هیچ فرد دیگری از آن‌ها استفاده نمی‌کند.

لیست زیر 10 متغیر مهم در زمان خرید مجموعه لنز را در بر می‌گیرد:

  1. وزن: حمل یک کیت سبک‌تر خیلی ساده است. این موضوع تقریبا در تمامی سبک‌های عکاسی ضروری است.
  2. فاصله کانونی: به لحاظ ایده‌آل، شما تمامی فواصل کانونی که احتمال استفاده از آن‌ها وجود دارد را باید پوشش دهید. برای کاهش وزن کیت بهتر است از داشتن چندین لنز که اهداف مشترکی دارند خودداری کنید. (برای مثال افراد خیلی کمی هستند که به صورت همزمان یک لنز 24mm f/1.8 و یک لنز 28mm f/1.8 را به همراه داشته باشند.)
  3. کیفیت تصویر: مطمئنا همه‌ی عکاس‌ها کیفیت تصویر بهتر را تقریبا در تمام سناریوها ترجیح می‌دهند.
  4. مقدار ماکزیمم دیافراگم: داشتن دیافراگم‌های باز برای عکاسی در شرایط کم نور و یا برای داشتن عمق میدان کم، ضروری است.
  5. رشته فیلتر: در صورتی که قصد دارید از فیلتر استفاده کنید، بهتر است حتما لنزی را تهیه کنید که رشته فیلتر داخلی دارد و اندازه این رشته‌ها نیز بهتر است به اندازه‌ی لنزهای دیگر شما باشد. با این وجود خیلی از لنزها را می‌توانید تغییر دهید تا امکان نصب فیلترهای مختلف روی آن‌ها وجود داشته باشد.
  6. سرعت اتوفوکوس: در صورتی که قرار است از صحنه‌های اکشن عکاسی کنید، سرعت و دقت فوکوس دو متغیر خیلی مهم هستند که در زمان خرید مجموعه لنز باید مدنظر قرار دهید. البته این فاکتورها ممکن است برای عکاس‌های دیگر اصلا مهم نباشند.
  7. قابلیت‌های ویژه: اگر به یک لنز ماکرو، تیلت شیفت و یا حتی یک لنز با قابلیت کاهش لرزش نیاز دارید، باید حتما لنزهایی را تهیه کنید که از این قابلیت‌ها پشتیبانی می‌کنند.
  8. کیفیت ساخت: مقاومت در برابر نفوذ، مواد سازنده‌ی بدنه، نرمی حلقه فوکوس و حتی برند لنز ممکن است تاثیر خیلی زیادی در جنبه‌های نامحسوس کیفیت ساخت و ارگونومی داشته باشند.
  9. سازگاری: در صورتی که مجموعه لنز انتخابی شما با دوربینی که دارید و یا قصد دارید تهیه کنید سازگاری نداشته باشد، مطمئنا به مشکل خواهید خورد.
  10. قیمت: هزینه‌ای لنزهایی که قصد دارید تهیه کنید به احتمال زیاد مهم‌ترین چیزی است که باید در زمان خرید مجموعه لنز مد نظر قرار دهید. این فاکتور ممکن است از شخصی به شخص دیگر متفاوت باشد.

برای اینکه یک مثال واقعی داشته باشیم، من کیت خودم را براساس تمامی این فاکتورها مورد بررسی قرار می‌دهم. من به هیچ عنوان عقیده ندارم که این لنزها بهترین گزینه‌ی موجود، حتی برای نیازهای من، هستند اما من از داشتن آن‌ها راضی هستم. لنزهای من به شرح زیر هستند:

  • نیکون 20mm f/1.8
  • نیکون 35mm f/1.8 FX
  • نیکون 70-200mm f/4
  • نیکون 105mm f/2.8 VR Macro

این لنزها در دوربین‌های فول فریم مورد استفاده قرار گرفته‌اند و بنابراین فاصله کانونی آن‌ها برحسب استاندارد 35 میلیمتر کاملا دقیق است. در ادامه لیستی از مزایا و معایب این لنزها و همچنین تطابق آن‌ها با ده نکته‌ای که در بخش بالا ذکر شد را مشاهده خواهید کرد.

وزن: از آنجایی که من برای عکاسی منظره کوه‌نوردی و پیاده‌روی زیادی انجام می‌دهم، پس مطمئنا به یک کیت سبک وزن نیاز دارم. در عین حال به جای اینکه دوربین دور گردنم باشد، آن را داخل کوله پشتی قرار می‌دهم. بنابراین چند گرم وزن اضافی مشکل زیادی برای من ایجاد نمی‌کند. لنزهای 20 میلیمتر، 35 میلیمتر و 70-200 هر سه در کنار هم وزنی حدود 1.5 کیلوگرم دارند که با توجه به فاصله کانونی‌هایی که پوشش می‌دهند تقریبا منطقی است. من برای عکاسی منظره لنز 105 میلیمتری خودم را به همراه نمی‌آورم زیرا اساسا وظیفه آن چیزی است که 70-200 هم می‌تواند ارائه می‌دهد. یک کیت بدون آینه به احتمال زیاد سبک‌تر باشد اما نه به همان اندازه‌ای که شما فکر می‌‌کنید.

فاصله کانونی:  این فواصل کانونی برای من عملکرد خیلی خوبی برای عکاسی منظره دارند. در صورت نیاز به فواصل کانونی طولانی لنز 70-200 میلیمتر تقریبا تمامی مناظری که من می‌خواهم را پوشش می‌دهد. لنزهای واید این فواصل کانونی را پوشش نمی‌دهند اما می‌توانند تقریبا تمامی نیازهای فعلی من را رفع کنند. فضای بین فاصله کانونی 35 میلیمتر و 70 میلیمتر نیز به ندرت باعث آزار من می‌شود زیرا خیلی کم از این فواصل کانونی استفاده می‌کنم. اما در یک دنیای ایده آل من سعی می‌کردم بدون فدا کردن وزن و کیفیت تصویر، فواصل کانونی واید بیشتری را پوشش دهم.

کیفیت تصویر: سه عدد لنز پرایم و یکی از شارپ‌ترین لنزهای زوم نیکون. کیفیت تصویر این مجموعه لنز دقیقا به اندازه‌ای است که من به آن نیاز دارم. همچنین پرایم 20 میلیمتر فلر خیلی کمتری نسبت به اکثر لنزهای زوم واید موجود در بازار دارد.

ماکزیمم دیافراگم: از آنجایی که من بیشتر به عکاسی منظره و ماکرو می‌پردازم، اکثر مواقع از دیافراگم f/8 یا کوچک‌تر استفاده می‌کنم. با این وجود، برای عکاسی در شب، دیافراگم f/1.8 لنز 20 میلیمتری که دارم کمک زیادی به من می‌کند.

حلقه فیلتر: به عنوان یک عکاس منظره، امکان استفاده راحت از فیلتر خیلی برای من مهم است. با وجود اینکه استفاده از فیلتر حتی در لنزهایی مثل Nikon 14-24mm f/2.8 نیز که حلقه فیلتر ندارد، وجود دارد، من ترجیح می‌دهم از لنزهای کوچک‌تر و ارزان‌قیمت‌تری که در اختیار دارم استفاده کنم. با این وجود این فاکتور مسئله خیلی مهمی نیست، زیرا تقریبا تمامی لنزها امکان استفاده از فیلتر را، هر چند سخت، به شما می‌دهند.

[relatedpost post=”160686″]

سرعت اتوفوکوس: به جز لنز ماکرو 105 میلیمتر، تقریبا تمامی لنزهای من امکان استفاده از فوکوس دستی را دارند. سرعت فوکوس خودکار فاکتور خیلی مهمی برای من نیست. در واقع من مدتی به خرید لنزهای زایس فکر می‌کردم اما به این نتیجه رسیدم که لنزهای معادل نیکون (مثل نیکون 20mm) برای برآورده کردن نیازهای من کافی هستند و در عین حال سبک‌تر و ارزان‌قیمت‌تر هم هستند.

قابلیت‌های ویژه: در کنار عکاسی منظره معمولی، من از لنزهای خودم برای دو کار تخصصی هم استفاده می‌کنم: عکاسی ماکرو و عکاسی در شب. برای من قابلیت‌هایی مثل لرزشگیر تصویر یا دیگر قابلیت‌ها اهمیت ندارد زیرا تقریبا همیشه از سه پایه استفاده می‌کنم. برای من لنزهای 20mm f/1.8 و 105mm ماکرو به خوبی می‌توانند این نیازها را برطرف کنند.

کیفیت ساخت: لنز 105 میلیمتری من از جنس فلز و دیگر لنزها از جنس پلاستیک با کیفیت هستند. از لحاظ کیفیت ساخت لنز من خیلی سخت‌گیر نیستم بنابراین، این موضوع در زمان خرید مجموعه لنز فاکتور خیلی مهمی برای من نیست. با این وجود خوشحالم که لنزهای من ضد نفوذ هستند. همچنین ترجیح می‌دادم حلقه فوکوس روی لنز 35mm f/1.8 نیز کمی نرم‌تر بود اما مطمئنا می‌توانم با آن کنار بیایم.

سازگاری: در حال حاضر من نیازی به نگرانی بابت مشکلات سازگاری لنز ندارم، زیرا از یک دوربین dslr فول فریم جدید استفاده می‌کنم. با این وجود زمانی که یک دوربین کراپ سنسور داشتم، ترجیح می‌دادم در صورت امکان از لنزهای FX استفاده کنم زیرا می‌دانستم که در صورت خرید دوربین فول فریم می‌توانم از این لنزها استفاده کنم.

قیمت: این لنزها اصلا ارزان نیستند اما قیمت آن‌ها از لنزهای زوم f/2.8 و پرایم f/1.4 کمتر است. عکاس‌های منظره می‌توانند لنزهایی با قیمت پائین انتخاب کنند زیرا به ندرت به دیافراگم‌های خیلی باز و یا سرعت فوکوس سریع نیاز داریم. در صورتی که بودجه کمی دارید، حتی لنزهای کیت (برای مثال لنزهای زوم 18-55 و 55-200) نیز برای عکاسی منظره مناسب هستند. همیشه برای بودجه‌های مختلف لنزهایی مناسبی وجود دارد و پس از اینکه سرمایه کافی داشتید هم می‌توانید لنزهای خودتان را عوض کنید.

لنزهایی که در این مقاله در مورد آن‌ها بحث شد، به هیچ عنوان گزینه نهایی من نیستند و اگر به من بگوئید که قرار است 10 سال آینده نیز از همین لنزها یا دقیقا همین فواصل کانونی استفاده کنم، شگفت‌زده خواهم شد. اما عکاسی کاملا در مورد آزمون و خطا است و این لنزها هم چیزی هستند که من فعلا در حال تمرین با آن هستم. این لنزها به خوبی با اهداف من سازگار هستند.

در صورتی که قرار است اولین دوربین و مجموعه لنز خودتان را تهیه کنید، در مورد اهمیت نسبی هر کدام از این ده فاکتور از خودتان سوال بپرسید. اگر وزن نهایی کیت موضوع مهمی برای شما است، یک دوربین بدون آینه یا کراپ سنسور گزینه خیلی بهتری برای شما خواهد بود. اگر خیلی نگران وزن نیستید، اما به فوکوس خودکار دقیق و سریع نیاز دارید، بهتر است بیشتر به سمت کیت‌های DSLR بروید. البته در صورتی که در حال حاضر نوع خاصی از دوربین را تهیه کرده‌اید، انتخاب‌های شما محدودتر خواهد بود.

برای خرید مجموعه لنز هایی که در حال حاضر در اختیار دارم، من اول از همه مبلغی که می‌خواستم هزینه کنم را روی کاغذ نوشتم. من به دنبال لنزهایی می‌گشتم که فواصل کانونی واید و تله فوتو را پوشش دهند و می‌دانستم که به هیچ نوع لنزی در محدوده فاصله کانونی 50 میلیمتر نیاز ندارم. از آنجایی هم که از یک دوربین dslr نیکون برای عکاسی استفاده می‌کردم جستجو را خیلی محدودتر کردم. با این وجود هنوز هم چند کیت احتمالی وجود داشت که باید در مورد آن‌ها تحقیق و آن‌ها را با هم مقایسه می‌کردم. انتخاب‌های نهایی من نتیجه یک پروسه طولانی اما ضروری بود. این پروسه خیلی زمان‌بر است اما گذراندن آن برای پیدا کردن مجموعه لنز مناسب خیلی ضروری است.

فضای خالی بین فواصل کانونی

مجموعه لنز

همانطور که قبلا گفتم فاصله عمیقی بین لنز 35 میلیمتر و 70-200 میلیمتر من وجود دارد؛ با این وجود من هیچ مشکلی با فواصل کانونی از دست رفته ندارم. مطمئنا گرفتن برخی عکس‌ها سخت‌تر است اما من استفاده از فواصل کانونی مختلف را بررسی کردم و متوجه شدم که به ندرت از فواصل کانونی محدوده 50 میلیمتر استفاده می‌کنم.

برخی عکاس‌ها خیلی نگران از دست رفتن فاصله کانونی هستند. در صورتی که به فواصل کانونی 14-24mm، 24-70mm، 70-200mm و 200-400mm نیاز دارید، می‌توانید این کار را انجام دهید، این تنها چیزی است که مهم است. برخی عکاس‌ها حتی ترجیح می‌دهند که فواصل کانونی آن‌ها با یکدیگر همپوشانی داشته باشند. برای مثال از لنزهای 16-35mm و 24-120mm و 70-200mm به همراه یکدیگر استفاده می‌کنند. هر دوی این کیت‌ها قابل قبول هستند اما شما به نحوی هزینه‌ی این چند میلیمتر اضافی را (یا وزن، قیمت یا کیفیت تصویر) پرداخت خواهید کرد.

[relatedpost post=”157416″]

برای من از دست دادن برخی فواصل کانونی موضوع خیلی مهمی نیست. یک فضای خالی بین فواصل کانونی باعث پایان رسیدن دنیا نمی‌شود. به یاد داشته باشید که هنری کارتیه برسون برای تمام عمر خودش از لنزهای 35mm، 50mm و 90mm استفاده کرده است و به ندرت لنز 50 میلیمتر را از دوربین خودش جدا می‌کرد. فکر نکنم او به خاطر از دست دادن فواصل کانونی خیلی ناراحت شده باشد.

علایق شخصی

به همان اندازه که قابلیت‌های لنز شما اهمیت دارند، علایق شخصی و ترجیحات شما هم خیلی مهم هستند. برای مثال ممکن است در حالی که یک لنز نیکون کاربرد کافی را برای شما دارد، ترجیح بدهید یک لنز زایس 50 میلیمتر داشته باشید. این موضوع هیچ مشکلی ندارد و حتما باید لنز زایس را هم مدنظر قرار دهید. همچنین ممکن است با وجود اینکه یک عکاس منظره هستید، از لنزهای واید متنفر باشید. ممکن است به جای لنز 11-24، یک لنز 24-70 ا ترجیح دهید.

زمانی که من لنز ماکرو خودم را انتخاب کردم، چند گزینه با کیفیت نیز از تولیدکننده‌های ثالث در لیستم وجود داشتند. خیلی از این لنزها قیمت کمتری هم نسبت به نیکون 105mm VR داشتند و کیفیت تصویر تمامی آن‌ها نیز تقریبا برابر بود. با این وجود به خاطر دلایلی مثل مقاومت در برابر نفوذ و بوکه‌ی بهتر من لنز نیکون را انتخاب کردم. این قابلیت‌ها تفاوت خیلی زیادی ایجاد نمی‌کنند اما در زمان خرید احساس می‌کردم که لنز نیکون گزینه بهتری است. مطمئنا این انتخاب چنین لنزی، به خصوص برای من که می‌خواستم تا جای ممکن در هزینه‌های خودم صرفه جویی کنم انتخاب آسانی نبود اما خوشحالم که لنز نیکون را انتخاب کرده‌ام. دلیل آن هم این است که من با استفاده از این لنز یکی از بهترین عکس‌های خودم را گرفته‌ام و این لنز نیز یکی از با دوام‌ترین تجهیزاتی است که من در حال حاضر دارم.

در یک سطح منطقی‌تر ممکن است شما ترجیحات مختلفی در مورد قابلیت‌هایی که دوست دارید در یک لنز باشد و دوست ندارید داشته باشید. ممکن است شما بدون هیچ دلیل مستحکمی، فاصله کانونی 50 میلیمتر را بیشتر از هر فاصله کانونی دیگری دوست داشته باشید؛ همین علاقه برای اضافه کردن یک لنز 50 میلیمتری به مجموعه لنزهای شما کافی است. یا ممکن است لنزهای پرایم را خیلی بیشتر از لنزهای زوم داشته باشید. این علاقه، دوباره هم دلیل کاملا مناسبی برای انتخاب یک مجموعه لنز است.

البته ترجیحات شخصی شما با گذر زمان تغییر خواهد کرد. برای مثال خود من لنزهای خیلی واید (مثل لنزهای 16 میلیمتر و وایدتر) را خیلی دوست داشتم اما الان فکر می‌کنم که استفاده از این لنزها خیلی سخت است. مطمئنم که در آینده نیز این نظر من تغییر خواهد کرد و لنزهای واید دوباره به گزینه مورد علاقه‌ی من تبدیل خواهد شد. بنابراین در صورتی که یک لنز مثل 105 میلیمتر ماکرو عملکرد خیلی خوبی برای من داشته باشد، خیلی خوب است اما می‌دانم که همیشه اینطور نیست و با گذر زمان نظرم عوض خواهد شد. برای خیلی از عکاس‌ها ترجیحات و نیازهای شما با گذر زمان تغییر خواهد کرد و این موضوع کاملا قابل درک است. در صورتی که یک لنز پس از گذشتن مدت مشخصی کاربرد کافی را برای شما نداشته باشد، مطمئنا می‌توانید آن را بفروشید یا با لنز دیگری تعویض کنید.

بهبود مجموعه لنزها با گذر زمان

مجموعه لنز

احتمال اینکه اولین لنزهای شما بهترین گزینه برای نیازهایی که دارید باشد، خیلی کم است. با این وجود هر کدام از لنزهایی که از آن‌ها استفاده می‌کنید نکته متفاوت و با ارزشی در مورد ترجیحات شخصی شما را به همراه دارد. پس از داشتن یک لنز 50 میلیمتر برای بیش از یک سال، مشخص شد که من به ندرت از این فاصله کانونی استفاده می‌کنم. وقتی که به صورت اختصاصی با یک مجموعه سه تایی از لنزهای پرایم عکاسی کردم، متوجه شدم که استفاده نکردن از لنز زوم برای من خیلی مهم نیست. من از لنزهای مختلفی برای کسب تجربیاتی که الان دارم استفاده کرده‌ام و همین که بدانید هر کدام از آن‌ها درس با ارزشی به من داده‌اند کافیست.

بهترین نکته در مورد لنزها این است که شما می‌توانید بدون هیچگونه دردسری مجموعه لنز های خودتان را تعویض کنید. با وجود اینکه با فروش یک لنز نمی‌‎توانید تمام مبلغی که برای آن هزینه کرده‌اید را پس بگیرید اما می‌توانید به عنوان یک اجاره‌ی بلند مدت به این موضوع نگاه کنید. ممکن است در طول این پروسه بخشی از پول خودتان را از دست بدهید اما در نهایت هزینه شما کمتر از هزینه‌ای خواهد بود که قرار است برای یک لنز اجاره‌ای پرداخت کنید. علاوه بر این، در طول مسیر اطلاعات بیشتری در مورد بهترین لنز برای سبک شخصی خودتان کسب خواهید کرد.

همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، من حدودا 4 بار تمام مجموعه لنز خودم را تعویض کرده‌ام و هر بار هم نسب به لنزهای قبلی، لنزهای بهتری تهیه کرده‌ام. نتیجه‌ای که کاملا مورد انتظار است. مجموعه لنز های شما بخشی از تجهیزات عکاسی شما است که همیشه در حال تغییر و رشد است و با شناخت نیازهایی که دارید هم روز به روز بهتر خواهد شد.

جمع‌بندی

مجموعه لنز

انتخاب یک مجموعه لنز تصمیم آسانی نیست. در صورتی که قرار باشد تمامی لنزهای قدیمی و ثالث را هم به لیست اضافه کنید، تعداد متغیرهای موجود خیلی زیاد است. به احتمال زیاد شما بهترین کیت ممکن را با اول تلاش یا حتی تلاش دوم و سوم خودتان هم پیدا نمی‌کنید اما هر چقدر که اطلاعات بیشتری در مورد سبک عکاسی مورد علاقه خودتان پیدا می‌کنید، به تدریج انتخاب مجموعه لنز مناسب هم ساده‌تر خواهد شد.

[relatedpost post=”160716″]

برخی از تجربیات شخصی من به خوبی این موضوع را ثابت می‌کنند. پس از بازگشت از یک نمایشگاه عکاسی فوق‌العاده من متوجه شدم که عکس‌های تله فوتو من (که با لنز 105mm ماکرو) گرفته شده بودند به کمی تغییر در فاصله کانونی نیاز دارند. یا باید عکس‌هایی که با این لنز می‌گرفتم را بیشتر کراپ می‌کردم و یا از یک لنز با مقدار زوم کمتر استفاده می‌کردم. به همین خاطر تصمیم گرفتم که به یک لنز زوم تله فوتو نیاز دارم. از این روی من لنز نیکون 70-200mm f/4 را انتخاب کردم که نسبتا سبک بود و وضوح تصویر خیلی زیادی هم داشت. برای انتخاب این لنز من به تحقیق خیلی زیادی نیاز نداشتم زیرا تقریبا هیچ لنزی به اندازه‌ی 70-200 f/4 با نیازهای من سازگاری نداشت. اکنون هم پس از یک سال استفاده از این لنز متوجه شده‌ام که هیچ لنزی جایگزین آن نمی‌شود.

البته انتخاب‌های شما به این اندازه واضح و موفقیت‌آمیز نخواهند بود. ممکن است نیاز باشد چندین لنز مختلف را امتحان کنید تا به بهترین لنز ممکن برای نیازهای خودتان برسید. این اتفاق هیچوقت برای برخی از افراد رخ نمی‌دهند و این موضوع هیچ مشکلی ندارد. در صورتی که دوست دارید هر چند وقت یک بار لنزهای خودتان را عوض کنید، این روش برای لذت بردن از عکاسی خودتان بهترین روش است. صرف نظر از تمامی فاکتورهای موجود چیزی که باعث ایجاد تفاوت خیلی زیادی می‌شود، این است که از کاری که می‌کنید لذت ببرید. در صورتی که یک مجموعه لنز خاص به شما کمک می‌کند از عکاسی لذت ببرید، این موضوع از هر ملاحظه فنی دیگری مهم‌تر است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *