021-7356

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

نیکون Nikon D5600 در برابر Canon 800D، چرا بخرید، چرا نخرید؟!

نیکون Nikon D5600 در برابر Canon 800D، چرا بخرید، چرا نخرید؟!

در این مقاله می‌خواهیم به مهم‌ترین سوالات شما درباره این دو دوربین پاسخ دهیم. اینکه آیا این دوربین‌ها آن‌قدر که درباره آن‌ها گفته می‌شود کارآیی و ارزش خرید دارند یا خیر و برای کسانی که بین این دو مدل محبوب کانن و نیکون مردد هستند هم یک پاسخ مهم دارم. اینکه کدامیک از این دو دوربین را بخرید بهتر است! بسیاری از فروشندگان در مقابل این پرسش با لبخند توضیح می‌دهند که هر دوی آن‌ها دوربین‌های خوبی هستند، اما سوال اینجاست که:

در مقایسه بین نیکون D5600 در برابر Canon 800D کدامیک را باید بخرید؟

چرا بهتر است هیچ‌کدام را نخرید؟

اگرچه هر دو دوربین نیکون D5600 و Canon 800D جزو بهترین دوربین‌های رده متوسط این دو شرکت هستند، اما دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است باعث شود تا سراغ گزینه‌های دیگری بروید. یا شاید هم بهتر باشد قبل از خرید این دوربین‌ها با نقاط ضعف آن‌ها آشنا شوید و تصمیم درست‌تری بگیرید.

هم نیکون D5600 و هم Canon 800D جزو دوربین‌های رده متوسط DSLR هستند نه دوربین‌های رده بالا. حسگر این دوربین‌ها می‌تواند عکس‌هایی با کیفیت را ثبت کند، اما برای کار‌های حرفه‌ای مانند عکاسی آتلیه و مدلینگ و عروسی بهتر است به فکر دوربین‌هایی با حسگر فول‌فریم مانند Nikon D850 یا Canon 4D Mark IV باشید. خصوصاً اینکه این روز‌ها عکاسی و فیلم‌برداری با لنز‌های واید برای کلیپ‌های عروسی بسیار رواج پیدا کرده است و این دوربین‌ها با توجه به کوچک‌تر بودن حسگرشان، باعث می‌شوند تا تصویر لنز‌های استاندارد، حدود 1.5 تا 1.6 برابر بسته‌تر شود. بنابراین مثلا لنز استاندارد 50mm تصویری برابر با یک لنز 75mm پیدا می‌کند که کاملاً تله محسوب می‌شود.

راستی فراموش نکنید که هیچ‌کدام از این دوربین‌ها مانند دوربین‌های بدون آینه سونی، دارای لرزشگیر داخلی نیستند و اگر بخواهید در نور کم عکاسی یا فیلم‌برداری کنید، مجبورید از لنز‌های دارای لرزشگیر استفاده کنید که قیمت بالاتری نسبت به لنز‌های ساده دارند.

از طرفی هیچ‌کدام از این دوربین‌ها دارای قابلیت Focus Peaking هم نیستند. این قابلیت که محدوده فوکوس را به دقت هایلایت می‌کند و به صورت گرافیکی به شما نمایش می‌دهد برای عکاسی ماکرو و تبلیغاتی بسیار پرکاربرد است و بدون آن، باید صرفاً به چشم‌هایتان اطمینان کنید.

هیچ کدام از این دو دوربین دارای نمایشگر بالای بدنه هم نیستند. این نمایشگر‌ها می‌توانند اطلاعات تنظیمات دوربین را به شما نشان دهند و وقتی دوربین شما آن را ندارد، مجبورید برای هر نوع تغییراتی، نمایشگر LCD دوربین را استفاده کنید. اگرچه باطری نیکون وضعیت بهتری نسبت به کانن دارد، اما در هر دوی آن‌ها، استفاده از LCD باعث مصرف زیاد باطری می‌شود و ممکن است در مواقع ضروری شما را جا بگذارند!

هر دوی این دوربین‌ها دارای یک اسلات حافظه هستند. یعنی فقط یک کارت را می‌توانید روی آن‌ها قرار دهید. شاید فکر کنید که خوب نهایتاً به جای دو کارت 32 GB از یک کارت 64 GB استفاده می‌کنید! اما مشکل فقط “مقدار” حافظه نیست. دوربین‌هایی که دارای دو اسلات حافظه هستند می‌توانند به صورت همزمان روی هر دو کارت ذخیره سازی کنند و در واقع یکی از کارت‌ها به عنوان نسخه پشتیبان و جایگزین کارت دیگری استفاده می‌شود که می‌دانیم قابلیت فوق العاده‌ای است. یا مثلا می‌توانید هنگام کار، عکس‌ها و فیلم‌ها را روی کارت‌های جداگانه ذخیره کنید که برای کارت‌هایی با سرعت‌های مختلف بسیار مناسب است.

البته بهتر است برای تهیه کلیپ‌های عروسی یا تبلیغاتی از این دوربین‌ها استفاده نکنید. چون هیچ‌کدام از آن‌ها دارای فیلم‌برداری اسلوموشن نیستند و ویدیو‌هایی که می‌گیرید باید به صورت مصنوعی کند شوند که کیفیت چندان خوبی پیدا نمی‌کند.

اما اگر می‌توانید با توجه به قیمت این دوربین‌ها از این نقاط ضعف چشم‌پوشی کنید، احتمالاً نقاط قوت آن‌ها شما را شگفت‌زده می‌کند. پس برویم سراغ نقاط قوت آن‌ها.

نیکون d5600 در برابر کانن 800d

چرا هر دوی این دوربین‌ها برای خرید عالی هستند؟

دوربین‌های DSLR رده متوسط نیکون و کانن، اگرچه از نظر حسگر، پایین‌تر از دوربین‌های رده بالا یا فول‌فریم‌های این شرکت‌ها هستند، اما مزیت‌های زیادی هم دارند. اولین مزیت آن‌ها بدنه بسیار کوچک‌تر و جمع و جور آنهاست. این دوربین‌ها با اینکه جزو DSLR ها یا دوربین‌های با لنز قابل تعویض هستند، اما نسبت به فول‌فریم‌ها بدنه به مراتب کوچک‌تری دارند که حمل و نقل آن‌ها را ساده‌تر می‌کند و برای عکاسی و فیلم‌برداری روی دست، خصوصاً برای خانم‌ها بسیار سبک‌تر و خوش‌دست‌تر هستند. نکته مهم‌ دیگر امکان استفاده از تعداد بیشتری از لنز‌های این شرکت‌ها است. نیکون D5600 می‌تواند علاوه بر لنز‌های سری F از لنز‌های سری DX نیکون هم استفاده کند. کانن 800D هم می‌تواند علاوه بر لنز‌های سری EF از لنز‌های سری EF-S استفاده کند که هر دو سری DX و EF-S علاوه بر قیمت مناسب‌تر، دارای بازه گسترده‌تری هم هستند و برای کسانی که به دنبال لنز‌های ارزان قیمت هستند بسیار مناسب‌اند.

ضمنا هر دوی این دوربین‌ها علاوه بر اینکه خودشان فلاش دارند، امکان استفاده از فلاش‌های اکسترنال حرفه‌ای و گران‌قیمت نیکون و کانن را دارند. همچنین هر دو دارای Hot-Shoe یا کفشک استاندارد هم هستند و می‌توانند به راحتی به فلاش‌های استودیویی حرفه‌ای هم وصل شوند و برای نورپردازی حرفه‌ای استفاده شوند. اینکه برای استفاده در نور کم مجبور به خرید یک فلاش حرفه‌ای نیستید یکی از نقاط قوت این دوربین‌ها نسبت به اغلب دوربین‌های فول فریم است!

اما یکی از نقاط مثبت این دوربین‌ها نسبت به اغلب دوربین‌های بدون آینه، داشتن منظره‌یاب یا چشمی نوری است. یعنی می‌توانید به راحتی حتی در نور خیلی کم با آن‌ها کادربندی کنید و تصویر را به همین صورتی که چشمتان می‌بیند ببینید. البته هر دو دوربین دارای نمایشگر LCD لمسی هم هستند که برای عکاسی با Live View و فیلم‌برداری می‌توانید آن‌ها را باز کنید و به سمت خودتان بچرخانید و به راحتی از خودتان فیلم یا عکس بگیرید. این قابلیت برای تهیه فیلم‌های آموزشی اهمیت بسیار زیادی دارد.

هر دوی این دوربین‌های به جدیدترین تکنولوژی‌های ارتباطی یعنی Wi-Fi و NFC و بلوتوث مجهز هستند. یعنی می‌توانید با استفاده از نرم‌افزار کنترلی موبایل مخصوص هر کدام، از راه دور آن‌ها را کنترل کنید یا عکس‌هایی که می‌گیرید را بلافاصله به گوشی منتقل کنید و روی شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید. اگرچه هیچ‌کدام از آن‌ها دارای GPS نیستند و نمی‌توانند موقعیت مکانی عکس ها را روی آن‌ها ثبت کنند، اما می‌توانید امکان دسترسی برنامه گوشی به دوربین را بدهید و از طریق گوشی‌تان مکان عکس‌ها را هم همراه اطلاعات عکس ها ذخیره کنید.

نهایتاً اینکه هر دو دوربین امکان ضبط صدا از طریق میکروفون خارجی را دارند. یعنی علاوه بر میکروفون خود دوربین، می‌توانید برای ضبط صدا از میکروفون‌های حرفه‌ای که از طریق جک صدا به دوربین وصل می‌شوند استفاده کنید. ضمنا هر دو دوربین خروجی HDMI دارند و می‌توانید ویدئوهای ضبط شده را با بالاترین کیفیت روی نمایشگر‌های بزرگ تماشا کنید.

مقایسه d5600 با 800d

[relatedpost post=”171924″]

مزیت‌های Niko D5600 نسبت به Canon 800D

شاید مهم‌ترین تفاوت سخت‌افزاری نیکون D5600 با کانن 800D به بدنه آن‌ها مربوط باشد. نیکون D5600 واقعا دوربین کوچک‌تری است و وقتی آن را در دست می‌گیرید احساس می‌کنید با یک دوربین بدون آینه کار می‌کنید. این دوربین، حدود 70 گرم (تقریبا 15 درصد) سبک‌تر و حدود 10 درصد کوچک‌تر از کانن 800D است و جالب‌تر اینکه باطری آن هم حدود 70 درصد قوی‌تر از کانن است. یعنی با هر بار شارژ آن می‌توانید 970 عکس بگیرید که این تعداد در کانن 800D تنها 600 عکس است.

نکته دیگر اینکه حسگر نیکون D5600 کمی بزرگ‌تر از کانن 800D است و با اینکه مقدار حداکثر ISO در هر دوی آن‌ها یکی است، اما در حساسیت‌های بالا (ISO 12800 به بالا) نویز نیکون کمتر از کانن است.

از همه مهم‌تر اینکه قیمت نیکون D5600 کمتر از Canon 800D است. برای اطلاع از قیمت روز هر دو محصول می‌توانید از وب‌سایت نورنگار استفاده کنید.

d5600 vs 800d

مزیت‌های Canon 800D نسبت به Niko D5600

مزیت‌های کانن 800D نسبت به نیکون D5600 پر تعداد‌تر است و بیشتر به مقوله فیلم‌برداری و فوکوس برمی‌گردد. یعنی دو بخش بسیار مهم برای عکاسان و فیلمبرداران.
تعداد نقاط فوکوس در کانن 800D برابر 45 نقطه است که بیشتر از 39 نقطه فوکوس در نیکون، کادر عکس را پوشش می‌دهند. اما این همه ماجرا نیست. تمام نقاط فوکوس کانن از نوع کراس هستند که دقت بسیار بیشتری دارند و خصوصاً در نور کم، بسیار سریع‌تر و دقیق‌تر از نیکون با تنها 9 نقطه فوکوس کراس عمل می‌کنند (در نیکون، باقی نقاط همگی از نوع معمولی هستند!)

اما این فقط نقاط فوکوس تشخیص فاز است که برای عکاسی کاربرد دارند. وقتی روی حالت فیلم‌برداری قرار می‌گیرید، تمام سطح حسگر کانن تبدیل به محدوده فوکوس می‌شود. قابلیت Dual Pixel AF که در این دوربین استفاده شده است، به دوربین اجازه می‌دهد تا در هنگام عکاسی Live View یا فیلم‌برداری، با لمس هر نقطه از تصویر، با سریع‌ترین سرعت ممکن روی آن قسمت فوکوس کند یا سوژه‌های متحرک در کادر را به راحتی دنبال کند.
این یکی از مهم‌ترین مزیت‌های کانن به نیکون است که در ترکیب با لنز‌های STM کانن (که به صورت پیش‌فرض روی کیت این دوربین قرار دارند) فوکوس بسیار نرم با سرعتی باورنکردنی را در هنگام فیلم‌برداری به شما ارائه می‌دهد.

ضمنا وقتی با کانن 800D فیلم‌برداری می‌کنید یک حالت لرزشگیر نرم‌فزاری روی آن فعال می‌شود که می‌تواند با حذف بخش کوچکی از کناره‌های تصویر، لرزش‌های فیلم‌برداری روی دست را خنثی کند. این حالت برای کسانی که می‌خواهند با این دوربین‌ها فیلمبرداری‌های روی دست انجام دهند فوق‌العاده است و متاسفانه نیکون فاقد آن است!

برای عکاسی پی‌درپی هم کانن دوربین بهتری است. چون نه تنها سرعت عکاسی آن بالاتر است (6 فریم در برابر 5.1 فریم در حالت JPEG و 6 فریم در برابر 4.1 فریم در حالت RAW) بلکه با بافر 24 فریم در برابر 8 فریم، خیلی بیشتر از نیکون هم عکس می‌گیرد.

و نهایتاً اینکه با وجود حسگر بزرگ‌تر و بدون فیلتر Anti Aliasing نیکون، با مقایسه تست‌های استاندارد وب‌سایت رسمی DPreview می‌بینیم که خروجی عکس های Canon 800D در حساسیت‌های پایین، شارپ‌تر و با کیفیت‌تر است.

[relatedpost post=”171670″]

نتیجه‌گیری

راستش را بخواهید با وجود اینکه شخصا به بدنه‌های DSLR نیکون علاقه بیشتری دارم، اما دوربین Canon 800D نسبت به Nikon D5600 واقعا کارآمد‌تر است. این دوربین چه برای فیلم‌برداری و چه برای عکس‌برداری، کارآیی بیشتری دارد و فعلا تا زمان معرفی مدل بعدی نیکون در این رده، می‌تواند گزینه بسیار بهتری محسوب شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *