لرزش نور (Flicker) به افت و خیز نور یا تغییرات مکرر و سریع در شدت نور گفته میشود که ممکن است در نورپردازی مصنوعی (مانند نورهای الکتریکی) و همچنین در عکاسی و فیلمبرداری با شاتر اتفاق بیفتد.
در مواقعی که سرعت شاتر کم است، نور به طور پیوسته به دوربین داده میشود. اما در مواقعی که سرعت شاتر بیشتر است، دوربین در بازههای زمانی کوتاهی در معرض نور قرار میگیرد و ممکن است در این بازهها، شدت نور تغییر کند. این تغییرات میتوانند در فیلمبرداری و عکاسی، باعث لرزش در تصاویر شوند و تصاویری ناواضح ایجاد کنند.
برای پیشگیری از Flicker – لرزش نور در تصاویر، میتوان از سرعت شاتر کمتر، استفاده کرد، یا از نورپردازی ثابت استفاده کرد. همچنین برخی دوربینها دارای قابلیت تشخیص و جلوگیری از لرزش نور هستند.
هنگام فیلمبرداری با دوربینهای دیجیتال تحت نورهای مصنوعی، بخصوص منابع نور فلورسنت، ممکن است خطوط متحرک تاریک و روشن در مانیتور و بر روی فیلم ضبط شده، ظاهر شوند. به این خطوط یا نوارهای متحرک، Flicker میگویند. این پدیده به علت نوسان نور ناشی از فرکانس برق شهر در این منابع نوری است. بسیاری از دوربینهای عکاسی پیشرفته، گزینهای در منوی خود برای برطرف کردن این پدیده دارند.