دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

بهترین تجهیزات عکاسی سال 2024 از نگاه Dpreview اعلام شد

اخبار عکاسی
بهترین تجهیزات عکاسی سال 2024 از نگاه Dpreview اعلام شد

با وجود تمام چالش‌هایی که صنعت دوربین با آن مواجه بوده (و شاید به همین دلیل)، سال 2024 در بسیاری از جنبه‌ها یک سال فوق‌العاده برای عکاسان بوده است.

در این سال، فناوری‌های نوآورانه‌ای معرفی شدند و شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در سرعت، فوکوس خودکار و قابلیت‌های ویدیویی دوربین‌ها بودیم. همچنین، در زمینه لنزها، مجموعه‌ای از زوم‌های سریع و باکیفیت ارائه شد که عملکرد سیستم‌های مختلف را تقویت کرده و طیف گسترده‌ای از لنزهای پرایم، قابلیت‌های جدیدی را برای این سیستم‌ها به ارمغان آورده‌اند. حتی انتخاب لنز برای سیستم‌های بدون آینه کانن و نیکون نیز گسترش یافته و شامل همکاری با برخی تولیدکنندگان شخص ثالث شده است.

این پیشرفت‌ها انتخاب بهترین محصولات سال را به چالشی جذاب تبدیل کردند. اما پس از بحث‌های فراوان، به یک اجماع کلی رسیدیم. در ادامه، محصولاتی را معرفی می‌کنیم که از نظر ما شایسته‌ترین انتخاب‌های سال 2024 هستند.

بهترین لنز زوم

بهترین لنز زوم
  • Canon RF 70-200mm F2.8 L IS USM Z
  • Fujifilm XF 16-55mm F2.8 R LM WR II
  • Sigma 28-45mm F1.8 DG DN Art
  • Sony FE 24-50mm F2.8 G

اشاره ویژه:

  • Sony FE 24-50mm F2.8 G

سال 2024 پر از لنزهای جذاب و چشمگیر بود، تا جایی که لنز Sony 28-70mm F2 GM به دلیل رقابت شدید، از حضور در این لیست نهایی بازماند. با این حال، در حالی که از جاه‌طلبی این لنز و همچنین لنز Sigma 28-45mm F1.8 که قیمت بسیار کمتری دارد تقدیر می‌کنیم، لنز Sony 24-50mm F2.8 G موفق به کسب عنوان دوم شد. شاید بازه فاصله کانونی این لنز کمی محدود به نظر برسد، اما نتیجه کار یک لنز زوم F2.8 کوچک و کاربردی است که به عکاسان دوربین‌های a7 و a7C اجازه می‌دهد از بخش قابل توجهی از توانایی‌های تصویربرداری دوربین‌های خود بهره ببرند.

برنده: لنز Fujifilm XF 16-55mm F2.8 R LM WR II

لنز Fujifilm XF 16-55mm F2.8 R LM WR II ممکن است در نگاه اول چندان چشمگیر به نظر نرسد، اما ویژگی‌های فوق‌العاده آن باعث شده تا در لیست بهترین تجهیزات عکاسی سال قرار گیرد. این لنز زوم استاندارد سریع، یکی از اصلی‌ترین ابزارهای هر سیستم عکاسی حرفه‌ای است، و نسخه جدید آن تحسین بسیاری را برانگیخته است.

برنده لنز زوم

ویژگی‌های برجسته این لنز شامل طراحی کوچک‌تر و سبک‌تر نسبت به نسخه قبلی آن است، در حالی که کیفیت اپتیکی همچنان بی‌نظیر باقی مانده است. نکته جذاب‌تر اینکه این لنز با همان قیمتی عرضه شده که نسخه اصلی در سال 2015 داشت. طراحی جمع‌وجورتر آن، حمل و نقل را ساده‌تر کرده و باعث می‌شود دوربین‌هایی مانند Fujifilm X-T5 بتوانند تجربه‌ای سبک‌تر و کارآمدتر از دوربین‌های فول‌فریم ارائه دهند.

بهترین لنزهای پرایم

بهترین لنز پرایم
  • Canon RF 35mm F1.4 L VCM
  • Nikon Nikkor Z 35mm F1.4
  • Sigma 15mm F1.4 DG DN Art
  • Sony FE 85mm F1.4 GM II

اشاره ویژه:
لنز Nikon Nikkor Z 35mm F1.4

اگرچه هنوز کاملاً متوجه استراتژی نیکون در تولید سری لنزهای حرفه‌ای با دیافراگم F1.8 و سپس عرضه نسخه‌های ارزان‌تر با دیافراگم F1.4 و کیفیت تصویری کمتر ایده‌آل نشده‌ایم، اما نتیجه کار شگفت‌انگیز است. لنزهای نیکور 35mm و 50mm F1.4 با طراحی خاص خود همچنان کیفیت اپتیکی بالایی دارند، اما در عین حال این سری از لنزها دسترسی به لنزهای پرایم با دیافراگم باز را برای افراد بیشتری فراهم کرده‌اند.

این حرکت نیکون خبری خوشحال‌کننده برای عکاسان علاقه‌مند به دوربین‌های سری Z است که می‌خواهند بدون صرف هزینه‌های بالای سری S، کیفیت و کارایی بیشتری از تجهیزات خود دریافت کنند.

برنده : Sony FE 85mm F1.4 GM II

برنده لنز پرایم

لنز Sony 85mm F1.4 GM II شاید لنز بسیار پر زرق‌وبرقی نباشد، اما با برطرف کردن نقاط ضعف نسخه اول، به محصولی واقعاً عالی تبدیل شده است. این لنز سبک‌تر و کمی شارپ‌تر شده و مهم‌تر از همه، فوکوس آن بسیار نرم‌تر و سریع‌تر از مدل قبلی خود عمل می‌کند. مدل قبلی همچنان از موتورهای فوکوس حلقه‌ای مربوط به دوران DSLR استفاده می‌کرد، اما انتقال به موتورهای خطی در نسخه جدید باعث شده این لنز به ابزاری تبدیل شود که عملکرد آن به قدری بی‌نقص است که حتی متوجه حضورش نمی‌شوید؛ فقط کارش را انجام می‌دهد.

عکاسی جامع

بهترین دوربین سطح مبتدی یا میان‌رده

بهترین دوربین سطح مبتدی یا میان‌رده
  • Fujifilm X-M5
  • Fujifilm X-T50
  • Nikon Z50II

اشاره ویژه:
Fujifilm X-M5

دوربین Fujifilm X-M5 در زمانی جالب وارد بازار شده است. این دوربین یکی از مدل‌های رو به افزایشی است که به‌طور ویژه برای تولیدکنندگان محتوا طراحی شده تا تصاویری و ویدیوهایی بگیرند که به راحتی قابل اشتراک‌گذاری در اینترنت باشند و در عین حال در میان تصاویری که با گوشی‌های هوشمند گرفته می‌شوند، به خوبی برجسته شوند. همانند بسیاری از رقبای خود، رنگ‌ها نقش کلیدی در این فرآیند دارند: فوجی‌فیلم با اختصاص یک دایال کامل به شبیه‌سازی‌های فیلم محبوب خود، این ویژگی را به مرکز توجه آورده است.

با وجود تمرکز این دوربین بر ویدیو – که حتی یک تنظیم خاص برای وبلاگ‌نویسی در دایال حالت آن تعبیه شده – X-M5 توانسته ویژگی‌های اصلی عکاسی مانند دو دایال کنترل در بالای دوربین و شاتر مکانیکی را حفظ کند، ویژگی‌هایی که همیشه در تمام دوربین‌ها وجود ندارند.

برنده : Nikon Z50II

برنده دوربین میان رده

گاهی اوقات تنها رعایت اصول اولیه کافی است. Nikon Z50II هیچ تحولی در دنیای دوربین‌ها ایجاد نمی‌کند؛ این دوربین از همان حسگر بدون تثبیت نسل قبلی خود، که به دوربین‌های D500 تعلق دارد، استفاده می‌کند و همان پردازنده‌ای را دارد که در مدل‌های پیشرفته‌تری مانند Z6III، Z8 و Z9 به کار رفته است. با این حال، همین ویژگی‌ها باعث شده که یکی از بهترین سیستم‌های فوکوس خودکار موجود را داشته باشد. این دوربین قادر است تا نه نوع مختلف از سوژه‌ها را شناسایی کرده و به طور خودکار بین آن‌ها جابجا شود، که برای عکاسان مبتدی، انجام این کار را بسیار ساده‌تر می‌کند.

بهترین دوربین برای علاقه‌مندان به عکاسی

بهترین دوربین برای علاقه‌مندان به عکاسی
  • Fujifilm X100VI
  • Nikon Z6III
  • Panasonic Lumix DC-GH7
  • Panasonic Lumix DC-S9

اشاره ویژه : Fujifilm X100VI

دوربین  Fujifilm X100VI برای عکاسان و کسانی که به زیبایی‌شناسی عکاسی علاقه‌مندند، مانند جادویی است که نمی‌توان از آن چشم پوشید. این شاید دلیل اصلی باشد که نزدیک به یک سال پس از معرفی آن، هنوز در بیشتر فروشگاه‌ها موجود نیست. Fujifilm فرمول موفقی را برای این دوربین حفظ کرده است: یک لنز ثابت معادل 35 میلی‌متر با دیافراگم F2، چشمی هیبریدی اپتیکال و الکترونیکی، شبیه‌سازی فیلم و طراحی کلاسیک. اما با افزودن یک حسگر 40 مگاپیکسلی تثبیت‌شده و سیستم فوکوس خودکار پیشرفته با شناسایی موضوعات مبتنی بر هوش مصنوعی، این دوربین به روز شده است. شاید این دوربین برای همه مناسب نباشد، اما با توجه به اینکه یکی از بهترین دوربین‌ها در این دسته است، جای تعجب نیست که این‌قدر طرفدار دارد.

برنده: Nikon Z6III

برنده دوربین علاقه مندان به عکاسی

دوربین Nikon Z6III یکی از کامل‌ترین دوربین‌ها در بازار است. از نظر کیفیت تصویر، عملکرد فوکوس خودکار، سرعت عکاسی پیاپی و قابلیت‌های فیلم‌برداری، این دوربین یکی از بهترین‌ها در کلاس خود به شمار می‌رود و همه این ویژگی‌ها در بدنه‌ای با ارگونومی عالی جای گرفته‌اند.

بهترین دوربین حرفه‌ای

بهترین دوربین حرفه‌ای

اشاره ویژه: Sony a9 III

دوربین Sony a9 III یک پیشرفت انقلابی در دنیای عکاسی است، هم از نظر سرعت بالای عکاسی و هم از نظر قابلیت‌های جدیدی که با حسگر شاتر جهانی خود به ارمغان آورده است.

سرعت 120 فریم در ثانیه یک جهش چشمگیر نسبت به 20 یا 30 فریم در ثانیه دوربین‌های هم‌رده خود است. این ویژگی ممکن است در بسیاری از موقعیت‌ها ضروری نباشد، اما در برخی دیگر می‌تواند تفاوت‌های بزرگی ایجاد کند. همچنین، تأثیر حسگر شاتر جهانی این دوربین باعث می‌شود که در برخی زمینه‌ها کمتر کاربردی باشد، اما در دیگر موقعیت‌ها به‌ویژه در عکاسی ورزشی یا سرعت بالا، بسیار ارزشمند خواهد بود.

برنده:‌Canon EOS R5 II

برنده دوربین حرفه ای

دوربین Canon EOS R5 II وظیفه دشواری داشت: باید نسخه قبلی EOS R5 Mark I را که خود یک دوربین فوق‌العاده بود، بهبود می‌داد. اما با تغییر به حسگر CMOS Stacked و افزودن ویژگی‌های نوآورانه، EOS R5 II نه تنها توانسته است بر پیشینیان خود پیشی بگیرد، بلکه جایگاه خود را در سری معتبر “5” کانن به خوبی تثبیت کرده است.

بهترین نوآوری

بهترین نوآوری
  • Canon: Action Priority AF
  • Nikon: حسگر نیمه‌استک شده
  • Sony: حسگر شاتر جهانی

ذکر ویژه: Sony: حسگر شاتر جهانی

شاتر جهانی، که امکان ضبط فوری تمام فریم را فراهم می‌آورد، یکی از آرزوهای دیرینه عکاسی بوده است. شاترهای بزرگ به این هدف نزدیک هستند و حسگرهای شاتر جهانی برای مدت‌ها در دیگر کاربردها وجود داشته‌اند، اما هر دو با چالش‌هایی مانند هزینه یا کیفیت همراه بوده‌اند. ضبط فوری این امکان را می‌دهد که فلاش پرقدرت را در سرعت‌های شاتر بالا ثبت کنید، شاتر رولینگ را در ویدئو از بین می‌برد و انواع مشکلات ناشی از نمایشگرهای LED با نرخ تازه‌سازی سریع را در عکس‌ها کاهش می‌دهد. اگرچه در سیستم a9III هنوز هزینه‌ای از نظر کیفیت تصویر وجود دارد، اما مزایای آن برای برخی انواع عکاسی می‌تواند این تعویض را کاملاً توجیه کند.

برنده: Canon: سیستم فوکوس خودکار Action Priority AF

برنده بخش نوآوری

سیستم فوکوس خودکار Action Priority AF کانن اولین سیستمی است که فراتر از شناسایی سوژه رفته وهوش مصنوعی یادگیری ماشین را به چالش شناسایی موقعیت‌ها اعمال می‌کند. این سیستم آموزش دیده است تا لحظات حساس در چندین ورزش خاص را شناسایی کند و بداند در این لحظات باید فوکوس را روی کدام بازیکن متمرکز کند.

این سیستم اولین بار در دوربین حرفه‌ای ورزشی EOS R1 کانن معرفی شد، جایی که بیشتر کاربران از قبل با پیش‌بینی لحظات کلیدی در یک ورزش آشنا هستند.

محصول سال

محصول سال
  • Canon EOS R5 II
  • Fujifilm X-M5
  • Fujifilm XF 16-55mm F2.8 R LM WR II
  • Nikon Z6III

برنده: Nikon Z6III

برنده محصول سال

دوربین  Nikon Z6III یک دوربین فوق‌العاده توانمند است که نسبت به مدل‌های قبلی خود عملکرد سریع‌تری دارد، فوکوس دقیق‌تری ارائه می‌دهد و با مجموعه گسترده‌تری از ویژگی‌های ویدیویی عرضه می‌شود. هرچند کسانی که قصد دارند از تصاویر با ایزوی پایه برای بهره‌برداری از دامنه دینامیکی کامل استفاده کنند، ممکن است متوجه شوند که فایل‌های آن انعطاف‌پذیری کمتری نسبت به مدل‌های قبلی دارند، اما در دیگر جنبه‌ها، این دوربین به‌طور چشمگیری از Z6 II قوی‌تر است.

آموزش عکاسی اقساطی

نتیجه‌گیری


سال 2024 برای دنیای عکاسی سالی پرفراز و نشیب بوده است. با وجود چالش‌های پیش روی صنعت دوربین، تکنولوژی‌های نوین و ویژگی‌های پیشرفته‌ای که در دوربین‌ها و لنزها معرفی شدند. شما کدام یک از تجهیزات عکاسی معرفی‌شده در سال 2024 را بیشتر می‌پسندید ؟ حتما در بخش کامنت‌ نظر و تجربیات خود را برای ما بنویسید.

شیدا ندایی

نویسنده : شیدا ندایی

عکاسی و ترجمه، دو بال پرواز من برای به تصویر کشیدن دنیای ذهنم هستند.

منابع : dpreview
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
معرفی فلاش Godox AD200Pro II ؛ نسل جدید فلاش جیبی
معرفی فلاش Godox AD200Pro II ؛ نسل جدید فلاش جیبی
3 روز پیش - زمان مطالعه : 5 دقیقه