دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

باید‌ها و نباید‌های عکاسی در برف و سرما

تکنیک و ترفند
باید‌ها و نباید‌های عکاسی در برف و سرما

هوا به شدت سرد شده است. دست‌کم در تهران هوا به چندین درجه زیر صفر رسیده و بعید به نظر می‌رسد که این هوا برای عکاسی هوای مطلوبی باشد. اما با اینکه امسال برف کمی باریده، هنوز هم خیلی از صحنه‌های زیبا منتظر هستند تا شما از آن‌ها عکاسی کنید. خصوصا شب‌ها که خیابان‌ها خلوت می‌شوند، زمان خوبی برای عکاسی تایم‌لپس از بزرگراه‌ها و ساختمان‌های بلند شمال شهر تهران است. اگر قصد دارید برای عکاسی در هوای سرد و عکاسی در برف این شب‌ها بیرون بروید، این نکات می‌توانند تجهیزاتتان را در برابر آسیب محافظت کرده و موقعیت‌های بهتری را برایتان فراهم کنند.


قبل از هر چیز به خاطر داشته باشید که سرمای این روز‌ها می‌توانند در کمتر از یک‌ساعت موجب هیپودرمی یا سرمازدگی دست‌ و پاها و انگشتان‌تان شود. بنابراین اگر به فکرتان رسیده است که برای عکاسی در برف از محدوده شهر خارج شوید، جدای از لباس‌ها، از سلامت ماشینتان هم مطمئن شوید و بنزین کافی پر کنید و حتما به چند نفر اطلاع دهید که کجا می‌روید و مسیرتان چیست و کی برمی‌گردید.

قبل از اینکه بیرون بروید

1. باطری‌ دوربین‌ها از سرما متنفرند. باطری به شدت موجب افت کارآیی آن‌ها می‌شود و سرعت دشارژ شدن آن‌ها را به شدت افزایش می‌دهد. بنابراین هرگز برای عکاسی در برف و محیط‌های یخزده با یک باطری نروید. حتما با خودتان باطری یدکی بردارید و مطمئن شوید که همه باطری‌ها به طور کامل شارژ شده‌اند. براساس قوانین مورفی، قطعاً باطری‌ها زمانی خالی می‌شوند که می‌خواهید بهترین عکس را بگیرید. اگر نمی‌خواهید برای باطری‌های اصلی گران‌قیمت هزینه کنید، می‌توانید از گریپ هم استفاده کنید. 
یک نکته دیگر اینکه باطری‌ها را در کیف دوربینتان نگذارید و آن‌ها را تا زمانی که نیاز پیدا نکرده‌اید، در جیب داخلی کاپشنتان نگه دارید.

2. حتما یک کیف یا کوله‌پشتی خوب همراهتان ببرید. همراه بردن یک کیف خوب، تجهیزاتتان را تمیز و سرحال نگه می‌دارد. کیف‌های دوربین با کیفیت، دارای ضربه‌گیرهای قوی هستند که دورتادور فضای کیف را از داخل می‌پوشانند. این ضربه‌گیر‌ها خود می‌توانند به‌عنوان عایق حرارتی عمل کنند. ضمنا فراموش نکنید که در هوای خیلی سرد و مسیر‌های یخ‌زده، احتمال لیز خوردن و افتادن کیف و تجهیزات خیلی زیاد است. حتی اگر خودتان را با کاپشن‌های اسکی هم پوشانده باشید، باز هم ممکن است دوربینتان در معرض خطر باشد و با زمین خوردن کیف (اگر ضربه‌گیرهای داخل آن کافی نباشد) دوربین‌ یا لنزتان آسیب ببیند. بنابراین حتما با یک کوله‌پشتی یا کیف دوربین خوب و مطمئن به جاهای سرد بروید.

عکاسی در برف
یک نکته دیگر اینکه قبل از اینکه بیرون بروید، ببینید چقدر از زمان بیمه‌نامه دوربینتان باقی‌مانده است. برخی شرکت‌ها دوربینتان را در مقابل حوادث بیمه می‌کنند تا در مواقعی که آسیب‌های این‌چنینی پیش می‌آید، مجبور به پرداخت هزینه تعمیر یا تعویض دوربین و لنز‌تان نشوید. شرکت نورنگار یکی از همین شرکت‌هاست که دوربینتان را حتی در برابر زمین‌خوردگی و شکستن نیز بیمه می‌کند تا با خیال راحت لیز بخورید!

3. چند کیسه پلاستیک بزرگ و کوچک با خودتان بردارید. خصوصا اگر از آن مدل کیسه‌های ZipCip باشد که می‌توانند کاملا کیپ شوند خیلی بهتر است. ما قبلاً در مجله نورنگار یک ویدئو منتشر کردیم که چند روش غیرمعمول استفاده از کیسه‌های پلاستیکی در عکاسی را توضیح می‌داد. اما این کیسه‌ها را برای کار دیگری می‌خواهیم که در ادامه به شما می‌گویم.

4. برای عکاسی در برف دستکش بردارید. البته این یک نکته کاملا طبیعی است. اما چه جور دستکشی؟ در برخی از فروشگاه‌های آنلاین عکاسی، دستکش‌های مخصوص عکاسی به فروش می‌رسند که به دلیل آب و هوای معتدل ایران، در کشور ما چندان پرفروش نیستند (در ایران برخلاف مناطق مانند کشورهای اسکاندیناوی، هوا یک یا دو ماه خیلی سرد است و اغلب نیازی به این دستکش‌ها نیست). این دستکش‌ها طوری طراحی شده‌اند که به سرعت می‌توان پوشش روی انگشت شست و اشاره را جدا کرد. اما در ایران از قدیم دستکش‌های موتورسواری بدون پوشش روی انگشت‌ها مرسوم بوده و خیلی از فروشگاه‌ها این دستکش‌ها را می‌فروشند.
راه دیگر استفاده از قابلیت‌های لمسی دوربین‌های جدید است. دوربین‌هایی که دارای نمایشگر با قابلیت‌ لمسی هستند که به شما امکان می‌دهند تمامی امکانات دوربین را به صورت لمسی کنترل کنید. اگر دوربینتان دارای قابلیت لمسی است، کافیست فقط انگشت اشاره‌تان را از دست‌کش بیرون بیاورید. کنترل دوربین به این روش خیلی راحت‌تر از استفاده از دکمه‌ها و منو‌ها است. ضمنا روشن شدن دکمه‌های برخی از دوربین های جدید در شب است که خیلی برای عکاسی در سرمای شب می‌تواند مفید باشد.

5. اگر در شب بیرون می‌روید تا عکاسی در برف را انجام دهید، حتما سه‌پایه بردارید. لازم نیست که بگویم چرا در نور کم سه‌پایه لازم دارید؟!

عکاسی در برف

بیرون که رفتید چکار کنید؟

خوشبختانه هوای سرد معمولا تمیز‌تر از هوای گرم است. وقتی درباره وارونگی هوا در زمستان حرف می‌زنند، منظور از هوای آلوده، هوای غلیظ‌تر است که احتمالا باعث کاهش کنتراست و افزایش مه غلیظ در تصاویر می‌شود. خوشبختانه در فتوشاپ یک ابزار جدید به نام Dahaze یا مه‌زدا اضافه شده که دقیقا برای همین کار طراحی شده تا بتوانید مه یا هوای کثیف موجود در عکس را حذف کنید.

1. نورسنجی در محیط‌های برفی و عکاسی در برف کار راحتی نیست و محیط‌های برفی به راحتی می‌توانند نورسنج دوربین را به اشتباه بیندازند. به همین دلیل معمولا عکس‌هایی که در چنین محیطی گرفته می‌شود خیلی زیاد روشن یا خیلی زیاد تیره می‌شوند. یک روش راحت این است که دوربینتان را روی وضعیت Bracketing بگذارید تا هر بار که عکسی را می‌گیرید، دوربین سه بار پشت سرهم با سه نوردهی مختلف عکس بگیرد. با این کار شما به جز عکس اولی که می‌گیرید، یک نسخه تیره‌تر و یک نسخه روشن‌تر از آن عکس را هم در اختیار دارید. به این ترتیب احتمال اینکه یک عکس بهتر در این سری عکس‌ها باشد بیشتر می‌شود.

2. حتما با فایل خام عکس بگیرید. عکس‌هایی که در شرایط نامساعد گرفته می‌شود معمولا بیشتر از عکس‌های عادی به ویرایش نیاز دارند. گاهی اوقات باید بخش‌هایی از عکس‌ها را روشن‌تر یا تیره‌تر کنید و داشتن فایل خام به شما کمک می‌کند تا خروجی بهتری در اختیار داشته باشید. فراموش نکنید اگر با فایل خام عکس می‌گیرید حتما از وب‌سایت نورنگار، آخرین نسخه از ویرایشگر فایل خام ادوبی را دانلود کنید تا مطمئن شوید که فایل خام دوربین‌های جدیدی مانند EOS 5D Mark IV را هم می‌توانید در فتوشاپ باز کنید.

3. نورسنجی عکس را براساس روشن‌ترین نقطه موجود در عکس انجام دهید. منظورم این است که سعی کنید روشن‌ترین نقطه تصویر دقیقا به رنگ سفید باشد و در هیستوگرام تصویر، اخطار Highlight Warning دیده نشود. زیرا اگر نقاط سفید داخل عکس، پیغام برق‌زدگی بدهند، بازیابی آن‌ها در نرم‌افزار خیلی سخت است. اما اگر تصویر کمی تیره‌تر شود، بازیابی نقاط تیره خیلی راحت‌تر است. پس فراموش نکنید عکس را طوری بگیرید که بتوانید بافت برف را کاملا ببینید و ثبت کنید.

عکاسی در برف

4. حتما هود لنزتان را ببندید. اگر لنزی که دارید هود ندارد برای عکاسی در برف یک هود تهیه کنید. وقتی در زیر آفتاب در هوای برفی عکاسی می‌کنید، تمام فضای برفی اطرافتان می‌توانند مانند یک رفلکتور بزرگ، نور را به سمت لنز بتابانند. اگرچه خیلی از لنز‌ها دارای پوشش‌های ضد بازتاب هستند، اما باز هم بهتر است ریسک نکنید و هود لنز را ببندید. بازتاب برف در لنز می‌تواند موجب ایجاد فلر نور در لنز و کاهش کنتراست عکس‌ها بشود. حتی اگر در آفتاب زیاد هم عکس نمی‌گیرید، هود لنز می‌تواند از ریزش باران یا برف پراکنده موجود در هوا روی لنز دوربین جلوگیری کند. ضمنا حتما روی لنز‌تان یک فیلتر UV ببندید. زیرا هم از اتفاقات و ضربه‌های ناخواسته به عدسی جلوی لنز جلوگیری می‌کند و هم اینکه اگر باران یا برف روی شیشه لنز بنشیند، پاک کردن فیلتر UV خیلی راحت‌تر و ایمن‌تر از پاک کردن عدسی لنز است.

5. خبر خوب اینکه اگر هوا بعد از بارش برف یا باران، آفتابی شده باشد احتمالا یکی از تمیز‌ترین و پرکنتراست‌ترین عکس‌های منظره را ثبت می‌کنید. اما اگر می‌خواهید در هوای ابری عکس بگیرید، بهتر است White Balance یا طراز سفیدی دوربین را روی وضعیت Cloudy قرار دهید. با این کار رنگ‌های عکس طبیعی‌تر می‌شوند و از ایجاد ته‌مایه آبی خاکستری ناشی از ابر روی عکس جلوگیری می‌کنید.

البته اگر WB عکس را درست تنظیم نکردید، بعدا می‌توانید در فتوشاپ به صورت حرفه‌ای رنگ‌ها را تنظیم کنید. در مطلب زیر می‌توانید روش تنظیم وایت‌بالانس در فتوشاپ را ببینید:

[relatedpost post=”107217″]

بعد از عکاسی و قبل از اینکه به خانه برگردید

وقتی کار عکاسی‌تان تمام شد احتمالا در حال یخ زدن هستید و می‌خواهید هر چه زودتر خودتان را به ماشین برسانید و بخاری را روشن کنید. اما قبل از اینکه خودتان را گرم کنید چند کار دیگر باید انجام دهید که خیلی مهم هستند.
1. اولین و مهم‌ترین نکته بعد از عکاسی در برف این است که کارت حافظه دوربین را از دوربین خارج کنید. چرا؟ مورد بعدی را ببینید

2. کیسه پلاستیک را یادتان هست؟ الان وقت آن است که دوربین و لنز‌ها را در کیسه بگذارید و در آن را خوب ببندید. حتما درباره میعان شنیده‌اید. وقتی از هوای خیلی سرد وارد یک جای گرم می‌شوید، رطوبت موجود در هوا به صورت قطرات ریز آب روی سطوح سرد می‌نشینند. دقیقا به همین دلیل است که وقتی از هوای سرد بیرون، به داخل خانه می‌روید، شیشه عینک شما بخار می‌کند. حالا تصور کنید که این اتفاق چطور می‌تواند در داخل دوربین، روی حسگر، روی پردازشگر و روی مدارهای داخلی دوربینتان هم پیش بیاید.

عکاسی در برف
وقتی به خانه رسیدید، اجازه دهید دوربینتان حداقل دو ساعت در کیسه پلاستیک بماند. در این زمان با خیال راحت یک قهوه گرم بنوشید، دوش بگیرید و اجازه دهید عکس‌هایی که در کارت داشتید در کامپیوتر کپی شوند. حتی می‌توانید با استفاده ادوبی لایتروم، یک ویرایش جزئی هم روی آن‌ها انجام دهید. در این فاصله دوربینتان هم آرام‌آرام با هوای محیط هم‌دما شده است.
از زمستان عکس بگیرید و لذت عکاسی در برف را تجربه کنید. عکس‌های زمستانی یکی از چالش‌برانگیزترین سوژه‌ها هستند و به شدت تاثیرگذارند. فراموش نکنید که عکس های زمستانی زیبایتان را برای انتشار در پیج اینستاگرام نورنگار کلاب برای ما بفرستید.

نویسنده : امیر یاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *