آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

مقایسه DJI Mavic Pro با GoPro Karma

راهنمای انتخاب
مقایسه DJI Mavic Pro با GoPro Karma

چند هفته گذشته در دنیای پهپاد‌های خانگی شاهد اتفاق‌های تازه‌ و جذابی بودیم. برند DJI در نمایشگاه فتوکینا 2016 نوعی از پهپاد‌های خانگی جدید خودش را به نام ماویک پرو (Mavic Pro) معرفی کرد که به‌طورکلی یک سری جدید در بین پهپاد‌های معروف این شرکت مانند سری Inspire یا Phantom محسوب می‌شود. خیلی از متخصصان، این پهپاد را رقیب مستقیم پهپاد گوپرو کارما (Karma) می‌دانند که چند هفته قبل از سوی این شرکت معرفی شده بود. هر دوی این پهپاد‌ها دارای طراحی پرتابل و ابعاد بسیار کوچکی هستند و احتمالا طی چند ماه جزو پرفروش‌ترین‌ پهپاد‌ها در نورنگار خواهند بود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم مقایسه گوپرو کارما با ماویک پرو را به‌صورت مستقیم و از نظر امکانات فنی در کنار هم قرار دهیم.

ابعاد بدنه جمع شده

مقایسه گوپرو کارما با ماویک پرویکی از مهم‌ترین تفاوت‌های این دو پهپاد نسبت به باقی پهپاد‌های معروف موجود در بازار این است که بازوی پره‌های این پهپاد‌ها در هنگامی که استفاده نمی‌شوند، به داخل جمع می‌شوند. جمع شدن این بازو‌ها به کاربر امکان می‌دهد تا پهپاد‌های ماویک یا کارما را در یک کیف کوچک قرار داده و جابجا کند. بنابراین طبیعی است که یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های کارما و ماویک به ابعاد بدنه جمع شده آن‌ها مربوط باشد.

اگرچه بدنه دو پهپاد ماویک و کارما تقریبا هم‌اندازه هستند، اما یک تفاوت مهم در طرز جمع شدن بازو‌های آن‌ها وجود دارد. بازو‌های کارما رو به سمت بدنه جمع می‌شوند، اما هر چهار بازو در یک‌جهت و با یک زاویه قرار می‌گیرند. اما بازو‌های ماویک به داخل بدنه فرو می‌روند و به این ترتیب ابعاد کارما در حالت جمع شده 83x83x198mm و ابعاد کارما 89.9×224.3×356.2mm می‌شود. مشکل است که از این لحاظ برنده ابعاد کوچک‌تر، DJI Mavic Pro است.

وزن بدنه Mavic Pro نیز تنها 734  گرم است. در حالی که وزن Karma به 1006 گرم می‌رسد که تقریبا 30 درصد سنگین‌تر از رقیب خودش است.

بنابراین از لحاظ ابعاد بدنه و قابلیت‌های حمل، Mavic Pro برنده است.

[porto_content_box animation_type=”bounce”]بررسی تخصصی DJI Mavic Pro را در وب‌سایت نورنگار بخوانید[/porto_content_box]

سرعت و ارتفاع پرواز

پهپاد ماویک پرو می‌تواند در حالت Sport با سرعت حدود 60 کیلومتر بر ساعت پرواز کند، در حال که پهپاد گوپرو کارما، تنها تا 56 کیلومتر سرعت می‌گیرد (البته 4 کیلومتر واقعا چندان تفاوت چشمگیری محسوب نمی‌شود!) ضمنا طبق مستندات منتشر شده از هر دو پهپاد، حداکثر فاصله ارتباطی ماویک پرو یا دستگاه کنترل برابر 7 کیلومتر است، اما این فاصله برای گوپرو کارما تا 3 کیلومتر تضمین شده است. پس اینجا هم ماویک پرو برنده مقایسه گوپرو کارما با ماویک پرو است.

باطری و زمان شارژ

میزان حفظ شارژ باطری پر برای ماویک پرو 27 دقیقه  برای کارما برابر 20 دقیقه (در شرایط استاندارد) است. البته همان‌طور که گفته شد این زمان برای شارژ کامل و پرواز در شرایط استاندارد است، اما حداقل در مقایسه روی کاغذ، برنده این مقایسه ماویک پرو با گوپرو کارما، احتمالا ماویک پرو است.

دوربین

مقایسه گوپرو کارما با ماویک پروپهپاد ماویک پرو یک دوربین روی بدنه نیز می‌شود که ممکن است برای کاربران گوپرو چندان خوشایند نباشد. زیرا این دوربین را نمی‌توان از روی بدنه جدا کرد و امکان نصب دوربین دیگری نیز روی بدنه Mavic وجود ندارد. اما یکی از دلایل بزرگ‌تر بودن بدنه کارما، این است که به جای استفاده از یک دوربین خاص، امکان استفاده از دوربین‌های گوپرو مانند Hero5 را به کاربر می‌دهد و در واقع می‌توان کارما گوپرو را یکی از وسایل جانبی پرتعداد گوپرو برای دوربین‌های خودش نامید. البته این مسئله موجب افزایش بیشتر وزن این پهپاد هم می‌َشود.

از نظر رزولوشن و کیفیت نیز هم دوربین Mavic Pro و هم دوربین GoPro Hero5 Black، هر دو دارای حسگر 12 مگاپیکسلی از نوع CMOS 1/2.3 اینچی هستند و هر دوی آن‌ها می‌توانند عکس‌هایی با فرمت JPEG و RAW و همچنین ویدئو‌هایی با رزولوشن 4K بگیرند. فعلا برای انتخاب یکی از این دو به عنوان برنده کیفیت دوربین کمی زود است و باید صبر کنیم تا هر دوی آن‌ها به نورنگار برسند.

لرزشگیر

هر دو پهپاد کارما و ماویک دارای لرزشگیر سه محوره هستند. موتور دوربین کارما می‌تواند در زاویه -90 تا 0 درجه به سمت بالا و پایین حرکت کند. در حالی که موتور دوربین ماویک، در جهت عمودی -90 تا -30 حرکت کرده و همچنین امکان چرخش را نیز دارد. پس در این زمینه مقایسه گوپرو کارما با ماویک پرو هم برنده DJI است.

ریموت کنترل پهپاد

مقایسه گوپرو کارما با ماویک پرونمایشگر ریموت کنترل ماویک از نوع تک‌رنگ است و تنها شامل نمایش اطلاعات پایه درباره پرواز پهپاد می‌شود. برای استفاده از این پهپاد، باید حتما این دسته کنترلی را با یک تلفن همراه یا تبلت، سینک کنید تا قابلیت‌هایی مانند پرواز خودکار یا ویدئو‌های Live با رزولوشن 1080p از روی آن، به تجهیزات همراه منتقل شوند. بنابراین کیفیت تصویری که می‌بینید، بستگی به صفحه نمایشگری دارد که با آن سینک می‌کنید. اما نمایشگر ریموت کنترل گوپرو کارما، شامل یک نمایشگر لمسی سر خود نیز می‌شود که 5 اینچ قطر و رزولوشن 720p دارد. اینکه شما برای استفاده از دسته کنترل ماویک امکان استفاده از گوشی هوشمند دیگر را دارید، برای برخی از کاربران جالب و برای برخی دیگر مایوس کننده است. بنابراین این مقایسه گوپرو کارما با ماویک پرو برنده ندارد.

وضعیت‌های پرواز هوشمند

پهپاد ماویک پرو شامل تعداد زیادی حسگر‌ و دوربین کنترلی می‌شود تا همراه با سیستم بازدارنده FlightAutonomy  بتوانند از برخورد این پهپاد با موانع جلوگیری کنند. اما متاسفانه کارما شامل این قابلیت و همچنین قابلیت Follow Me که امکان دنبال کردن سوژه را دارد نمی‌شود. سیستم‌های پرواز خودکار مانند Auto Flight یا Follow Me در ماویک، به کاربرانی که هیچ تجربه‌ای در پرواز پهپاد‌ها نداشته‌اند کمک می‌کند تا دست‌کم از اتفاقات مخرب جلوگیری کنند و تا زمانی که در پرواز پهپاد به‌صورت دستی مهارت پیدا کنند، بتوانند دست‌کم از پرواز خودکار پهپاد خودشان لذت ببرند.

اما کارما شامل برخی از مزیت‌ها مانند امکان حرکت خودکار پهپاد بین نقطه A تا B می‌شود که اگرچه قابلیت جالبی است، اما بیشتر شبیه به قابلیت‌های دستی است و ممکن است کاربران تازه‌کار نتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. بنابراین در اینجا هم برنده مقایسه ماویک پرو با گوپرو کارما ، DJI Mavic Pro است.

[porto_content_box animation_type=”bounce”]بررسی GoPro Karma را در وب‌سایت نورنگار بخوانید[/porto_content_box]

تجهیزات جانبی

بدون شک برنده بخش تجهیزات جانبی، پهپاد کارما است. گوپرو نه تنها خود یکی از بزرگ‌ترین سازندگان تجهیزات جانبی دوربین‌های فیلم‌برداری اکشن است، بلکه یکی از پرتعداد‌ترین برند‌ها از نظر بازار تجهیزات جانبی دوربین‌ها نیز می‌شود. ضمنا کارما به‌صورت یک محصول ماژولار طراحی شده و می‌توان گیمبال روی پهپاد را جدا کرده و روی دسته‌ای که همراه با پهپاد عرضه می‌شود قرار داد تا دوربین گوپرو Hero5 آن بتواند روی زمین هم بدون لرزش عمل کند. بنابراین برنده مقایسه گوپرو کارما با ماویک پرو در این قسمت گوپرو کارما است.

قیمت

پهپاد Mavic Pro همراه با ریموت کنترل مخصوص آن ۹۹۹ دلار قیمت‌گذاری شده است. قیمت پهپاد GoPro Karma همراه با ریموت کنترل مخصوص آن 799 دلار است، اما برای استفاده از آن به یک دوربین نیاز دارید که اگر فرض کنیم دوربین مورد استفاده با آن، Hero5 Black باشد، قیمت آن 1100 دلار می‌شود. بنابراین اگر فرض کنیم که یک تلفن همراه با کیفیت (برای کنترل همراه با کنترلر Mavic Pro) دارید و همچنین نیازی به گیمبال روی زمین (مانند Osmo خود DJI) ندارید، احتمالا ماویک DJI برایتان مناسب‌تر است. در غیر این صورت قیمت تمام شده GoPro Karma همراه با دسته و گیمبال متحرک آن برایتان ارزان‌تر تمام می‌شود.

شما درباره این انتخاب‌ها چه فکر می‌کنید. به نظر شما کارما بهتر است یا ماویک پرو؟

10 دیدگاه
  • فائزه سعیدی گفت:

    شما قبلا اقساطی هم کار میکردید ، میخواستم بدونم اگر کار میکنید شرایطتون به چه صورت‌شده ؟؟

  • محمد سجاد گفت:

    ببخشید شما پهنباد karma رو کی وارد می کنید؟

  • مهدی سید گفت:

    باعرض سلام ماویک پرو خیلی بهتره وسبکتره قیمت پایشو بگید ممنون

  • امیرحسین گفت:

    سلام
    این پهباد در ایران با چه قیمتی موجود هست؟

  • Samvik گفت:

    شركت محترم لطفا بدون غرض و بدون توجه به اين كه شما وارد كننده DJI هستيد نقد فرماييد و اذهان مردم را مشوش نفرماييد.

    • امیر یاری گفت:

      سامان عزیز. از اینکه در بحث شرکت کردید از شما سپاسگزارم. اگرچه متاسفانه پروژه کارما شرکت GoPro به ثمر ننشست و عملا این مقایسه راه دیگر راه به جایی نخواهد برد، اما اگر مشخصا اشاره کنید که با توجه به تجربیات شما کدام بخش از مقایسه نادرست است، به من کمک زیادی می‌کنید تا بتوانم مطلب را تصحیح کنم. با تشکر از شما 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط