021-7356

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

چگونه در روز ابری با نور طبیعی عکاسی کنیم؟

چگونه در روز ابری با نور طبیعی عکاسی کنیم؟

1- پیدا کردن رنگ

نور در عکاسی منظره خیلی مهم است. دلیل زیبایی این نور در عکاسی منظره هنگام طلوع و غروب این است که منظره را با رنگ‌های اشباع شکل می‌دهد. به عبارتی دیگر نور صحنه را پر از رنگ می‌کند. اما هنگامی که آسمان ابری است نور طبیعی نمی‌تواند یک عکس رنگی برای شما ایجاد کند. به همین خاطر شما باید برای خلق یک تصویر رنگی به دنبال سوژه‌های رنگی باشید.

رنگ در روزهای ابریهنگامی که آسمان ابری است، نور نرم و آرام خواهد بود. شما هم باید از این موقعیت استفاده کنید و به دنبال رنگ‌های مخفی شده‌ای بگردید که در نور اشباع غروب آفتاب مشخص نیستند. برای مثال می‌توانید به دنبال رنگ‌های بنفش و آبی بگردید. این رنگ‌ها ممکن است هنگام طلوع و غروب دیده نشوند اما یک روز ابری بهترین فرصت است که آن‌ها را به تصویر بکشید.

پس از باران نیز به خاطر اینکه نمی‌توانید از نور برای عکاسی منظره استفاده کنید، بهترین فرصت برای عکاسی از رنگ‌های اشباع است. حتی در گرفته‌ترین شرایط آب و هوایی هم یک جنگل همیشه زنده و سبز دیده می‌شود. بهترین نصیحتی که برای عکاس‌های منظره می‌توانم داشته باشم این است که همیشه از فیلترهای پلاریزه استفاده کنید.

عکاسی در جنگل

Nikon D7000، 50mm، ISO 100، 13s، f/11.0

2- مجزا کردن جزئیات

با اینکه یک منظره بزرگ ممکن است در زمان طلوع آفتاب به بهترین شکل دیده شود، عکاس‌هایی که به جزئیات اهمیت می‌دهند می‌توانند در روزهای ابری هم که نور طبیعی وجود ندارد تصاویر منظره خیلی خوبی بگیرند و عکاسی منظره خود را یک سطح بالاتر ببرید.

بخشی از این موضوع به خاطر این است که آسمان ابری خیلی کسل‌کننده است و عکس‌ها نمی‌توانند از زیبایی آسمان استفاده کنند. و حتی با وجود اینکه در برخی روزهای ابری می‌توانید از بافت ابرها استفاده کنید، باید از خودتان بپرسید که آیا آسمان تاثیری در ترکیب شما دارد یا خیر. اگر آسمان خیلی جذاب نیست، نمی‌تواند باعث شود عکس شما جذاب شود.

[relatedpost post=”103653″]

روزهای ابری من فقط از لنز تله فوتو استفاده می‌کنم. این کار به من امکان عکاسی حیات وحش را هم می‌دهد. با اینکه من قصد دارم در روزهای ابری که نور مناسب نیست فقط به عکاسی منظره بچسبم، سعی می‌کنم جزئیات دیگر را هم از تصویر مجزا کنم.

عکاسی منظره در روزهای ابری

Nikon D800E، 105mm، ISO 100، 1.6s، f/16.0

3- فوکوس از فاصله کم

نوع دیگری از جزئیات که در روزهای ابری می‌توانید مدنظر داشته باشید دنیای عکاسی ماکرو است.

عکاسی ماکرودر روزهای ابری سایه‌ها نرم می‌شوند و می‌توانید رنگ‌ها و تون واقعی یک سوژه کلوزآپ را به خوبی ببینید. برخی عکاس‌های ماکرو ترجیح می‌دهند از فلاش استفاده کنند اما ابرها هم ممکن است نور خیلی خوبی در اختیار شما بگذارند و می‌توانید به جای عکاسی از یک منظره بزرگ به عکاسی کلوزآپ و منظره بپردازید.

رنگ صحنه‌های ماکرو به خاطر مه جوی که بین لنز و سوژه قرار دارد، به صورت طبیعی اشباع‌تر از سوژه‌های دور است. از این قابلیت استفاده کنید و به دنبال سوژه‌های روشن برای عکاسی باشید.

اغلب اوقات پس از بارش باران می‌توانید قطره‌های باران را ببینید و از آن‌ها عکاسی کنید. الگوهای هندسی قطرات آب می‌توانند خیلی زیبا باشند و سوژه‌های خیلی خوبی برای عکاسی در روزهای ابری هستند.

نور طبیعی در عکاسی ماکرو

Nikon D800e, 105mm, ISO 400, 1/200s, f/6.3

[relatedpost post=”91372″]

4- نوردهی طولانی

یکی از مشکلاتی که هنگام عکاسی در روزهای ابری ممکن است پیش بیاید این است که عکس‌های شما احساس خاص بودن خودشان را از دست می‌دهند. اما رفع این مشکل خیلی ساده است و می‌توانید با یک فیلتر ND آن را رفع کنید. فیلتر ND یک صفحه شیشه‌ای تیره است که به شما امکان استفاده از سرعت شاتر بالا را در طول روز می‌دهد.

البته این فیلتر در تمام صحنه‌ها به شما کمک نمی‌کند و خیلی اوقات هیچ تاثیری ندارد. اما در صورتی که یکی از اجزای عکس شما مانند ابر، آب، مردم در حال حرکت باشند، یک عکس با نوردهی طولانی می‌تواند تصویر جالبی برای شما خلق کند.

تصاویری که با نوردهی طولانی گرفته می‌‍شوند رنگ‌هایی که با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند را هم ثبت می‌کنند. اگر حتی در روزهای ابری هم قبل از سپیده دم یک عکس با نوردهی طولانی بگیرید با میزان رنگ‌هایی که در تصویر شما وجود دارد شگفت‌زده خواهید شد.

در صورتی که یکی از اجزای عکس شما مانند ابر، آب، مردم در حال حرکت باشند، یک عکس با نوردهی طولانی می‌تواند تصویر جالبی برای شما خلق کند.

نور طبیعی در عکاسی منظره

Nikon D800e, 24mm, ISO 100, 30s, f/4.0

5- ثبت عکس سیاه و سفید

وقتی رنگ‌های یک عکس خیلی گرفته باشند من معمولا آن عکس را حذف می‌کنم. نمی‌خواهم اهمیت عکاسی سیاه و سفید را زیر سوال ببرم –من عقیده دارم عکاسی سیاه و سفید نسبت به عکاسی رنگی تاثیرگذارتر و شاعرانه‌تر است.- اما خیلی از عکس‌های سیاه و سفید اگر رنگی بودند بهتر به نظر می‌رسیدند.

هنگامی که آسمان ابری است عکس‌های مونوکروم تک رنگ می‌توانند احساس دراما و زیبایی را منتقل کنند که با رنگ‌های مرده یک روز ابری غیرممکن است. یکی از دلایل این امر این است که عکس‌های سیاه و سفید به صورت پیشفرض سورئال‌تر هستند.

[relatedpost post=”104103″]

مردم به این خاطر عکس‌های منظره را دوست دارند که دنیا را به صورت غیرمعمول‌تری نشان می‌دهد. البته غروب آفتاب هم به خوبی این نیاز را با نشان دادن منظره با رنگ‌هایی که تابحال دیده نشده است رفع می‌کند. عکاسی مونوکروم چنین زنده بودنی را ندارد اما عکس‌های سیاه و سفید با کنتراست بالا می‌توانند به اندازه عکس‌های رنگی که با نور اشباع شده‌اند زیبا باشند.

به همین خاطر است که تصاویر سیاه و سفید با کنتراست بالا در دنیای فاین آرت تا این اندازه طرفدار دارند. چنین تصاویری طبیعتا خیلی ساده هستند اما می‌توانند به اندازه تصاویر رنگی چشم‌نواز باشند.

عکاسی سیاه و سفید از منظره

Nikon D8003, 24mm, ISO 100, 1/10s, f/11.0

6- نور ظهرگاهی

تا اینجا تمام پیشنهادات ما برای عکاسی در روزهای ابری بوده است. اما یکی از چیزهای دیگری که هرعکاس منظره‌ای از آن می‌ترسد کاملا برعکس است: نور سخت خورشید در اواسط روز.

نور در عکاسی پرترهاین نوع نور عکاسی منظره به اندازه نوری که در یک روز ابری می‌بینید غم‌انگیز نیست اما می‌تواند به همان اندازه خسته کننده باشد. از طرفی نمی‌توانید از سایه‌های خشن و قسمت‌های روشن خیلی خشن دوری کنید. از طرف دیگر نور ظهرگاهی خیلی موضوع خاصی نیست و افراد خیلی کمی تحت تاثیر یک منظره در عادی‌ترین شکل خودش قرار می‌گیرند.

نور ظهرگاهی خیلی موضوع خاصی نیست و افراد خیلی کمی تحت تاثیر یک منظره در عادی‌ترین شکل خودش قرار می‌گیرند.

البته قصد ندارم به شما بگویم هنگامی که آفتاب از بالا می‌‎تابد عکاسی نکنید. بلکه باید از نقاط قوت نور سخت خورشید به سود خودتان استفاده کنید.

من اولین کاری که برای عکاسی در اواسط روز انجام می‌دهم این است که به دنبال سایه‌هایی می‌گردم که ترکیب چشم‌نوازی برای من ایجاد می‌کنند. استفاده از این تکنیک برای منظره‌های بزرگ خیلی سخت است، اما برای عکس‌های با جزئیات و مناظر شهری فوق‌العاده است. سایه می‌تواند به هر صحنه‌ای شخصیت بدهد.

درنظر داشته باشید که حتی در صورتی که نیاز باشد سایه‌ها را تیره کنید، باید جزئیات هایلایت‌ها را حفظ کنید. سعی کنید جبران نوردهی را روی مقادیر منفی بگذارید. خیلی از عکس‌های خیابانی معروف در اواسط روز گرفته شده‌اند و بخش زیادی از تصویر تقریبا مشکی بوده است.

عکاسی در نور شدید خورشید

Nikon D7000, 38mm, ISO 100, 1/320, f/8.0

خلاصه

برخی اوقات عکاس‌ها لوکیشن‌های فوق‌العاده‌ای پیدا می‌کنند که نور آن‌ها کافی نیست. با وجود اینکه همه می‌خواهند از یک صحنه با نور عکاسی منظره فوق‌العاده عکاسی کنند، افراد کمی می‌توانند روزها و یا حتی هفته‌ها منتظر بمانند تا از بهترین حالت یک صحنه عکاسی کنند.

البته یک روز ابری می‌تواند موقعیت خوبی برای ویرایش عکس‌های قبلی و یا مشاهده لوکیشن‌های جدید باشد. در واقع خیلی از عکاس‌های منظره هنگامی که نور خیلی خوب نیست به دنبال لوکیشن بعدی خودشان می‌گردند. اما خیلی از افراد، به خصوص عکاس‌های مسافرتی زمان موردنیاز برای برنامه‌ریزی یک عکس از قبل را ندارند. اما با وجود اینکه نور خوب بهتر از نور روزهای ابری است، شما می‌توانید مواقعی که شرایط ایده‌آل نیست عکس‎های خیلی خوبی بگیرید.

یک روز ابری می‌تواند موقعیت خوبی برای ویرایش عکس‌های قبلی و یا مشاهده لوکیشن‌های جدید باشد.

لازمه این کار این است که شرایط نوری یک صحنه را بشناسید و سپس به گونه‌ای عکس بگیرید که از آن نور استفاده کنید. در اواسط روز به دنبال سایه‌های قوی باشید تا ترکیب‌بندی تصاویرتان را با آن‌ها تکمیل کنید. در شرایطی هم که نور خاکستری است به دنبال سوژه‌های اشباع شده‌ای باشید که به عکس‌های شما رنگ می‌دهند. همچنین می‌توانید به عکاسی سیاه و سفید هم فکر کنید. صرف نظر از شرایط نوری، همیشه می‌توانید عکس‌های خوبی بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *