درباره جشنواره عکس ایران من

خانواده‌ی نورنگار

مجموعه نورنگار افتخار دارد در طی 20 سال فعالیت مستمر تجاری در زمینه واردات و توزیع گسترده تجهیزات عکاسی دیجیتال، همواره خود را ملزم و متعهد به فعالیت های فرهنگی مرتبط با هنر عکاسی دانسته است . حمایت مالی از بیش از 400 نمایشگاه عکس، برگزاری کارگاه های آموزشی در بیش از 14 استان، برگزاری سمینار آموزشی با همکاری دانشگاه تهران، حمایت از سفر اکتشافی عکاسان به قطب شمال و کوهستان هیمالیا، انتشار بیش از 30 عنوان کتاب راهنمای تجهیزات عکاسی، همکاری آموزشی با بدنه آکادمیک عکاسی ایران، حامی رسمی انجمن عکاسان ایران و بسیاری فعالیت های فرهنگی دیگر تنها گوشه ای از تعهد نورنگار در این زمینه می باشد .

 

 

نخستین جشنواره ی نورنگار

سال 1393 معاونت فرهنگی نورنگار بنابر رسالت خود اقدام به برگزاری نخستین جشنواره عکس با موضوع ” سفر و گردشگری و عکس های لحظه ای ” نمود. برخلاف انتظاری که از نخستین جشنواره ها می رود قریب به 14000 عکس از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال گردید که در نوع خود و بنابر تایید کارشناسان ، استقبال از این جشنواره اگر نگوییم بی نظیر اما حداقل کم نظیر بوده است. علت این استقبال بی نظیر را می توان حاصل اعتمادی دانست که عکاسان این مرز و بوم به مجموعه نورنگار دارند. انتشار همزمان کتاب عکس جشنواره و برگزاری نمایشگاه عکس های راه یافته به بخش مسابقه در مراسم اهداء جوایز از دستاوردهای مهم این جشنواره بوده است. ارائه عکس های ارسالی در سایت جشنواره نشانگر صداقت دبیرخانه در ارائه آمار واقعی عکس ها می باشد . کیفیت آثار ارسالی در کنار کمیت بالای آن ها نشان از ذوق وافر عکاسان این سرزمین دارد.

 

دومین جشنواره ی عکس نورنگار

آنچه که در برگزاری جشنواره هایی از این دست اهمیت بسیار دارد حفظ تداوم آن ها در راستای فرهنگ سازی است و به همین روی نورنگار دومین جشنواره عکس خود را با موضوع ” جوانان و آیین های بومی – محلی” و در بخش جنبی با موضوع ” سایه ها ” در سال 1394 برگزار نمود. دلیل انتخاب این موضوع ارج نهادن به نقش جوانان کشور در پاسداشت آیین های سنتی ایرانی- اسلامی است که با توجه به بافت جمعیتی ایران اهمیت این نقش محرز می گردد . بعنوان مثال می توان از آیین های سنتی محلی مانند برگزاری جشن های محلی ، مراسم عروسی ، آیین های مذهبی بومی ، بازی های محلی نام برد که در اقصی نقاط ایران پهناور به جلوه های گوناگون برگزار می شود .

 

سومین جشنواره ی عکس نورنگار

در سال 1395 سومین دوره جشنواره عکس نورنگار در سه بخش برگزار گردید : بخش اصلی با موضوع آزاد، بخش ویژه با موضوع چهره های ایرانی و بخش عکاسی با موبایل با موضوع آزاددر طی مدت فراخوان جشنواره سوم بالغ بر 26000 اثر از عکاسان سراسر ایران به دبیرخانه جشنواره ارسال گردید که این میزان مشارکت در بین جشنواره های عکاسی کشور بی نظیر بوده است. تعداد بالا و کیفیت عالی عکس های ارسال شده داوری را با چالشی سخت مواجه نمود.

 

 چهارمین جشنواره ی عکس نورنگار

دوره چهارم جشنواره عکس نورنگار در دو بخش «ایران من» و «بناهای تاریخی و باستانی ایران» برگزار شد و در نهایت ۳۷۷۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید. داوری آثار این دوره را اسماعیل عباسی، ابراهیم حقیقی و محمد ستاری بر عهده داشتند که پس از بررسی‌ عکس‌های ارسالی، ۷۰ عکس در بخش «ایران من» و ۳۰ عکس در بخش «بناهای تاریخی و باستانی» برگزیده شدند.. در این دوره با افزایش قابل توجه جوایز رو به رو بودیم: سه دستگاه دوربین عکاسی کانن EOS-5D Mark IV برای سه برنده بخش اصلی و سه دستگاه دوربین عکاسی نیکون D7200+lens 18-140mm برای سه برنده بخش ویژه.

 

پنجمین جشنواره ی عکس نورنگار

در سال 1397 پنجمین دوره جشنواره عکس نورنگار در دو بخش اصلی و جنبی پذیرای عکس های شما عزیزان بود. موضوع بخش اصلی این دوره، ایران من با تمرکز بر محیط زیست بوده و شرکت کنندگان بایستی عکس های خود را در قالب مجموعه عکس( 5 تا 8 عکس) ارسال میکردند. موضوع بخش جنبی هم انسان در طبیعت در نظر گرفته شده بود و در این بخش فقط تک عکس ( حداکثر 8 قطعه عکس) پذیرفته می شد. تعداد آثار دریافتی مجموعاً ۲۲۰۰ قطعه عکس در هر ۲ بخش اصلی و جنبی است. عکس های دریافتی پس از مطابقت با قوانین جشنواره در اختیار هیئت محترم داوران قرار داده شد.

 

ششمین جشنواره ی عکس نورنگار

ششمین جشنواره ی عکس نورنگار در سال 1398 برگزار شد.  همانند سال های گذشته این دوره نیز دارای دوبخش اصلی و فرعی بود. بخش اصلی: بازارهای قدیمی و بازارچه های محلی ایران است.( معماری بازارها، حجره ها، غرفه ها، جنب و جوش بازار، داد و ستد، هفته بازارهای محلی، بازارچه های فصلی و . . .   )  بخش جنبی: زندگی روستایی ( رسوم و آیین ها، بازی های محلی، معماری، سبک زندگی، صنایع دستی، خانواده روستایی، زراعت و دامپروری، آموزش و پرورش، . . . ) تعداد آثار دریافتی مجموعا ۱۴ هزار قطعه عکس در هر دو بخش بوده و عکس های دریافتی پس از مطابقت با آیین جشنواره در اختیار هیات داوران قرار داده شد. جوایز این دوره برای سه برنده ی بخش اصلی  هر نفر مبلغ 10 میلیون تومان بن خرید تجهیزات عکاسی و  سه نفر بخش جنبی هر نفر مبلغ 6 میلیون تومان بن خرید تجهیزات عکاسی در نظر گرفته شده بود.

 

هفتمین جشنواره ی عکس نورنگار

جشنواره هفتم عکس نورنگار در دو بخش اصلی و جنبی برگزار شد. بخش اصلی با موضوع امید به زندگی و بخش جنبی با موضوع عکاسی خلاقانه برگزار شد. در بخش اصلی حداکثر 8 تک عکس یا یک مجموعه عکس ( 3 تا 10 عکس) پذیرفته شد. مجموعه های عکس  به همراه استیتمنت بود و مجموعه های بدون استیتمنت پذیرفته نشد.در بخش جنبی نیز به صورت تک عکس(حداکثر 8 قطعه عکس) پذیرفته شد. داوران دوره هفتم: مجید سعیدی,فاطمه بهبودی,ساتیار امامی بودند.و جوایز این دوره در بخش اصلی : نفر اول : 18میلیون تومان نفر دوم : 15 میلیون تومان نفر سوم : 12میلیون تومان ومجموعه عکس برگزیده :   5 میلیون تومان . در بخش جنبی :نفر اول :  15  میلیون تومان نفر, دوم : 12 میلیون تومان و نفر سوم : 7 میلیون تومان

 

 

امید است با یاری خداوند متعال توانسته باشیم گامی هرچند کوچک در ارتقاء دانش عکاسی علاقمندان به این هنر برداشته باشیم.