آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

اتفاق‌های جالب دنیای عکاسی در هفته‌ای که گذشت

اتفاق‌های جالب دنیای عکاسی در هفته‌ای که گذشت

در هفته گذشته دوربین جدید لایکا Q-P معرفی شد.

 

ظاهراً لایکا از این رویه خوشحال است که ابتدا یک دوربین را معرفی کند و بعد نسخه پیشرفته‌تری از آن را در قالب یک دوربین جدید با عبارت P وارد بازار کند. قبلاً هم دوربین لایکا M10-P به عنوان نسخه گران‌قیمت‌تر و پیشرفته‌تری از دوربین محبوب M10 معرفی شده بود و حالا هم می‌بینیم که دوربین Leica Q-P با ظاهری وزین‌تر و کلکسیونی‌تر از Leica Q و تقریباً با همان امکانات، معرفی می‌شود. وقتی این دوربین را از روبرو نگاه می‌کنیم، لوگوی دایره قرمز رنگ لایکا را روی آن نمی‌بینیم. چون این شرکت تصمیم گرفته تا دوربین جدیدش را شبیه به ظاهر کلاسیک دوربین‌های لایکا، با یک عبارت حک شده روی سطح بالایی دوربین معرفی کند. یک تفاوت دیگر هم در بالای بدنه می‌بینیم که مربوط به طراحی جدید دکمه شاتر این دوربین است که به گفته لایکا براساس فیدبک‌های مثبت کاربران آن را طراحی کرده است.

 

 

جدای از این تغییرات بسیار شگفت‌آور! در نسخه جدید، هیچ تفاوت دیگری بین این دوربین و مدل قبلی آن یعنی Leica Q نمی‌بینیم. در این دوربین هم همان لنز Summilux 28mm F1.7 ASPH در مقابل حسگر فول‌فریم 24.2MP CMOS قرار دارد و پردازشگر آن هم Leica Maestro II اختصاصی خود این شرکت است. همچنین منظره‌یاب 3.86 میلیون نقطه‌ای الکترونیکی، نمایشگر لمسی 3 اینچی با رزولوشن 1.04 میلیون پیکسل و ارتباط بی‌سیم Wi-Fi با برنامه FOTOS این شرکت برای تلفن‌های همراه را در این دوربین می‌بینیم. این یکی از گران‌ترین دوربین‌های فول‌فریم جهان با قیمت 5000 دلار است که بیشتر به عنوان دوربین‌های لوکس شناخته می‌شوند.

 

 

اما اگر می‌خواهید از چنین دوربین لوکسی استفاده کنید، احتمالاً دیگر پولی برایتان باقی نمی‌ماند تا بخواهید نسخه اصلی فتوشاپ را خریداری کنید. نیازی به نگرانی نیست.

 

برنامه‌نویسی به نام Ivan Kutskir از جمهوری چک، یک نسخه آنلاین از برنامه فتوشاپ را با نام Photopea طراحی کرده است که می‌توانید به رایگان از آن استفاده کنید.

 

جالب اینجاست که این برنامه‌نویس این برنامه تحت وب را در وقت‌های فراغت خودش در خارج از زمان کاری کاج و تحصیل، طراحی کرده است. این برنامه به صورت آنلاین و رایگان قابل استفاده است و هزینه‌های آن از تبلیغات و اسپانسر‌های پشتیبان این برنامه تأمین می‌شود.

 

 

اگرچه برنامه‌های بسیاری در اینترنت هستند که چه به صورت قابل نصب یا به صورت آنلاین و رایگان، سعی کرده‌اند ظاهر و امکاناتی شبیه به فتوشاپ داشته باشند، اما نکته اینجاست که برنامه Photopea نه تنها از امکانات استاندارد فتوشاپ مانند پنل‌های لایه‌ها، ماسک‌ها، Smart Objects، جلوه‌های لایه، فیلتر‌ها و اشکال برداری پشتیبانی می‌کند، بلکه برخی از ابزارهایی که خود فتوشاپ در نسخه‌های موبایل به صورت پولی ارائه می‌کند، مانند Healing Brush یا Patch Tool را هم با همان عملکرد به رایگان در اختیار شما می‌گذارد. باید توجه داشته باشیم که این برنامه تنها توسط یک نفر و در اوقات فراغت نوشته شده که در برابر تیم فنی پرتعداد ادوبی برای توسعه فتوشاپ بسیار ناچیز است.

 

خود نویسنده درباره این برنامه می‌گوید که چیزی حدود 7000 ساعت زمان صرف آن شده، اما ظاهراً نتیجه آن هم بد نبوده. چون تنها در ماه اکتبر، نزدیک به 1.5 میلیون بازدید کننده داشته است و بخش‌هایی را هم برای کاربران ثبت‌نامی و غیر رایگان در نظر گرفته که آن را در کنار  برنامه آنلاین Pixlr Editor و نرم‌افزار رایگان کامپیوتری GIMP قرار می‌دهد. اگر جایی هستید که دسترسی به فتوشاپ ندارید، این برنامه می‌تواند کارها را به صورت آنلاین برایتان انجام دهد.

 

در هفته گذشته یک شرکت چینی به نام 7Artisans هم لنز جالبی را معرفی کرد که برای کسانی که فیلم‌برداری هوایی با پهپاد یا همان هلی‌شات‌ها می‌کنند کاربرد دارد.

 

این لنز که فاصله کانونی ثابت 35mm و دیافراگم f/5.6 دارد، با مانت E و برای دوربین‌های فول‌فریم بدون آینه سونی ارائه شده است. نکته اینجاست که وزن این لنز تنها 47 گرم است و وقتی آن را روی یکی از این دوربین‌های سونی مانند Sony A7 III می‌بندید، وزنی که به آن اضافه می‌کند تقریباً هم اندازه وزن بند دوربین است. بنابراین وقتی می‌خواهید از آن روی هلی‌شات استفاده کنید، بسیار کاربردی با وزن کم محسوب می‌شود.

 

این لنز با این وزن کمی که دارد به گونه‌ای طراحی شده که لبه‌های آن کمترین اعوجاج را با پایین‌ترین میزان تیرگی در گوشه‌های تصویر ایجاد می‌کند. تصاویر نمونه‌ای که این شرکت برای لنز خودش منتشر کرده هم کیفیت بالایی را نشان می‌دهند. البته این شرکت در زمینه ساخت لنز برای دوربین‌های دیگر چندان هم بی‌تجربه نیست و لنز‌های گوناگونی را برای دوربین‌های بدون آینه و DSLR شرکت‌های کانن و نیکون و سونی و فوجی ساخته و عرضه می‌کند که هم اکنون می‌توانید آن‌ها را از طریق وب‌سایت B&H سفارش دهید.

 

 

مطالعه بیشتر: چگونه می‌توانیم یک عکاس خلاق باشیم؟

 

یک خبر جالب و مهم برای فیلم‌برداران هم اینکه شرکت بزرگ Benro که نورنگار نمایندگی رسمی آن را در ایران بر عهده دارد، یک گیمبال حرفه‌ای و فوق‌العاده را برای دوربین‌های DSLR معرفی کرد.

 

هفته گذشته این شرکت، گیمبال سه محوره RedDog R1 را معرفی کرد که دسته آن می‌تواند به حالت‌های مختلف تغییر کند. حالت‌های Upright و Carry (روی دست و آویزان) دو حالت مختلف برای حمل دوربین هستند که بسته به ارتفاعی که می‌خواهید زاویه دوربین در آن قرار بگیرد، می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. کافیست یک دکمه را روی دستگیره این لرزشگیر بزنید تا بلافاصله حالت آن تغییر کند و بتوانید سطح ارتفاع دوربین را تغییر دهید که این طراحی در گیمبال‌های دستی دیگر مانند Osmo دیده نمی‌شود. ضمناً اینکه وقتی کارتان با این لرزشگیر تمام شد می‌توانید آن را جمع کنید تا جای کمتری را در کیف اشغال کند.

 

 

این لرزشگیر می‌تواند وزن دوربین‌هایی که تا 1.3 کیلوگرم وزن دارند را تحمل کند. بنابراین احتمالاً برای دوربین‌های فول‌فریم بدون آینه یا دوربین‌های DSLR کوچک مناسب است. نکته جالب درباره باطری آن این است که می‌تواند با هر بار شارژ، نزدیک به 12 ساعت کار کند و می‌توانید آن را توسط برنامه موبایل Benro RedDog کالیبره کنید. این لرزشگیر را می‌توانید با قیمت 400 دلار از وب‌سایت BenroUSA یا B&H خریداری کنید.

 

هفته پیش خبری هم منتشر شد که احتمالاً می‌تواند روی ذهنیت عکاسانی که با دوربین‌های بدون آینه عکاسی می‌کنند تأثیر بگذارد. تا سال پیش، بازار دوربین‌های فول فریم بدون آینه در سرتاسر دنیا در دست سونی بود، اما امسال دو برند نیکون و کانن و به دنبال آن‌ها، برند‌های دیگری مانند پاناسونیک و لایکا هم وارد این گود شدند، و ظاهراً بازار سونی تحت فشار قرار گرفته است.

 

تنها پس از چند ماه از عرضه دوربین بدون آینه Canon R، این دوربین توانسته 22 درصد از بازار دوربین‌های فول‌فریم ژاپن را از آن خود کند. این رقم بسیار بالایی برای تنها گزینه کانن در این بازار است که اتفاقاً از نظر امکانات هم نسبت به رقبای نیکونی خودش، در رده کمتری قرار دارد. به‌هرحال کانن در ژاپن بسیار پرطرفدار است و اکنون توانسته به خوبی خود را در بازار این کشور و احتمالاً در بازارهای جهانی مطرح کند.

 

بیشتر بخوانید: قبل از انتخاب دوربین‌های بدون‌آینه بخوانید!

 

 

در آمار‌ها می‌بینیم که سهم نیکون در این بازار نزدیک به 10 درصد و سهم سونی هم با کاهش شدید، به 67 درصد رسیده است. نباید فراموش کنیم که کانن و نیکون هنوز یک سال نیست که وارد دنیای فول‌فریم‌های بدون آینه شده‌اند، در حالی که سونی از سال 2013 با دوربین‌های a7 ، a7R و a7S این بازار را در دست دارد. وب‌سایت Canon Rumors حدس می‌زند که حداقل 50 درصد از بازار دوربین‌های فول فریم بدون آینه طی یک سال آینه در اختیار کانن قرار خواهد گرفت که در این صورت بالاتر از هر دو برند سونی و نیکون خواهد بود.

 

نهایتاً اینکه اولین ویدئوی 8K هم از فضا به دست ما رسید.

 

موسسه ناسا برای نخستین بار، یک ویدئو با رزولوشن 8K را از ایستگاه فضایی بین‌المللی ارسال کرده است که توسط یک دوربین RED Helium 8K ضبط شده است. این ویدئوی با کیفیت باورنکردنی، تنها 3 دقیقه است و برخلاف چیزی که حدس می‌زنیم، نه از آسمان شب و زیبایی‌های آن، بلکه از زندگی و کار و تحقیقات فضانوردان این ایستگاه فضایی ضبط شده است. اصولاً ناسا علاقه زیادی دارد تا از بهترین دوربین‌های موجود در جهان برای ضبط ویدئو‌های فضایی استفاده کند و پیش از این هم از دوربین‌های 3D و 4K استفاده کرده بود. دوربین RED Helium 8K که این موسسه در سفر اخیر فضایی به ایستگاه بین‌المللی فرستاده، همان دوربینی است که در فیلم‌های بسیار پیشرفته هالیوودی مانند سه گانه هابیت‌ها یا محافظان کهکشان از آن استفاده شده بود. طبیعتاً قرار نیست این ویدئو روی یوتیوب پخش شود و باید آن را از خود سایت ناسا دانلود کنید و روی کامپیوترتان ببینید.

 

 

منتظریم تا ویدئو‌هایی با این کیفیت را از کهکشان‌ها و اجرام فضایی ببینیم که احتمالاً ویدئو‌هایی بسیار نفس‌گیر و بی‌نظیر خواهند بود.

 

این‌ها خبرهایی بودند که در هفته گذشته میلادی منتشر شدند و حدس زدیم ممکن است برایتان جالب باشد. تا هفته آینده بررسی‌ها، آموزش‌ها و مطالب جالب و خواندنی از صنعت عکاسی را در مجله نورنگار دنبال کنید.

 

نویسنده: امیر یاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط