021-7356

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

چک لیست آمادگی برای کسب درآمد مستقل از عکاسی

چک لیست آمادگی برای کسب درآمد مستقل از عکاسی

شاید این سخت‌ترین کار جهان باشد؛ اینکه بتوانید شغل ثابت خودتان را کنار بگذارید و دنبال علاقه‌تان بروید و یک عکاس فریلنسر شوید! در این مرحله باید کسب‌وکار خلاقانه‌تان را ایجاد کرده و به برندی معروف تبدیل کنید. اما بر اساس ضرب‌المثل معروف «رُم یک‌روزه ساخته نشد.» ، قطعا ایجاد کسب‌وکار مستقل و تمام‌وقت عکاسی از صفر هم ‌زمان می‌برد. واقعیت این است که اشتیاق یا آرزو مهم است، اما کسب موفقیت به زمان نیاز دارد. باید همزمان با ترک شغل فعلی، کسب‌وکاری پایدار برای خود ایجاد کنید تا هم ثبات مالی و هم آزادی عمل برای خلاقیت داشته باشید.

با پاسخ دادن به 5 سوال زیر میتوانید میزان آمادگی تان برای برداشتن این قدم را بسنجید!

 

سوال اول: آیا به عنوان عکاس فریلنسر تجربه کافی دارید؟

داشتن تجربه، در کار فریلنسر و مستقل هم مانند هر کار دیگری مهم است. خواه عکاس، فیلم‌بردار، طراح گرافیک یا روزنامه‌نگار باشید، باید سابقه‌ای طولانی در این حوزه داشته باشید و آن را به مشتریان احتمالی نشان دهید. خیلی وقت‌ها حتی مشتریان یا برندهایی سراغتان می‌آیند که از شما می‌خواهند منابع جدیدی به آن‌ها معرفی کنید؛ خروجی این کار دقیقا معادل یک مصاحبه شغلی است و آنها با این کار میزان تخصص شما را ارزیابی می‌کنند. داشتن تجربه فراوان و سابقه کاری طولانی و اشاره به آن در شبکه های اجتماعی یا وب‌سایت تان بسیار مهم است. در نظر داشته باشید فقط تجربه‌ی به انجام رساندن چند پروژه کافی نیست. برای موفقیت دائمی و استفاده از فرصت‌های جدید در آینده به تجربه طولانی‌تری نیاز دارید.

 

سوال دوم: آیا برای ادامه کار، مشتریان کافی دارید؟

شاید به یک یا حتی چند شغل علاقه داشته باشید، اما انجام همیشگی یک شغل و به‌ خصوص شروع آن سخت است. ایجاد روابط قوی با مشتریان و برندهایی که متقاضی خدمات کسب‌وکار مستقل عکاسی شما هستند، ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد.

باید وقت بگذارید و قبل از شروع کار در قالب یک عکاس فریلنسر تمام‌وقت و مستقل، روابط محکمی با چندین مشتری برقرار کنید. داشتن یک فهرست از مشتریان که با آن‌ها صمیمی هستید، کارتان را دوست دارند و شما را یک استعداد منحصربه‌فرد می‌دانند، معیاری عالی برای ارزیابی خودتان قبل از فکر کردن به مرحله بزرگ بعدی است.

عکاسی فریلنسر

 

سوال سوم: آیا کسب‌وکارتان پایدار است؟

این موضوع پیچیده است و حسابی جای بحث دارد، زیرا بسیاری از افراد خلاق فقط می‌خواهند چیزی را خلق کنند. واقعیت این است که باید کسب‌وکار پایداری داشته باشید تا بتوانید قبض‌هایتان را پرداخت کرده و رشد کنید. هم‌چنین اگر می‌خواهید به‌عنوان یک عکاس فریلنسر و مستقل موفق شوید، باید حجم کاری مشخصی داشته باشید. بله، خیلی خوب است که کار موردعلاقه‌تان را انجام ‌دهید و برای مشتریان تولید محتوا کنید، اما اگر نتوانید قبض‌هایتان را بپردازید، این اشتیاق چندان به کارتان نمی‌آید و شرایط خیلی سخت می‌شود.

اگر به فکر تغییر شغل و انتخاب کار تمام‌وقت به‌ عنوان یک عکاس مستقل هستید، باید برنامه‌ریزی کنید. یک هدف درآمدی سالانه برای خود تعیین کنید و ببینید می‌توانید به آن هدف برسید یا نه. یادتان باشد اگر هدف درآمدی خاصی (درآمد خالص) برای خود تعیین می‌کنید، باید هزینه‌های جاری کسب‌وکار را از درآمد ناخالصتان کسر کنید.

برای رسیدن به اهداف مالی خود، به کسب‌وکاری پایدار نیاز دارید. در غیر این صورت، برای شروع کار مستقل عکاسی با دردسرهای زیادی روبه‌رو می‌شوید. اما اگر به‌طور پاره‌وقت مشغول کار دیگری باشید و درآمدتان از آنجا تامین شود، و هم‌زمان جنبه‌های مختلف کسب‌وکار جدیدتان را بررسی کنید، می‌توانید به مرور یک کسب‌وکار مستقل تمام‌وقت عالی برای خود ایجاد کنید تا همراه با شما رشد کند.

 

سوال چهارم: آیا آماده پذیرش مسئولیت هستید؟

کار مستقل تما‌م‌وقت، مسئولیت‌ تمام‌وقت هم دارد. اینکه رئیس خودتان باشید و برنامه خودتان را تعیین کنید جالب است، اما مسئولیت‌های زیادی هم دارد که شاید در ابتدا متوجه آن‌ها نشوید.

مثلا باید یک حساب بانکی اختصاصی برای کسب‌وکارتان باز کنید، وب‌سایت و صفحاتی در رسانه‌های اجتماعی بسازید، قبض‌ها و هزینه‌های کسب‌وکار را جداگانه مدیریت کنید. همچنین طبیعتا باید بودجه و سرمایه اولیه لازم را نیز تامین کنید. این سرمایه می تواند شامل خرید دوربین جدید، لنز اختصاصی ژانر مورد علاقه تان، یا لوازم جانبی باشد؛ اگر چه میتوانید در ابتدا کم و بیش با هر تجهیزاتی کار خود را استارت بزنید.

این‌ها فقط چند مورد از وظایف مهم برای ایجاد یک کسب‌وکار مستقل بود، و همان‌طور که می‌بینید خیلی از آن‌ها اصلا جالب نیستند. پس اگر می‌خواهید به مرحله بزرگ بعدی یعنی ایجاد کسب‌وکار مستقل عکاسی برسید، باید برای پذیرش این مسئولیت‌‌ها آماده باشید.

مقدمات عکاسی فریلنس

 

سوال پنجم: آیا خدمات متنوعی ارائه می‌دهید؟

و اما سوال آخر، آیا خدمات متنوع به مشتریان ارائه می‌دهید؟ آیا بیش از یک نوع محتوا یا خدمت ارائه می‌دهید؟ همه ما دوست داریم فقط به کار و فعالیت در موضوعات مورد علاقه ‌مان بپردازیم،‌ اما گاهی برای رشد کسب‌وکار باید از این موارد فراتر رویم و منافع شغلی و نیازهای بازار هدف مان را در اولویت بالاتری قرار دهیم. طبیعی است که این موضوع در مورد فعالیت در حیطه ها و ژانرهای مختلف عکاسی هم صدق می‌کند.

بازار پر است از افراد با استعداد و سخت‌کوشی که به‌اندازه شما مشتاق موفق شدن هستند. باید خدمات و محصولاتی جذاب و متنوع به مشتریان ارائه دهید که در زمان حال برایشان ارزشمند باشند و در آینده بتوانند آن را بسته به نیازشان تغییر دهند و سازگار کنند.

بنابراین اگر می خواهید عکاس فریلنسر حرفه‌ای باشید، ویدیوهای آموزشی ارائه کنید تا ارزش بیشتری به مشتریان ارائه دهید و نیازی از آن ها را برطرف کنید. اگر با نویسندگی هم آشنا هستید، بسته های آموزش عکاسی تولید کنید تا در راستای معرفی محصولات یا خدماتتان باشد. افزایش گستره محصولات و خدمات و ایجاد تنوع در آن‌ها به نفع کسب‌وکار عکاسی مستقل شما است و با انجام این تغییرات حتما بیش از پیش در مسیر موفقیت قرار می‌گیرید.

تا به حال به داشتن کسب و کار مستقل خودتان فکر کرده اید؟ ?
تصمیم تان برای این کار تا حد عملی شده؟ ?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *