دیشب در مراسم رونمایی جدیدترین گوشیهای اپل در کوپرتینو، فیل شیلر، مدیر بازاریابی بینالمللی اپل سه گوشی آیفون 8، آیفون 8 پلاس و آیفون ایکس را معرفی کرد. این گوشیها که دارای نامگذاری خاصی هستند هر سه به صورت همزمان معرفی شدند و یک رسم معمول در نامگذاری اپل روی گوشیهای خودش را بر هم زدند.
گوشیهای اپل معمولاً با نامهای عددی پیوسته نامگذاری میشدند و کاربران میتوانستند با اعدادی که این گوشیها دارند، تاریخ عرضه و جدیدتر یا قدیمیتر بودن آنها نسبت به هم را با هم مقایسه کنند. اما همانطور که دیدید، اپل آیفون 9 در این میان نادیده گرفته شد و اپل مستقیماً به سراغ آیفون X رفت که البته میتواند در زبان یونانی به عنوان عدد 10 نیز تلقی شود. معمولاً وقتی یک گوشی جدید اپل معرفی میشود، بخش مهمی از مراسم معرفی و بازاریابی آنها به امکانات عکاسی و فیلمبرداری و دوربین گوشی اختصاص داده میشود و گوشیهای جدید اپل نیز از این قاعده مستثنا نبودند. در این مقاله نگاهی داریم به امکانات دوربین آیفونهای جدید از نگاه یک عکاس.
گفته میشود که مهندسان اپل طی سال گذشته تمام تلاش خود را برای ساخت حسگر جدید 12 مگاپیکسلی آیفون 8 و آیفون 8 پلاس به کار گرفتهاند. آیفون 8 که با صفحه نمایش 4.7 اینچی عرضه شده است، از این حسگر 12 مگاپیکسلی استفاده میکند که فیل شیلر برای توصیف آن از عبارت deeper pixel استفاده کرد. ما هنوز مطمئن نیستیم که منظور او از این عبارت آیا تنها یا ترفند تبلیغاتی است یا مثلاً پیکسلهای بزرگتری را نسبت به حسگر آیفونهای قبلی تعریف میکند. تعریف این عبارت چیزی شبیه به “پیکسلهای عمیقتر” میشود که ظاهراً اشاره به یک فیلتر رنگی با چیدمان جدید دارد که روی آن قرار گرفته است. احتمالاً طی چند روز آینده تحلیلهای دقیقتری درباره این حسگر در نوریاتو منتشر خواهیم کرد.
گفته میشود که این حسگر جدید 83% نور بیشتری را ارائه میکند (این با عبارت دریافت میکند متفاوت است) و همچنین مصرف آن نیز کاهش یافته است. بنابراین استفاده از دوربین آیفون 8، هم سرعت بیشتری دارد و هم تأثیر کمتری روی باتری گوشی میگذارد. نهایتاً اینکه آیفون 8 به لرزشگیر اپتیکال مجهز شده است که احتمالاً مهمترین و تأثیرگذارترین قابلیت آن برای عکاسی حرفهایتر است.
مدل بزرگتر آیفون 8 که با نام آیفون 8 پلاس شناخته میشود دارای صفحه نمایش 5.5 اینچی است و در پشت آن دو دوربین کنار هم را میبینیم. جالب اینجاست که هر دوی این دوربینها 12 دارای حسگر 12 مگاپیکسلی و هر دو دارای لرزشگیر اپتیکال هستند. پس تفاوت آنها چیست؟ یکی از آنها دارای لنز زاویه باز یا واید با دیافراگم باز f/1.8 و دیگری دارای لنز تلهفتو با زاویه بستهتر و دیافراگم f/2.8 است که عکاسان میتوانند با استفاده ترکیبی از این دو دوربین آیفون 8 پلاس، برای زوم اپتیکال (زوم نوری واقعی مانند دوربینهای دارای لنز زوم) استفاده کنند. البته همچنان میتوانید به صورت دیجیتالی هم با آیفون 8 پلاس زوم کنید که شامل زوم x10 برابر برای عکاسی و زوم x6 برابر در حین فیلمبرداری میشود.
گوشی آیفون ایکس هم مانند آیفون 8 پلاس دارای دوربین دوگانه 12 مگاپیکسلی است، با این تفاوت که لنز دوربین تلهفتو آن دارای دیافراگم بازتر f/2.4 (به جای f/2.8) است و طبیعتاً نور بیشتری جذب کرده و احتمالاً بوکه بیشتری نیز ایجاد میکند. اما آیفون ایکس نه تنها دوربین پشت یا دوربین اصلی قویتری دارد، بلکه شامل دو حالت حرفهایتر عکاسی به نامهای Portrait Mode و Portrait Lighting Mode نیز برای عکاسی سلفی با دوربین 7 مگاپیکسلی جلوی آن نیز میشود. اگر تصاویر مربوط به آیفونهای جدید اپل را دیده میباشید، متوجه شدهاید که طراحان اپل با بزرگتر کردن صفحه نمایش تا حداکثر مقدار ممکن، یک لبه کوچک را در بالای گوشی قرار دادهاند که شامل ردیفی از امکانات مختلف مانند دوربین، حسگرها و اسپیکر میشود. اپل در آیفونهای جدید خودش یک سیستم امنیتی باز کردن قفل گوشی به نام Face ID طراحی کرده است که همین سیستم میتواند با رسم یک نقشه سهبعدی از چهره فرد، برای ثبت عکسهای سلفی با فوکوس دقیق نیز استفاده شود.
یک نکته مهم درباره قابلیت Portrait Lighting Mode این است که این قابلیت قبلاً در آیفون 7 معرفی شده بود، بنابراین چه لزومی دارد که اپل از آن به عنوان یکی از امکانات مهم آیفونهای 8 جدید نیز نام ببرد؟
با استفاده از قابلیت نرمافزاری بسیار پیشرفتهای که در تمام آیفونهای 8 جدید به کار گرفته شده، دوربین آنها میتواند محتوای صحنه داخل یک عکس را تشخیص داده و چهره فرد را از میان تصویر جدا کند. اپل این قابلیت را facial landmarking نامیده است که به کاربران اجازه میدهد تا جلوههای نرمافزاری نوری را با استفاده از پیشفرضهای خود گوشی یا به صورت دستی، روی تصویر چهره خود استفاده کنند. این قابلیت میتواند بلافاصله هنگام ثبت عکس، با آنالیز نوری که روی چهره فرد در عکس تابیده شده است، تنظیمات رنگ و نور را روی آن چهره استفاده کند. البته طبیعتاً میتوانید بعد از ثبت عکس نیز این تنظیمات را روی چهره خودتان در تصویر ایجاد کنید.
پردازشگر جدید، سرعت بیشتر
آیفونهای جدید با عکسبرداری “کاملاً بدون وقفه” (no Shutter Lag) به عکاسان امکان میدهند تا بدون از دست دادن هیچ لحظهای، با سرعت تمام عکسبرداری کنند. افزایش سرعت و کارآیی آیفونهای 8 جدید، مدیون چیپست جدید Apple A11 Bionic در آنهاست که از یک طراحی 6 هستهای 64 بیتی بهره میبرد. دو تا از این هستهها دارای 25 درصد سرعت بالاتر نسبت به چیپست قبلی اپل یعنی A10 است و چهار تای دیگر نیز دارای 70 درصد سرعت و عملکرد قویتر هستند. اپل همچنین از GPU جدید در آیفون 8 نام برده که نسبت به GPU آیفون قبلی حدود 30 درصد سریعتر است.
اپل میگوید در این پردازشگر جدید، از یک واحد “پردازش سیگنالهای تصویری” استفاده کرده که در پردازشگرهای قبلی وجود نداشته است. ظاهراً استفاده از این واحد پردازشی جدید باعث میشود تا فوکوس خودکار این گوشی در محیطهای کمنور سریعتر و دقیقتر بشود و همچنین پردازش پیکسلهای تصویر به گونهای انجام میشود که باعث شارپتر شدن تصاویر میگردد. قابلیتی به نام ISP که یک قابلیت سختافزاری در آیفونهای جدید است که باعث کاهش نویز در تصاویر میگردد.
آیفون 8 جدید، فلاش بهتر
برای کسانی که میخواهند در نور کم با فلاش عکاسی کنند، فلاش آیفون 8 هم قابلیت بهتری را ارائه میکند. فلاش جدید True Tone در این آیفون دارای قابلیت Slow Sync میباشد. این قابلیت که عکاسان حرفهای در فلاشهای اکسترنال زیاد از آن استفاده میکنند، به عکاسان امکان میدهد تا با پایین آوردن سرعت شاتر دوربین و افزایش نور تصویر در پس زمینه، تصویری با تعادل نور بهتر چه در پس زمینه و چه روشنایی روی خود سوژه را ثبت کنند. سرعت تابش نور این فلاش با 40% زمان تابش کوتاهتر، نوری بسیار یکنواختتر را با Slow Sync ایجاد میکند.
آیفون 8 جدید با فیلترهای جدیدتر
هم عکس و هم فیلمهایی که با آیفون 8 میگیرید میتوانند برای زیباتر شدن از فیلترهای بیشتری استفاده کنند که شامل جلوهای برای نوردهی طولانی و همچنین یک جلوه جالب برای ایجاد رنگ طبیعی پوست میشود. همچنین میتوانید ویدئوهایی مانند اینستاگرام بومرنگ را با Live Photos ایجاد کنید که نوعی ویدئوهای پشت سر هم (رفت و برگشتی) است.
ویدئوهای بهتر با آیفون 8
قابلیتهای فیلمبرداری آیفون 8 با توجه به دوربین پیشرفتهای که دارند بهتر از هر دوربین موبایل دیگری است که تا به امروز عرضه شده است. آیفون 8 میتواند با رزولوشن 4K ویدئوهایی را با سرعت 60 فریم بر ثانیه ثبت کند که البته توسط لرزشگیر اپتیکال آن، لرزشگیری نیز میشوند. ضمناً میتوانید با کاهش رزولوشن ویدئوها به Full HD 1080p، ویدئوهای اسولوموشن 240 فریم بر ثانیه نیز ضبط کنید.
سیستم عامل iOS 11 به شما امکان گرفتن عکسهای بیشتری را میدهد
سیستم عامل iOS 11 در آیفون 8 (و همچنین دیگر گوشیهای آیفون که به این سیستم عامل ارتقا مییابند) امکان میدهد تا با استفاده از فرمت HEIF و HEVC برای عکسها و ویدئوها، تصاویری با همان کیفیت قبلی، اما با نصف حجم قبل را ثبت کنند.
گوشیهای جدید، قیمتهای نجومی
بدیهی است که امکانات آیفون 8، آیفون 8 پلاس و آیفون ایکس برای عکاسان، تغییرات فوقالعادهای داشته است. اما نکته مهم درباره این گوشیها قیمت آنهاست. این گوشیها به ترتیب 700، 800 و 1000 دلار قیمت گذاری شدهاند که برای یک دوربین گوشی، بسیار گرانقیمت است. در حالی که میتوانید با قیمت گوشی آیفون ایکس، یک دوربین dslr فولفریم مانند Nikon D610 را خریداری کنید، باید دید که آیا امکانات عکاسی و فیلمبرداری این گوشیها میتواند عکاسان را به خرید ترغیب کنند یا اپل باید از روشهای بازاریابی دیگری برای فروش آنها به عکاسان استفاده کند.
شما درباره این گوشیها چه فکر میکنید و آیا آنها را جذاب و مناسب برای خرید میدانید یا خیر؟