دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

راهنمای جامع عکاسی از نوزاد در منزل

تکنیک و ترفند
راهنمای جامع عکاسی از نوزاد در منزل

با وجود اینکه برخی افراد ممکن است از یک عکاس حرفه‌ای برای عکاسی از نوزادهای خودشان استفاده کنند اما خیلی از ما دوست داریم اولین روزهای به دنیا آمدن نوزادهایمان را خودمان ثبت کنیم. در این مقاله که توسط لیزا هولووی نوشته شده است ما به ده نکته در مورد عکاسی از نوزاد در خانه اشاره می‌کنیم. تا انتها با ما همراه باشید.

1- عجله نکنید

یکی از مزایایی که عکاسی از نوزاد در خانه دارد این است که کنترل کافی روی زمان دارید. برخلاف عکاسی از نوزاد برای مشتری که فقط 3 یا 4 ساعت وقت دارید که یک آلبوم کامل ایجاد کنید برای عکاسی از نوزاد خودتان چندین روز و حتی هفته وقت دارید.

در صورتی که خودتان مادر نوزاد هستید مطمئنا باید استراحت کافی را داشته باشید و اصلا سعی نکنید همه‌ی عکس‌ها را در یک روز بگیرید. طبق تجربه این کار باعث خستگی و درماندگی شما می‌شود.

عکاسی از نوزاد در خانه

زمانی که نوزاد من تازه به دنیا آمده بود من در طول روز فقط برای یک مدت کوتاه و با استفاده از یک یا دو چیدمان مختلف عکاسی می‌کردم. این کار علاوه بر اینکه استرس شما را پائین خواهد آورد بلکه به شما کمک می‌کند تغییرات کوچکی که در طول چند هفته‌ی اول در ظاهر فرزندتان ایجاد می‌شود را هم ثبت کنید.

برخلاف نظر عموم مبنی بر اینکه دو هفته اول تولد بهترین زمان برای عکاسی از نوزاد است می‌توانید از نوزادهای بزرگ‌تر هم مثل نوزادها عکاسی کنید. من تا یک ماهگی پسرم از او عکس نوزادی می‌گرفتم. به یاد داشته باشید که زمان به نفع شما است پس هیچ نیازی به عجله و زیاده‌روی نیست. در صورتی که آرامش کافی داشته باشید می‌توانید عکس‌های فوق‌العاده‌ای از نوزاد خودتان بگیرید.

[relatedpost post=”120117″]

2- نورپردازی خیلی مهم است

یکی از اشتباهات متداولی که در عکاسی از نوزاد در خانه می‌بینم نورپردازی نامناسب است. فرقی ندارد که برای مشتری عکاسی می‌کنید یا برای خودتان؛ یکی از چیزهایی که می‌تواند یک عکس را خراب کند نورپردازی است. به طبیعی‌ترین منبع نوری که در اختیار دارید یعنی خورشید فکر کنید.

خورشید در آسمان و بالای سر ما قرار دارد و به همین خاطر اینکه ببینیم یک نفر از زاویه پائین نورپردازی شده است خیلی غیرطبیعی است. از این نوع نور بیشتر در فیلم‌های ترسناک و یا برای نشان دادن یک چیز ترسناک استفاده می‌شود. مطمئنا نمی‌خواهیم نوزادمان ترسناک به نظر برسد.

برای نورپردازی درست به هیچ نوع تجهیزات حرفه‌ای نیاز ندارید.

تقریبا تمام عکس‌هایی که من از پسرم گرفته‌ام در اتاق نشیمن و جلوی یکی از پنجره‌ها گرفته شده است تا بتوانم از نور طبیعی استفاده کنم.

یکی از قوانین خیلی خوب برای به دست آوردن سایه‌ها و هایلایت‌های نرم و زیبا این است که بچه را به شکلی نگه دارید که نور از بالای سر او جریان داشته باشد و با زاویه‌ی تقریبا 45 درجه به پاهای او برسد. برای اینکه مطمئن شوید این کار را به درستی انجام داده‌اید به دنبال سایه‌های نرم زیر پای کودک بگردید.

از تجربه کردن نترسید. از زوایا و پرسپکتیوهای مختلف برای عکاسی استفاده کنید اما به هیچ عنوان از زاویه پائین به نوزاد خودتان نور نتابانید.

[relatedpost post=”127904″]

آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

3- نوزاد را راضی نگه دارید

با انجام چند کار ساده می‌توانید مطمئن شوید که نوزاد خوشحال است و قرار است نتایج خیلی خوبی به دست بیاورید. نکته اول این است که محیط عکاسی باید نسبتا گرم باشد. با استفاده از هر نوع هیتر مخصوص فضای کوچک می‌توانید این کار را انجام دهید. همچنین می‌توانید با تغییر درجه‌ی شوفاژ هم محیط را در زمان عکاسی گرمتر کنید. خوشبختانه پسر من در فصل زمستان به دنیا آمد و به همین خاطر هوا هم نسبتا گرم بود.

راهنمای عکاسی از نوزاد در خانه

علاوه بر محیط گرم نویز سفید هم کمک خیلی زیادی به خوابیدن نوزاد شما می‌کند. من برای گوشی آیفون خودم از یک اپ به اسم Sound Sleeper استفاده می‌کنم که تعدادی صدای آرامش بخش دارد و شما می‌توانید در زمان عکاسی آن‌ها را برای نوزاد خودتان پخش کنید. من گوشی را در طول مدت عکاسی زیر پتویی که پسرم روی آن خوابیده بود می‌گذاشتم و این کار باعث می‌شود او در تمام طول مدت عکاسی راضی باشد.

نکته آخر هم احتمالا نیازی به گفتن ندارد اما مطمئن شوید معده‌ی نوزاد شما قبل از شروع عکاسی پر است و در طول مدت عکاسی به دلیل گرسنگی بیدار نمی‌شود.

علاوه بر این سه کار من متوجه شدم که خیلی از بچه‌ها از جمله پسر خودم در ساعات صبح نسبت به بعد از ظهر و غروب آرام‌تر هستند و همراهی بیشتری با شما دارند. سعی کنید بین ساعت صبحانه و ناهار عکاسی کنید. به نظر من شما هم موافقید که این ساعت بهترین زمان برای عکاسی از اکثر بچه ها است.

[relatedpost post=”118322″]

4- مراقب امنیت بچه باشید

این نکته نیازی به گفتن ندارد اما حتما مطمئن شوید که امنیت نوزاد اولویت شماره یک شما در زمان عکاسی از او است. در صورتی که از ژست‌های پیچیده‌تر استفاده می‎‌کنید یا از وسایل دیگر در عکاسی استفاده می‌کنید از یکی کمک بگیرید و بخواهید که مراقب بچه باشد.

سبک عکاسی از نوزاد من کاملا ساده و ارگانیک است و از ژست‌های طبیعی‌تر استفاده می‌کنم و به همین خاطر مشکلی از این لحاظ نداشتم. در صورتی که به کمک نیاز دارید حتما از یک نفر بخواهید که کنار شما باشد. همسر من در مواقعی که به کمک نیاز داشتم به خوبی مراقب نوزاد بود. به یاد داشته باشید که خیلی از ژست‌های پیچیده‌ای که شامل وسایل اضافی هستند عکس‌های ترکیبی هستند و از ترکیب چندین عکس مختلف ایجاد شده‌اند.

5- ثبت جزئیات کوچک

سعی کنید تمام جزئیات کوچکی که نوزاد شما را منحصر به فرد می‌کند ثبت کنید. دماغ سربالای کوچک او، لب‌های سرخی که دارد، چین و چروک‌های بدن، انگشت‌های کوچک دست و پا و… تماما جزئیاتی هستند که شما نمی‌خواهید پس از رشد نوزاد فراموش کنید.

عکاسی از نوزاد در منزل

در صورتی که لنز ماکرو دارید، زمان خوبی است که آن را از کیف خودتان بیرون بیاورید و از آن استفاده کنید. اگر با استفاده از لنز ماکرو مشکل دارید در ادامه چند نکته برای استفاده راحت‌تر از آن را برای شما آماده کرده‌ایم:

استفاده از دیافراگم بسته: این موضوع در زمان عکاسی ماکرو از نوزاد خیلی مهم است زیرا در صورتی که از دیافراگم‌های خیلی واید استفاده کنید عمق میدان خیلی کمی خواهید داشت. در صورتی که اینطور چیزی را نمی‌خواهید سعی کنید دیافراگم دوربین را تا حدود f/5.6 یا حتی بیشتر ببندید.

علاوه بر دیافراگم سعی کنید اتوفوکوس را غیرفعال کنید و از فوکوس دستی استفاده کنید. من برای عکاسی ماکرو با استفاده از فوکوس دستی به نتایج خیلی بهتری رسیدم. خیلی نگران ایزو نباشید. در صورتی که نیاز است ایزو را برای بهبود نوردهی افزایش دهید بدون تعلل این کار را انجام دهید.

عکاسی از نوزاد در خانه

حالت‌های مختلف را امتحان کنید و لذت ببرید. من وقتی که از پسرم عکس می‌گرفتم همیشه لنز ماکروی خودم را هم در کنارم نگه می‌داشتم تا بتوانم به سادگی لنزهای دوربینم را تعویض کنم و در طول هر جلسه کوچک عکاسی چند عکس ماکرو هم داشته باشم. به نظرم این کار نسبت به گرفتن تمام عکس‌های ماکرو در یک جلسه راحت‌تر است. در صورتی که یک بادی دوربین دیگر هم دارید می‌توانید لنز ماکرو را همیشه روی آن نگه دارید و در مواقع لزوم به سادگی دوربین خود را تعویض کنید.

برخی از مواردی که باید در زمان عکاسی از نوزاد در خانه به یاد داشته باشید عبارتند از: بینی، لب‌ها، مژه‌ها، گوش‌ها، انگشت‌های دست و پا، سوراخ ناف، موها و شانه‌ها. این جزئیات با رشد نوزاد خیلی سریع تغییر می‌کنند و روش خوبی برای حفظ خاطرات هستند.

[relatedpost post=”124574″]

6- کار با زوایا و پرسپکتیوهای مختلف

به جای اینکه خیلی سریع چیدمان خودتان را تغییر دهید و یا نوزاد را جابجا کنید می‌توانید در اطراف نوزاد بچرخید تا زوایای مختلفی را برای عکاسی از او پیدا کنید. سعی کنید پشت سر نوزاد بایستید و از نقطه‌ای که در سایه است هم چند عکس از او بگیرید. ممکن است بتوانید از این زاویه هم عکس‎‌های خیلی خوبی بگیرید. تمام زوایا و پرسپکتیوهای مختلف را قبل از اینکه بخواهید ژست نوزاد را تغییر دهید امتحان کنید. به این صورت می‌توانید فقط با یک ژست چندین عکس مختلف از نوزاد خودتان بگیرید.

عکاسی از نوزاد در خانه

7- عکاسی در فضای آزاد

من یک عکاس فضای باز هستم و همیشه در فضاهای زیبای بیرونی عکاسی می‌کنم. شما هم می‌توانید از نوزادهای خودتان در فضای باز عکاسی کنید.

در صورتی که هوا اجازه می‌دهد نوزاد خودتان را از خانه خارج کنید و در طبیعت از او عکاسی کنید. به این صورت می‌توانید عکس‌های زیبا و منحصر به فردی بگیرید. حوصله من به سادگی سر می‌رود و از عکاسی داخل خانه خسته شده بودم به همین خاطر همسرم پیشنهاد داد که کمی از خانه فاصله بگیریم و در فضای آزاد چند عکس از پسرم بگیرم. این عکس‌ها برخی از محبوب‌ترین عکس‌های من هستند.

فضای آزاد امکانات و آزادی خلاقانه خیلی زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد که ممکن است داخل خانه یا استودیو نداشته باشید. چند وسیله ساده به همراه داشته باشید که بتوانید نوزاد را داخل آن‌ها قرار دهید و لذت ببرید. من متوجه شده‌ام که خیلی از بچه‌ها در فضای آزاد راحت‌تر می‌خوابند و به همین خاطر خیلی راحت‌تر خواهید بود.

[relatedpost post=”119389″]

8- استفاده از بچه‌های بزرگتر

یکی از زیباترین و با ارزش‌ترین عکس‌هایی که می‎توانید از نوزادهای خودتان بگیرید عکس‌هایی هستند که در آن خواهر یا برادر بزرگترش هم حضور دارد. من یک هدف برای خودم تعیین کردم که از پسرم به همراه تمامی خواهر و برادرهایش عکاسی کنم.

عکاسی از نوزاد در خانه

ممکن است بچه‌های بزرگتر بتوانند خواهر یا برادر خودشان را در آغوش بگیرند اما برای بچه‌های کوچک‌تر ژست‌های خوابیده عملکرد خیلی بهتری دارند. این کار باعث می‌شود فرزندان بزرگتر شما هم احساس مهم بودن و خاص بودن کنند. این کار همیشه وقتی یک بچه‌ی جدید به دنیا می‌آید و توجه زیادی به آن می‌شود ضروری است.

9- قرار گرفتن داخل عکس

من متوجه هستم که عکس گرفتن از خودتان تا چه اندازه می‌تواند سخت باشد. دوربین خودتان را دست یک نفر دیگر بدهید و خودتان هم چند عکس با نوزاد جدید بگیرید. مهم نیست که به خاطر بارداری چاق شده‌اید و یا خسته به نظر می‌رسید. فقط چند عکس ساده بگیرید.

این عکس‌ها زمانی که فرزندان شما بزرگ شوند برای آن‌ها خیلی اهمیت خواهند داشت.

به عنوان عکاسی خیلی از ما مشکلی با بودن پشت دوربین نداریم اما برای بچه‌ها ما خیلی مهم است که چند وقت یک بار خودمان هم جلوی دوربین باشیم.

[relatedpost post=”138890″]

آموزش عکاسی اقساطی

10- چاپ کردن عکس‌ها

تمام عکس‌هایی که می‌گیرید را داخل هارد درایو خودتان نگه ندارید و برخی از آن‌ها را چاپ کنید. خیلی منتظر طراحی دیوار مناسب برای آویزان کردن عکس‌ها نباشید و حساسیت زیادی نسبت به انتخاب بهترین عکس‌ها به خرج ندهید. من قصد دارم برای پسر خودم یک آلبوم عکس درست کنم و وقتی که او بزرگ شد آن‌ را در اختیارش قرار دهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط