نوریاتو: شرکت الیمپوس جدیدترین دوربین بدون آینه خودش را معرفی کرد. این دوربین که OM-D E-M10 Mark III نام دارد، یک دوربین رده بالا به شمار میرود که مخصوص عکاسان حرفهای ساخته شده است و به عنوان دوربین پرچمدار الیمپوس، مدل پیشرفتهای از دوربین OM-D E-M1 II میباشد. در ادامه هر آنچه که لازم است درباره این دوربین و امکانات آن بدانید را توضیح میدهیم.
به گزارش مجله عکس نوریاتو، بدنه دوربین OM-D E-M10 Mark III آنقدر به مدل قبلی خودش شباهت دارد که در نگاه اول تقریباً غیر قابل تشخیص هستند. همانند مدل قبلی بدنه این دوربین نیز بسیار کوچک و جمع و جور ساخته شده است و باز هم لنز کیت همراه آن مدل 14-42mm است. این لنز با توجه به ضریب بزرگنمایی x2 حسگرهای میکرو چهارسوم، فاصله کانونی معادل 24-84mm را پوشش میدهد که فاصلهای کاملاً مناسب برای استفادههای عمومی و روزمره است. برخلاف دوربین بدون آینه جدید کانن یعنی Canon EOS M100 که همین چند روز پیش معرفی شد، الیمپوس در این مدل جدید به لطف پردازشگر پرسرعت TruePic VIII، امکان فیلمبرداری 4K را نیز افزوده است. به جز فیلمبرداری 4K و برخی تغییرات جزئی، مدل جدید OM-D E-M1 تفاوت چندانی با مدل قبلیاش ندارد.
همانند مدل قبلی، در این دوربین نیز از یک حسگر میکرو چهار سوم 16 مگاپیکسلی استفاده شده است. این حسگر نیز دارای یک لرزشگیر بسیار پیشرفته 5 محوره است که میتواند علاوه بر عکاسی، به صورت ترکیبی با لرزشگیر دیجیتالی دوربین، در هنگام فیلمبرداری با فرمت 4K نیز لرزشهای دست را خنثی کند. اما بدنه کوچک این دوربین باعث حذف دکمههای کنترلی حرفهای روی بدنه آن نشده است. روی بدنه دوربین OM-D E-M10 Mark III دو دکمه کنترلی چرخان و تعداد زیادی دکمههای کنترلی مختلف طراحی شده است که کار کردن با آن را همانند یک دوربین dslr حرفهای مانند Nikon D7500 لذتبخش میکند. در واقع شما میتوانید تمامی قابلیتهای نوردهی را بدون ورود به منوها، مستقیماً توسط دکمههای روی دوربین کنترل کنید.
دوربین OM-D E-M10 Mark III دارای یک منظرهیاب الکترونیکی با رزولوشن 2.36 میلیون نقطه OLED است و در بالای منظرهیاب دوربین نیز یک فلاش کوچک طراحی شده است که با یک دکمه On/Off روی خود دوربین میتوانید آن را به صورت دستی باز و بسته کنید. اگرچه نمیتوانید انتظار داشته باشید این فلاش مانند یک فلاش حرفهای، فضای یک اتاق را برایتان روشن کند، اما مطمئناً وجود آن چه به عنوان نور پرکننده (Fill Light) و چه برای گرفتن عکسهای خانوادگی در فضای داخلی بسیار کاربردی است. متأسفانه مشخص نیست به چه دلیل الیمپوس قابلیت کنترل از راه دور فلاشهای اکسترنال حرفهای را از این فلاش حذف کرده است.
در نمای بالای دوربین میتوانید دکمه روش و خاموش فلاش و دکمههای چرخان نوردهی را بهتر ببینید. همچنین از نمای بالا مشخص است که الیمپوس گریپ روی بدنه دوربین OM-D E-M10 Mark III را از نو طراحی کرده است و این گریپ با وجود بدنه کوچک دوربین، بسیار خوشدست تر از قبل شده است. این دقیقاً یکی از درخواستهای کاربران مدل قبلی بود که الیمپوس در نسخه جدیدتر به آن عمل کرده است. یکی از جالبترین امکانات در این دوربین، دکمه “میانبر” یا Shortcut است که آن را در انتهای سمت چپ دوربین میبینید. با فشردن این دکمه، بسته به مود نوردهی که روی آن قرار دارید، تمامی تنظیمات مربوط به آن مود ظاهر میشود تا سریعاً بتوانید تنظیمات مورد نظرتان را تغییر دهید.
مثلاً اگر در مود تنظیمات AUTO, Scene (SCN), Advanced Photo (AP) یا Art Filter (ART) AUTO باشید، با فشردن دکمه Shortcut فهرستی گرافیکی از تنظیمات خودکار عکسبرداری ظاهر میشود که میتوانید با لمس صفحه نمایش آنها را انتخاب کنید.
دوربین OM-D E-M10 Mark III همانند مدل قبلی خودش، دارای صفحه نمایش لمسی و تاشو است که اگرچه برای عکاسی در زوایای مختلف از بالا یا پایین کاربرد خوبی دارد، اما نمیتوانید همانند نمایشگر دوربین Canon EOS M100، آن را کاملاً به سمت جلو تا کرده و برای عکاسی سلفی از آن استفاده کنید. رزولوشن این نمایشگر 3 اینچی برابر 1.04 میلیون نقطه است.
یکی از تفاوتهای مهم این دوربین با مدل قبلی خودش، نقاط فوکوس خودکار پیشرفتهتر آن است. تعداد 121 نقطه فوکوس (در برابر 81 نقطه فوکوس در مدل قبلی) این دوربین علاوه بر فوکوس با دکمه شاتر میتواند به صورت لمس روی صفحه نمایش نیز فعال شوند، که اگرچه مانند Sony a6500 چندان پرسرعت نیست، اما برای کاربردهای عمومی فوقالعاده است. سرعت عکسبرداری این دوربین بدون استفاده از فوکوس خودکار، به 8.5 فریم بر ثانیه با بافر 22 عکس RAW یا 36 عکس JPEG میرسد که البته در صورتی که فوکوس خودکار آن را فعال کنید، به 3.8 فریم بر ثانیه میرسد. این افت سرعت نشاندهنده این است که سیستم فوکوس خودکار این دوربین چقدر میتواند پیچیده باشد.
مهمترین تفاوت این دوربین با نسخه قبلی خودش، افزوده شدن فیلمبرداری 4K به آن است. پیش از این با معرفی دوربینهای برنده جایزه EISA 2017-2018 در مجله نورنگار نیز دیدیم که به جز یکی دو مدل، تقریباً تمامی دوربینهایی که امسال در رتبه نخست این جوایز قرار گرفتند، دارای فیلمبرداری 4K بودند که نشان میدهد استقبال عمومی از این رزولوشن، تا چه حد روی پردازشگر و طراحی دوربینهای جدید موثر بوده است. دوربین OM-D E-M10 Mark III علاوه بر فیلمبرداری با سرعت 30 فریم بر ثانیه با رزولوشن 4K میتواند با رزولوشنهای پایینتر تا 120 فریم بر ثانیه نیز فیلمبرداری کند و از این لحاظ میتوان مطمئن بود که اسلوموشنهای این دوربین فوقالعاده خواهند بود.
قرار است این دوربین با قیمت 650 دلار برای بدنه یا 800 دلار برای بدنه و لنز M.Zuiko 14–42mm EZ وارد بازار شود.