آقای احمد بلباسی تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد عکاسی به پایان رسانده است. وی از سال 88 عکاسی را به صورت حرفهای آغاز کرده و در ابتدا به عکاسی میراث فرهنگی و طبیعت ایران پرداخته است. آقای بلباسی نگاه قوم نگاری و عکاسی مستند را سرلوحه عکاسی خود قرار داده و به این منظور به مناطق مختلف ایران سفر کرده است.
وی عکاسی را به طور تجربی آموخته است، اما از نگاه و دید اساتیدی همچون مرحوم نیکول فریدنی و آقایان افشین بختیار، حسن غفاری و استاد عربزاده بهره برده است. بلباسی عقیده دارد عکاسی برای وی به نوعی برقرار ارتباط با اقوام، فرهنگ و رسوم محتلف اقوام ایران زمین است.
متن مصاحبه با جناب احمدبلباسی برای شما علاقهمندان به جشنواره عکاس ایران من در زیر قرار داده شدهاست:
سوال: شما در دوره ششم جشنواره ما شرکت کردید و برنده جایزه شدید؛ چه چیزی باعث شد که شما در جشنواره نورنگار شرکت کنید؟
” طبیعتا ما عکاسان در جشنوارهها شرکت میکنیم و این یک چیز طبیعی هست و به منزله نمایش عکسهایی هست که ما میگیریم. برای مثال مکانهایی که کمتر دیده شده یا کسی از آن اطلاع چندانی ندارد و یا حتی موارد دیگر مثل رزومه و … “
مقاله مرتبط: آموزش نحوه ثبت نام در جشنواره عکس نورنگار؛ نحوه اصلاح و تغییر تصاویر
سوال: بزرگترین چالشی که در ثبت عکسهاتون چه چیزی بوده؟
” اگر بخوام درباره چالشهایی که داشتم یا مشکلاتی در عکاسی داشتم صحبت کنم میتونم برای مثال مجموعهای از عکسم را مثال بزنم تحت عنوان ( طوفان ریزگردها)؛ طوفانی که درواقع سمت استان سیستان و بلوچستان هست که در آن شرایط طوفان و شن و وضعیت آبوهوایی بد من مجموعهای عکاسی کردم که بسیار برای من چالش برانگیز بود.”
سوال: چه تجربهای از شرکت در جشنواره نورنگار کسب کردید؟
” به نظر من جشنواره نورنگار نسبت به بقیه جشنوارهها کار خودش را به نحو احسنت و به قولی طبق روال قانونی خودش اجرا کرده. از لحاظ زمانی از لحاظ قول و قرارهایی که گذاشتند، به نحو احسنت آنها را پیاده کرده. نسبت به جشنوارههای دیگر که اختتامیهها را به قولی جابجا میکنند یا حتی داوران، داوری مناسبی نداشتند و به نظر من خیلی حرفهای نبود، نورنگار این موارد را به خوبی داشته و اجرا کرده.”
سوال: خیلی متشکرم از شما. تصویر منتخب شما تحت عنوان ” پارچهفروش قلعه” است. تصویری که ثبت کردید آیا داستان خاصی داشته؟
” خب طبیعتا این یک پارادوکسی هست که در دنیای امروزی و شرایطی که زندگی میکنیم وجود داره؛ درواقع اون فضای قلعه تاریخی که وجود دارد و فروشنده دورهگرد یا به قولی دستفروشی که دارن پارچه میفروشند و اون فضای تاریخی، صحنه متفاوتی بود که من آن را ثبت کردم.”
سوال: چه توصیهای برای عکاسانی که میخواهند در جشنواره عکس امسال شرکت کنند دارید؟
” اولین چیز اینکه، با هدف عکاسی کنند و مسیر خودشان را انتخاب کنند. برای شرکت در جشنواره هم فراخوان را کامل و جامع و بخوانند و سعی کنند عکسهایی را ارائه کنند که از حالت عادی و ساده فاصله داشته باشد و نگاه و ایده خاصی داشته باشد و به قولی حرفی برای گفتن داشته باشد.”
شما همراهان و عکاسان علاقهمند به شرکت در هشتمین دوره جشنواره عکس ایران من میتوانید از لینک زیر وارد صفحه جشنواره شوید و تصاویر ارزشمند خود را برای ما ارسال کنید :