آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

نقد و بررسی دوربین Canon 200D

نقد و بررسی
نقد و بررسی دوربین Canon 200D

به فاصله کمتر از یک سال بعد، کانن تصمیم گرفت به جای معرفی یک دوربین بدون آینه کوچک، کوچک‌ترین دوربین DSLR دنیا را معرفی کند. به این ترتیب همه آنان که به دنبال دوربین‌های کوچک‌تر بودند، می‌توانستند بدون انتظار برای لنزهای جدید و با پشتوانه لنزهای پرتعداد و متنوع سری EF-S، به سراغ این دوربین بروند. دوربین EOS 100D کانن نخستین تلاش‌های این شرکت برای جذب بازار علاقه‌مندان دوربین‌های بدون آینه بود که متأسفانه چندان با موفقیت روبرو نشد. به طوری که حتی فروشگاه نورنگار هم تنها تعداد محدودی از این دوربین را وارد ایران کرد که متأسفانه مشتریان ایرانی هم از آن استقبال چندان زیادی نکردند. اما به نظر می‌رسد تلاش جدید کانن پس از حدود 4 سال، در دوربین Canon 200D نتیجه بهتری داشته باشد. (مشاهده قیمت و خرید این محصول)

اکنون با دوربینی روبرو هستیم که از نظر وزن و اندازه تقریباً مانند دوربین‌های بدون آینه و از نظر امکانات و قابلیت‌ها در حد جدیدترین دوربین‌های DSLR غیر فول‌فریم این شرکت است و بعید نیست این دوربین بتواند بخشی از بازار دوربین‌های بدون آینه را از آن خود کند. در ادامه این مطلب از نورنگار، با دوربین Canon 200D بیشتر آشنا شوید.

دوربین Canon 200D

دوربین Canon 200D که در برخی کشور‌ها با نام Canon Rebel SL2 عرضه می‌شود یک دوربین DSLR بسیار کوچک با حسگر 24.2  مگاپیکسلی است. این دقیقاً همان حسگری است که کانن کمی قبل‌تر در دوربین‌های Canon 800D و Canon 77D نیز به کار گرفته است. همچنین این دوربین از جدیدترین و سریع‌ترین پردازشگر کانن یعنی DIGIC 7 استفاده می‌کند که سرعت پردازش آن 14 برابر سریع‌تر از مدل قبلی خودش یعنی DIGIC 6 است. بنابراین می‌توانیم انتظار سرعت فوکوس فوق‌العاده‌ای را داشته باشیم که کمی بعدتر به آن نیز می‌پردازم. اما نکته مهم استفاده از این پردازشگر، افزایش حساسیت این دوربین تا بازه ISO 100-25600 است که در حالت افزایشی به ISO 51200 نیز می‌رسد.

در پشت دوربین Canon 200D نیز یک نمایشگر بازشو 3 اینچی با قابلیت لمسی می‌بینیم که بخش زیادی از بدنه را می‌پوشاند. این نمایشگر دارای رزولوشن 1040 هزار نقطه‌ای و تقریباً مشابه تمامی دوربین‌های جدید کانن مانند EOS 80D یا EOS 77D می‌باشد. در بالای نمایشگر نیز یک منظره‌یاب اپتیکال با پوشش 95% می‌بینیم که برای دوربینی در این سطح کاملاً مناسب است. با روشن کردن دوربین می‌توانید رابط کاربری جدیدی را ببینید که کانن برای نوآموزان طراحی کرده است و به آن‌ها کمک می‌کند کاربرد و طرز استفاده از امکانات دوربین را راحت‌تر یاد بگیرند. در صورتی که نیازی به این رابط کاربری ندارید، می‌توانید آن را غیرفعال کنید تا همان منو‌های همیشگی کانن را جایگزین کنید.

دوربین Canon 200D

همانند دیگر دوربین‌های کانن که به تازگی عرضه شده‌اند (البته به جز Canon 5D Mark IV) این دوربین نیز دارای رزولوشن فیلم‌برداری 4K نیست و بالاترین رزولوشنی که می‌تواند تصویربرداری کند، Full HD 1080p است، اما این ویدئوها می‌توانند با سرعت اسلوموشن 60fps ضبط شوند.

کانن برای اینکه بتواند دوربین Canon 200D را برای طرفداران دوربین‌های موبایل جا بیندازد، مودهای جدید سلفی، رتوش چهره و وضعیت محو‌سازی پس‌زمینه را هم به این دوربین اضافه کرده است. علاوه بر این قابلیت‌های ارتباطی WiFi و NFC که حتی در دوربین مشهور Canon 5D Mark III نیز وجود ندارد، در این دوربین ارزان‌قیمت گنجانده شده است و همچنین می‌تواند با استفاده از ارتباط کم‌مصرف بلوتوثی نیز، به طور پیوسته با تلفن‌های همراه و تبلت‌های هوشمند ارتباط برقرار کند.

بدنه و کاربری

بدنه دوربین Canon 200D برگ برنده این دوربین در بین تمامی دوربین‌های DSLR کانن و صد البته، دیگر دوربین‌های DSLR برند‌های دیگر موجود در بازار است. این دوربین با ابعادی تقریباً هم اندازه دوربین کامپکت Canon Powershot SX420 IS، امکانات یک دوربین DSLR پیشرفته را داشته و همراه با باطری و کارت حافظه، تنها 450 گرم وزن دارد. بدنه این دوربین از کامپوزیت ترکیبی ساخته شده و برخلاف گریپ کوچک مدل قبلی خودش، گریپ دوربین Canon 200D به خوبی در دست قرار می‌گیرد، به طوری که اغلب افراد برای عکاسی با یک دست کاملاً راحت هستند.

دوربین Canon 200D

طراحی کوچک بدنه دوربین Canon 200D باعث شده تا کانن برای اولین بار، دکمه Power دوربین را با دکمه مخصوص فیلم‌برداری ترکیب کند. به همین دلیل در بالای دوربین، نمایشگر تک‌رنگ دیده نمی‌شود و به جای آن یک دکمه چرخان با امکان انتخاب وضعیت‌های نوردهی M/Av/Tv/P و همچنین یک دکمه Off/On/Cam قرار گرفته است. همچنین یک دکمه چرخان نیز کنار دکمه شاتر قرار دارد که برای تغییر دیافراگم و سرعت مورد استفاده قرار می‌گیرد. کانن، دکمه‌های مخصوصی را نیز برای ISO، Display و WiFi روی دوربین قرار داده تا دسترسی به این امکانات بسیار سریع و راحت باشد. هرچند وجود صفحه‌نمایش لمسی احتمالاً دسترسی به تمامی این امکانات را ساده‌تر می‌کند. خوشبختانه، طراحی کلی بدنه این دوربین، چندان تفاوتی با سری دوربین‌های APS-C کوچک کانن ندارد و برای کسانی که با دوربین‌هایی مانند Canon 750D یا Canon 700D کار کرده‌اند کاملاً آشنا و راحت است.

فوکوس خودکار

نکته عجیب درباره دوربین Canon 200D این است که با وجود پردازشگر قدرتمند DIGIC 7 (که حتی از پردازشگر دوربین معروف Canon 80D پیشرفته‌تر است) و حسگری هم اندازه حسگر‌های دوربین‌های رده بالاتر مانند Canon 77D، چرا تنها 9 نقطه فوکوس خودکار دارد؟ این در حالی است که اغلب دوربین‌های رده APS-C کانن که جدیداً معرفی شدند حداقل 45 نقطه فوکوس تشخیص فاز دارند. به نظر می‌رسد کانن به منظور کاهش قیمت این دوربین نقاط فوکوس را این‌قدر کم کرده است. نقاط فوکوس این دوربین با چیدمان معمولی لوزی شکل، پوشش متوسطی از سطح کادر را در بر می‌گیرند و تنها یک نقطه مرکزی آن، از نوع کراس یا ضربدری است.

دوربین Canon 200D

علاوه بر اینکه تعداد نقاط فوکوس این دوربین از نظر تعداد به پای مدل‌های پیشرفته نمی‌رسند، سرعت فوکوس آن نیز نسبت به دوربین‌هایی مانند Canon 800D ضعیف‌تر و کندتر است و گاهی اوقات در محیط‌های کم‌نور گیج می‌زند.

نقطه قوت این دوربین در بخش فوکوس در حین فیلم‌برداری و LiveView است که کانن با به کارگیری سیستم فوکوس حرفه‌ای Dual Pixel AF در حسگر آن، سرعتی هم اندازه فوکوس تشخیص فاز را در هنگام فیلم‌برداری فراهم می‌کند. اغلب دوربین‌های در این حد، یا در هنگام فیلم‌برداری از فوکوس خودکار بی‌بهره‌اند یا با وجود فوکوس دقیق “تشخیص کنتراست”، بسیار کندتر عمل می‌کنند. فوکوس این دوربین در حالت LiveView به خوبی می‌تواند در مقایسه با اغلب دوربین‌های بدون آینه، بسیار سریع و دقیق‌تر باشد.

کارآیی

این دوربین علی‌رغم جثه کوچکی که دارد، یکی از سریع‌ترین دوربین‌های کانن در هنگام راه‌اندازی (روشن شدن و آغاز به کار) است. دوربین Canon 200D می‌تواند در کمتر از 0.2 ثانیه پس از روشن شدن آماده عکس‌برداری شود که از این لحاظ با دوربین Canon 6D Mark II برابر است. کانن با استفاده از پردازشگر پرسرعت DIGIC 7، سرعت عکس‌برداری با این دوربین را به 5 فریم بر ثانیه رسانده است. برای یک دوربین DSLR در این سطح، سرعت 5 فریم بر ثانیه سرعت قابل قبولی است و باید پذیرفت که وجود آینه در این دوربین‌ها (که برای استفاده از منظره‌یاب اپتیکال و همچنین استفاده از نقاط فوکوس تشخیص فاز ضروری است) معمولاً امکان دستیابی به سرعت‌هایی که در دوربین‌های بدون آینه می‌بینیم را نمی‌دهد. بنابراین اگر می‌خواهید دوربینی ارزان و کوچک مانند Canon 200D در دست بگیرید و با سرعت بیشتری عکاسی کنید، شاید بهتر باشد به سراغ دوربین‌هایی مانند Sony a6300 بروید که سرعت عکس‌برداری آن (11 فریم بر ثانیه) تقریباً دو برابر این دوربین است.

دوربین Canon 200D

کانن برای کاهش قیمت و شاید برای حفظ بازار دوربین‌های گران‌تر خودش، برخی از امکانات معمولی در مدل‌های بالاتر را از نرم‌افزار این دوربین حذف کرده است. مثلاً جای تعجب دارد که چرا گزینه تصحیح انحراف لنز که از امکانات نرم‌افزاری دوربین‌های بالاتر است، از روی این دوربین حذف شده‌اند. طبیعتاً این دوربین مشکلی با پردازشگر قدرتمند DIGIC 7 ندارد و احتمالاً می‌تواند از پس چنین پردازش‌هایی برآید. جالب اینجاست که مثلاً پردازش فایل‌های خام که در بسیاری از دوربین‌های گرانقیمت‌تر وجود ندارد، در دوربین Canon 200D موجود است و می‌توانید فایل‌های RAW عکس‌برداری شده را در داخل خود دوربین ویرایش کرده و خروجی بگیرید. این دوربین می‌تواند تصاویر را با Dynamic Range زیاد درون فایل‌های خام 14-bit ذخیره کند. اما باید ببینیم آیا امکان ذخیره‌سازی فایل‌های خام با فشرده‌سازی انتخابی را می‌دهد یا خیر.

دوربین Canon 200D

رابط کاربری گرافیکی این دوربین برای کاربران تازه‌کار فوق‌العاده است. نیکون از سال‌ها پیش در دوربین‌های رده پایین خود مانند Nikon D3300  چنین رابط کاربری را برای کمک به افراد تازه‌کار ارائه کرده است و به نظر می‌رسد که کانن نیز از این به بعد تصمیم دارد این ابداع جالب را ادامه دهد. این رابط کاربری به صورت گرافیکی نشان می‌دهد که مثلاً باز و بسته کردن دیافراگم در حالت اولویت دیافراگم (Aperture Priority) چطور می‌تواند موجب محو شدن پس‌زمینه عکس شود و به کاربر راهنمایی می‌کند که از کجا باید این تنظیمات را تغییر دهد.

باطری LP-E17 در دوربین Canon 200D نیز یکی از نقاط قوت آن است که با عملکرد بهتری نسبت به Canon 77D (که آن نیز از همین باطری استفاده می‌کند)، می‌تواند با هر بار شارژ تا 650 عکس بگیرد. البته این تعداد براساس استاندارد CIPA است. بررسی‌ها نشان می‌دهد در صورتی که پیوسته از نمایشگر دوربین استفاده کنید، این تعداد می‌تواند تا 260 عکس کاهش یابد. وجود منظره‌یاب اپتیکال و مصرف پایین این دوربین، یکی از نقاط قوت مهم آن در برابر دوربین‌های بدون آینه است.

دوربین Canon 200D

کیفیت عکس‌ها

حسگر به کار رفته در دوربین Canon 200D همان حسگر دوربین‌های گرانقیمت‌تر کانن است. این حسگر با اندازه APS-C و رزولوشن 24 مگاپیکسل، تا حساسیت ISO 1600 نیز تصویری فوق‌العاده با نویز بسیار نامحسوس را ثبت می‌کند که به خوبی امکان چاپ تا ابعاد 30×40 را دارند (البته در صورت نیاز می‌توانند بزرگ‌تر هم چاپ شوند). این تصویر با دوربین Canon 200D همراه با لنز کیت EF-S 18-55mm STM گرفته شده است. می‌توانید آن را در اندازه بزرگ ببینید و جزئیات آن را بررسی کنید. نمونه عکس‌های بیشتر این دوربین را می‌توانید در گالری وب‌سایت DPreview ببینید.

دوربین Canon 200D پردازش نویز فوق‌العاده‌ای دارد و تصاویر حتی تا ISO 3200 به راحتی در ابعاد بزرگ قابل چاپ هستند. رنگ‌ها نیز کاملاً اشباع و غلیظ بوده و حتی در ISO 6400 نیز خبری از نویز‌های رنگی نیست. ضمناً اگر کمی از جزئیات تصویر چشم‌پوشی کنید، حتی حساسیت ISO 12800 نیز کاملاً قابل استفاده است. البته اگرچه هنوز وب‌سایت‌های معروف مقایسه دوربین مانند DxO بررسی‌های این دوربین را منتشر نکرده‌اند، اما به نظر می‌رسد هنوز دوربین‌های هم رده این دوربین در برند نیکون مانند Nikon D3400 دارای بازه نوری بهتری در فایل‌های خام خودشان هستند.

نتیجه‌گیری

شاید انتظار داشتن تعداد بیشتر نقاط فوکوس خودکار در این دوربین، کمی زیاده‌روی باشد. بهر‌حال این دوربین برای کسانی طراحی شده که به دوربینی با اندازه کوچک و امکانات بزرگ نیاز دارند که Canon 200D کاملاً از پس این خواسته برمی‌آید. اما فوکوس این دوربین با استفاده از قابلیت Dual Pixel AF آن‌قدر سریع و دقیق است که تعداد کم نقاط فوکوس آن آزار‌دهنده باشد. از سوی دیگر نمایشگر تمام لمسی این دوربین می‌تواند کمبود بخش بزرگی از امکانات کنترلی (و همچنین فوکوس با منظره‌یاب) را جبران کند. خصوصاً اگر یک کاربر نوآموز باشید، رابط کاربری فوق‌العاده این دوربین، یادگیری کار با آن را سرعت می‌بخشد.

نقطه ضعف مهم دیگر این دوربین، عدم فیلم‌برداری با رزولوشن 4K است که البته می‌توان آن را به تمام دوربین‌های دیگر کانن (به جز دو دوربین Canon 5D Mark IV و Canon 1DX Mark II) نیز نسبت داد. مشخص نیست چرا کانن این قابلیت را به دوربین‌های ارزان‌قیمت‌تر خودش نمی‌آورد. کافیست نگاهی به لیست جوایز EISA 2017-2018 بیندازید تا ببینید تقریباً تمامی دوربین‌های برنده جایزه امسال (به جز یکی دو مورد) دارای قابلیت فیلم‌برداری 4K هستند و عجیب است که چرا کانن از ارائه این قابلیت خودداری می‌کند.

شما درباره این دوربین چه فکر می‌کنید و استفاده از آن را چگونه می‌بینید؟ فکر می‌کنید آیا اگر برخلاف مدل قبلی، نورنگار این دوربین را در ایران عرضه کند، با استقبال خوبی روبرو خواهد شد؟

 

 

1 دیدگاه
  • مهرزاد جامی گفت:

    درود بر شما
    من از این مدل دوربین دارم و راهنمای فارسی منوهاشو میخوام و طریقه کار کردن با این مدل دوربین، لطفا راهنماییم کنید. ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *