در این مقاله میخواهیم راهنمای جامعی برای خرید بهترین میکروفون های استودیویی را برای شما ارائه کنیم.
نکات مهم در خرید بهترین میکروفون های استودیویی
در اولین گام باید عوامل مهم و تاثیرگذاری که در خرید شما میتوانند نقش داشته باشند را بررسی کنید.
عواملی مثل قیمت، کارکرد، علاقمندیها، کیفیت و مشخصات فنی باعث میشوند تا راحتتر بتوانید از بین چندین مدل مختلف انتخاب کنید. حالا با توجه به اولویت مدنظرتان میتوانید این عوامل را رتبهبندی کنید.
مثلا اگر قیمت مهمترین عاملی است که در خرید میکروفون استودیویی درنظر میگیرید، باید در همان طیف قیمت، به دنبال میکروفون استودیویی مناسب خود باشید.
به یاد داشته باشید که بهتر است قبل از اولویتبندی، بهتر است نیم نگاهی به میکروفونهای موجود در بازار بیاندازید تا یک دید کلی از وضعیت داشته باشید و منطقیتر برنامهریزی کنید.
انواع میکروفون استودیویی
میکروفونهای استودیویی را به صورت کلی میتوان به 3 دستهی اصلی تقسیم کرد:
میکروفون کاندنسر
میکروفونهای کاندنسر جزو پرطرفدارترین میکروفونهای استودیویی بازار است.
این مدل از میکروفونها، صدای شما را با کیفیت بالایی ضبط میکنند. کالاهایی که در این دسته از انواع میکروفون قرار میگیرند، بسیار دقیق هستند. دقت آنها به حدی است که جزئیترین صداهای موجود در محیط را نیز ضبط میکنند.
با توجه به کارکردی که از میکروفون دارید، اگر یک میکروفون مورد نیازتان است، میکروفونهای کاندنسر بهترین انتخاب میتوانند باشند. اما فراموش نکنید که در اتاق ایزوله صدا را ضبط کنید تا در کنار صدای خود، دیگر صداهای محیط به گوش نرسد.
میکروفون کاندنسر به دو نوع دیافگرام کوچک و دیافراگم بزرگ تقسیم میشود.
دلیل این نامگذاری، اندازهی دیافراگمی است که در ساخت این میکروفون استفاده میشود. از میکروفون کاندنسر دیافراگم کوچک برای ضبط صدای سازهای مختلف مثل ویولن و گیتارهای آکوستیک و از نوع دیافراگم بزرگ آن برای ضبط منابع صوتی که به بازه فرکانسی بزرگتری نیاز داشته باشند استفاده میشود.
میکروفون داینامیک
میکروفونهایی که با نام داینامیک شناخته میشوند، نسبت به میکروفون کاندنسر حساسیت کمتری نسبت به صدا از خود نشان میدهند و صدا را به وضوح کاندنسرها ضبط نمیکند اما مقاومت بیشتری دارد.
میکروفونهای داینامیک با ضربه و فشار به راحتی آسیب نمیبینند.
اگر قرار است میکروفون شما دائم دست به دست شود یا در محیطی است که امکان دارد فشار بر آن وارد شود، میکروفون داینامیک بهترین انتخاب خواهد بود.
مثلا خوانندهها یا مجریان تلویزیون از این نوع میکروفون استفاده میکنند تا اگر از دستشان افتاد یا به هردلیلی زمین خورد، با مشکل جدی مواجه نشوند.
میکروفون داینامیک نسبت به میکروفون کاندنسر قیمت کمتری دارند.
این نوع برای ضبط پادکست و صدای آلات موسیقی بیشتر کاربرد دارد. حساسیت کمتر و بازهی فرکانسی کوچکتری که میکروفونهای داینامیک نسبت به کاندنسر دارند، باعث شده تا صدای بهتری را از سازها ضبط کنند.
میکروفون ریبون
میکروفونهای ریبون مدلی قدیمی و متعلق به دهه 50 میلادی است. در آن دوره، ریبون پرکاربردترین میکروفون موجود بود که هم برای ضبط انواع سازها و هم برای ضبط وکال از آن استفاده میشد.
میکروفونهای ریبون در زمانی که رادیو تازه رونق گرفته بود، وارد بازار تجاری شد.
در حال حاضر نسلهای جدیدتری هم از این میکروفون تولید شده، اما به صورت کلی میکروفونهای ریبون کمیاب شدند و در بازار قیمت بالایی هم دارند. کاندنسرها جایگزینهای مناسبی برای این نوع میکروفون هستند.
تفاوت میکروفون ریبون با دیگر انواع میکروفون استودیویی در این است که به جای سطح فشار هوا، به سرعت مولکولهای موجود در هوا واکنش نشان میدهد. همچنین ریبون صداهای بم را به خوبی جذب میکند و در نهایت صدایی گرم را به گوش میرساند.
مقاله مرتبط: بهترین میکروفون برای خوانندگی در سال 2024
نحوه اتصال میکروفون استودیویی
حالا که با انواع میکروفونهای استودیویی آشنا شدید و آنها را بهتر شناختید، لازم است بدانید که چگونه باید به کامپیوتر شما وصل شوند.
یو اس بی (USB)
با پیشرفت دنیای تکنولوژی و عصر دیجیتال، یو اس بی (USB) جایگاه وِیژهای در بین مردم پیدا کرده است. بسیاری از میکروفونها هم از طریق همین درگاه به کامپیوتر شخصی شما وصل میشوند. معمولا کابل یو اس بی در میکروفونهای ساده و برای افرادی که مبتدی هستند، استفاده میشود.
ایکس ال آر (XLR)
بعد از اینکه کمی در کار با میکروفونها حرفهای شدید، بهتر است به سمت میکروفونی بروید که از طریق ایکس ال آر به دستگاه متصل میشوند. اغلب میکروفونهای حرفهای از این نوع کابل استفاده میکنند.
ایکس ال آر به صورت مستقیم در کامپیوتر قرار نمیگیرد و باید یک دستگاه رابط برای تنظیم و اتصال وجود داشته باشد.
مشخصات فنی مهم در میکروفون استودیویی
میکروفون هم درست مثل سایر لوازم دیجیتال، مشخصات فنی دارد که برای انتخاب میتوانند دید بازتری به شما دهند. در ادامه چند مشخصه فنی را به شما معرفی خواهیم کرد:
- الگوی قطبی
- امپدانس میکروفون
- بازه پاسخ فرکانسی
- مقدار نویز داخلی میکروفون
- آستانه تحمل فشار صوتی
هرکدام از این مشخصات توضیحات مفصلی دارند که اگر اطلاعی در موردشان ندارید، با یک جستجوی ساده میتوانید به راحتی اطلاعات خوبی را به دست آورید.
کاربرد بهترین میکروفون های استودیویی
از میکروفون استودیویی استفادههای مختلفی میتوان کرد. اما به طور کلی کاربرد این میکروفونها را میتوان به چند دسته تقسیم کرد:
ضبط پادکست و ویدیو
یکی از بیشترین موارد استفاده از میکروفونهای استودیویی برای ضبط پادکست و ویدیو است. برای اینکه پادکست به خوبی بتواند تاثیرگذار باشد، نیاز است که یک میکروفون با ویژگیهای حداقلی داشته باشید تا مخاطب صدا را واضح بشنود و بتواند تا انتها همراه شما باشد.
برای ضبط ویدیو هم بدیهی است که وجود یک میکروفون خوب میتواند به کیفیت محتوای تولیدی شما اضافه کند. خصوصا اگر خودتان جلوی دوربین هستید و چیزی را توضیح میدهید، نبود میکروفون میتواند موجب شود که مخاطب صدای شما را به خوبی متوجه نشود و ویدیوی شما را تا انتها دنبال نکند.
استریم
استریم بازیهای مختلف از دیگر حوزههایی است که با سرعت زیادی درحال رشد است.
اگر سری به استریم افراد مشغول به فعالیت در این حوزه بزنید، خواهید دید که اگر میکروفون استودیویی نباشد، استریم معنای خود را از دست میدهد.
اگر قصد دارید که استریم کردن را شروع کنید و نمیدانید تا چه زمانی قرار است آن را ادامه دهید، بهتر است که ابتدا یک میکروفون نسبتا معمولی بخرید و بعد از اینکه تصمیم قطعی گرفتید و حرفهایتر شدید، میکروفون خود را ارتقا دهید.
ضبط صدای ساز
کاربرد دیگری که از میکروفونهای استودیویی میشود، برای ضبط صدای سازهای مختلفی مثل ویولن، گیتار، پیانو و غیره است. ضبط صدای ساز میتواند جنبه تفریحی و سرگرمی داشته باشد و در عین حال میتواند تخصصی باشد. معمولا آهنگسازان از میکروفونهایی که برای ضبط صدای ساز هستند، بیشتر استفاده میکنند.
ضبط صدای وکال
معمولا وکالیستها میکروفونهای خود را با سلیقهی شخصی انتخاب میکنند. صدای وکال معمولا با هر میکروفون استودیویی قابل ضبط است، مگر اینکه وکالیست برای استفادهی حرفهای از آن بخواهد استفاده کند.
معرفی چند مدل پرفروش از بهترین میکروفون استودیویی
تا به اینجای کار با کارکردهای مختلف میکروفونهای استودیویی و همچنین انواع آن آشنا شدید. دیگر نوبتی هم که باشد، نوبت معرفی چند میکروفون استودیویی مناسب است که با توجه به آن بتوانید انتخاب درستی برای کارکرد موردنیاز خود داشته باشید.
میکروفونهای سری NT
این میکروفونها برای ضبط صدای باکیفیت بسیار مناسب است. میکروفونهای سری NT ساخت کشور اتریش است و برای ضبط صدای سازهای مختلف بهترین انتخاب میتواند باشد. بازهی فرکانسی این میکروفون بین 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز است. این میکروفون در دستهی میکروفونهای کاندنسر و با خروجی XLR است.
میکروفون Yanmai SF-666
این میکروفون یکی از ارزانترین میکروفونهایی است که میتوانید برای ضبط پادکست و استریم از آن استفاده کنید. از این میکروفون باید در حد هدستهای گیمینگ انتظار داشت و خیلی نمیتوان روی کیفیت آن در محیطی که آکوستیک نیست، حساب کرد.
میکروفون Yanmai SF-666 در دسته میکروفونهای کاندنسر است و با جک 3.5 میلیمتری صدا به لوازم دیجیتال متصل میشود. بازهی فرکانسی 50 هرتز تا 16 کیلوهرتز هم از دیگر ویژگیهای این میکروفون است.
میکروفون شور (Shur) مدل SM7B
این میکروفون، میکروفونی است که مایکل جکسون در آلبوم Thriller خود استفاده کرد. برای ضبط صدای وکال SM7B بسیار مناسب است. میکروفون شور در دستهی میکروفونهای داینامیک قرار دارد و با خروجی XRL متصل میشود. 50 هرتز تا 20 کیلوهرتز هم بازهی فرکانسی این میکروفون استودیویی است.
میکروفن Trust GXT 242
این میکروفون کاندنسر یکی از میکروفونهای استودیویی تقریبا حرفهای محسوب میشود که برای استریم کردن و ضبط ویدیو و پادکست فوقالعاده است. میکروفن Trust GXT 242 خروجی USB دارد و با تجهیزات اضافهای مثل سهپایه و پاپ فیلتر، ارزش خرید بیشتری پیدا میکند.
میکروفون Audio-Technica AT2020USB
برند Audio-Technica یکی از برندهای نامدار در حوزه صوت است.
میکروفون کاندنسر این برند برای تولید محتوای صوتی و ضبط صدا برای محتواهای ویدیویی عملکرد قابل قبولی دارد و میتوان روی آن حساب کرد. بازهی فرکانسی 20 هرتز تا 20 هزارهرتز از دیگر ویژگیهای این میکروفون است. همچنین این میکروفون در انواع مختلفی برای اتصال عرضه میشود که نوع USB آن از همه پرکاربردتر است.
جمع بندی از بهترین میکروفون های استودیویی
در این مطلب هم ما سعی کردیم تا به شما راهنمای کامل و جامعی برای انتخاب بهتر میکروفون استودیویی ارائه دهیم. امیدواریم که این مطلب مورد استفاده شما قرار گرفته باشد و خوشحال میشویم اگر نظرات و تجربیات خود را در مورد میکروفون استودیویی با ما در میان بگذارید.
برای انتخاب و خرید میکروفون استودیویی و سایر انواع میکروفونهای حرفهای میتوانید از راهنمایی مشاوران نورنگار استفاده کنید.