رفتن به محتوای اصلی
نورنگار مجله

آیا پایان کار تولید دوربین کامپکت نزدیک است؟

انتشار: به‌روزرسانی: ۳ دقیقه مطالعه

دوربین کامپکت

پیشنهادهایی برای شما

مشاهده همه
دوربین ثبت وقایع خودرو سیمکارتی دو لنز P85 2K Dual-Lens Sim Card Car Dash Cam دوربین ثبت وقایع خودرو سیمکارتی دو لنز P85 2K Dual-Lens Sim Card Car Dash Cam ۲۸,۵۰۰,۰۰۰ تومان دوربین بدون آینه سونی Sony Alpha a6700 Mirrorless Camera with 16-50mm OSS II Lens Kit دوربین بدون آینه سونی Sony Alpha a6700 Mirrorless Camera with 16-50mm OSS II Lens Kit ۴٪ ۳۴۵,۰۰۰,۰۰۰ ۳۳۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان دوربین دیجیتال اس جی کم مشکی SJCAM ZV200 digital camera black دوربین دیجیتال اس جی کم مشکی SJCAM ZV200 digital camera black ۵٪ ۲۰,۰۰۰,۰۰۰ ۱۹,۰۰۰,۰۰۰ تومان هولدر گردنی موبایل و دوربین Magnetic Mobile and Camera Neck Hanging Holder هولدر گردنی موبایل و دوربین Magnetic Mobile and Camera Neck Hanging Holder ۳,۴۹۰,۰۰۰ تومان دوربین اسمو پاکت استاندارد DJI Osmo Pocket 4 Camera دوربین اسمو پاکت استاندارد DJI Osmo Pocket 4 Camera ۳٪ ۱۴۳,۰۰۰,۰۰۰ ۱۳۹,۰۰۰,۰۰۰ تومان کیف رودوشی دوربین K&F Kf13.062V1 Camera Shoulder Bag کیف رودوشی دوربین K&F Kf13.062V1 Camera Shoulder Bag ۱۲,۰۰۰,۰۰۰ تومان

اوضاع برای دوربین‌های آماتوری  و مستقل کامپکت خوب پیش نمی‌رود. هم‌زمان که دوربین‌های موجود در تلفن‌های همراه باکیفیت‌تر می‌شوند و ارتقا میابند، فروش دوربین کامپکت با رکود و نزول مواجه شده است. یک آمار فروش به روز در سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهد که دوربین‌های کامپکت، نفس‌های آخر خود را می‌کشند و دوره‌شان به اتمام رسیده است.

یک عکاس به نام “سون اسکفیسک”، آخرین داده‌های مربوط به موسسه CIPA  درباره تولید وسایل عکاسی و تصویربرداری را دریافت کرده و جدولی  که در عکس زیر می‌بینید را تهیه نموده است. با نگاهی اجمالی به این جدول متوجه می‌شویم که فروش دوربین‌های کامپکت روبه‌زوال است و ظاهراً فروش دوربین‌های DSLR (دوربین‌های دیجیتالی تک لنزی) و دوربین‌های بدون آیینه نیز بدون پیشرفت یا پسرفت کمی راکد شده است.

آیا دوست دارید بدانید چرا فروش دوربین کامپکت روبه ‌زوال رفته است؟ کافی است به این جدول آپدیت شده نگاهی کرده و به نمودار آغاز فروش تلفن‌های همراه مجهز به دوربین نیز دقت کنید.

این‌ هم عکس کوچک‌تری از نمودار بالا است، که به شما کمک می‌کند راحت‌تر نمودار‌ها را ببینید و فروش‌ها را با یکدیگر مقایسه کنید.

اسکفیسک در این رابطه به خبرگزاری پتا پیکسل می‌گوید ” خلاصه بگویم، یک نگاهی به اینستاگرام یا اسنپ چت کنید؟ خب چه نتیجه‌ای می‌گیرید؟ ۹۸.۴ درصد دوربین‌هایی که در سال ۲۰۱۶ فروخته شدند، در غالب تلفن همراه مجهز به دوربین بوده‌اند. درحالی‌که فقط ۰.۸ درصد کامپکت، ۰.۵ درصد دوربین  DSLR و ۰.۲ درصد دوربین بدون آیینه فروش رفته”.

او در این باره می‌افزاید:” خب میدانید چه پیش خواهد آمد؟ یک پیشگویی ساده نشان می‌دهد که دوربین‌های تلفن همراه روزبه‌روز باکیفیت‌تر می‌شوند و فروش دوربین کامپکت هم به‌تدریج به صفر می‌رسد.” البته که افرادی هم وجود دارند که عاشق دوربین واقعی‌تر وجدی‌تر هستند، نه دوربین تلفن همراه. و کمپانی‌های تولید دوربین نیز به خواسته‌ها و نیاز‌های این افراد گوش می‌دهند و همیشه تلاش می‌کنند تا محصولاتشان را برای این دسته از مشتری‌های خود، ارتقا دهند. اما این دقیقا شبیه به همان اتفاقی است که برای دوربین‌های نگاتیوی افتاد. نورنگار پیشتر در مطلبی به مقایسه شانه به شانه: دوربین کامپکت کانن در مقابل دوربین گوشی‌های هوشمند پرداخته است که مطالعه ان را نیز پیشنهاد می‌کنیم.

[porto_blog post_layout=”medium” columns=”3″ post_in=”15198″ number=”1″]

نویسنده

تیم ما متشکل از نویسندگان متخصصی است که اشتیاق زیادی به صنعت تصویربرداری دارند. هدف ما این است که به شما در درک بهتر عکاسی، ارتقای مهارت‌هایتان و الهام‌بخشیدن به خلق آثار هنریتان کمک کنیم.

دیدگاه‌ها