1-مبدل Godox S-R1 برای فلاشهای اکسترنال
شرکت محبوب Godox که طی یکی دو سال اخیر با فلاشهای اکسترنال و آتلیهای خودش در بازار ایران جای خوبی باز کرده است، در هفته پیش از یک مبدل به نام S-R1 رونمایی کرد که با آن میتوانید انواع شکل دهندههای نور مدور را به صورت مغناطیسی روی فلاشهای اکسترنال متصل کنید. خود این شرکت، پیش از این، تعدادی از تجهیزات جانبی فلاشهای اکسترنال و شکل دهندههای نور را در قالب یک کیت به نام AK-R1 ارائه کرده است که در آن، تجهیزاتی مانند سطح دیفیوزر یا نرم کننده نور، فیلترهای رنگی، سطح بازتابی و اسنوت و زنبوری مخصوص فلاش اکسترنال را میبینیم. این تجهیزات برای فلاشهایی که دارای سطح تابش گرد هستند مانند Godox H200R ساخته شدهاند، اما با این مبدل میتوانید این لوازم را روی انواع فلاشهای عادی هم استفاده کنید. یعنی علاوه بر فلاشهای خود این شرکت مانند Godox V860II, V850II, TT685 میتوانید از آنها روی فلاش های کانن و نیکون و برندهای دیگر نیز استفاده کنید و نور آنها را مانند فلاشهای بسیار حرفهای کنترل کنید. هنوز قیمت این مبدل اعلام نشده است.
2-دوربین الیمپوس OM-D E-M1X olympus
بالاخره الیمپوس olympus ، دوربین رده بالای خودش را معرفی کرد. در حالی که شرکتهای بزرگ دوربین سازی به سراغ دوربینهای بدون آینه فول فریم رفتهاند و سعی دارند حسگرهای بزرگ فول فریم را در بدنههای بسیار کوچک جای دهند، دوربین OM-D E-M1X الیمپوس با طی کردن مسیری کاملاً متفاوت، از یک حسگر کوچک میکرو چهار سوم (Micro Four Thirds) در بدنهای به بزرگی دوربینهای فول فریم DSLR استفاده میکند. میدانیم که حسگر این دوربین، حتی از دوربینهای غیر فول فریم هم کوچکتر است، اما مدیر این شرکت میگوید که از لحاظ کیفیت میتواند یک رقیب جدی برای دوربینهای DSLR فول فریم رده بالا باشد. جالب اینجاست که حتی بدنه این دوربین که به صورت عمودی و افقی همراه با گریپ طراحی شده است، بیشتر از اینکه به دوربینهای میکرو چهارسوم شباهت داشته باشد، شبیه به دوربینهای رده بالای نیکون D5 یا کانن 1DX Mark II است.
این دوربین میتواند با دو باطری لیتیوم یون BLH-1 با هر بار شارژ، تا 870 عکس بگیرد و از آنجا که دوربین به درگاه USB-C مجهز شده است، میتوان با یک کابل Type-C و پاور بانک، در کمتر از 2 ساعت، باطریها را در داخل خود دوربین به طور کامل شارژ کرد.
حسگر Live MOS Micro Four Thirds این دوربین 20.4 مگاپیکسل رزولوشن دارد و در صورتی که فوکوس آن را قفل کنید، میتواند با سرعت باورنکردنی 60 فریم بر ثانیه عکس بگیرد. ضمن اینکه در صورت فعال کردن نورسنجی و فوکوس خودکار، این سرعت به 18 فریم بر ثانیه میرسد که همچنان پابهپای دوربینهای رده بالای سرعتی در برندهای دیگر است.
اگر هم این مقدار رزولوشن برایتان کافی نیست، یک د عکاسی High Res Shot در این دوربین وجود دارد که با آن میتوانید به صورت پیدرپی عکاسی کرده و عکس هایی با رزولوشن 80 مگاپیکسل را خلق کنید. جالبتر اینکه این مد نیازی به سهپایه ندارد و کاملاً روی دست هم امکانپذیر است.
نهایتاً اینکه لرزشگیر این دوربین میتواند با لرزشگیر لنزهای پیشرفته الیمپوس ترکیب شده و میزان لرزشگیری دست را به مقدار باورنکردنی 7 استاپ برساند که تقریبا برای عکاسی در شب و روی دست هم مناسب است.
مطلب مرتبط: چه زمانی باید تجهیزات عکاسی جدید بخریم؟
3-لنز جدید 150-400 میلیمتر از الیمپوس olympus
علاوه بر دوربین قدرتمند MX1، شرکت الیمپوس olympus یک لنز جدید با نام کامل M.Zuiko Digital ED 150-400mm f/4.5 TC1.25x IS PRO را هم معرفی کرد که به شما امکان میدهد تا روی دست هم با چنین فاصله کانونی بلندی عکاسی کنید. این لنز یک مبدل تله 1.25x در داخل خودش دارد که برای اولین بار در یک لنز از الیمپوس olympus چنین چیزی را میبینیم. با استفاده از این مبدل و محاسبه ضریب بزرگنمایی 2 برابر در دوربینهای میکرو چهار سوم، متوجه میشویم که فاصله کانونی این لنز، معادل رقم باورنکردنی 300-1000 میلیمتر میشود. علاوه بر این میتوانید از یک مبدل تله 2X هم روی این لنز استفاده کنید که فاصله کانونی آن را به معادل 2000 میلیمتر در یک دوربین فول فریم میرساند! فکر میکنید چیزی هست که نتوانید با این از آن عکس بگیرید؟!
این لنز، در برابر گرد و غبار، در برابر باران، و در برابر سرمای شدید (تا دمای 10 درجه زیر صفر) مقاوم و تست شده است و لرزشگیر 5 محوره آن میتواند با دوربین الیمپوس olympus ترکیب شود و کارآیی آن افزایش یابد. الیمپوس olympusهمراه با این لنز، مبدل M.Zuiko Digital 2x Teleconverter MC-20 را هم معرفی کرده است که آن هم دقیقاً همین شرایط عایقبندی را دارد تا خیال شما را بابت کار در شرایط سخت آسوده کند.
4-فلاش و تریگرهای جدید الیمپوس olympus
الیمپوس olympus علاوه بر دوربین و لنز و مبدل جدیدش، یک فلاش و یک فرستنده و گیرنده رده بالا هم معرفی کرده است که مانند محصولات قبلی، دارای عایقبندی فوقالعاده در برابر شرایط نامساعد هستند. فلاش FL-700WR Flash دارای عدد راهنمای 42 متر در حساسیت 100 است و میتواند هم به عنوان فلاش مستر و هم به عنوان جانبی عمل کند. سرعت شارژ آن پس از تابش کامل، برابر 1.5 ثانیه است و همچنین میتواند تا 10 فریم بر ثانیه به صورت پشت سر هم فلاش بزند.
برای کسانی هم که میخواهند به صورت off Camera (فلاش دور از دوربین) از آن استفاده کنند، گیرنده و فرستنده FC-WR ارائه شده که علاوه بر همین فلاش، با برخی فلاشهای دیگر الیمپوس olympus مانند FL-900R هماهنگ است. این فلاش و فرستنده و گیرنده جدید به ترتیب 400، 350 و 230 دلار قیمت گذاری شدهاند.
5-لنز ارزان قیمت پرایم برای کانن و نیکون
شرکت هنگ کنگی Meike هم یک لنز پرایم نرمال برای دوربینهای فول فریم بدون آینه کانن و نیکون معرفی کرد که تنها 110 دلار قیمت دارد. این لنز که 50mm f/1.7 است، فقط فوکوس دستی دارد و نه فقط برای مانتهای سونی و فوجی، بلکه برای Canon RF و Nikon Z در دسترس خواهد بود. جالب اینجاست که مانت فلزی این لنز، عایقبندی شده است و ضمناً برای جلوگیری از بازتابهای اضافی روی لنز، از پوششهای نانو روی سطح عدسیهای آن استفاده شده است. این لنز تنها 310 گرم وزن دارد و میتوانید از فیلترهای 52mm روی آن استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: ۱۰ کاری که بهعنوان یک عکاس در سال ۲۰۱۹ نباید انجام دهید
6-هوآوی با دوربینهای پریسکوپی به میدان میآید
هفته گذشته گفتیم که شرکت OPPO، نمونه آزمایشی گوشیهای آینده خودش را با زوم اپتیکال 10 برابر به نمایش گذاشته است. اکنون گزارشها حاکی از آن است که مدل بعدی دوربینهای رده بالای سری P شرکت هوآوی، احتمالاً با دوربین سهگانه پریسکوپی به بازار میآید. دوربینهای موبایل، به دلیل ضخامت کمی که دارند، نمیتوانند در جهت ورود نور به دوربین، فاصله زیادی تا حسگر داشته باشند و به همین دلیل زوم اپتیکال در این دوربینها ممکن به سختی امکان پذیر میشود. اما تکنولوژی جهت دهی پریسکوپی به نور، این امکان را فراهم میکند تا نور، در جهت عرض بدنه حرکت کند و به این ترتیب، میتوان لنزهای دوربین را در این مسیر قرار داد و زوم اپتیکال ایجاد کرد.
گفته میشود گوشی هوآوی P30 Pro با این تکنولوژی عرضه خواهد شد و احتمالاً از حسگرهای 1/1.8″ 38MP IMX607ساخت سونی در آن استفاده میشود تا این شرکت که امسال بهترین دوربین را در بین شرکتهای سازنده موبایل داشت، باز هم رقابت را در زمینههای دیگر ادامه دهد. باید منتظر بمانیم و ببینیم این جنگ در دنیای موبایلها به کجا خواهد کشید.
7-وبسایت DxOMark بخش جدیدی راهاندازی کرد
وبسایت DxOMark که به عنوان یک مرکز استاندارد برای تشخیص کیفیت دوربینهای عکاسی و موبایل محسوب میشود، بخش جدیدی را برای بررسی دوربینهای موبایل اضافه کرد تا از این به بعد بتوانیم گوشیهای موبایل را براساس آن مقایسه کنیم. این بخش جدید، دوربینهای سلفی گوشیهای هوشمند را بررسی میکند و نتایج بررسی را برای مقایسه منتشر میکند. روش کیفیت سنجی در این بخش نیز، همانند بخشهای قبلی به صورت عددی نتیجهگیری میشود. با به روز کردن این بخش میبینیم که دوربینهایی مانند P20 و P20 Pro هوآوی که در بالاترین رده کیفیت دوربین قرار دارند، اکنون پس از دوربینهایی مانند Pixel 3 گوگل و S9 سامسونگ و iPhone X اپل قرار میگیرد. بنابراین میفهمیم که این مدل دوربینها، بیشتر روی کاربر عمومی سرمایهگذاری کردهاند و کیفیت دوربین سلفی خود را بالا بردهاند و گوشی هوآوی P20 Pro، بیشتر روی عکاسان رده بالا هدف گذاری کرده است.
مطلب مرتبط: همهچیز درباره عکاسی با موبایل در سفر
8-سرویس عکس فیسبوک عقبنشینی میکند
در هفته گذشته خبری منتشر شد که میتواند الگوی خوبی برای سرویسهای اینترنتی دیگر محسوب شود. دنیای اینترنت دنیای بیرحمی است و سرویسهایی که نتوانند خواستههای کاربران را برآورده کنند و ضعف های خود را برطرف سازند، به سرعت مورد بیمهری کاربران قرار گرفته و اجباراً به فراموشی سپرده میشوند. حتی اگر این سرویسها از سوی شرکت غولآسای فیسبوک یا گوگل هم پشتیبانی شوند، باز هم این کاربران هستند که سرنوشت آن را تعیین میکنند.
سرویس Moments فیسبوک، به کاربران اجازه میداد تا عکسهای خودشان را با افرادی که در تصویر هستند به اشتراک بگذارند. این سرویس که از موتور تشخیص چهره قدرتمند فیسبوک که در 2015 معرفی شده بود، بهره میبرد، میتوانست چهره افرادی که در عکس هستند را به خوبی تشخیص دهد و به این ترتیب، فیسبوک میتوانست به دیتابیسی از چهره و نام افراد دسترسی پیدا کند. اما کاربران، چندان روی خوشی به این سرویس نشان ندادند و هفته پیش فیسبوک اعلام کرد که به زودی این سرویس را به دلیل عدم استقبال کاربران، مسدود خواهد کرد.
البته فرصتی را هم برای انتقال عکسهای آپلود شده کاربران به آلبومهای خود فیسبوک تعیین کرده است تا امکان دسترسی به عکسها پس از این مدت از بین نرود. این اتفاق و اتفاقهای مشابه که گاهی اوقات حتی روی سرویسهای گوگل هم تاثیر گذاشتهاند، میتواند به سرمشق شرکتهای اینترنتی دیگر تبدیل شود تا بدانند که استفاده از پشتوانهای غیر از کاربران واقعی، میتواند چه عاقبتی داشته باشد.
اینها خبرهایی بودند که در هفته گذشته میلادی منتشر شدند و حدس زدیم ممکن است برایتان جالب باشد. تا هفته آینده بررسیها، آموزشها و مطالب جالب و خواندنی از صنعت عکاسی را در مجله نورنگار دنبال کنید.
نویسنده : امیر یاری