- چرا کانن EOS 80D و نیکون D7500 رقیب هم محسوب می شوند؟
- پیشنهاد نورنگار، کدام است؟
- مقایسه سنسور و کیفیت تصاویر
- مقایسه buffer و سرعت شاتر
- مقایسه صفحه نمایش کانن و نیکون
- مقایسه بدنه، کنترل و ساختار کانن و نیکون
- مقایسه کیفیت فیلمبرداری کانن و نیکون
- مقایسه اتوفوکوس Canon و Nikon
- مقایسه اتصالات و باتری گریپ
- پس کدامشان بهتر است؟
- مقایسه نیکون D7500 با کانن EOS 7D II
چرا کانن EOS 80D و نیکون D7500 رقیب هم محسوب می شوند؟
دوربین عکاسی کانن EOS 80D مدل نسبتا قدیمیتر و البته معروفتری از شرکت کانن است که به واسطه امکانات پیشرفته فیلمبرداری که دارد این روزها بسیار پرفروش و پرطرفدار شده است. از سوی دیگر دوربین نیکون D7500 هم به تازگی وارد بازار ایران شده و نورنگار هم این محصول را عرضه میکند. از انجا که D7500 نیکون، امکاناتی نزدیک به دوربین گرانقیمت و رده بالای نیکون D500 دارد و درخواستهای زیادی برای زمان عرضه این محصول در نورنگار داشتهایم، پیشبینی میکنیم که فروش این دوربین عکاسی نیز زیاد باشد و مورد توجه کاربران نیکون قرار بگیرد.
پیشنهاد نورنگار، کدام است؟
اما به عنوان یک فروشنده، کدامیک از این دو دوربین را به خریداران پیشنهاد میدهیم؟ در ادامه با ما باشید.
شاید این سؤال ذهن خیلی از کاربران را به خود مشغول کرده باشد که آیا واقعاً کانن بهتر از نیکون عمل میکند؟ برای درک و پاسخ به این سؤال بهتر است عملکرد هر دو را امتحان کنید.
مقایسه سنسور و کیفیت تصاویر
شاید یکی از مهمترین سؤال هر عکاس، مربوط به میزان مگاپیکسل سنسور دوربینی باشد که قصد خریدش را دارد. شاید تصور کنید هرچه میزان مگاپیکسل سنسور بالاتر باشد، کیفیت تصویری که با آن ثبت میشود بیشتر است.
در نگاه اول ممکن است سنسور دوربین عکاسی نیکون D7500 با 20 مگاپیکسل در مقایسه با سنسور 24 مگاپیکسلی دوربین EOS 80D سطح پایینتر باشد. اما برای قطعی شدن این نظر باید حتماً هر دو دوربین عکاسی بررسی شود. D7500 تعداد مگاپیکسل و نوع سنسورش را از نسخههای قبلی خود مثل D500 قرض گرفته و کیفیت تصویرش همانند آنها میباشد پس در نهایت، کیفیت تصاویر ثبت شده در آن از 80D کانن بیشتر است. همچنین عملکرد حساسیت ISO در D7500 و در فرمت RAW، کمی بهتر از دوربین EOS 80D است. در مقایسهی قابلیت نویز گیری دو دوربین، مجدداً دوربین عکاسی نیکون D7500 برندهی رقابت است.
اگر بخواهیم ترکیبرنگی را در این دو دوربین غیرفولفریم مقایسه کنیم، ترکیبرنگی فایل JPEG دوربین عکاسی نیکون با ارائهی رنگهای گرم و سیر زرد، قرمز و سبز حرف اول را میزند.
با اینکه هنوز زود است بحث کیفیت تصاویر را وسط بکشیم، ولی نیکون D7500 با آن الگوریتم قدرتمند تصویریاش واقعاً عالی به نظر میرسد. این درحالی است که EOS 80D فقط دارای کمی رزولوشن بیشتر است.
مقایسه buffer و سرعت شاتر
اگر دوربین عکاسی D7500 را در مود عکسبرداری پیاپی قرار دهید و شروع به عکاسی کنید، مشاهده میکنید که سرعت ثبت تصاویر، 8 فریم بر ثانیه میباشد که به کمک آن میتوانید کوچکترین جزئیات را نیز ثبت کنید. اما در مقایسه، سرعت عکاسی پیاپی در دوربین عکاسی نیکون 80D، برابر با 7 فریم بر ثانیه میباشد. در نگاه اول شاید چندان تفاوتی نداشته باشند، ولی اگر دکمهی شاتر را در هر دو دوربین فشار داده و نگهدارید، متوجه این تفاوتهایشان خواهید شد.
Buffer در دوربین عکاسی کانن 80D قابلیت ثبت 110 فایل فشردهی JPEG و 25 فایل خام RAW را دارد. این درحالی است که با Buffer دوربین عکاسی D7500 قادر خواهید بود به تعداد نامحدودی فایل فشردهی JPEG و 50 فایل خام 14 بیتی ثبت کنید.
به کمک buffer قویای که در دوربین D7500 طراحیشده، میتوانید در مدت زمانی طولانی، تعداد زیادی عکس پیاپی ثبت کنید. همچنین سرعت buffer برای ثبت عکسهای پیاپی از سوژههای پرتحرک نیز در این دوربین بسیار بالا میباشد.
مقایسه صفحه نمایش کانن و نیکون
صفحهی نمایش یا اسکرین در هر دو دوربین از نوع لمسی و سه اینچی میباشد. صفحهنمایش کانن 80D رزولوشن بالاتری دارد و همچنین نسبت کادر آن که 3 به 2 میباشد، در مقایسه با D7500 استانداردتر است. همچنین صفحهنمایش این دوربین از نوع بازشو بوده و قادر به چرخش در تمامی جهات میباشد ولی صفحهنمایش D7500 از نوع تاشو است که فقط در یک جهت، باز و بسته میشود.
صفحهنمایش تاشوی D7500، برای عکاسی و فیلمبرداری در خیابان بسیار مناسب به نظر میآید چون صفحه بزرگش جلوی دست و پا را نمیگیرد. اما به کمک صفحهنمایش بازشوی 80D، میتوانید از زوایای بالا و پایین پرتره و منظره ثبت کنید.
ممکن است حمل دوربین کانن 80D با صفحهنمایش بازشو راحتتر باشد، اما همین صفحهی بازشو امکان استفاده از درگاه HDMI و USB را مختل میکند. این مورد برای اشخاصی که حین عکاسی از یک کابل یا رکوردر خارجی استفاده میکنند یا در یک استودیو مشغول کار هستند، مشکلساز است. در این مورد دوربین D7500 با آن صفحهنمایش لمسی تاشو، بیشتر به کار میآید و مشکلی پدید نمیآورد.
مقایسه بدنه، کنترل و ساختار کانن و نیکون
اگر بخواهید در محیط باز و هوای بارانی عکاسی کنید باید از کدامشان استفاده کنید؟ هرچند هیچ دوربینی صد در صد غیرقابل نفوذ نیست اما به نسبت، بدنهی محافظ یک سری از سری دیگر، بهتر میباشد.
در بدنهی نیکون D7500 ازترکیب فیبرکربن و نایلون و آلیاژ منیزیوم محکم استفاده شده(CFRTP) و در بدنهی کانن 80D، از نایلون پلیکربنات استفاده شده است. پس بهاینترتیب، در ساختار هر دو دوربین قابلیت ضد نفوذ بهکاررفته و در برابر شرایط آبوهوایی نامساعد، تا حدودی مقاوم میباشند.
نیکون D7500 کمی در دست سنگینتر و مقاومتر به نظر میآید، اما اگر از آن دسته عکاسانی هستید که خیلی دوربین به دست میچرخید نباید چنین دوربین سنگینی را برای استفاده انتخاب کنید و بهتر است سراغ دوربین سبکتری بروید.
در هر دو دوربین دو دکمه چرخان کنترل برای تنظیم آسان به صورت دستی قرار داده شده و همچنین هر دو دارای تعداد زیادی دکمه روی بدنه میباشند که به کمک آنها دسترسی به تنظیمات راحتتر میشود. هر دو دوربین دارای یک درگاه کارت حافظه میباشند. بر اساس استاندارد CIPA، 80D کانن قادر است 950 عکس را با یک باتری ثبت کند. اما نیکون D7500، با یک باتری میتواند 960 عکس را ثبت کند. منظرهیاب نیز در هر دو دارای پوشش صددرصدی میباشند، هرچند بزرگنمایی منظرهیاب در دوربین D7500 کمی بیشتر است.
مقایسه کیفیت فیلمبرداری کانن و نیکون
در نگاه اول، شاید دوربین D7500 برای فیلمبرداری، مناسبتر به نظر بیاید. هر دو دوربین، مجهز به درگاه میکروفون، هدفون و HDMI خروجی بوده و قابلیت انتخاب نقاط فوکوسی با لمس در هر دو دوربین مهیا است. بالاترین کیفیت دوربین 80D کانن برای ثبت ویدیو HD 60p میباشد. این درحالی است که دوربین D7500 قادر به فیلمبرداری با فرمت 4K است. اما بحث مقایسهی کیفیت فیلمبرداری، به اینجا ختم نمیشود.
سنسور دوربین D7500 از نوع APS-C میباشد که فاکتور برش در آن 1.5 برابر است. اما علاوهبراین، یک ضریب برش 1.5 برابری نسبت به فاصلهی کانونی نیز دارد که آن را قادر به فیلمبرداری با فرمت 4K میسازد. یعنی در کل فاکتور برش در D7500 حدوداً 2.25 برابر فاصله کانونی آن است. پس حین فیلمبرداری با فرمت 4K، حتی اگر با یک لنز واید 18 میلیمتری عکاسی کنید، زاویهی دیدی برابر با 40.5 میلیمتر خواهید داشت. از طرف دیگر، اگر با فرمت فول اچدی با این دوربین عکاسی کنید، ضریب برش ندارد و مثل کانن 80D عمل میکند. بهر حال امکان ضبط ویدیوی 4K یک امتیاز برای دوربین نیکون است.
هیچکدام از دوربینها قابلیت لرزش گیر دیجیتالی یا sensor-shift ندارند. پس اگر قصد خرید یکی از این دو دوربین را دارید حتماً مطمئن شوید لنزی که پس از آن تهیه میکنید دارای قابلیت لرزش گیری باشد.
خب با وجود این توضیحات، D7500 برای فیلمبرداری گزینهی بهتری است. ولی این بحث هنوز تمام نشده است.
کاربران و عکاسان به این نتیجه رسیدهاند که قابلیت Dual Pixel Autofocus در دوربینهای کانن، حین فیلمبرداری فوکوس فوقالعادهای ایجاد میکند. دوربین D7500 همچنان از سیستم قدیمی تشخیص کنتراست استفاده میکند و درنتیجه عملکرد فوکوس خودکار و قابلیت یافتن نقاط فوکوس در آن کاهش می یابد. این درحالی است که سیستم تشخیص فاز در دوربین کانن 80D قادر به تشخیص فاز چهره نیز میباشد و امکان تعقیب نقاط فوکوس از سوژههای متحرک را در آن بسیار آسانتر میسازد.
بنا به توضیحات، علاقهمندان به فیلمبرداری میتوانند علیرغم کاستیهای دوربین کانن 80D برای ثبت ویدیو، این دوربین را برای فیلبرداری انتخاب نمایند که البته مرهون قابلیت Dual Pixel Autofocus میباشد. حتی باوجوداینکه دوربین D7500 قادر به عکاسی در فرمت 4K میباشد، نمیتوان عملکرد خوب کانن را در این زمینه کتمان کرد.
مقایسه اتوفوکوس Canon و Nikon
دوربین عکاسی D7500 همانند D7200 و D750 شامل 51 نقطه فوکوس میباشد که از این 51 نقطه، 15 نقطه از نوع ضربدری میباشد. این دوربین سنسور نورسنج 180k-pixel را از دوربین D500 قرض گرفته که منجر به ارتقاء آن شده است. به کمک این سنسور نورسنج عمل تعقیب سوژه (که نیکون به آن تعقیب سه بعدی سوژه نیز میگوید) از طریق منظرهیاب آسانتر میشود. با توجه به بررسیهایی که اخیراً انجامشده، حضور این نورسنج جدید تأثیر چشمگیری بر کیفیت عملکرد این دوربین گذاشته است.
در عین حال دوربین 80D، شامل 45 نقطه فوکوس میباشد که همگی از نوع ضربدری هستند، همچنین یک سنسور نورسنج 7560-pixel RGB + IR دارد که به سیستم هوشمند تعقیب و تشخیص سوژه کمک میکند.
تعقیب سوژه از دورن منظره یاب در دوربین عکاسی نیکون D7500 بهتر از 80D عمل میکند. همچنین این دوربین مجهز به قابلیت Auto AF Fine Tune میباشد که از D5 و D500 قرض گرفته و به شما کمک میکند بهطور دقیقتری کالیبراسیون لنز دوربینتان را انجام داده و بهترین و مناسبترین نتایج را بدست آورید.
قابلیت Dual Pixel AF را در دوربین کانن به یاد دارید؟ کاربرد این قابلیت فقط یکی دو تا نیست. حین عکاسی با لایو ویو، دوربین عکاسی D7500 ماقبل تاریخی به نظر میرسد. با وجود سیستم فوکوس لمسی که در این دوربین تعبیه شده، پس از لمس و انتخاب نقطهی فوکوسی، عمل فوکوس کمی تأخیر دارد. در مقابل، بعد از انتخاب نقطهی فوکوس در دوربین 80Dکانن، عمل فوکوس بهسرعت و با دقت انجام میشود.
مقایسه اتصالات و باتری گریپ
وقتی صحبت از انتقالات بیسیم به میان میآید، فرقی نمیکند از چه ابزار هوشمندی استفاده میکنید، بههرحال تفاوت چندانی بین این دو دوربین یافت نمیشود. دوربین D7500 مجهز به Bluetooth LE میباشد که به کمک آن، اتصال راحتتر میگردد. اما اگر از اندروید استفاده میکنید، بهتر است از سیستم NFC موجود در کانن 80D بهره ببرید.
علاوه بر آن با توجه به نیازها و درخواست متقاضیان، کانن برای دوربین 80D خود باتری گریپ معرفی نموده است درصورتیکه دوربین D7500 نیکون، فاقد آن میباشد.
پس کدامشان بهتر است؟
خب این بستگی به شرایط دارد. افرادی که از سوژههای پرتحرک عکس میگیرند و هنوز از منظرهیابهای نوری استفاده میکنند، D7500 گزینهی بهتری میباشد. چون سرعت عکسبرداری پیاپی آن بالاتر است، مجهز به مود تعقیب سوژهی سهبعدی است، buffer حجیمتری دارد و سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز در آن بهتر عمل میکند.
افرادی که بیشتر تمرکزشان روی فیلمبرداری است و نیازی به عکاسی با فرمت 4K ، یا با ضریب برش 2.25 ندارند، بهتر است دوربین کانن 80D را تهیه کنند. چراکه Canon’s Dual Pixel AF قابلیتهای زیادی دارد و به کمک سیستم تعقیب فوکوس، امکان فیلمبرداری با فوکوس صحیح را فراهم میکند.
اما صبر کنید، هنوز تمام نشده…
مقایسه نیکون D7500 با کانن EOS 7D II
از دیگر رقیبهای دوربین عکاسی نیکون D7500 میتوان به دوربین EOS 7D II شرکت کانن اشاره کرد که از سپتامبر ماه سال 2014 روانهی بازار شد.
با وجود رزولوشن برابر در هر دو دوربین، نیکون D7500 به خاطر سنسوری که مرهون D500 است، حساسیت ISO توسعهیافتهتری دارد و دامنهی دینامیک آن بهتر است.
کانن EOS 7D II حاوی دو درگاه کارت حافظه میباشد، یکی برای CF و دیگری SD. ولی همچنان پایش به حجم buffer و قابلیت ثبت طولانی فایلهای خام و پیدرپی به D7500 نمیرسد. به لحاظ حفظ دوام، مانیتور EOS 7D II ثابت ساخته شده است.
در مورد سیستم فوکوس خودکار، دوربین کانن EOS 7D II با وجود 65 نقطهی فوکوس ضربدری و همچنین سیستم AF joystick، عمل فوکوس خودکار را بسیار راحتتر ساخته است. هرچند در مقابل، دوربین D7500 به کمک سیستم تعقیب سوژهی سهبعدیاش برندهی این رقابت است. از طرفی دوربین کانن EOS 7D II مجهز به سیستم Dual Pixel AF میباشد و بنابراین عملکرد فوکوس از طریق لایو ویو در این دوربین از نیکون D7500 بهتر میباشد.
اگر بخواهیم مقایسهای بر اتصالات بیسیم بین این دو دوربین داشته باشیم، بهتر است بدانید دوربین EOS 7D II فقط از طریق کارت های SD با قابلیت وای فای می تواند ارتباط بی سیم برقرار نماید و این درحالی است که چنین قابلیتی در دوربین D7500 موجود است.
با اینکه دوربین EOS 7D Mark II واقعاً دوربین خوبی است، با توجه به تمام امکانات و قابلیتهای گفته شده و در مقایسه با سایر دوربینهای DSLR، بازهم نمیتوان برجستگی و بینظیری دوربین عکاسی نیکون D7500 را کتمان کرد و نهایتاً، این دوربین انتخاب بهتری است.
سلام برای عکاسی صنعتی کدومشون بهتره
سلام وقت بخیر هر دو دوربین مناسب میباشند
نوع لنز هم بسیار مهم است
سلام . دست آخرباید مقایسه دوربین ۸۰ دی کانن با دی ۷۵۰۰ نیکون از لحاظ قیمت توی بازار ایران گفته میشد که در مورد قیمت نیکون صحبتی نشد . ممنون میشم اگه قیمت دی ۷۵۰۰ نیکون توی بازار داخل رو هم اطلاع بدین…
با توجه به آخرین اطلاعات به دست رسیده قیمت دوربین نیکون D7500 در بازار داخل کشور برابر با 6500 الی 6700 ملیون تومان میباشد. اما فعلا در دسترس نیست:) باتشکر