آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

بهترین میکروفون پادکست و گویندگی چه مدل‌هایی هستند؟

راهنمای انتخاب
بهترین میکروفون پادکست و گویندگی چه مدل‌هایی هستند؟

ویژگی‌های مهم بهترین میکروفون گویندگی

اگر گوینده‌اید یا قصد دارید کار تولید محتوا یا تولید پادکست را شروع کنید، احتمالا در حال تحقیق برای خرید میکروفون گویندگی خوب هستید. اگر تازه‌کار باشید احتمالا در مورد ویژگی میکروفون‌های مختلف، شکل و اندازه، نحوه‌ کارکرد و سایر اصطلاحات مربوط به میکروفن‌ها چیزی نمی‌دانید.

برای خرید بهترین میکروفون گویندگی باید ویژگی‌های مختلف میکروفون را بشناسید تا بتوانید با توجه به نیاز خود بهترین گزینه را انتخاب کنید. در واقع بهترین میکروفون برای شما همان میکروفونی است که پاسخگوی نیازهای شما باشد.

اما مهم‌ترین ویژگی‌های میکروفون‌ها چیست و موقع خرید باید به چه مشخصاتی توجه کنیم؟

برای انتخاب بهترین میکروفون گویندگی باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • میکروفون را از چه راهی متصل می‌کنید؟ USB یا XLR؟
  • تفاوت حساسیت بین میکروفون‌های کاندنسر و داینامیک چیست؟
  • معمولا در چه فضایی صدای خود را ضبط می‌کنید؟
  • معمولا با چند نفر دیگر ضبط می‌کنید؟

اتصال با USB یا XLR

میکروفون‌های USB محبوب‌تر هستند. پورت‌های USB همه‌جا و در تمام دیوایس‌ها وجود دارند؛ درنتیجه این احتمال وجود دارد که هر چیزی که برای ضبط پادکست خود استفاده می‌کنید، یک پورت USB داخلی داشته باشد.

میکروفون‌های XLR برای اتصال به رایانه به یک سخت‌افزار اضافه نیاز دارند که یک رابط صوتی یا میکسر است. اما این میکروفن‌ها انعطاف‌پذیری و تطبیق‌پذیری گسترده‌ای را ارائه می‌دهند که میکروفون‌های USB نمی‌توانند با آن رقابت کنند.

رابط‌های صوتی که به طور گسترده در استودیوهای ضبط حرفه‌ای استفاده می‌شود، قابلیت‌های مسیریابی و پردازش صوتی بیشتری را به تنظیمات ضبط اضافه می‌کند.

میکروفون‌های USB دارای قابلیت plug n play هستند؛ یعنی تنها کاری که برای راه‌اندازی آنها باید انجام دهید این است که مطمئن شوید میکروفون مناسب را در پنل ورودی لپتاپ یا کامپیوتر یا دستگاه ضبط خود وارد کرده‌اید.

یکی از مزایای کلیدی که میکروفون‌های XLR نسبت به میکروفون‌های USB ارائه می‌کنند، سطح نویز پایین‌تر به‌خاطر رابط صوتی یا میکسر است که درواقع به عنوان یک کارت صدای اکسترنال عمل می‌کند.

میکروفون‌های کاندنسر یا داینامیک

میکروفون‌های داینامیک صدای کمتری نسبت به میکروفون‌های کاندنسر دریافت می‌کنند اما این می‌تواند با توجه به نیازهای شما، ویژگی مثبتی باشد. این دو نوع میکروفون ساختار متفاوتی دارند. میکروفون‌های داینامیک نسبت به میکروفون‌های کاندنسر حساسیت کمتری به صدا دارند و از نظر فیزیکی دوام بیشتری دارند.

میکروفن‌های داینامیک قادر به ضبط با صدای بسیار بالاتر از میکروفون‌های کاندنسر هستند.

میکروفون‌های داینامیک به دلیل حساسیت کمتر، فرکانس‌های بالاتر را حذف می‌کنند و صدای گرم‌تری شبیه صداهای رادیویی تولید می‌کنند. میکروفن‌های کاندنسر در مقایسه با میکروفون‌های داینامیک، تفاوت‌های ظریف بیشتری را ضبط می‌کنند که می‌تواند صدایی طبیعی‌تر تولید کند.

افزایش حساسیت میکروفون‌های کاندنسر یک نقطه ضعف هم به‌دنبال دارد؛ احتمال ضبط نویز پس‌زمینه در این مدل میکروفون بیشتر است. یک راه خوب برای کاهش نویز ناخواسته‌ پس‌زمینه، توجه به فضایی است که صدای خود را در آن ضبط می‌کنید.

قابلیت ضبط صدا از جهات مختلف

میکروفون‌ها با توجه به شکل ظاهری، قابلیت ضبط از جهات مختلف را دارند. این ویژگی زمانی به کارتان می‌آید که برای گویندگی، بیش از یک نفر باشید؛ مثلا دو گوینده بخواهند هم‌زمان با هم از یک میکروفن استفاده کنند. بعضی از میکروفون‌ها فقط از جلو و بعضی دیگر از اطراف صدا را دریافت و ضبط می‌کنند.

میکروفون‌ها از نظر این ویژگی یا الگوی ضبط به چند دسته تقسیم می‌شوند. چهار دسته‌بندی اصلی میکروفون‌ها از نظر جهت دریافت و ضبط صدا عبارت است از:

Omni-directional: میکروفون‌های Omni-directional قادرند صداها را تقریباً از هر جهتی دریافت کنند، بنابراین می‌توانند صداهای ناخواسته‌ پس‌زمینه را هم دریافت کنند. برای استفاده از این میکروفون‌ها باید فضای مناسبی برای گویندگی داشته باشید که هیچ مزاحمی نداشته باشد. بهتر است این میکروفون‌ها را برای پادکست شخصی در نظر نگیرید.

Bi-directional: میکروفون گویندگی دو طرفه یا Bi-directional به گروهی از میکروفون‌ها اطلاق می‌شود که می‌توانند صداها را از جهات مقابل دریافت کنند. این نوع میکروفون‌ها معمولا قیمت‌ زیادی دارند.

Cardioids: کاردیویدها میکروفون‌هایی به شکل قلب هستند که صداها را فقط از جهت جلو دریافت می‌کنند.(مخصوصاً جهتی که میکروفون به سمت آن قرار دارد) این میکروفون می‌تواند صداهای کمی را از کناره‌ها دریافت کند. کاردیویدها امروزه محبوب‌ترین انواع میکروفون‌های مورد استفاده در ضبط موسیقی و گویندگی هستند.

Shotgun: میکروفن‌های شاتگان منحصربه‌فرد هستند، زیرا دارای یک الگوی جهت‌دار و کاردیوید هستند که قدرت ضبط آنها در کناره‌های میکروفون ضعیف می‌شود و در جلو به حداکثر می‌رسد. بسیاری از فیلمبرداران با نصب این نوع میکروفون روی دوربین dslr خود از آن استفاده می‌کنند. این میکروفون بهترین نسبت سیگنال به نویز را دارد و دقیق‌ترین صدای ممکن را از سمت جلوی میکروفون، تولید می‌کند.

امپدانس میکروفون

امپدانس عامل دیگری است که هنگام خرید میکروفون گویندگی باید در نظر بگیرید. امپدانس به توانایی پذیرش میکروفون، به ویژه در برابر سیگنال صوتی یا جریان AC اشاره دارد. امپدانس میکروفون بر حسب اهم اندازه‌گیری می‌شود.

اگر دنبال بهترین میکروفون برای گویندگی هستید، باید میکروفونی با امپدانس ۶۰۰ اهم یا پایین‌تر در نظر بگیرید. این میکروفون‌ها کیفیت حفظ صدای بهتری دارند؛ مخصوصاً زمانی که از کابل‌های بلندتر از ۱۶ فوت استفاده می‌کنید. قبل از خرید میکروفون باید درجه امپدانس آن را بررسی کنید؛ زیرا امپدانس بسیار بالا ممکن است نشان‌دهنده کیفیت پایین سایر اجزای میکروفون باشد.

بیشتر بخوانید: بهترین میکروفون یقه‌ای برای تولید محتوا؛ رسا شنیده شو!

دوام میکروفون

دوام میکروفون یکی دیگر از فاکتورهایی است که هنگام خرید میکروفون برای گویندگی باید به آن توجه کنید. میکروفون‌های کاندنسر USB طراحی پیچیده‌ای دارند و به همین دلیل هرگونه ضربه یا سقوط ممکن است به میکروفون آسیب برساند.

ساختار داخلی میکروفون‌های کاندنسر هم باعث می‌شود عموماً گران‌تر از میکروفون‌های داینامیک باشند. بنابراین اگر احتمال دارد که میکروفون از دست شما بیافتد یا نمی‌توانید با دقت و ظرافت از آن نگهداری کنید، سرمایه‌گذاری روی یک میکروفون محکم‌تر مانند میکروفون داینامیک، عاقلانه‌تر خواهد بود.

آموزش عکاسی اقساطی

بهترین میکروفون‌های گویندگی

با توجه به فاکتورهایی که بالاتر عنوان کردیم، در ادامه می‌توانید فهرستی از بهترین میکروفون‌های گویندگی را مشاهده کنید. این میکروفون‌ها از برندهای معتبر تولید میکروفون مثل بویا، کامیکا، مارانتز و… انتخاب شده‌اند و ویژگی‌های لازم برای گویندگی، تولید پادکست و تولیدمحتوا را دارند.

۱. میکروفون کاندسنر Marantz Professional MPM-1000U

این میکروفون از نوع میکروفون‌های کاندنسر است که با کابل USB متصل می‌شود. این مدل با عملکرد صوتی بهینه برای ضبط صدای شفاف، برای کارهایی مثل گویندگی، تولید پادکست، استریم و… مناسب است. الگوی ضبط این میکروفون کاردیوئید جهت‌دار (Directional cardioid) است.

پاسخ فرکانسی با دامنه‌ی وسیع در این میکروفون طیف کامل شنیداری را ضبط می‌کند. حساسیت بالا و نسبت سیگنال به نویز کم، تمام جزئیات ظریف صدای منبع را به‌خوبی ضبط می‌کند. کابل USB و گیره‌ی میکروفون هم همراه با آن ارائه شده است.

ویژگی‌های مهم

  • بازه فرکانسی: ۲۰ هرتز تا ۱۷ کیلوهرتز
  • حساسیت:  ۳۴ دسی‌بل
  • رابط: کابل USB
  • نرخ نمونه برداری دیجیتال: ۴۸ کیلوهرتز در ۱۶ بیت
  • ابعاد: 48x48x158 میلی‌متر
  • وزن: ۳۰۰ گرم

۲. میکروفون BOYA BY-PM700SP Multipattern

این میکروفون گویندگی از نوع میکروفون‌های کاندنسر است و آن را می‌توانید به‌راحتی به کامپیوتر، لپ‌تاپ، گوشی و… متصل کنید. این میکروفون برای کاربری‌هایی مثل گویندگی، تولید پادکست و محتوا، ضبط صدای ساز، ویدیوکنفرانس و… مناسب است.

الگوی ضبط این مدل میکروفون بویا کاردیوید و چندجهته است و تقریبا از هر جهت می‌تواند صدا را به‌وضوح دریافت کند. برای استفاده از این میکروفون نیازی به نصب درایور نیست و یک جک ۳/۵ میلی‌متری برای اتصال هدفون دارد. ساختار آن فلزی و بادوام است.

میکروفون اصل بویا را می‌توانید از نورنگار، نمایندگی بویا تهیه کنید.

ویژگی‌های مهم

  • بازه فرکانسی: ۲۰ تا ۲۰ هزار هرتز
  • حساسیت: 45db +3db دسی بل
  • رابط: USB
  • امپدانس: ۱۵۰ اهم
  • وزن: ۱۰۴۲ گرم

۳. میکروفون RODE Procaster

این میکروفون از نوع داینامیک است و خروجی XLR دارد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این مدل این است که نویز بسیار پایینی دارد. الگوی ضبط این میکروفون، کاردیویدی است و تقریبا از ۱۸۰ درجه در اطراف خود می‌تواند صدا را دریافت کند.

از نظر دوام، این میکروفون امتیاز بالایی دارد. بدنه‌ مستحکم آن از جنس استیل ضدزنگ است و از این بابت شما را راضی می‌کند. این میکروفن همراه با یک پایه برای نصب، آداپتور ۳/۸ اینچی و یک کیف زیپ‌دار برای حمل‌ونقل آن به‌ فروش می‌رسد.

از آنجاییکه میکروفون‌های فیک در بازار زیاد شده، با خرید این میکروفون از نمایندگی رود خیالتان از بابت اصل بودن آن راحت است.

ویژگی‌های مهم

  • بازه فرکانسی: 75Hz-18kHz
  • حساسیت: -56.0dB re 1 Volt/Pascal (1.60mV @ 94 dB SPL) +/- 2 dB @ 1kHz
  • رابط: XLR
  • امپدانس: ۳۲۰ اهم
  • وزن: ۷۵۴ گرم

۴.  میکروفون Behringer TM1 Studio

الگوی ضبط این میکروفون کاردیوید است و قابلیت کاهش قابل توجه نویز دارد. این مدل همراه با لرزه‌گیر و پاپ فیلتر و همین‌طور کابل ۶ میلی‌متری XLR به فروش می‌رسد. این میکروفون از نوع کاندنسر است ولی استحکام خوبی دارد و به نظر می‌رسد که دوام زیادی داشته باشد.

صدای ضبط‌شده با این میکروفون بسیار دقیق و همراه با جزییات است. با وجود اینکه ساختاری مقاوم دارد، وزن آن زیاد نیست.

یکی از معایب این مدل میکروفون این است که پاپ فیلتر آن فقط در یک جهت و از جلو قابل نصب است.

ویژگی‌های مهم

  • بازه فرکانسی: 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز
  • حساسیت: -34 dB
  • رابط: XLR
  • امپدانس: ۱۰۰ اهم
  • وزن: ۳۵۴ گرم
بهترین میکروفون برای خوانندگی در سال 2024

مقاله مرتبط: بهترین میکروفون برای خوانندگی در سال 2024

۵. میکروفون Comica STM-01

این میکروفون از نوع میکروفون‌های کاندنسر است و محدوده‌ داینامیک رنج بالایی برای ضبط صدای ایده‌آل دارد. این میکروفون را می‌توانید با تمام تجهیزات ضبط صدا، گوشی، دوربین، کامپیوتر، میکسر صدا و کارت صدا استفاده کنید.

بدنه‌ این مدل، فلزی است و شیلدهای مناسبی دارد. در نتیجه می‌توانید از استحکام آن مطمئن باشید. علاوه‌براین، شوک مونت یا پایه‌ مخصوص لرزشگیر دارد که باعث می‌شود هیچ نویزی که ناشی از لرزش است ضبط نکند. این مدل عملکرد قابل‌توجهی در کاهش نویز صدا دارد.

همراه با این میکروفن، کابل‌های USB-C و  USB-A، سه‌پایه و پاپ شیلد قابل جداشدن هم وجود دارد که می‌توانید همه آنها را از نمایندگی کامیکا تهیه کنید. از این میکروفون می‌توانید غیر از گویندگی برای ضبط ASMR، استریم، ویدیوکنفرانس، مصاحبه و تولید پادکست استفاده کنید.

این مدل الگوی ضبط متغیر دارد. با امکان انتخاب بین الگوی Cardioid و Bi-directional می‌توانید بهترین الگو را برای شرایط ضبط صدای خود انتخاب کنید. حالت Cardioid برای استریم لایو و ضبط صدا و حالت Bi-directional برای ضبط مصاحبه‌ها و گفت‌وگوهای دونفره مناسب است.

ویژگی‌های مهم

  • بازه فرکانسی: 20Hz – 20 KHz
  • حساسیت: ۱۰ دسی‌بل
  • رابط: USB
  • وزن: ۶۸۰ گرم

۶. میکروفون گویندگی Beyerdynamic FOX USB

این میکروفون کاندنسر علاوه‌بر گویندگی برای کارهایی مثل ضبط صدای ساز، کنفرانس، ضبط موسیقی و… هم مناسب است. در مجموع هر کاربردی که از یک میکروفون انتظار دارید در این مدل گنجانده شده است. این مدل یک باتری لیتیوم یونی می‌خورد و الگوی ضبط آن Unidirectional است.

این میکروفون یک پایه برای قرار دادن روی میز دارد تا به‌راحتی بتوانید از آن استفاده کنید. کنترل حجم صدا، دکمه‌ قطع و وصل صدا، هماهنگی با سیستم‌‌عامل‌های مک، ویندوز، اندروید و آی‌او‌اس، و… از دیگر ویژگی‌های این میکروفون همه‌کاره است.

ویژگی‌های مهم

  • بازه فرکانسی: ۲۰ هرتز تا 20 کیلوهرتز
  • حساسیت:۱۵ دسی بل
  • رابط: USB
  • وزن: ۴۵۴ گرم

۷. میکروفون Yanmai Q18

این میکروفون کاندنسر بدون نیاز به نصب درایور به‌راحتی نصب و فعال می‌شود و علاوه‌بر گویندگی برای ضبط آواز و صدای ساز هم مناسب است. دکمه‌ روشن و خاموش یا Mute دارد و با سیستم‌عامل‌های مختلف از جمله مک و ویندوز و حتی PS4 سازگار است.

یکی از ویژگی‌های این میکروفون داشتن نشانگر LED و قابلیت تنظیم Gain است. الگوی ضبط این میکروفون Cardioid است و سیمی به طول ۱/۸ متر دارد.

این مدل با تمام این ویژگی‌ها بهترین میکروفون برای گویندگی است و هر کاربرد دیگری که از یک میکروفون انتظار دارید، در اختیار کاربر می‌گذارد.

ویژگی‌های مهم

  • بازه فرکانسی: ۲۰ هرتز تا 20 کیلوهرتز
  • حساسیت: -46dB+-3dB
  • رابط: USB
  • امپدانس: ۲۲۰۰ اهم
  • وزن: ۴۶۹ گرم

۸. میکروفون گویندگی  Maono AU-A04

این میکروفون یکی از ارزان‌ترین میکروفون‌های گویندگی است که در این فهرست معرفی می‌کنیم. غیر از گویندگی برای ضبط صدای ساز، سخنرانی و تولید محتوا می‌توانید از این میکروفون استفاده کنید.

این میکروفون از نوع کاندنسر است. به‌راحتی با پورت usb 2.0 می‌توانید به هر دیوایسی آن را متصل کنید و از سیستم‌‌عامل‌های ویندوز، مک و لینکوس پشتیبانی می‌کند بدون اینکه نیاز به درایور داشته باشد.

این مدل با داشتن پاپ فیلتر و بادگیر، صدایی واضح و شفاف را ضبط می‌کند.

ویژگی‌های مهم

  • بازه فرکانسی: 30Hz-16kHz
  • حساسیت: -38dBA±3dB
  • رابط: USB
  • وزن: ۲۰۹ گرم

۹. میکروفون Maono AU-PM500

این میکروفون از نوع میکروفون‌های کاندنسر است و علاوه‌بر گویندگی برای کارهایی مثل ضبط موسیقی و اجرای زنده هم مناسب است. به‌راحتی می‌توانید این مدل را به  انواع میکسر صدا، آمپلی‌فایر، لپ‌تاپ، کامپیوترهای خانگی و کارت صدا متصل کنید.

این مدل، الگوی ضبط Cardioid دارد و دارای ساختار تمام فلزی است. این ساختار مستحکم باعث می‌شود که میکروفون به‌سادگی دچار آسیب نشود. همراه با میکروفون، کیفی برای حمل‌ونقل آن هم در نظر گرفته شده است.

در ضمن توجه داشته باشید میکروفون‌های XLR باید به یک میکسر، فانتوم پاور، رابط صوتی یا Mbox متصل شوند که این اقلام همراه میکروفون وجود ندارد.

ویژگی‌های مهم

  • بازه فرکانسی: 20Hz – 20 KHz
  • حساسیت: 3- دسی بل
  • رابط: XLR
  • امپدانس: ۹۸/۷ اهم
  • وزن: ۳۶۶ گرم

۱۰. میکروفون Yanmai MICPRO X3

این میکروفون از نوع میکروفون‌های کاندنسر است و برای کارهایی مثل ضبط صدا و گویندگی، استریم، بازی و تولید محتوا مناسب است. این مدل با پورت USB بدون نیاز به هیچ سخت‌افزار اضافه‌ای نصب و آماده‌ استفاده می‌شود. الگوی قطبی یا همان الگوی ضبط این میکروفون از نوع Cardioid است.

نورنگار به‌عنوان نمایندگی یانمای واردکننده انواع میکروفون و دیگر محصولات اصل این برند است.

ویژگی‌های مهم

  • بازه فرکانسی: 20-20000 هرتز
  • حساسیت: 45±3- دسی بل
  • رابط: USB
  • وزن: ۲۵۷ گرم

اگر تجربه‌ای از خرید میکروفون برای گویندگی دارید و این میکروفون‌ها را امتحان کرده‌اید، در بخش نظرات، تجربه‌های خود را در مورد استفاده از آن و عملکردی که در کیفیت صدای دریافتی دارند، با سایر همراهان نورنگار در میان بگذارید.

تیم تحریریه نورنگار

نویسنده : تیم تحریریه نورنگار

تیم ما متشکل از نویسندگان متخصصی است که اشتیاق زیادی به صنعت تصویربرداری دارند. هدف ما این است که به شما در درک بهتر عکاسی، ارتقای مهارت‌هایتان و الهام‌بخشیدن به خلق آثار هنریتان کمک کنیم.

47 دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط