امروزه دوربینهای عکاسی در شکلهای مختلفی عرضه میشوند. برای مثال میتوان به دوربینهای دیجیتال، DSLR، دوربینهای اکشن ورزشی، دوربینهای آنالوگ مدرن و دوربینهای بدون آینه اشاره کرد. انتخاب اینکه باید چه نوع دوربینی را انتخاب کنید ممکن است کار سختی باشد اما پس از اینکه بیشتر درمورد انواع دوربین و نقاط ضعف و قوت آنها مطالعه کنید، تشخیص اینکه کدام دوربین میتواند بهترین عملکرد را برای شما داشته باشد کار آسانی است.
فرقی ندارد که شما یک عکاس مبتدی یا حرفهای هستید و یا فقط برای سرگرمی عکاسی میکنید. مطمئنا یکی از دوربینهای لیست زیر بیشتر با سبک زندگی و نیازهای شما تطبیق خواهد داشت:
انواع مختلف دوربین عکاسی
دوربینهای کامپکت دیجیتال
نقاط قوت
- کاربر پسند
- سبک و کوچک
- بدون نیاز به لنز و فیلم
- کاملا خودکار
- قیمت مناسب
نقاط ضعف
- معمولا نمیتوانید دیافراگم یا سرعت شاتر را تغییر دهید
- محدوده زوم و دیافراگم محدود
- نویز بیشتر به خاطر سنسور کوچک
- رزولوشن کمتر
- سیستم فوکوس کندتر
این دوربینها اجازه میدهند هر کسی بتواند با گرفتن دوربین به سمت سوژه و فشار دادن کلید شاتر عکسهای خیلی زیبایی بگیرد. این نوع دوربین که با نام Point And Shoot نیز شناخته میشوند کاربرپسندترین نوع دوربین هستند. این دوربینها نسبت به انواع دیگر دوربین سبکتر و کوچکتر هستند، نیاز به هیچگونه لنزی ندارند و تمامی تنظیمات مربوط به نوردهی را به صورت خودکار انجام میدهند تا شما نیازی به تغییر تنظیمات نداشته باشید. با استفاده از این دوربینها برخلاف دوربینهای دیگر شما آزادی زیادی درمورد تغییر تنظیمات براساس نیازهای خودتان ندارید اما با یک دید هنری و انجام کادربندی مناسب میتوانید عکسهای خیلی زیبایی بگیرید.
[relatedpost post=”106055″]
استفاده از این دوربینها و حمل و نقل آنها به شدت آسان است و مقاومت خیلی زیادی هم دارند. به همین دلیل ممکن است هنوز هم کسانی را ببینید که هنوز از دوربینهای کامپکت سونی و کانن خودشان که ممکن است بیش از ده سال عمر کرده باشند استفاده میکنند. این دوربینها به سادگی داخل جیب شما جای میگیرند و به همین خاطر بهترین گزینه برای افرادی هستند که میخواهند عکسهایی با رزولوشن بیشتر نسبت به دوربین تلفن همراه بگیرند.
دوربینهای DSLR
نقاط قوت
- تنظیمات کاملا قابل تغییر
- سنسور بزرگتر برای گرفتن عکسهای واضحتر
- منظرهیاب اپتیکال
- خروجی عکس با رزولوشن بالا
- خروجی ویدیو Full HD و Ultra HD
- داشتن لنزها و بدنهها مختلف
نقاط ضعف
- بدنه بزرگتر و سنگینتر
- قیمت بیشتر نسبت به دوربینهای کامپکت
- نیاز به دانش بیشتر
دوربینهای DSLR یا (Digital Single Lens Reflex) میتوانند تصاویر شما را با کیفیت خیلی بیشتری ثبت کنند. این دوربینهای خیلی پیشرفته به خاطر توانایی ثبت عکسهای خیلی واضح با بوکههای پس زمینه زیبا و حتی فیلمبرداری با رزولوشن بالا، سنسورهای پیشرفته، تنظیمات دستی و داشتن لنزهای متعدد شناخته شدهاند.
امروزه عکاسها و فیلمبردارهای حرفهای در سراسر دنیا معمولا از دوربینهای DSLR برای مقاصد تجاری استفاده میکنند. درحال حاضر از دوربینهای DSLR کانن و نیکون به منظور گرفتن عکسهای باکیفیت برای مجلات و بیلبوردهای مختلف استفاده میشود و حتی برخی برنامههای تلویزیونی نیز توسط این دوربینها با کیفیت 1080p و سرعت 60 فریم بر ثانیه گرفته میشوند.
[relatedpost post=”122083″]
انواع مختلف دوربین های عکاسی DSLR پنتاکس به خاطر اینکه میتوانند در شرایط آب و هوایی خیلی سخت مورد استفاده قرار بگیرند معروف هستند. البته این دوربینها خیلی رده بالا هستند اما گزینههای دیگری هم در سطح بازار وجود دارد که بیشتر برای عکاسهای مبتدی مناسب هستند. به صورت کلی دوربینهای DSLR برای گرفتن انواع عکسها کاربرد دارند و هرکسی که فکرش را بکنید (از عکاسهای مبتدی تا عکاسهای ورزشی) میتوانند از آنها استفاده کنند.
دو نوع دوربین dslr وجود دارد: فولفریم و کراپ سنسور (یا APS-C):
یک دوربین DSLR فول فریم از سنسوری با ابعاد 36X24mm استفاده میکند. این نوع سنسور کیفیت تصویر خیلی بیشتری دارد و برای استفاده در شرایط کم نور هم مناسب است. همچنین این نوع دوربین نسبت به دوربینهای کراپ سنسور گرانتر هستند. دوربینهای کراپ سنسور به دلیل ابعاد کوچکتر سنسور بخش کمتری از تصویر را پوشش میدهند.
دوربینهای بدون آینه
نقاط قوت
- منظرهیاب الکترونیک
- وزن کم و ابعاد کوچک
- کاربرد و کنترلهای آسان
- عملکرد بهتر و سریعتر در مورد فیلمبرداری
- کیفیت ویدیو بالا حتی در مدلهای ارزانتر
- توانایی گرفتن عکسهای بیشتر با سرعت شاتر بالا
نقاط ضعف
- عمر باطری کمتر
- اتوفوکوس کندتر
- لنز و اکسسوری کمتر
این نوع دوربین آخرین نسل دوربینهای DSLR است. این نوع دوربین اساسا نسخه فشردهتر دوربینهای DSLR است و بزرگترین تفاوت آنها با دوربینهای DSLR در این است که در آنها از آینه استفاده نشده است.
نکته جالب درمورد دوربینهای بدون آینه این است که میتوانند عکسهایی با رزولوشن بالاتر و سرعت شاتر خیلی بیشتر بگیرند و حتی ویدیوهای Ultra HD را با رزولوشنی ضبط کنند که فقط دوربینهای DSLR خیلی گرانقیمت قادر به ضبط آنها هستند. تنها دلیلی که هنوز خیلیها ترجیح میدهند از دوربینهای DSLR استفاده کنند این است که تعداد خیلی زیادی لنز برای این دوربینها تولید شده است اما هنوز لنزهای زیادی برای دوربینهای بدون آینه تولید نشده است. البته این مشکل همیشه ثابت نیست و در آینده لنزهای بیشتری برای این نوع دوربین تولید خواهد شد.
[relatedpost post=”108543″]
در کل انواع مختلف دوربین های بدون آینه تلفیقی از ابعاد فشرده و وزن کم دوربینهای Point And Shoot و قابلیت تغییر لنز و کیفیت خروجی دوربینهای DSLR هستند.
مانند دوربینهای DSLR دوربینهای بدون آینه نیز در دو دسته بندی فول فریم و کراپ سنسور قرار میگیرند. در حال حاضر دوربینهای بدون آینه زیادی در سطح بازار وجود ندارند اما در صورتی که قصد خرید چنین دوربینهایی را دارید سونی بهترین تولیدکننده در این زمینه است.
دوربینهای اکشن ورزشی
نقاط قوت
- بدنه کوچک و مستحکم
- وزن کم
- همه کاره و قابل نصب روی هر سطحی
- قابلیت کنترل از راه دور با استفاده از موبایل
نقاط ضعف
- نداشتن منظره یاب
- عدم توانایی شخصیسازی تنظیمات نوردهی
- فوکوس ثابت
- زوم دیجیتال محدود
در چند سال گذشته احتمالا شما هم شاهد افزایش محبوبیت دوربینهای اکشن ورزشی بودهاید. اغلب دوربینهای اکشن ورزشی به راحتی در کف دست شما جای میگیرند اما برخی از آنها جزو با دوامترین و تطبیقپذیرترین دوربینهای دیجیتال هستند و میتوانند عکسهایی با رزولوشن خیلی بالا بگیرند.
اکسسوریهای مختلفی مثل بدنه ضد آب و مانتهای مختلف به کاربر اجازه میدهند این دوربینها را به کلاه کاسکت، دوچرخه و یا حتی پهپاد متصل کند و در شرایط مختلف بدون نیاز به دست به عکاسی و فیلمبرداری بپردازد. این موضوع به شما این امکان را میدهد که عکسهای خیلی زیبایی بگیرید. دوربینهای اکشن ورزشی یک زاویه دید واید دارند و میتوانند صدا را از تمام جهات ضبط کنند. به همین خاطر شما میتوانید زیر آب یا روی کوهها عکسها و ویدیوهای خیلی زیبایی بگیرید.
دوربینهای آنالوگ
نقاط قوت
- سایز و رزولوشن عکس (در دوربینهای مدیوم و لارج فرمت)
- عکسهای زیبا و هنری
- ظاهر سختافزاری قدیمی
- لنزهای ارزان و با کیفیت
نقاط ضعف
- تنظیمات آنالوگ
- قیمت زیاد فیلم
- بدون نورسنج داخلی
- احتمال ایجاد خطاهای اختلاف منظر، فوکوس و نوردهی
ممکن است دوربینهای آنالوگ در دنیای امروزی ما کمی قدیمی باشند اما به هیچ عنوان بلااستفاده نیستند. دوربینهای آنالوگ امروزی خروجی هنرمندانهتری نسبت به قبل دارند. هنوز هم انواع دوربین عکاسی آنالوگ 35 میلیمتری را میتوانید با بدنه بهبود یافته و قابلیتهای بیشتر در سطح بازار پیدا کنید.
نسل جدید به لطف دوربینهای چاپ سریع و لوموگرافی که عکسهایی با سبک اینستاگرام تولید میکنند عاشق دوربینهای آنالوگ هستند. امروزه دوربینهای Rangefinder با حفظ همان بدنه قدیمی و تنظیمات آنالوگ با قابلیتهای پیشرفته طرفداران زیادی دارند.
دوربینهای آنالوگ مدیوم فرمت سطح فریم بزرگتری دارند (تا چهار برابر بزرگتر از دوربینهای 35 میلیمتری) و به خاطر توانایی چاپ عکس با ابعاد بزرگ و بدون از دست دادن کیفیت عکس بیشتر توسط هنرمندانی که به برگزاری گالری علاقه دارند مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین این دوربینها میتوانند عکسها را همانطور که ما در دنیای واقعی میبینیم ثبت کنند.
عکاسی با دوربین آنالوگ به تلاش بیشتری نیاز دارد اما به خاطر توانایی بالا در خلق عکسهای زیبا مورد استفاده قرار میگیرند.
تنکس