دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

آموزش عکاسی مستند برای مبتدی‌ها

تکنیک و ترفند
آموزش عکاسی مستند برای مبتدی‌ها

اما قبل از اینکه به سراغ آموزش این سبک عکاسی برویم باید بدانیم که عکاسی مستند چیست و چه چیزی باعث می‌شود که این سبک به این اندازه لذت‌بخش باشد؟

عکاسی مستند چیست؟

به زبان ساده، عکاسی مستند قصه‌گویی با استفاده از رویدادهای با اهمیت مثل رویدادهای تاریخی است. یکی از اهداف عکاسی مستند ثبت رویدادهای اجتماعی و سیاسی با هدف مطلع‌سازی عموم است. علاوه بر این عکاسی مستند وقایعی را ثبت می‌کند که به توجه عموم برای شکل‌گیری نیاز دارند.

وظیفه‌ی اصلی یک عکاس مستند این است که به عنوان یک شاهد عینی برای وقایعی که در جامعه رخ می‌دهند عمل کند.

عکاسی مستند و عکاسی خبری به شکلی با هم در ارتباط هستند و هر دو سبک به عنوان یک روش چالش برانگیز برای عکاسی شناخته می‌شوند. همچنین هر دو سبک نیز عکاس را به شکلی کاملا مستاصل نشان می‌دهند زیرا او هیچ کنترلی روی شرایط ندارد.

این سبک هیچ شباهتی به عکاسی استودیویی یا مدلینگ که در آن‌ها می‌توانید ژست‌های مختلفی را امتحان کنید ندارند. در عکاسی مستند شما در حالی که فعالیت‌ها یا وقایع رخ می‌دهند عکاسی می‌کنید. این یکی از دلایلی است که این سبک عکاسی خیلی سخت است. اما در صورتی که مصمم هستید که عکاسی مستند را یاد بگیرید همیشه نکات و حقه‌هایی وجود دارند که می‌توانند به شما کمک کنند.

[relatedpost post=”140674″]

کد تخفیف نورنگار

تکنیک‌های عکاسی مستند

عکاسی مستند

در ادامه برخی از تکنیک‌ها و حقه‌هایی که می‌توانند به شما کمک کنند عکاسی مستند را به درستی آغاز کنید مشاهده خواهید کرد.

تحقیق کنید

از اینترنت و یا کتاب‌های مختلف برای جمع‌آوری اطلاعات و نکات مهم در مورد سوژه‌های خودتان استفاده کنید. قبل از اینکه برای عکاسی از منزل خارج شوید، باید با موضوعی که می‌خواهید از آن عکاسی کنید آشنا باشید. کمی تحقیق به شما کمک می‌کند با موضوعی که می‌خواهید از آن عکاسی کنید آشنا شوید و بتوانید ایده‌های برای عکاسی پیدا کنید

(در صورت امکان) با سوژه خودتان ارتباط برقرار کنید

برای اینکه دقیقا به عکسی برسید که به دنبال آن هستید، شما باید با سوژه خودتان ارتباط برقرار کنید. نیازی نیست بنشینید و با سوژه مصاحبه کنید بلکه فقط باید به وی نزدیک شوید و یک مکالمه را با او آغاز کنید. یک ارتباط ایجاد کنید و به یک توافق برسید.

این کار را می‌توانید قبل از شروع عکاسی انجام دهید و یا در حالی که برای عکس آماده می‌شوید این کار را انجام دهید. این موضوع باعث می‌شود سوژه با شما و تیم شما احساس راحتی کند.

علاوه بر این شما می‌توانید چندین روز را در لوکیشن و یا منطقه بگذرانید و خودتان را به صورت کامل با شرایط یا فرهنگ منطقه آشنا کنید. این موضوع در درک بهتر سوژه کمک خیلی زیادی به شما خواهد کرد.

[relatedpost post=”119173″]

قصه‌گویی با چهره‌ها و احساسات

عکاسی مستند

آماده باشید تا به جز عکس‌های وایدی که سوژه و محیط اطراف او را نمایش می‌دهد، چند عکس کلوزآپ هم از سوژه بگیرید. نمایش چهره‌ی سوژه و به خصوص چشم‌های او به شما این امکان را می‌دهد که داستان‌های زیادی را بازگو کنید. این کار موضوعات زیادی برای صحبت کردن در اختیار بیننده قرار می‌دهد. البته قبل از گرفتن عکس‌های کلوزآپ مطمئن شوید که از سوژه اجازه می‌گیرید.

            به یاد داشته باشید که شما فقط یک عکاس نیستید بلکه یک قصه‌گو هم هستید.

عکاسی مستند داستان‌هایی را بازگو می‌کند که به عمل و یا راه حل نیاز دارند. بنابراین بهترین روش برای جلب نظر مخاطب این است که یک قصه‌گو باشید. شما باید یاد بگیرید که چگونه می‌توانید به صورت عینی داستان سوژه را بازگو کنید.

شما می‌توانید کمی سبک خودتان را به تصویر اضافه کنید اما به هیچ عنوان نباید حقایق و جزئیات را از تصویر حذف کنید. با استفاده از قدرت لنز و دوربین خودتان داستان‌ها را همان شکلی که هستند بازگو کنید.

عکاسی مستند

  • صبور باشید: همانطور که قبلا ذکر شد، عکاسی مستند خیلی سخت است زیرا شما هیچ کنترلی روی صحنه، شرایط یا سوژه ندارید. بنابراین نباید انتظار داشته باشید که بلافاصله پس از رسیدن به صحنه اتفاقات رخ دهند. شما باید صبور باشید و منتظر لحظه‌ی تعیین‌کننده بمانید یا صبر کنید یک اتفاق جالب رخ دهد. برخی اوقات شما باید چندین ساعت و یا حتی چندین روز صبر کنید تا در نهایت بتوانید عکسی که به دنبال آن هستید را ثبت کنید
  • تنوع خیلی مهم است: شما باید تا جایی که می‌توانید در خلق عکس‌های خودتان خلاقیت داشته باشید. فقط به خاطر اینکه عکس‌های واید شرایط کلی را نشان می‌دهند از آن‌ها استفاده نکنید. خارج از محدودیت‌ها فکر کنید و از عکس‌های کلوزآپ یا حتی هوایی استفاده کنید که زوایای مختلفی از سوژه و داستان آن را نمایش می‌دهند. تمرکز کردن روی سوژه یک احساس شخصی‌ سازی‌شده‌تر به تصاویر شما می‌دهد.
  • تمرین کنید: نکته آخر هم این است که تمرین کردن را فراموش نکنید. شما برای تمرین کردن نیاز به مراجعه به لوکیشن ندارید بلکه می‌توانید این کار را هر زمان و مکانی که دوست داشته باشید انجام دهید. به یاد داشته باشید که تمرین کردن (به خصوص در عرصه‌ای به سختی عکاسی مستند) باعث خلق عکس‌های فوق‌العاده خواهد شد.

عکاسی مستند خیلی رضایت‌بخش است زیرا تمامی عکس‌هایی که می‌گیرید از اهمیت خیلی زیادی برخوردار هستند. علاوه بر این تصاویر شما فقط برای قصه‌گویی نیستند بلکه می‌توانند هر کجا و هر زمانی که نیاز باشد باعث تشویق بقیه به عمل و واکنش نشان دادن شود.

 

نویسنده : محمد خزائی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *