021-7356

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

عکاسی لوموگرافی چیست؟

عکاسی لوموگرافی چیست؟

در صورتی که به عکاسی آنالوگ علاقه داشته باشید و دوست داشته باشید از دوربین‌ها و سبک‌های عکاسی مختلف استفاده کنید، احتمالا دوست دارید عکاسی لوموگرافی را هم امتحان کنید. به عنوان یک فرم عکاسی منحصر به فرد، لوموگرافی به شما امکان تجربه‌ی سبک‌های مختلف را می‌دهد و کمک می‌کند که خلاقیت خیلی بیشتری با تصاویر و عکس‌های خودتان نشان دهید. لوموگرافی هم یک جنبش عکاسی آنالوگ است و هم یک شبکه که توسط جامعه بین‌المللی لوموگرافی ایجاد شده است. این حرکت افراد را تشویق می‌کند که از تخیل خودشان استفاده کنند و شرایط مختلفی را در عکس‌های خودشان ایجاد کنند.

[relatedpost post=”152625″]

ولی عکاسی لوموگرافی دقیقا چیست و چرا شما هم باید به این نوع عکاسی روی بیاورید؟

تعریف لوموگرافی

در عکاسی لوموگرافی از دوربین‌های آنالوگ برای خلق عکس‌هایی با فوکوس نرم و رنگ‌های روشن استفاده می‌شود. با اینکه از عبارت لوموگرافی برای اشاره به هنر عکاسی با دوربین‌های معرفی شده توسط جامعه بین‌المللی لوموگرافی استفاده می‌شود اما امروزه بیشتر از این عبارت برای اشاره به تمامی تصاویری که با دوربین‌های ارزان قیمت گرفته می‌شوند استفاده می‌شود.

این سبک غیرمعمول به افراد علاقه‌مند که به آن‌ها لوموگرافر گفته می‌شود این امکان را می‌دهد که از تکنیک‌هایی مثل اعوجاج، تار کردن تصویر و چند نوردهی مختلف در یک عکس استفاده کنند. جالب است بدانید که تمامی این متدها در عکاسی معمولی اصلا قابل قبول نیستند. با این وجود لوموگرافرها به فلسفه‌ی «فکر نکن، فقط عکس بگیر» پایبند هستند و به همین خاطر می‌توانند عکس‌های خیلی جذابی از زوایای غیرمعمول و در شرایط نوری مختلف بگیرند.

عکاسی لوموگرافی

قوانین طلائی لوموگرافی

به گفته‌ی وبسایت Lomography.com در این سبک عکاسی «باید همراه با گرفتن عکس‌های خاص، از کار خودتان لذت ببرید» و «آماده باشید هرچیزی که سد راه شما می‌شود را دور بیاندازید.»

در صورتی که می خواهید درباره لوموگرافی بیشتر بدانید باید از قوانین طلایی زیر هم مطلع باشید تا بتوانید به خوبی در این سبک عکاسی لذت‌بخش و آزادانه درگیر شوید. این قوانین به شرح زیر هستند:

  1. همیشه دوربین خودتان را همراه داشته باشید: این قانون برای محدود کردن شما نیست بلکه برای این وضع شده است که فرصت بیشتری برای ابراز خودتان داشته باشید. همچنین برای افرادی هم که همیشه تصاویر خودشان را برنامه‌ریزی می‌کنند نیز کاربرد دارد. بهترین تصاویر را همیشه می‌توانید در غیرمنتظره‌ترین مکان‌ها ثبت کنید.
  2. از زوایای منحصر به فرد عکاسی کنید: به جای اینکه همیشه از طریق منظره‌یاب عکاسی کنید، سعی کنید از زاویه همراستا با کمر عکاسی کنید و یا یک زاویه کاملا متفاوت را امتحان کنید. با این کار تصاویر شما همیشه جذاب و جدید باقی خواهند ماند.
  3. به سوژه نزدیک شوید: این کار باعث ایجاد یک حس صمیمیت خواهد شد و باعث می‌شود ارتباط با سوژه برای بیننده آسان‌تر باشد.
  4. خیلی فکر نکنید: فکر کردن زیاد در مورد یک موضوع ممکن است باعث بروز ترس‌ها و تعلل‌های غیرضروری شود.
  5. از همه چیز عکاسی کنید: دوباره لازم به ذکر است که نیازی نیست خیلی در مورد عکس‌های خودتان فکر کنید. اجازه دهید غرایضی که دارید کارهای لازم را برای شما انجام دهند و با عکس‌هایی که گرفته‌اید سورپرایز شوید.
  6. خودتان را به قوانین محدود نکنید: صرف نظر از اینکه چقدر تجربه دارید، نیازی نیست که همیشه در مورد قوانین فکر کنید. به جای این کار به دید خلاقانه‌ی خودتان اعتماد کنید و هرچقدر که دوست دارید آزادانه عمل کنید.

اکثر لوموگرافرها از این قوانین پیروی می‌کنند و در نتیجه می‌توانند عکس‌های خیلی خوبی هم ثبت کنند.

تولد جنبش لومو

عبارت لومو در کلمه‌ی لوموگرافی معانی مختلفی دارد. این عبارت ممکن است به کمپانی روسی LOMO (Leningrad Optics and Mechanics Association) اشاره داشته باشد. این کمپانی سازنده‌ی LC-A، اولین دوربین لوموگرافی دنیا است که در سال 1982 به بازار عرضه شد. همچنین عبارت Lomo ممکن است به خود دوربین LC-A (Lomo Kompakt Automat) نیز اشاره داشته باشد و یا منظور همان تعریف معمول عکاسی با سبک لوموگرافی باشد.

جنبش لومو در سال 1991 و پس از اینکه دو دانشجوی اتریشی به نام‌های Wolfgang Stranzinger و Matthias Fiegl در یک سفر به پراگ با دوربین LC-A آشنا شدند شروع شد. آن‌ها مدل دست دوم این دوربین را تهیه کردند و از آن برای ثبت سفر خودشان استفاده کردند. پس از اینکه ظاهر سورئال تصاویر خودشان را مشاهده کردند، این دو شروع به خرید این دوربین و فروش آن به علاقه‌مندان در اتریش کردند. محبوبیت دوربین LC-A در کشورهای خارجی به همین دلیل افزایش یافت و در نهایت در سال 1992 استرانزینگر و فیگل جامعه‌ی عکاسی لوموگرافی را تاسیس کردند. این جامعه متشکل از لوموگرافرهایی از سراسر دنیا بود که از دوربین‌هایی که کمتر کاربرپسند بودند برای خلق تصاویر لوموی زیبا استفاده می‌کردند.

عکاسی لوموگرافی

مشخصات عکاسی لوموگرافی

ممکن است به دلیل وابستگی به کیفیت تجهیزات و تصاویر ثبت شده عکاس‌ها با مشکلات مختلفی مثل از دست دادن خلاقیت مواجه شوند. این موضوع می‌تواند باعث شود که آن‌ها به دنبال روش‌های جدیدی برای شعله ور ساختن دوباره‌ی خلاقیت خودشان باشند. در صورتی که شما هم در چنین شرایطی قرار گرفته‌اید جالب است بدانید که لوموگرافی از عکس‌های معمولی و اسنپ‌شات مانند استقبال می‌کند. همچنین در این سبک عکس‌های اتفاقی هم مورد پذیرش واقع می‌شوند و شما را تشویق می‌کنند که از تکنیک‌های مختلفی که در عکاسی معمولی اشتباه محسوب می‌شوند بهره ببرید.

دیگر مشخصاتی که باعث می‌شود لوموگرافی از دیگر سبک‌های عکاسی متمایز باشد، به شرح زیر است:

  • رنگ‌های بیش از حد اشباع شده
  • اعوجاج اپتیکال شدید
  • سوژه‌های رنگین کمانی
  • نوردهی عجیب
  • تاری تصویر
  • استفاده از روش‌های پردازش فیلم جایگزین

برخی از این مشخصه‌ها مثل رنگ‌های بیش از حد اشباع و کنتراست را می‌توانید با پردازش اسلاید فیلم رنگی مثل فیلم 35 میلیمتری استاندارد به دست بیاورید.

انواع دوربین‌های مورد استفاده برای عکاسی لوموگرافی

شما می‌توانید از دوربین‌های مختلفی برای این سبک عکاسی استفاده کنید. دوربین‌های مورد استفاده در این سبک، تجهیزات خیلی ساده و در اغلب اوقات ارزان قیمتی هستند که به شما این امکان را می‌دهند بدون نگرانی بابت زوایای فنی به عکاسی بپردازید. در ادامه برخی از دوربین‌های متفاوت برای عکاسی لوموگرافی را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

دوربین‌های چاپ فوری

همانطور که همه می‌دانیم این دوربین‌ها به شما اجازه می‌دهند عکس‌های ثبت شده را بلافاصله چاپ کنید. امروزه این دوربین‌های در دنیای لوموگرافی هم نقش دارند زیرا جامعه لوموگرافی یک دوربین چاپ فوری با نام Lomo’Instant Camera تولید کرده است. این دوربین به شما اجازه می‌دهد با فشار دادن یک کلید، عکس فوری بگیرید.

دوربین‌های چند لنزی

همانطور که از نام آن‌ها مشخص است، این دوربین‌ها چند لنز مختلف دارند. دوربین ActionSampler اولین دوربین لوموگرافی بود که از چنین قابلیتی پشتیبانی می‌کرد. این دوربین چهار عدد لنز مختلف دارد که در یک چیدمان چهارگوش قرار گرفته‌اند. زمانی که با این دوربین عکاسی می‌کنید، هر فریم 35 میلیمتری به 4 تصویر مجزا تقسیم می‌شود و تمامی تصاویر داخل یک فریم قرار می‌گیرند. دوربین SuperSampler نیز از این دست دوربین‌ها است ولی به جای چیدمان جدولی تصاویر، آن‌ها را به صورت خطی در کنار هم قرار می‌دهد.

عکاسی لوموگرافی

دوربین‌های فیش‌آی (Fisheye)

با استفاده از دوربین‌های Fisheye می‌توانید تصاویری بگیرید که شکل گرد شده دارند و با تصاویری که با دوربین‌های معمولی گرفته می‌شوند متفاوت هستند. با استفاده از دوربین‌های فیش‌آی به دلیل داشتن لنزهای واید با زاویه 170 درجه می‌توانید جزئیات خیلی بیشتری در عکس خودتان داشته باشید. این دوربین‌های لوموگرافی اولین بار با معرفی دوربین Fisheye One محبوب شدند. این محصول یک دوربین 35 میلیمتری Point And Shoot بود که از یک لنز 10 میلیمتر f/8 با زاویه دید 170 درجه استفاده می‌کرد. دوربین‌های دیگری مثل Fisheye No.2 و Fisheye Baby 110 نیز بعد از آن معرفی شدند و باعث محبوبیت بیشتر این دوربین شدند.

دوربین‌های پانوراما

با استفاده از این دوربین‌ها می‌توانید تصاویری ثبت کنید که در آن‌ها بخش خیلی بیشتری از محیط اطراف مشخص است. مدل‌هایی مثل Sprocket Rocket و Spinner 360 عکس‌هایی با نسبت ابعاد عریض‌تر خلق می‌کنند. با دوربین Sprocket Rocket می‌توانید عکس‌های با دو برابر عرض بیشتر نسبت به یک کادر 24 * 36 میلیمتری و عکس‌هایی با عرض کامل فیلم 35 میلیمتری بگیرید. Spinner 360 نیز به صورت افقی می‌چرخد و همانطور که از نام آن مشخص است می‌تواند عکس‌هایی با زاویه دید کامل 360 درجه ثبت کند. با استفاده از این دوربین می‌توانید روی هر رول فیلم تا 8 عدد عکس پانوراما ثبت کنید.

دوربین‌های Pinhole

این دوربین‌ها از یک جعبه‌ی مقاوم در برابر ورود نور، فیلم و یک سوراخ خیلی ریز ساخته شده‌اند. این دوربین تصاویر را براساس انتشار مستقیم نور خلق می‌کند و به لطف داشتن عمق میدان بی‌نهایت، می‌توانند تصاویر را در فواصل نزدیک و یا دور با وضوح مساوی خلق کنند. همچنین این دوربین‌ها زاویه دید خیلی عریضی دارند ولی دیافراگم خیلی کوچکی دارند. به همین خاطر عکاسی از اجسام متحرک و یا عکاسی در محیط‌های کم نور با استفاده از آن‌ها تقریبا غیرممکن است.

دوربین‌های قطع متوسط

برخلاف دوربین‌های دیجیتالی، این دوربین‌های لومو تصاویر خیلی بزرگ و پر جزئیاتی را با استفاده از فیلم قطع متوسط خلق می‌کنند. این تصاویر خیلی بزرگتر از فیلم 35 میلیمتری هستند و در دو نوع فیلم 120 میلیمتری و فیلم 220 میلیمتری در دسترس شما قرار می‌گیرند. هر رول فیلم‌ 120 میلیمتری تا 12 قطعه عکس 6*6 و فیلم 220 میلیمتری 24 قطعه عکس 6*6 در اختیار شما قرار می‌دهد. البته برخی دوربین‌های قطع متوسط هم توانایی بارگذاری این نوع فیلم را ندارند.

عکاسی لوموگرافی

مزایا و معایب عکاسی لوموگرافی

ممکن است لوموگرافی معایب خاص خودش را داشته باشد اما شما می‌توانید از این معایب به نفع خودتان استفاده کنید. برخی از این معایب عبارتند از نشت نور و غیرقابل پیش‌بینی بودن کلی این نوع دوربین‌ها. نشت نور زمانی رخ می‌دهد که قطعات دوربین دارای فاصله باشند و یا یک سوراخ روی بدنه دوربین قرار داشته باشد و به دلیل آن نور بیشتری وارد دوربین شود و روی فیلم تاثیر بگذارد. البته این موضوع همیشه اتفاق بدی نیست و برخی اوقات می‌تواند باعث خلق افکت بصری توهمی شود که لزوما ناخوشایند نیست. به خصوص اینکه هدف لوموگرافی خلق عکس‌هایی غیرکامل و جذاب است.

غیرقابل پیشبینی بودن عکاسی لوموگرافی باعث خواهد شد که این سبک هم لذت بخش و هم خسته کننده باشد. این موضوع لذت بخش است زیرا می‌توانید عکس‌هایی لحظه‌ای و در عین حال زیبا خلق کنید. با این وجود برخی اوقات ممکن است عکس‌هایی که ثبت کرده‌اید باعث ناامیدی شما شوند. اما مثل هر نوع دوربین دیگری، وقتی که بیشتر با دوربین خودتان کار کنید و کار با آن را بهتر یاد بگیرید می‌توانید عکس‌های خیلی خوبی هم بگیرید و حتی از نقص‌های آن نیز به نفع خودتان استفاده کنید.

با اینکه این سبک توسط عکاس‌های مشهور مورد انتقاد قرار گرفته است اما عکاسی لوموگرافی سبک مناسبی برای افرادی است که می‌خواهید عکس‌هایی بگیرند که به نظر گیج کننده یا بی نظم می‌رسند ولی در عین حال برای برخی بیننده‌های خاص جذاب باشد. این سبک ممکن است که همیشه و در تمامی شرایط قابل استفاده نباشد اما بهتر است که حداقل یکبار آن را امتحان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *