دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

نقد و بررسی دوربین پاناسونیک Lumix G9

نقد و بررسی
نقد و بررسی دوربین پاناسونیک Lumix G9

ترجمه اختصاصی نوریاتو: بسیاری از کاربران و عکاسان ایرانی چندان با دوربین‌های بدون آینه شرکت پاناسونیک آشنا نیستند. اما این شرکت در طی سال‌های گذشته در زمینه دوربین‌های بدون آینه بسیار قدرتمند ظاهر شده و کسانی که یک بار با این دوربین‌ها کار کرده‌اند از رابط کاربری فوق‌العاده و امکانات بسیار پیشرفته آنها شگفت‌زده شده‌اند.

به گزارش مجله عکس نوریاتو، این شرکت بسیاری از تکنولوژی‌های پیشرفته را به دنیای تصویرگری دیجیتال معرفی کرده است. پاناسونیک Lumix GH4 نخستین دوربین بدون آینه در جهان بود که توانست فیلمبرداری 4K را در بدنه‌ کوچک یک دوربین بدون آینه قرار دهد. این شرکت سال پیش نیز با Lumix GH5 توانست غوغایی به پا کند و نخستین دوربینی بود که قابلیت TouchAF را روی LCD دوربین ارائه کرد که به تازگی این قابلیت را در Sony a7R III نیز دیدیم. پاناسونیک همواره به عنوان شرکتی پیشرو در دنیای دوربین‌های عکاسی و فیلمبرداری ظاهر شده است و هم اکنون با Lumix G9 خود حرفهای زیادی برای گفتن دارد. در این مقاله به هر آنچه می‌بایست است درباره دوربین پاناسونیک Lumix G9 بدانید می‌پردازیم.

حسگر 20.3 مگاپیکسلی GH5

حسگر دوربین پاناسونیک Lumix G9 همان حسگر  20.3MP Live MOS با ابعاد میکرو چهارسوم است که قبلا هم در پاناسونیک GH5 استفاده شده بود. از آنجا که بسیاری از کاربران دوربین‌های سری G پاناسونیک را به فیلمبرداری قدرتمند آنها می‌شناختند، این شرکت سعی کرد تا در GH5 با تمرکز روی قابلیت‌های عکس‌برداری و کیفیت خروجی عکس این دوربین، جنبه‌های قدرتمند عکاسی آن را نیز برجسته کند. حال این شرکت مجددا از همان حسگر پیشرفته مدل قبلی در پاناسونیک G9 هم استفاده کرده تا بتواند از این حسگر پیشرفته رده بالا، برای رقابت با دوربین‌های بدون آینه Fujifilm و Olympus نیز استفاده کند.

پردازش پیشرفته‌تر Venus Engine 10

موتور پردازشی این دوربین با نام Venus Engine بهبود زیادی پیدا کرده است و هم اکنون می‌تواند عکس‌های jpeg بسیار شارپ با نویز پایینی را ثبت کند. بافت‌ تصاویر در عکس های پاناسونیک Lumix G9 بسیار طبیعی و دقیق هستند و حذف فیلتر Low-Pass از روی آن هم باعث شده تا تصاویر بسیار شارپ‌تر از یک حسگر عادی با این رزولوشن ثبت شوند. پردازش پیشرفته این موتور پردازشی باعث شده تا عکس های این دوربین در نور کم و حساسیت بالا دارای نویز کمتری نسبت به مدل‌های قبلی خودش باشند.

منظره‌یاب الکترونیکی فوق‌العاده

منظره‌یاب الکترونیکی این دوربین فوق‌العاده است. رزولوشن این منظره‌یاب بزرگ که دقیقا در وسط دوربین (در جایی که منظره‌یاب دوربین‌های DSLR قرار می‌گیرند) طراحی شده است برابر 3.86 میلیون نقطه می‌باشد و با سرعت نمایش تصویر 120 fps تصویری بسیار طبیعی و بدون پرش از صحنه روبرو را نمایش می‌دهد. چنین رزولوشن و سرعتی، تصویری مانند منظره‌یاب اپتیکال دارد و هنگام استفاده از آن هیچگونه وقفه‌ای را مشاهده نمی کنید. به همین دلیل احتمالا آن را با یک منظره‌یاب اپتیکال اشتباه می‌گیرید. میزان بزرگنمایی این نمایشگر برابر x0.83 برابر است و با نگاه کردن در داخل آن اصلا احساس نمی کنید که به منظره‌یاب یک دوربین میکرو چهارسوم نگاه می‌کنید. مقدار بزرگنمایی آن به قدری زیاد است که در صورت نیاز (مثلا استفاده از عینک) می‌توانید مقدار بزرگنمایی آن را به x0.77 یا x0.7 کاهش دهید و همچنین می‌توانید در نور کم از قابلیت دید در شب آن استفاده کنید که تصویری بسیار روشن و واضح از صحنه را به شما نشان می‌دهد.

از آنجا که پاناسونیک Lumix G9 یک دوربین میکرو چهارسوم است، علاوه بر نمایشگر LCD پشت دوربین، اطلاعات عکس‌برداری مختلفی مانند Focus Peaking (نمایش محدوده دقیق فوکوس دستی) یا طراز افق الکترونیکی و … در داخل منظره‌یاب نیز نمایش داده می‌شوند و برای استفاده از چنین قابلیت‌های پیشرفته‌ای لازم نیست حتما روی حالت Live View قرار بگیرید.

سرعت عکس‌برداری 20 فریم بر ثانیه همراه با فوکوس

سرعت عکس‌برداری دوربین پاناسونیک Lumix G9 به لطف پردازشگر قدرتمندی که دارد، فوق‌العاده است. از آنجا که این دوربین دارای شاتر مکانیکی نیز هست، در صورت استفاده از شاتر مکانیکی آن سرعت عکس‌برداری حداکثر 9 فریم بر ثانیه (همراه با فوکوس) می‌باشد که در صورت استفاده از شاتر الکترونیکی به 20 فریم بر ثانیه هم می‌رسد. همچنین اگر به فوکوس پیوسته نیازی نداشته باشید و مثلا بخواهید از سوژه‌ای ثابت عکس‌برداری کنید، سرعت عکس‌برداری آن برابر 60 فریم بر ثانیه خواهد بود.

البته استفاده از چنین سرعت‌هایی نیازمند استفاده از کارت‌های حافظه پرسرعت است. خوشبختانه دوربین پاناسونیک Lumix G9 دارای دو اسلات کارت حافظه sd است که هر دوی آنها، علاوه بر کارت‌های حافظه SD معمولی، از استانداردهای پرسرعت UHS-II Class 3 (U3) نیز پشتیبانی می‌کنند.

فیلمبرداری 4K/60 fps

دوربین پاناسونیک Lumix G9 اصولا با تمرکز بر امکانات عکس‌برداری و مخصوص عکاسان ساخته شده است، اما امکانات فیلمبرداری آن، می‌تواند برای مستند‌سازان، فیلمبرداران تبلیغاتی و مراسم عروسی نیز مورد پسند باشد. فیلمبرداری با رزولوشن 4K و سرعت 60 فریم بر ثانیه با استفاده از تمامی سطح حسگر (بدون برش) کیفیت خروجی فوق العاده‌ای دارد. حداکثر بیت ریت 150Mbps و قابلیت‌هایی مانند Focus Peaking، Zebra و کاهش پرش نور یا Flicker Reduction که اغلب در دوربین‌های رده بالای فیلمبرداری وجود دارد نیز در این دوربین دیده می‌شود.

همانند دوربین پاناسونیک GH5، در این دوربین نیز قابلیت Auto ISO در حالت فیلمبرداری دستی یا Manual دیده می‌شود (البته در هنگام عکس‌برداری نیز وجود دارد) و با استفاده از آن می‌توانید سرعت شاتر و اندازه دیافراگم دوربین را در شرایط مختلف نوری، ثابت نگه دارید. با این قابلیت دوربین به محض مواجه شدن با تغییر نور، به طور خودکار میزان Gain نور را با تغییر حساسیت ISO تنظیم خواهد کرد. البته همچنان می‌توانید مقدار جبران نوردهی یا exposure compensation را برای تیره‌تر یا روشن‌تر شدن تصویر نیز کنترل کنید.

پاناسونیک Lumix G9 می‌تواند به صورت داخلی با عمق رنگ 8-bit و بیت ریت 4:2:0 فیلمبرداری کند و همانند GH5 یک درگاه HDMI Type A روی آن قرار دارد که بوسیله آن می‌توانید خروجی‌هایی با بیت ریت 4:2:2 را نیز برای ضبط روی یک رکوردر اکسترنال ارسال کنید. همچنین برای اینکه بتوانید از تجهیزات صدابرداری اکسترنال استفاده کنید، یک درگاه ورودی میکروفون و یک درگاه خروجی هدفون 3.5mm هم روی این دوربین طراحی شده است.

عکاسی 4K و 6K

دوربین پاناسونیک Lumix G9 علاوه بر فیلم‌برداری 4K دارای دو مود عکاسی با نام‌های 4K و 6K نیز می‌باشد که توسط آنها می‌توانید عکس‌هایی با رزولوشن بالا را با سرعت فیلمبرداری و به عنوان فریم‌های یک ویدئو ثبت کنید. در این حالت می‌توانید با سرعت 30 فریم بر ثانیه (در حالت 6K) و 60 فریم بر ثانیه (در حالت 4K) عکس‌برداری کنید. حداکثر رزولوشن در حالت 6K برابر 18 مگاپیکسل و در حالت 4K برابر 8 مگاپیکسل است. پاناسونیک اینطور توضیح داده که موتور پردازشی Venus Engine 10 در این دوربین، می‌تواند عکس‌هایی که در این حالت گرفته می‌شوند را پردازش کرده و علاوه بر کاهش نویز، پدیده رولینگ شاتر را نیز از روی آنها حذف کند. این مود‌های عکاسی در سه وضعیت مختلف قابل استفاده هستند:

Burst: دوربین می‌تواند در این حالت مانند عکس‌برداری پی‌درپی در دوربین‌های دیگر، اما با سرعت 60 فریم بر ثانیه عکس بگیرد و مثلا برای زمانی مناسب است که می‌خواهید برای اینکه یک صحنه مهم را از دست ندهید، پشت سر هم از آن عکس بگیرید و بعدا بهترین شات را انتخاب کنید.

Pre-Burst: این گزینه زمانی استفاده می‌شود که شما لحظه دقیق یک اتفاق را حدس نمی‌زنید. به همین دلیل به محض فشردن دکمه شاتر، خود دوربین تصاویر یک ثانیه قبل و یک ثانیه بعد از لحظه فشردن شاتر را ثبت می کند که جمعا شامل 60 فریم پشت سر هم می‌شود. به این ترتیب اطمینان پیدا می کنید که هیچ صحنه‌ای از دست نرفته است.

Burst (S/S): در این حالت دقیقا دوربین عمل فیلمبرداری را انجام می‌دهد. اما بعدا می‌توانید ویدئو را پخش کرده و هر فریم یا لحظه‌ای از تصویر را که می‌خواهید، با فشردن دکمه شاتر دوربین، به صورت عکس هم ذخیره می کنید. در این حالت هر فریم می‌تواند با رزولوشن 8  یا 18 مگا پیکسل ذخیره شود.

وضعیت عکس‌برداری با رزولوشن 80 مگاپیکسل!

یکی از وضعیت‌های عکس‌برداری که طی چند سال گذشته در برخی از دوربین‌های رده بالا دیده‌ایم، امکان عکس‌برداری با رزولوشن‌های خیلی بالا، با استفاده از جابجایی حسگر است. در این دوربین‌ها که نمونه‌های آن در بین دوربین‌های الیمپوس و پنتاکس دیده شده است، حسگر دوربین در لحظه عکس‌برداری، پس از هر عکس کمی جابجا شده و تصویر جدیدی را ثبت می‌کند. به این ترتیب می‌تواند با ترکیب این تصاویر، تصویر جدیدی با رزولوشن و دقت خیلی بالاتر از حالت عادی ثبت کند. دوربین پاناسونیک Lumix G9 می‌تواند در این حالت با گرفتن هر تصویر، به اندازه نیم پیکسل جابجا شده و عکس بعدی را ثبت کند. مود عکسبرداری High-Res نهایتا به ثبت یک تصویر با رزولوشن 80 مگاپیکسل با فرمت RAW یا JPEG می‌انجامد. البته زمان مورد نیاز برای ثبت چنین عکسی معمولا طولانی است و نمی‌توان از آن برای عکاسی از صحنه‌های پرتحرک استفاده کرد. این قابلیت بیشتر برای عکاسی منظره و تبلیغاتی و حتی عکس‌های پرتره که سوژه ثابت باشد کاربرد دارد.

لرزشگیر 6.5 استاپ

لرزشگیر‌هایی که اخیرا در دوربین‌های میکرو چهارسوم الیمپوس و پاناسونیک دیده‌ایم فوق‌العاده هستند. دوربین پاناسونیک Lumix G9 هم در ادامه این روند، از یک لرزشگیر 5 محوره استفاده می‌کند که حسگر آن در صورت ترکیب با یکی از لنز‌های دارای لرزشگیر این شرکت، می‌تواند تا 6.5 استاپ لرزشگیری انجام دهد. اگرچه ممکن است تصور چنین قدرتی در لرزشگیری سخت باشد، اما با این دقت لرزشگیر، می‌توانید مثلا با یک لنز 100mm و روی دست، عکس‌هایی با سرعت شاتر تقریبا حدود ¼ ثانیه بگیرید ، بدون اینکه عکس‌هایتان محو شوند. این مقدار از لرزشگیری را روی هیچیک از دوربین‌های کانن یا نیکون نمی‌توانید داشته باشید.

سیستم فوکوس پیشرفته

همین اول کار باید بدانید که سیستم فوکوس پاناسونیک Lumix G9 از نوع تشخیص کنتراست است. اما سرعت و عملکرد این سیستم فوکوس 225 نقطه ای بسیار زیاد است و پاناسونیک توانسته با این سیستم فوکوس پرسرعت که Depth from Defocus نام دارد، سیستم فوکوس این دوربین را بسیار تسریع کند. گفته می‌شود سیستم فوکوس این دوربین حتی از مدل پیشرفته GH5 هم قوی‌تر است و نه تنها می‌توانید از نمایشگر با کیفیت پشت دوربین به عنوان تاچ پد فوکوس استفاده کنید، بلکه می‌توانید در صورت تمایل، نقطه فوکوس را با جویستیک چند جهته پشت دوربین نیز جابجا کنید.

استفاده از صفحه نمایش 1.04 میلیون نقطه‌ای به جای تاچ پد فوکوس، ممکن است برای کسانی که تابحال با این سیستم کار نکرده‌اند کمی عجیب باشد. استفاده از آن به این صورت است که وقتی دوربین را جلوی چشم نگه داشته و در حال استفاده از منظره‌یاب هستید، می‌توانید انگشت خودتان را روی صفحه نمایش بکشید تا نقطه فوکوس در منظره‌یاب هم جابجا شود. استفاده از این روش دقیقا مانند کنترل کردن موس لپ‌تاپ از روی تاچ پد است و سرعت عمل شما را در حین عکاسی بسیار بالاتر می‌برد.

بدنه‌ای قوی برای سال‌ها ماندگاری

چیزی که بسیاری از ما از دوربین‌های کوچک و بدون آینه در ذهن داریم، بدنه‌ای سبک و نه چندان مقاوم است. اما دوربین پاناسونیک Lumix G9 با بدنه‌ای از آلیاژ منیزیم ریخته‌گری شده، کاملا خوشدست و مقاوم به نظر می‌رسد. وقتی این دوربین را در دست می‌گیرید، کیفیت ساخت و پایداری آن را به خوبی حس می‌کنید و اگرچه نمی‌توان آن را مانند دوربین‌های اکشن مثل Gopro 6 در آب فرو کرد، اما عایق‌بندی بسیار خوبی در برابر شرایط آب و هوایی نامساعد دارد. بدنه این دوربین در مقابل محیط‌های مرطوب و خاک‌آلود و همچنین تا دمای 10 درجه زیر صفر مقاوم است و کاملا برای عکاسی در فضای بیرون مقاوم‌سازی شده است. جالب اینجاست که پرده شاتر این دوربین همانند دوربین‌های DSLR رده بالا، تا 200 هزار شات تضمین شده است که نشان‌دهنده کیفیت ساخت بالای آن است.

امکانات ارتباطی پیشرفته و شارژ USB

دوربین پاناسونیک Lumix G9 می‌تواند با تبلت‌ها و تلفن‌های همراه هوشمند از طریق ارتباط بی‌سیم WiFi و بلوتوث ارتباط برقرار کند. ارتباط بلوتوث برای زمانی که می‌خواهید مدت زمانی زیادی در طول روز، دوربین و تلفن همراه را متصل نگه دارید بسیار بهتر از WiFi است و مصرف باتری آن نسبت به ارتباط WiFi بسیار کمتر است. همچنین می‌توانید در هنگام عکاسی ماکرو و تترینگ که دوربین مدت زمان زیادی روی سه‌پایه قرار دارد از درگاه ارتباطی USB 3.0 دوربین هم استفاده کنید که اگرچه از نوع درگاه ارتباطی جدید Type C نیست، اما می‌تواند همزمان در هنگام استفاده از دوربین، باتری آن را نیز شارژ کند. این قابلیت به شما امکان می‌دهد تا دوربین را از طریق پاور بانک‌های عمومی نیز شارژ کنید و احتمالا برای فیلم‌برداری یا عکاسی با LiveView که مصرف باطری زیادی دارند، نیازی به تهیه باطری‌های یدکی نخواهید داشت.

دوربین پاناسونیک Lumix G9 یکی از قوی‌ترین دوربین‌های هیبریدی عکاسی و فیلمبرداری است که با قیمت مناسب خودش می‌تواند جای خود را در بازار تجهیزات عکاسی باز کند. شما همواره می‌توانید تجهیزات مورد نظرتان را از طریق وب‌سایت نورنگار سفارش دهید و برای آشنایی با تجهیزات مختلف عکاسی و فیلمبرداری به نورنگار مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *