برروی مجموعه عکسی از تپههای شنی نمیب در آفریقای جنوبی کار میکردم. هنگامی که هنوز هوا تاریک بود راه افتادم و با هر قدمی که بر میداشتم غرق در شن میشدم. هنگامی که دوربین خودم را آماده کردم صبح شده بود و آفتاب بهقدری پائین بود که به منظره ترکیب قشنگی داده بود. در افق یک نور صورتی دیده میشد که به خوبی با رنگ آبی آسمان ترکیب شده بود و یک صحنه روحانی ایجاد کردهبود. ده دقیقه بعد از اینکه این عکس را گرفتم آفتاب بهاندازهای بالا آمده بود که تمام بیابان را با نور قوی پوشش داده بود و باعث شده بود که صحنه تک رنگ و بیروح شود. لحظهای که عکس بالا را ثبت کردم لحظه پر از آرامشی بود که مانند دیروز آنرا به خاطر دارم.
بیشتر بخوانید:تنظیمات دوربین برای عکاسی از غروب پاییز
همیشه به دوربین جدید نیاز نیست!!!
شنیدن چنین چیزی از کسی که همین امسال دوربین خودش را عوض کرده ممکن است باعث عصبانیت اطرافیان باشد، اما دوربین قبلیام را برای مدت زمان زیادی داشتم. پس از 7 سال استفاده حرفهای روزانه هنوز هم این دوربین در قفسههای انباری خاک نمیخورد و به عنوان دوربین پشتیبان استفاده میشود.
البته برخی مواقع بروزرسانی ضروری است؛ به طور مثال برای من عمر شاتر رو به پایان بود و نمیخواستم هنگامی که وسط یک کار مهم است شاتر دوربین قفل کند. تصادفا این اتفاق برای یکی از همکاران من که همین مدل دوربین را داشت افتاد و وسط کار شاتر دوربیناش قفل کرد.
برای کسی که در نور کم عکسهای پرتره میگیرد، دلیل ارتقاء دوربین میتواند این باشد که برای راضی کردن مشتری به محدوده ایزو بهتری نیاز دارد. البته اغلب افرادی که من میبینم، قبل از اینکه به محدودیتهای دوربین خودشان برسند، دوربین را ارتقاء میدهند.
راستش را بخواهید اینکه از یک عکاس بپرسید از چه دوربینی برای گرفتن یک عکس استفاده کردهاست، همان اندازه توهینآمیز است که از یک نویسنده بپرسید از چه قلمی برای نوشتن داستانش استفاده کرده است. چند روز پیش با دوربین آنالوگ 20 سالهام بیرون رفتم و با عکسهای فوقالعادهای برگشتم که قابلیت رقابت با اکثر دوربینهای دیجیتال امروزی را داشت.
با اینکه برخی قابلیتهای فنی مانند نرخفریم، عملکرد ایزو، لرزشگیر دوربین، تعداد پیکسل، صفحهنمایش قابل حرکت، وایفای و نقاط فوکوس بیشتر باعث شدهاست استفاده از دوربینهای جدیدتر آسان باشد، سوال این است که واقعا به چنین دوربینی احتیاج دارید؟
داشتن یک دوربین با سرعت فریم بالا در صورتی که یک عکاس ورزشی حرفهای باشید خیلی خوب است ولی در غیر این صورت، تاثیر چندانی ندارد. چندوقت یکبار ممکن است که نیاز به ثبت یک عکس با ایزو 128000 داشته باشید؟ نمیتوانید با یک سه پایه یا منبع نور نتیجه ای که میخواهید را پیدا کنید؟
داشتن صفحه نمایش قابل حرکت باعث میشود که شما عکاس بهتری شوید؟ درست است که عکس گرفتن عکس با صدای کم میتواند در برخی مواقع ضروری باشد ولی تا وقتی که درحال عکاسی برروی صحنه فیلمبرداری نباشید به نظر نمیرسد که این قابلیت خیلی ضروری باشد.
اکثر دوربینهای امروزی تفاوتی با دوربینهای ده سال پیش ندارند و فقط زرق و برق آنها بیشتر شده است. درست است که زرق و برق داشتن خیلی خوب است ولی به جز خریدن دوربین جدید ، راههای دیگری هم برای گرفتن عکسهای بهتر وجود دارد. برای مثال میتوانید لنز خودتان را ارتقاء دهید یا یک هارددرایو جدید برای پشتیبانگیری از عکسهای قدیمی بگیرید.
همچنین میتوانید پولی که میخواهید برای خرید دوربین جدید خرج کنید را برای خرید یک سه پایه قوی کنار بگذارید تا امکانات عکاسی بیشتری داشته باشید.علاوه بر این میتوانید در تورها و یا ورکشاپهای عکاسی هم شرکت کنید.
مطلب مرتبط: هر سهپایه برای کاری ساخته شده است
به جای خریدن یک دوربین جدید، یک تور یا ورکشاپ میتواند به شما نشان دهد که چطور با دوربینی که الان دارید بهترین عکسها را بگیرید و از قابلیتهای فنی و خلاقانه دوربین خودتان استفاده کنید. من خودم خیلی خوشحال میشوم که ببینم به کسی کمک کنم که از یک صحنه عکس بگیرند و پس از آن بگویند :”واقعا دوربین من این عکس را گرفته؟”
تمام عکسهای این مقاله با استفاده از دوربینی گرفته شده است که در سال 2005 خریدم و آن موقع هم بهترین دوربین موجود در بازار نبود. میتوانید با دقت به این تصاویر نگاه کنید و ببینید که تفاوت پیکسل چندانی با دوربینهای امروزی ندارد. در صورتی که یکی از خوانندگان مشتاق بلاگهای عکاسی باشید، با مقالات زیادی در مورد آخرین دوربینها و جدیدترین لنزها مواجه میشوید.
برخی وبسایتها هم شایعات زیادی پخش میکنند که فلان قابلیت جدید اضافه شد!! و سطح اینترنت را از عکسهای لورفته دوربین جدید پر میکنند. با اینکه از لحاظ فنی این وبسایتها ممکن است مستقل باشند، کمپانیهای سازنده دوربین، به صورت رایگان دوربینهای خودشان را در اختیار آنها قرار میدهند تا به صورت رایگان به نمایش بگذارند.
به نفع کمپانیهای سازنده است که جو روانی زیادی در اطراف محصولات جدیدشان ایجاد کنند و بلاگرها هم بدشان نمیآید که ترافیک زیادی به سمت سایتهایشان روانه شود. ولی در صورتی که هربار که یک دوربین جدید به بازار عرضه میشود آنرا بخرید شما یک عکاس نیستید بلکه یک کلکسیونر دوربین هستید.
دوربین شما از آنچه فکر میکنید قابلیتهای بیشتری دارد و فقط باید قدرت آنرا تحت اختیار بگیرید. راهنمای دوربین را بخوانید، کلاس بروید، روش کار عکاسهای مورد علاقه خودتان را مطالعه کنید و با دقت به کارهای آنها نگاه کنید و تجهیزات جانبیتان را کامل کنید.
ولی مهمتر از همه بیرون بروید و عکاسی کنید. تمرین بهترین ابزار شما برای گرفتن عکسهای بهتر است. شما به دوربین جدید نیاز ندارید؛ شما باید از شر این فکر که دوربین جدید باعث عکاسی بهتر میشود خلاص شوید و به جای آن بر روی بهبود مهارتهای عکاسی خودتان و تجهیزات جانبی کار کنید.
بسیار عالی بود .شما یاد آوری کردید که همیشه سعی کنیم از آنچه داریم در بالاترین ظرفیتش استفاده کنیم و لذت ببریم.
مقاله بسیار مفیدی بود! یادم هست یکبار در یک نمایشگاه عکاسی دائما از برگزار کننده نمایشگاه در خصوص تجهیزات و سرعت شاتر و دیافراگم و … سوال میکردیم که ایشان در جواب گفت، بیشتر عکاسی، نگاه هنری است. شما سوژه خوب داشته باشید، نگاه هنری داشته باشید، اصلا با موبایل عکس بگیرید! – در ضمن آنروزها کیفیت دوربین موبایلها اصلا قابل مقایسه با الان نبود!
واقعا عالی بود…سپاس فراوان