نکاتی که باید درباره عکاسی خبری بدانید

فتوژورنالیسم

به زبان ساده، فتوژورنالیسم شاخه ای از عکاسی است که از عکس ها یا تصاویر برای بیان داستان استفاده می کند. و به فردی هم که عکاسی خبری انجام میدهد، عکاس خبری می گویند. عکس های او در روزنامه ها و مجلات و همچنین در رسانه های تصویری غیر سنتی مانند: وب سایت ها یا وبلاگ ها منتشر می شود.

 

در برخی موارد، عکاسان با روزنامه ‌نگار یا نویسنده‌ای کار می‌کنند که وظیفه انتشار اخبار را بر عهده دارد. این بدان معناست که عکاس، عکس های مربوط به برخی اخبار خاص را می گیرد در حالی که روزنامه نگار به نوشتن جزئیات رویدادها می پردازد.

با این حال، بسیاری از عکاسان در این حوزه به تنهایی کار می کنند. آثار آن ها اغلب به صورت مستقل در روزنامه ها و مجلات منتشر می شود. وبلاگ های عکاسی نیز یک رسانه بسیار مهم برای عکاسان خبری هستند.

ویژگی های عکاسی خبری

عکاسی خبری ویژگی هایی دارد که آن را از سایر شاخه های عکاسی متمایز می کند. این عوامل به عکاسان خبری کمک می کند تا تصاویری ارائه دهند که ذهن بینندگان را تحریک کرده و روح آن ها را لمس می کند.

1) عکاسی خبری داستانی مرتبط با تصاویر را ارائه میدهد

هدف اصلی فتوژورنالیسم این است که یک داستان را بهتر از متن یا نوشته‌ای که معمولاً همراه با عکس‌ها است، بیان کند. بنابراین، باید تصاویری را ثبت کند که دارای معنا یا ارتباط با داستانی است که گفته می شود.

به عنوان مثال، داستان در مورد یک مادر است که پس از 20 سال دوری با دخترش ملاقات می کند، اگر این داستان همراه با عکسی باشد که در آن مادر و دختر یکدیگر را در آغوش گرفته باشند قطعا از تاثیر بیش تری برخوردار خواهد بود.

2) عکاسی خبری به روز و مطابق زمان و اتفاقات حال پیش میرود

عکاسی خبری باید به مسائل جاری بپردازد. باید موضوعی را که در اخبار است، یا بحثی که مردم در مورد آن صحبت می کنند، نشان دهد. این کار تصاویر را برای مخاطب یا خواننده جذاب تر می کند.

به عنوان مثال، پس از پیروزی ژیمناست آمریکایی “گابریل گابی داگلاس” در المپیک لندن، عکس های متعددی از وی در حال فعالیت در سراسر اینترنت پخش شد. این عکس ها با توضیحات کوتاهی از نحوه جلب توجه جمعیت و داوران توسط گابی همراه بود. این تصاویر به مردم از نقاط مختلف جهان کمک کرد تا پیروزی او را به گونه ای تجربه کنند و با او جشن بگیرند.

3) عکاسی خبری عینی است

عکاسی خبری مغرضانه نیست و طرف شخص یا جریان خاصی را نمی گیرد. بنابراین، تصاویر باید وقایع را دقیقا همانطور که هستند و به دقت نشان دهند. با این حال، از نظر برخی عکاسان کاملاً عینی بودن بسیار دشوار است. به گفته آنها، اصطلاح “صادق” در توصیف عکاسی خبری مناسب تر است. مهم نیست که یک عکاس خبری به چه چیزی اعتقاد دارد؟ و یا او برای ثبت وقایع چه چیزی را ترجیح میدهد؟، مهمترین چیز این است که او تصاویر را دقیقا همانطور که هستند ارائه دهد.

راز گرفتن عکس های عینی و دقیق که صادقانه احساسات را به بینندگان منتقل کنند استفاده نکردن از “اجبار”  است. به عنوان مثال، یک عکاس خبری که از مراسم تدفین شخصی عکس برداری میکند نباید برای دراماتیک کردن صحنه سوژه اش را مجبور به اشک ریختن کند زیرا احساسات باید واقعی بوده و با صراحت گرفته شوند.

4) فتوژورنالیسم باید حالتی روایت گونه داشته باشد

فتوژورنالیسم اگر به عنوان یک روایت ارائه شود بهترین کارکرد را دارد. عکس ها باید با نوشته یا مقاله کوتاهی همراه باشد که حقایق مهمی در مورد حادثه یا رویداد مورد نظر را ارائه میدهند. پس عکس ها باید داستانی را بیان کنند.

برای مثال: عکسی که دو دختر کوچک را درحالی که جعبه کوچکی از لباس های کهنه را بلند میکنند، نشان میدهد، داستانی بسیار واضح‌تر از عکسی جعبه ای که روی آن نوشته شده«لباس‌های قدیمی» را بیان می کند.

5)عکس های خبری باید از نظر زیبایی شناسی نیز جالب باشند

عکاسان از اصول عکاسی خاصی پیروی می کنند که به آن ها کمک می کند عکس هایی تولید کنند که توجه مخاطبان مختلف را به خود جلب کند. عکس‌هایی با فوکوس، زاویه و رنگ مناسب، افراد بیشتری را نسبت به عکس‌هایی که تار یا بدون فوکوس مناسب گرفته می شوند، جذب می‌کند.

زمینه های مختلف عکاسی خبری

اگر شما یک عکاس خبری جدی هستید، باید به اندازه کافی انعطاف پذیر باشید زیرا چندین زمینه عکاسی خبری وجود دارد که ممکن است به شما اختصاص پیدا کند.

 

اخبار عمومی – مربوط به هر رویدادی است که از قبل برنامه ریزی شده باشد. به عنوان مثال می توان به کنفرانس های مطبوعاتی و  مراسم معرفی محصولات اشاره کرد.

 

خبر های فوری – این خبر ها به هر رویداد یا حادثه ای اشاره دارد که برنامه ریزی نشده باشد. شما نمی دانید کجا و چه زمانی اتفاق می افتند، و گاهی اوقات این رویداد ها کاملا غیر قابل پیش بینی هستند! مثال: آتش سوزی یک خانه یا ساختمان، سرقت یا تصادف اتومبیل و…

 

عکاس خبری مستند – این نوع عکاسی به پروژه های طولانی مدت عکاسی گفته می شود. مانند: دنبال کردن اخبار مربوط به فعالیت های یک نامزد در طول دوره رقابت های انتخاباتی یا مستندسازی درباره زندگی یک کودک یتیم.

 

عکاسی ورزشی – پر جنب و جوش ترین بخش عکاسی خبری عکاسی ورزشی است. شما می توانید از هر رشته ورزشی عکس بگیرید: یک بازی بسکتبال، یک مسابقه قهرمانی فوتبال و حتی یک تورنمنت ویژه تکواندو.

 

عکاسی پرتره – این سبک همان عکاسی پرتره معمولی که میشناسید نیست. در عکاسی خبری، عکس‌های پرتره شامل اعضای قابل توجهی از جامعه هستند که در محیطی معمولی نشان داده می‌شوند، مانند یک راننده ماشین مسابقه در کنار ماشین خود، یک پزشک در اتاق عمل یا یک رئیس جمهور در دفتر کار خود.

 

نکات اولیه عکاسی خبری

حتی اگر سال‌هاست که عکاسی میکنید، اگر از قوانین اولیه آن مطلع نباشید، نمی‌توان به شما لقب یک عکاس خبری خوب  را داد.

عکس های خوب یک داستان را بهتر از متنی که همراه آن است بیان می کنند. و برای بیان یک داستان، عکس های شما باید دارای عناصر زیر باشند:

  • انسان ها یا مردم
  • احساسات، یعنی حالات چهره یا هرگونه بیان احساسات به صورت غیر کلامی
  • عمل
  • چیزی خارق‌العاده یا غیرعادی (مثل پدری نابینا که با خط بریل داستانی برای فرزندش می‌خواند.)

عکس‌های شما باید روی صورت افراد متمرکز شود، نه پشت سرشان. از افراد در حال عمل عکس بگیرید. از افرادی که در حال انجام کاری هستند. از گرفتن عکس از افراد در حال دست دادن یا اهدای جوایز خودداری کنید زیرا این کار باعث خسته شدن مخاطب می شود.

اطمینان حاصل کنید که سوژه شما همیشه در فوکوس است. بدانید موضوع اصلی شما چه باید باشد. به عنوان مثال، هنگام عکس گرفتن از افرادی که به دلیل وقوع طوفان سرگردان هستند، تمرکز شما باید روی مردم باشد، نه روی طوفان و باران. اگر می خواهید روی باران تمرکز کنید، داستان شما باید درباره طوفان باشد، نه مردم سرگردان در آن.

 

 

در نهایت، همیشه به زاویه عکس هایی که می گیرید توجه داشته باشید. برای اطمینان از انتخاب زاویه مناسب، چند عکس در پرسپکتیوهای مختلف بگیرید. این شبیه کاری است که کارگردانان سینما وقتی می‌خواهند صحنه‌های فیلمشان را در زاویه های مختلف ثبت کنند، انجام می‌دهند.

فتوژورنالیسم روشی مؤثر برای گفتن داستان و انتشار اطلاعات به گروه های متنوعی از مردم است. در مقایسه با متن ها یا مقاله های ساده، عکس ها جذاب تر هستند. مردم جذب آن ها می شوند زیرا تصاویر رنگارنگ و جالب هستند. بهتر از همه، فتوژورنالیسم کارآمد است زیرا فقط به کلمات و عبارات متکی نیست. عکس ها ، بیانگر داستان ها و تصاویر واقعی هستند و احساسات را ترسیم می کنند.

اگر به عکاسی خبری علاقمند هستید، نگاهی به مقاله آموزش عکاسی خبری در مجله نورنگار بیندازید.

 

مترجم: سمانه وظیفه

منبع: https://contrastly.com/photojournalism-101/