دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

ترفندهای عکاسی در نور خورشید

تکنیک و ترفند
ترفندهای عکاسی در نور خورشید

اگر میخواهید عکاسی در نور خورشید را شروع کنید قدم اول این است که از آن نترسید و بدون هیچ واهمه ای در مقابل آن بایستید؛ البته این بدان معنا نیست که مسائل دیگر را در نظر نگیرید؛ بلکه باید  میزان  و شدت  نور را ارزیابی کنیدو تأثیرآن را بر سوژه خود ارزیابی کنید و با بهترین شکل ممکن از آن استفاده کنید.

عکاسی در نورخورشید

عکاسی پرتره از سوژه‌هایی که در مقابل خورشید قرار دارند، به‌دقت فراوانی نیاز دارد و می‌تواند به گرفتن عکس‌های وحشتناکی منجر شود. اگر در کار کردن با شرایط نوری نامناسب تجربه‌ای نداشته باشید، پیدا کردن روش قرارگیری و نوردهی به مدل هنگام عکاسی در نور می‌تواند چالش‌برانگیز باشد.

اگر قصد دارید وسط روز عکاسی پرتره داشته باشید، بعد ثبت عکس خواهید دید که در زیر ابرو و زیر بینی سوژه خود سایه تیره ای افتاده است؛ البته اگر سوژه شما کمی سر خود را به عقب ببرد و به خورشید نگاه کند این سایه از بین خواهد رفت.

البته به طور طبیعی چشم در مقابل نور زیاد مقاومت خواهد کرد که این باعث میشود ظاهر زیبایی در عکس پیدا نشود که در این شرایط میتوان با چشمان بسته بدون داشتن سایه عکس گرفت.

عکاسی پرتره در نور روز آفتاب

هنگام عکاسی در نور اگر موفق به گرفتن عکس‌ها با زمینه‌های روشن شوید، از نتیجه کار بسیار راضی خواهید بود. پس دفعه‌ی بعدی که می‌خواهید در بیرون از خانه عکس‌های پرتره با پس‌زمینه‌ی روشن بگیرید، به این نکات توجه کنید.

تنظیمات نور در عکاسی در نور روز

عکاسی در نور ،عکس از آنتونی مارتینو

[relatedpost post=”103940″]

1) جلوگیری از نور

اگر می‌خواهید در محیطی عکس بگیرید که نور پس‌زمینه‌ی مستقیم و خشنی دارد، احتمال این که هنگام عکاسی در نور لکه‌های آفتاب در بخشی از عکس‌های شما نمایان شود، بالا است. با وجود اینکه اشعه خورشید می‌تواند تصاویر را جالب‌تر و سینمایی کند (حتی بعضی از عکاسان آن را در قسمت پس از پردازش اضافه می‌کنند!)، اما ممکن است باعث حواس‌پرتی و دیده نشدن سوژه شما شود.

برای فیلتر کردن نور طبیعی و محو کردن اشعه‌ خورشید، می‌توانید از یک هود لنز یا چتر استفاده کنید. اگر درخت یا بوته‌ای پیدا کردید نیز، می‌توانید در سایه آن عکاسی کنید. سایه، نور اضافی را مسدود کرده و عکس را واضح‌تر می‌کند.

به خاطر داشته باشید که هنگام عکاسی در نور در محیط های خشک مانند کویر و در صورتی که هیچ تجهیزات اضافی‌ای برای کمک به کنترل نور نداشته باشید، مسدود کردن نور اضافی ممکن است به امری غیرممکن تبدیل شود. در این صورت، از استراتژی متفاوتی مانند نور کمکی یا نورسنجی نقطه ای استفاده کنید.

عکاسی در نور روز

عکس از وانس کولینا

2) استفاده از نورکمکی

در عکاسی در نور هنگام گرفتن پرتره‌های پشت روشن استاندارد، نورکمکی معمولا یکی از ابزارهای مهم و ضروری است. اگر می‌خواهید صورت مدل شما به‌درستی نوردهی شود، این نوع از فلاش می‌تواند مکمل منبع نور شما باشد. با وجود نور شدیدی که از پشت تابیده می‌شود، صورت سوژه تاریک‌تر از باقی عکس به نظر خواهد رسید. برای برطرف کردن این مشکل، باید با استفاده از فلاش کمکی ، نقاط کم‌نور عکس را نوردهی کنید.

در شرایط ایده‌آل، نور کمکی شما باید یک فلاش جداگانه باشد که به صورت مستقیم بر روی سوژه تابیده نمی‌شود؛ حتما از نوردهی مستقیم پرهیز کنید.

این فلاش باید آزادی کافی برای تنظیم زاویه و قدرت نور بر روی سوژه را در اختیارتان قرار دهد.

عکاسی در آفتاب

استفاده نور کمکی در عکاسی فضای باز ،عکس از سونی هایلز

[relatedpost post=”85934″]

3) نورسنجی نقطه ای

عکاسی از پرتره‌هایی که پس‌زمینه‌ی روشن دارند هنگام عکاسی در نور ، یکی از بهترین فرصت‌ها برای یادگیری نورسنجی نقطه ای است.این نوع از نورسنجی، به دوربین اجازه می‌دهد تا بر روی محدوده‌ای خاص از عکس تمرکز کرده و با وجود نقاط تاریک در قاب، بهترین نوردهی را برای آن مشخص کند. اندازه‌گیری نور مناسب در یک نقطه، می‌تواند بسیار کارآمد باشد؛ چرا که می‌تواند از کم نور شدن سوژه در عکاسی در نور جلوگیری کند.

این حالت اندازه‌گیری فقط برای نوردهی نواحی بسیار کوچک مناسب است و شما می‌توانید این منطقه را به صورت دستی و با استفاده از نقاط فوکوس اتوماتیک دوربین خود، انتخاب کنید.

عکاسی در نورخورشید

استفاده از نور کمکی در عکاسی در نور ،عکس از وارن وانگ

4) پیدا کردن وایت بالانس صحیح

وایت بالانس یکی از تنظیمات دوربین است که معمولا نادیده گرفته می‌شود. اما اگر می‌خواهید به صورت جدی در عکاسی پیشرفت کنید و ترفندهای کمی پیچیده‌تر را یاد بگیرید، نباید از اهمیت وایت بالانس چشم پوشی کنید. وایت بالانس بر روی دمای رنگ تصاویر شما تاثیر می‌گذارد و می‌توانید با استفاده از آن صحنه‌های پویاتری ثبت کنید؛ این امر در پرتره‌های با پس‌زمینه‌ی روشن هنگام عکاسی در نور ، از اهمیت بالایی برخوردار است.

انتخاب وایت بالانس صحیح به شما اجازه می‌دهد تا رنگ‌های موجود در تصویر خود را با بالاترین دقت ممکن ثبت کنید. این امر در نور شدید خورشید، کار آسانی نیست زیرا نور زیاد، رنگ‌های موجود در عکس شما را محو می‌کند.

حرارت رنگ از بسیار خنک تا بسیار گرم دسته‌بندی می‌شود. اکثر دوربین‌ها دارای تنظیمات پیش فرض وایت بالانس مانند اتوماتیک، تنگستن، فلورسنت، نور روز، آفتابی، ابری و فلاش هستند.

اما لزومی در استفاده از این پیش‌فرض‌ها وجود ندارد؛ شما می‌توانید وایت بالانس خود را با استفاده از یک کارت خاکستری یا حرارت‌های درجه‌بندی شده به کلوین، از 1700 تا 10000 کلوین، شخصی‌سازی کنید.

تنظیمات دوربین عکاسی در فضای باز

تنظیمات هنگام عکاسی در نور ،عکس از اسد فوتو مالدیو

[relatedpost post=”94240″]

کد تخفیف نورنگار

5) عکاسی ضدنور

اگر نوردهی صورت سوژه اولویت اصلی شما نیست، می‌توانید هنگام عکاسی در نور از زیبایی ضدنورها استفاده کنید!

عکاسی ضد نور

عکاسی ضد نور ،عکس از محمد نوهاسی

نور خورشیدی که به سمت دوربین می‌تابد، می‌تواند یک درخشش مشخص دور سوژه ایجاد کند؛ که نتیجه‌ی آن، ضدنورهای بسیار زیبا می‌شود. مورد عالی دیگری در رابطه با ضدنورها این است که آن‌ها باعث برجسته‌سازی فرم بدن یا اعضای صورت (بینی، لب، چانه) سوژه‌ی شما می‌شوند.این امر باعث تفکیک بیشتر سوژه از زمینه شده و ترکیب‌بندی را تقویت می‌کند.

 خلاصه میتوان گفت شما میتوانید با عکاسی در نور متقیم آفتاب عکاسی خود را به چالش بکشید و خود را در شرایط ویژه ای قرار دهید.

هیجان عکاسی با نورخورشیدشما چه تجربه هایی از عکاسی در مقابل نور دارید؟ در اشتراک نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین نظراتتان را نیز می توانید در زیر همین مقاله به ما برسانید.

نویسنده : نورنگار - آ.ف

3 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *