آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

کانن، نیکون یا سونی؛ کدامیک لنزهای بدون آینه بهتری دارند؟

راهنمای انتخاب
کانن، نیکون یا سونی؛ کدامیک لنزهای بدون آینه بهتری دارند؟

لنزهای سونی Sony E-Mount

شرکت سونی در ارائه لنزهای دوربین‌های بدون آینه پیشگام بوده است. اولین لنزهای بدون آینه فول فریم سری FE این شرکت همزمان با معرفی دوربین A7 در سال 2013 به بازار عرضه شدند.

شرکت سونی قبل از آن نیز تجربه چندین ساله در تولید لنزهای دوربین‌های بدون آینه APS-C را داشته است. این شرکت همچنین به سایر سازندگان اجازه تولید لنز برای دوربین‌های بدون آینه خود را داده است به همین دلیل سازندگان لنز مانند سیگما، تامرون، توکینا و زایس مجموعه لنزهای سازگار با دوربین‌های فول فریم بدون آینه سونی را گسترش داده‌اند. به عنوان مثال شرکت سیگما لنزهای اختصاصی برای دوربین‌های بدون آینه با نام سری DG DN عرضه نموده است.

علاوه بر تولید بسیاری از لنزهای متداول، شرکت سونی فرصت کافی برای تولید لنزهای تخصصی مانند لنزعای تله فتو 600mm F4، 400mm F2.8، 100-400mm  و 200-600mm در اختیار داشته است. این لنزها در حال حاضر معادلی در بین سایر برندها ندارند.

(عکس ML-7)

بنابر اظهار سونی، سال‌ها تجربه این شرکت در ساخت لنزهای بدون آینه سونی ، باعث ایجاد تحول در کسب تخصص ساخت موتورهای فوکوس متناسب با نیازهای کاربران دوربین‌های بدون آینه مانند حرکت بسیار نرم فوکوس هنگام فیلمبرداری شده است. اگرچه دستیابی سونی به فناوری موتورهای خطی و پیزو الکتریک باعث تولید لنزهایی با سرعت فوکوس بالا و دقت زیاد گردیده است، توجه به این نکته ضروری است که این ویژگی‌ها را در لنزهای قدیمی‌تر سونی نمی بینید.

لنزهای کانن Canon RF-Mount

مجموعه لنزهای سری RF کانن شنان داده است که تاکید این شرکت بیشتر متوجه نیازهای کاربران حرفه‌ای بوده است زیرا بسیاری از لنزهای اولیه از سری لنزهای عالی L بوده‌اند.

شرکت کانن اطلاعات مربوط به لنزهای سری RF خود را در اختیار سازندگان دیگر قرار نداده است بنابر این تعداد کمی لنزهای متفرقه را می توانید برای دوربین‌های فول فریم بدون آینه کانن بیابید. اگر لنزهای RF محبوبیتی مانند لنزهای EF پیدا کنند می توان امیدوار باشیم تا سایر سازندگان نیز لنزهای مشابه تولید کنند اما به نظر می‌رسد این فرایند در چندین سال آینده اتفاق بیافتد.

علاوه بر این لنزها (و لنزهای زوم با دیافراگم متغیر بصورت کیت)، شرکت کانن دو لنز جالب توجه پرایم تله فتو با فواصل کانونی 800mm و 600mm با دیافراگم F11 نیز عرضه نموده است. این لنزها از سیستم اپتیک انکساری (پراش) برای کاهش ابعاد و وزن بهره می‌برند.

در حال حاضر شرکت کانن از موتورهای متنوعی در لنزهای سری RF استفاده می‌کند اما بصورت اساسی از فناوری Nano USM یا موتورهای حلقوی USM بهره می‌برد.

موتورهای حلقوی با سیستم اتوفوکوس Dual Pixel کانن بخوبی کار می‌کنند اما این لنزها همیشه سریع ترین و نرم‌ترین نیستند بخصوص هنگامی که قرار باشد در لنزهایی با عناصر اپتیکی سنگین و بزرگ بکار روند. در عین حال لنزهای با موتور Nano USM عملکردی فوق العاده دارند.

لنزهای نیکون Nikon Z-Mount

همانند شرکت کانن شرکت نیکون نیز اطلاعات لنزهای سری Z خود را هنوز در اختیار سایر سازندگان لنز قرار نداده است بنابراین انتخاب شما محدود به لنزهای خود نیکون می‌باشد.

اما استراتژی اولیه تولید نیکون کاملاً با کانن متفاوت است. شرکت نیکون بجای شروع تولید با لنزهای خاص، اقدام به عرضه لنزهای نسبتاً ارزان و پرتابل پرایم با دیافراگم‌ F1.8  و لنزهای زوم با دیافراگم‌های F2.8 و F4 نمود.

از نظر موتورهای فوکوس، به نظر می‌رسد شرکت نیکون بر استفاده از موتورهای پله‌ای تاکید دارد (تا زمان تحریر این مقاله) . این موتورها عملکرد قابل قبولی دارند اما رقیب جدی برای موتورهای خطی و Nano USM کانن به لحاظ سرعت و نرمی فوکوس نیستند. استفاده از سیستم موتور فوکوس دوگانه در برخی لنزهای نیکون، ضعف سرعت و نرمی فوکوس موتورهای تکی را تا حد زیادی می‌پوشاند.

آموزش عکاسی اقساطی

سازگاری با دوربین‌های DSLR

اگر از قبل دارای لنزهای دوربین‌های DSLR هستید می توانید با استفاده از لوازم جانبی مناسب از آن‌ها بر روی دوربین‌های بدون آینه نیز بهره ببرید. از آنجایی که دوربین‌های بدون آینه دارای مانت کوتاه‌تری هستند، فضای کافی برای قرار دادن مبدل بین لنز و بدنه وجود دارد.

شرکت کانن اغلب به همراه دوربین‌های فول فریم بدون آینه خود، مبدل لنزهای EF به RF را نیز عرضه می‌کند.

این مبدل‌ها سه مدل هستند: یک مبدل ساده به شکل لوله توخالی، نوع دوم با حلقه کنترل و نوع سوم که برای شما امکان قرار دادن فیلتر بین بدنه دوربین و لنز را فراهم می‌کند. سیستم اتوفوکوس Dual Pixel در ترکیب با پروتکل ها‌ ارتباطی کانن، بهترین تطابق را هنگام استفاده از لنزهای EF بر روی دوربین‌های بدون آینه برای کاربران ایجاد می‌کنند. بطور کلی هنگام استفاده از مبدل، عملکردی مشابه دوربین‌های DSLR را بدست خواهید آورد اما این وضعیت برای همه لنزها صادق نیست.

سازندگان متعددی مبدل لنزهای EF به مانت سونی E را تولید می‌کنند. اگر چه این مبدل‌ها عملکردی مشابه لنرهای کانن بر روی دوربین‌های کانن فراهم نمی کنند اما تجربه بسیار خوبی بخصوص در لنزهای با فاصله کانونی کوتاه‌تر بدست خواهید آورد.

شرکت نیکون نیز مبدل FTZ خود را به همراه برخی دوربین ‌های بدون آینه عرضه می‌کند. به کمک این مبدل می‌توانید بسیاری از لنزهای DSLR موجود خود را با دوربین‌های بدون آینه استفاده کنید اما توجه داشته باشید این مبدل فقط از لنزهای دارای موتور اتوفوکوس داخلی پشتیبانی می‌کند. (لنزهای سری AF-S، AF-P و AF-I)

کانن یا سونی؟ کدام برند دوربین بهتر است

مقاله مرتبط: کانن یا سونی؟ کدام برند دوربین بهتر است

سخن نهایی

همانگونه که انتظار دارید پیشگام بودن پنج ساله سونی در تولید لنز و سیستم باز ان در قبال سایر سازندگان باعث برتر بودن مجموعه لنزهای سونی در قیاس با سایر رقبا شده است اما همه برندها به سرعت در حال گسترش مجموعه لنزهای خود برای دوربین‌های بدون آینه هستند.

در دراز مدت به نظر می‌رسد تمامی تولیدکنندگان مجموعه‌ای از لنزهای پرایم و زوم متوسط و سطح بالا را عرضه خواهند کرد اما آنچه مسلم است در ابتدا کانن و نیکون بر محدوده متفاوتی از کاربران تاکید دارند.

وجود سازندگان ثالث مانند سیگما و تامرون تا کنون به نفع سونی بوده است اما در آینده با گسترش قابلیت‌های لنزهای تولیدی این سازندگان شاهد تولید لنزهای دوربین‌های بدون آینه کانن و نیکون نیز خواهیم بود.

تیم تحریریه نورنگار

نویسنده : تیم تحریریه نورنگار

تیم ما متشکل از نویسندگان متخصصی است که اشتیاق زیادی به صنعت تصویربرداری دارند. هدف ما این است که به شما در درک بهتر عکاسی، ارتقای مهارت‌هایتان و الهام‌بخشیدن به خلق آثار هنریتان کمک کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط