تجلیل از استاد محمدعلی جدیدالاسلام

تجلیل از استاد محمدعلی جدیدالاسلام

گزارش تصویری تجلیل از استاد محمدعلی جدیدالاسلام در دانشکده رسانه فارس

مراسم بزرگداشت عکاس پیشکسوت محمدعلی جدیدالاسلام روز چهارشنبه دوم شهریور 1401 با حضور اساتید و پیشکسوتان عکاسی ایران و دانشجویان دانشکده روزنامه نگاری فارس برگزار شد. استاد جدیدالاسلام، متولد 1331 در تبریز، با داشتن حدود 950 دوربین، بزرگترین کلکسیون دوربین عکاسی در ایران را دارد.

تجلیل از استاد محمدعلی جدیدالاسلام

(عکس از خبرگزاری فارس)

زندگی نامه استاد محمد علی جدید الاسلامی

محمدعلی جدیدالاسلام در سال ۱۳۳۱ در خانواده‌ای که با شغل عکاسی مأنوس بود، به دنیا آمد. وی با پایان دوره ششم ابتدائی نزد احمد کیابخت به آموزش عکاسی پرداخت . استاد جدیدالاسلام که تا به حال ۱۰ تألیف و ترجمه، ۷ مقام جشنواره‌ای و ۵۰ نمایشگاه را در کارنامه کاریش دارد، همزمان با عکاسی، آموختن نقاشی را هم در سال ۱۳۴۳ زیر نظر استادش باجالانلو شروع کرد. وی بعدها داوطلبانه معلمی پایه اول ابتدایی را انتخاب کرد و دوره‌ای را در روستای دیزج علی قلی بیگ از توابع هشترود به تدریس پرداخت.

استاد جدیدالاسلام در سال ۱۳۶۲ برای اولین بار آتلیهٔ عکاسی‌اش را دایر نمود. علی سلیمی از اولین مشاهیری است که جدیدالاسلام از وی عکس گرفته‌است. چندی نگذشت که رسام نخجوانی برای تصویربرداری از شهریار، جدیدالاسلام را انتخاب کرد. همین باعث شد که به توصیهٔ برادرش عکاسی پرترهٔ از هنرمندان را آغاز کند. جدیدالاسلام تاکنون ۱۵۰۰ پرتره از هنرمندان تبریز، تهران و حتی باکو عکاسی کرده‌است.

هر چند پیش از این وی در رشته‌های طبیعت و نیز مستند اجتماعی نیز عکاسی کرده‌است؛ اما پرتره، تخصص اصلی وی در عکاسی است. جدیدالاسلام دارای تخصص بالائی در نورپردازی در پرتره است که خودش این را مدیون آموزش‌های رسام نخجوانی می‌داند.

استاد جدیدالاسلام و مجموعه ی نفیسش در برج آزادی تهران 

تجلیل از استاد محمدعلی جدیدالاسلام

(عکس از خبرگزاری فارس)

او دارای بزرگترین کلکسیون دوربین‌ها در ایران به تعداد ۹۵۰ دستگاه دوربین عکاسی است. بزرگترینِ آن‌ها دوربین فانوسی است که ۲۴ در ۱۸ فیلم می‌خورد و کوچکترینِ آن‌ها نیز دوربین‌های جاسوسیِ کارخانهٔ مینوکس و لایکا هستند. قدمت برخی از این دوربین‌ها به ۱۵۰ سال می‌رسد.

از جمله وسایلِ موجود در مجموعهٔ وی می‌توان به لنزهای فوکلاندر، شنایدر، زایس، دوربین‌های قطع متوسط هاسل بلاد، زایسیکون، کوداک، رولیفیلکس، رولی کد، برونیکا، بوچرز (انگلیس)، دوربین‌های ۳۵میلی‌متری، انواع لایکا (با آرم حک شده رایش سوم)، نیکون، کانون، پنتاکس، کنتاکس، روبوت و انواع دوربین‌های جاسوسی، دوربین‌های استریوسکوپ برای عکاسی سه بعدی در نگاتیو و دوربین‌های فوری قدیمی اشاره کرد.

استاد محمد علی جدیدالاسلام در سال ۱۳۹۹ همه دوربین‌های مجموعه نفیسش را به مجموعه برج آزادی تهران برد تا در موزه‌ای دائمی، در معرض دید علاقه‌مندان هنر و عکاسی قرار داده شود.

کارنامه ی هنری استاد محمدعلی جدیدالاسلام

استاد محمدعلی جدیدالاسلام علاوه بر دوربین، دارای مجموعه‌ای از عکس‌های قدیمی مربوط به دوره قاجار است که شامل بیش از ۲۰۰۰ قطعه عکس اصل دوره قاجار، بیش از ۳۰۰ قطعه فیلم‌های شیشه‌ای از زمان قاجار و پهلوی اول، بیش از ۱۰۰ حلقه فیلم ۱۳۰ ساله با موضوع قالی‌های قدیمی که اکنون در اختیار موزه فرش تهران است، می‌باشد. جدیدالاسلام در سال ۱۳۹۲، مجوز گشایش نخستین موزه خصوصی عکس‌های تاریخی کشور را اخذ کرد.

استاد محمدعلی جدیدالاسلام در سال ۱۳۳۱ در تبریز متولد شد. او  بزرگترین مجموعه‌دار دوربین های عکاسی در ایران با حدود ۹۵۰ دوربین می باشد و از یازده سالگی، کار عکاسی را آغاز کرده است.

(عکس از خبرگزاری فارس)

(عکس از خبرگزاری فارس)

سخنرانی آقای محمد فروغی مدیرعامل شرکت نورنگار در مراسم تجلیل از استاد محمد علی جدیدالاسلام در دانشکده رسانه فارس

سخنرانی آقای محمد فروغی در مراسم تجلیل از استاد محمد علی جدیدالاسلام

(عکس از خبرگزاری فارس)