خیلی از افراد نسبت به شباهت زیاد دوربین 800D کانن و 750D اتفاق نظر دارند. در اینکه این دو دوربین هم برای عکاسان تازهکار مانند دانشآموزان و دانشجویان عکاسی و هم به عنوان دوربین دوم برای عکاسان حرفهای مناسب است شکی وجود ندارد.
اما توجه داشته باشید که دوربین کانن 800D تفاوتهای قابل لمسی هم نسبت به مدل قبلی خود دارد. این دوربین پیشرفتها و بهبودهای EOS 800D نسبت به EOS 750D چندان هم کم نیست. در اینجا به مهمترین تفاوتهای این مدل با مدل قبلی خودش نگاهی خواهیم داشت. ضمناً فراموش نکنید که بررسی تخصصی نورنگار درباره کانن EOS 750D را نیز مطالعه کنید.
- 1- استفاده از سریعترین پردازنده کانن
- 2- تفاوت مهم در حسگر دوربین
- 3- محدوده حساسیت گستردهتر
- 4- سیستم فوکوس خودکار با توصیف “سریعتر سیستم فوکوس خودکار روی LiveView”
- 5- امکانات تنظیم بهتر تراز سفیدی در دوربین
- 6- سرعت سینک فلاش بالاتر
- 7- تصحیح پراکندگی نور در تنظیمات خود دوربین
- 8- پردازش فایل خام
- 9- افزایش سرعت عکسبرداری دوربین
- 10- سیستم فوکوس پیشرفته Dual Pixel CMOS AF
- 11- فیلمبرداری Full HD اسلوموشن
- 12- افزایش عمر باطری
- 13- امکانات ارتباطی بهتر
1- استفاده از سریعترین پردازنده کانن
دوربین کانن EOS 750D از پردازنده DIGIC 6 استفاده میکرد. اما کانن در EOS 800D یا همان Rebel T7i از جدیدترین نسل پردازندههای کانن یعنی DIGIC 7 استفاده شده است. این پردازنده که نخستین بار در PowerShot G7 X Mark II استفاده شده بود، پردازنده بسیار سریعی است و به دوربین امکان میدهد با سرعتهای خیلی بالا عکس بگیرد و همچنین عملکرد نویز دوربین را بهبود میدهد. کانن بعداً در دوربینهای EOS M5 و PowerShot G9 X II هم از این پردازشگر استفاده کرد.
2- تفاوت مهم در حسگر دوربین
ممکن است در نگاه اول اینطور تصور کنید که دوربین کانن EOS 800D و EOS 750D هر دو دارای یک حسگر مشابه با رزولوشن 24.2 مگاپیکسل هستند، اما مشخصات دوربین کانن 800D نشان میدهد که رزولوشن دقیق حسگر (یا همان Pixel Count) EOS 800D برابر 25.8 (در برابر 24.7 مگاپیکسل) است.
اگرچه این تفاوت چندان اهمیتی در رزولوشن تصویر ندارد، اما از آنجا که دقیقاً مشابه رزولوشن اصلی در حسگر دوربین رده بالای EOS 80D است، نشان میدهد که کانن از همان حسگر EOS 80D در EOS 800D هم استفاده کرده و بنابراین با توجه به پردازشگر دقیقتر نسبت به نسل قبلی، احتمالاً کیفیت تصویر دوربین 800D کانن نسبت به مدل قبل از خودش بیشتر خواهد بود.
3- محدوده حساسیت گستردهتر
طبیعتاً وقتی حسگر و پردازشگر بهبود پیدا کند، وضعیت پردازش نویز و حداکثر حساسیت دوربین بهتر خواهد شد. حساسیت دوربین کانن 800D ، با یک گام افزایش از 12800 به ISO 25600 رسیده است.
البته یک تفاوت کوچک اما مهم در دوربین 800D کانن هم این است که تمامی این محدوده حساسیت در حالت Auto ISO در دسترس و قابل استفاده برای دوربین است، در حالیکه در 750D ، محدوده قابل استفاده حساسیت در حالت خودکار، به 6400 محدود میشد. بنابراین با حالت خودکار در نور کم محیط، انتظار تصویر پرنورتری را خواهیم داشت.
4- سیستم فوکوس خودکار با توصیف “سریعتر سیستم فوکوس خودکار روی LiveView”
فوکوس کردن دوربینهای DSLR روی حالت LiveView به عنوان مهمترین نقطهضعف عکاسی در این حالت محسوب میشود. این نقطهضعف به همین میزان روی فوکوس خودکار و فیلمبرداری با دوربینهای DSLR نیز مؤثر است. اما کانن با معرفی سری لنزهای STM و فوکوس پرسرعت توسط سیستم فوکوس پیشرفته Dual Pixel AF سعی کرده این نقطهضعف را تا حد زیادی برطرف کند.
سرعت قفل کردن فوکوس روی سوژه در حالت LiveView کمتر از 0.03 ثانیه برآورد شده است.
اما جدای از اینکه سیستم فوکوس در حالت LiveView این دوربین بهبود یافته است، کانن برای نخستین بار در سری دوربینهای DSLR رده پایین خودش، در EOS 800D از سیستم فوکوس 45 نقطهای استفاده کرده که تماماً از نوع کراس یا ضربدری هستند. این نقاط فوکوس، نسبت به نقاط فوکوس عادی، بسیار سریعتر و دقیقتر عمل میکنند. ضمن اینکه 27 نقطه از این تعداد حتی تا دیافراگم f/8 نیز عملکرد خودشان را حفظ میکنند.
5- امکانات تنظیم بهتر تراز سفیدی در دوربین
در دوربین 800D کانن میتوانید تراز سفیدی خودکار را روی اولویت رنگ سفید (White Priority) یا اولویت رنگ محیط (Ambience Priority) قرار دهید. به این ترتیب دوربین میتواند رنگ تصویر را دقیقتر حدس بزند. البته کانن پیش از این، از این قابلیت در برخی از دوربینهای جدید خودش نیز استفاده کرده بود و میشد حدس زد که در این مدل نیز آن را بگنجاند.
ضمن اینکه میتوانید در دوربین 800D کانن از درجات کلوین نیز در تنظیم تراز سفیدی استفاده کنید که مدل قبلی یعنی EOS 750D فاقد آن بود.
6- سرعت سینک فلاش بالاتر
سرعت سینک فلاش در EOS 800D از 1/200 در مدلهای قبل، به 1/250 ثانیه رسیده است. ضمناً محدوده جبران نوردهی فلاش در EOS 800D، از -/+2EV با یک استاپ افزایش گام، به -/+3EV رسیده است.
7- تصحیح پراکندگی نور در تنظیمات خود دوربین
برخی از لنزها دارای مشکلات شناخته شدهای هستند که معمولاً میتوانید آنها را توسط نرمافزارهای حرفهای ویرایش عکس مانند Lightroom یا حتی در داخل خود دوربین برطرف کنید. به عنوان مثال اگر دوربین کانن EOS 800D شما، پروفایل اشکالات یک لنز را در خود داشته باشد، به محض اینکه عکسی را با آن لنز ثبت کنید، در داخل خود دوربین، اشکالات آن برطرف شده و در کارت حافظه ذخیره میگردد.
به عنوان مثال EOS 750D میتواند اشکالات مربوط به اعوجاج لنز یا لبههای رنگی موجود در نواحی پرکنتراست که به chromatic aberration معروفند را برطرف کند. در EOS 800D گزینهای هم برای حذف جلوه سافت شدن تصویر حاصل از پراکندگی نور است که پراکندگی نور اغلب لنزهای شناخته شده را برطرف و جبران میکند.
البته این قابلیت که پیشتر در دوربینهایی مانند EOS 5D Mark IV و EOS 1DX Mark II هم قرار گرفته بود، چندان معمول نیست و اغلب در مورد دیافراگمهای خیلی بسته به وجود میآید. مثلاً برای عکاسی از منظره که به دیافراگم بسته نیاز دارید، این اشکال بیشتر به چشم میخورد.
8- پردازش فایل خام
یکی از اصلیترین مشکلات کاربران با فایل خام، عدم توانایی پردازش و تبدیل این فایلها است. اگرچه به عنوان یک ویرایشگر حرفهای همیشه پیشنهاد میکنیم که عکسهای خود را با فایل خام گرفته و با دقت روی کامپیوتر پردازش کنید، اما گاهی اوقات سرعت عمل بالا و تنگی وقت امکان استفاده از فایل خام را نمیدهد.
خوشبختانه اکنون در دوربین 800D کانن میتوانید در خود دوربین هم فایل خام گرفته شده را پردازش کرده و از آن خروجی بگیرید. اگرچه این کار چندان حرفهای نیست و طبیعتاً دقت آن بسیار کمتر از این است که از کامپیوتر و ویرایشگر فایل خام ادوبی استفاده کنید، اما دستکم قابلیتی است که در این مدل نسبت به مدل قبل از آن جدید محسوب میشود.
9- افزایش سرعت عکسبرداری دوربین
وقتی پردازنده قویتر میشود، خیلی چیزها مانند سرعت عکسبرداری پیدرپی هم بالاتر میرود. دوربین EOS 750D میتواند با سرعت 5 فریم در ثانیه، حداکثر 8 فریم پشت سر هم با فایل خام عکاسی کند. اما به لطف استفاده از پردازشگر DIGIC 7، دوربین 800D کانن میتواند با سرعت 6 فریم بر ثانیه و حداکثر تا 27 فریم بر ثانیه با فرمت خام (به تعداد نامحدود با فرمت JPEG تا وقتی کارت پر شود) عکاسی کند.
البته برای استفاده از چنین سرعت بالایی نیاز به یک کارت حافظه پرسرعت SD با حداقل استاندارد UHS-I دارید.
10- سیستم فوکوس پیشرفته Dual Pixel CMOS AF
دوربین EOS 800D کانن، به جای استفاده از سیستم فوکوس Hybrid CMOS AF که در مدلهای قبل از خودش استفاده شده بود، از سیستم فوکوس پیشرفته Dual Pixel CMOS AF بهرهمند شده که در دوربینهای ردهبالاتر مانند EOS 80D و EOS 5D Mark IV هم استفاده شده است.
با استفاده از این سیستم فوکوس پرقدرت، دوربین 800D کانن میتواند در هنگام عکاسی با LiveView یا در حین فیلمبرداری، چهره افراد یا سوژه فوکوس را تشخیص داده و فوکوس را روی آنها قفل کند.
11- فیلمبرداری Full HD اسلوموشن
اگرچه همچنان در دوربین 800D کانن شاهد فیلمبرداری 4K نیستیم، اما یک تغییر مهم این دوربین نسبت به 750D ، اضافه شدن فیلمبرداری Full HD با سرعت 60 فریم بر ثانیه یا اسلوموشن 2 برابر کندتر از سرعت عادی است. این هم میتواند خبر خوبی برای عکاسانی باشد که به فیلمبرداری با دوربینهای DSLR کانن علاقهمندند.
12- افزایش عمر باطری
دوربین 800D کانناز همان باطری LP-E17 استفاده میکند که در مدل EOS 750D هم استفاده شده است. اما کانن با بهینهسازی مصرف باطری در این دوربین، عمر باطری را افزایش داده و باطری دوربین در این مدل میتواند تا 600 فریم در هر بار شارژ عکس بگیرد.
این تعداد در مدل قبلی، تنها 440 فریم بود. البته هر دوی این تعداد تخمینی براساس استفاده از منظرهیاب چشمی دوربین است و طبیعتاً با استفاده از LiveView یا فیلمبرداری دوربین، این تعداد کمتر میشود.
13- امکانات ارتباطی بهتر
اگر به پشت این دوربین و مدل قبلی آن دقت کنید، همه چیز شبیه به هم است. اما یک دکمه اضافه در پشت بدنه دوربین 800D کانن دیده میشود که برای فعال کردن امکانات ارتباط بیسیم WiFi و NFC آن استفاده میشود.
البته هم WiFi و هم NFC در دوربین EOS 750D نیز وجود دارد و تفاوت آن با مدل جدیدتر این است که باید از داخل منو، آنها را فعال کنید. ضمناً در دوربین 800D کانن امکان ارتباط بیسیم کممصرف بلوتوثی نیز وجود دارد. این قابلیت که تقریباً شبیه به SnapBridge در دوربینهای نیکون عمل میکند، به دوربین امکان میدهد تا ارتباط خود را به صورت پیوسته با تلفنهای همراه یا تبلتهای هوشمند حفظ کند. بنابراین از لحاظ امکانات ارتباطی بیشتر شبیه به برادر بزرگتر خودش یعنی EOS 77D است.
اینها تفاوتهای فنی بین دو دوربین کانن EOS 800D و مدل قدیمیتر آن یعنی EOS 750D بودند که به نظر ما رسید. اما خوب است اگر فرصت استفاده از این دو را داشتهاید، تفاوتهای دیگری که به نظر شما میرسد را در بخش زیر بنویسید و ما را در تجربه کاربری خودتان شریک کنید.
سلام یک تفاوت دیگه لنزی است که هنگام خرید همراه دوربین است درسته هردو لنز 55-18 است ولی در کنون 750d عدد 5/6-3/5 نوشته ولی روی لنز 800d عدد 5/6-4 نوشته ایا این یک امتیازی برای 750d بحساب میاد چون نور بیشتری جذب میکنه ؟ این منو به شک انداخته که نکنه 750d بخاطر لنز انتخاب بهتریه لطفا راهنمایی کنید.متشکرم
سلام وقت بخیر هر چه عدد دیافراگم کمتر باشد در شرایط کم نور ما شرایط بهتری خواهیم داشت
البته در این دو لنز با این عدد دیافراگم خیلی تفاوت چشمگیری نخواهیم داشت