دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

بررسی نیکون Z6؛بدون‌آینه فول‌فریم همه‌کاره‌ی نیکون

نقد و بررسی
بررسی نیکون Z6؛بدون‌آینه فول‌فریم همه‌کاره‌ی نیکون

در ادامه به بررسی نیکون Z6 ؛ میرورلس فول‌فریم همه‌کاره‌ی نیکون می‌پردازیم که همراه Z7 دوربین بدون‌آینه دیگر این کمپانی معرفی شد.

نکات مثبت نیکون Z6:

  • منظره‌یاب بسیار با کیفیت
  • عکاسی پیاپی با سرعت 11 فریم بر ثانیه
  • کنترل‌های ساده و آشنا
  • صفحه لمسی
  • ضبط ویدیوی 4K
  • سیستم لرزشگیر 5 محوره داخلی
نیکون Z6

نکات منفی نیکون Z6:

شاید نیکون Z7 سرخط خبرهای دنیای تکنولوژی را به خود اختصاص داده باشد، ولی عضو دیگر این خانواده یعنی نیکون Z6 گزینه جذاب‌تری به نظر می‌رسد، به خصوص برای عکاسان نیمه حرفه‌ای.

نیکون هم استراتژی دوگانه‌ای را در این سری از محصولات به کار گرفته، درست مانند سونی که A7R و A7 را در کنار هم معرفی کرد. نیکون Z6 و Z7 طراحی یکسان و ویژگی‌های مشابهی دارند، اما سه تفاوت اصلی آنها را از یکدیگر متمایز می‌کند: رزولوشن، فوکوس خودکار، و سرعت عکاسی پیاپی. حتی از نظر نیکون هم مدل Z6 در مقایسه با Z7 گزینه همه‌کاره و مناسب‌تری محسوب می‌شود. در ادامه می‌توانید بررسی مقدماتی نیکون Z6 را مطالعه کنید.

نیکون Z6: ویژگی‌های اصلی

  • سنسور فول فریم CMOS با رزولوشن 24.5 مگاپیکسل
  • مانت لنز جدید
  • لرزشگیر داخلی 5 محوره

از نظر رزولوشن، نیکون Z7 با سنسور 45.7 مگاپیکسلی حرف اول را می‌زند، در حالی که نیکون Z6 سنسور 24.5 مگاپیکسلی از نوع BSI CMOS با دامنه ایزوی 51200-100 واحدی دارد.

نیکون Z6 همانند Z7 به سیستم لنز جدید یعنی مانت Z مجهز شده و مانت F محبوب، برای خانواده میرورلس‌های فول‌فریم کاربردی ندارد. دهانه مانت جدید 11 میلی‌متر عریض‌تر از سری F شده و به 55 میلی‌متر می‌رسد، در حالی که فاصله فلنج (فاصله بین آخرین المان لنز و سنسور، FFD) هم 16 میلی‌متر است.

نیکون می‌گوید دهانه بزرگ‌تر و فاصله فلنج کوتاه‌تر باعث می‌شود تا مهندسین این شرکت بتوانند لنزهای بهتری نسبت به مانت F طراحی کنند و تمام سطح سنسور فول‌فریم، حتی گوشه‌های آن را به خدمت بگیرند.

همراه با نیکون Z6 و Z7، سه عضو نخست از لنزهای سری Z هم معرفی شده‌اند: لنز زوم استاندارد 70-24 میلیمتری f/4، لنز واید پرایم 35 میلیمتری f/1.8، و لنز فیکس پرایم 50 میلیمتری f/1.8. به خاطر پهن‌تر شدن مانت جدید، می‌توان حداکثر گشودگی دیافراگم را به f/0.95 هم رساند و نیکون هم معرفی لنز پرایم 58 میلیمتری f/0.95 با فوکوس دستی را در دستور کار دارد.

برای کاربران کنونی نیکون که قصد کوچ به دنیای میرورلس دارند یا می‌خواهند همزمان از DSLR قبلی خود هم استفاده کنند، نیکون مبدل جدید FTZ را معرفی کرده است. با استفاده از این مبدل می‌توانید حدود 360 لنز نیکون را روی Z6 سوار کنید که بیش از 90 تای آنها با سیستم فوکوس خودکار سریع Z6 مطابقت دارند.

نیکون Z6 از منظره‌یاب الکترونیکی 0.5 اینچی 3.6 میلیون نقطه‌ای (QVGA) با بزرگنمایی بسیار خوب x0.80 بهره می‌برد و از این نظر به سونی آلفا A7 III با منظره‌یاب 2.36 میلیون نقطه‌ای و بزرگنمایی x0.78 برتری دارد. استفاده از تجهیزات نوری ساخت خود نیکون باعث شده تا شفافیت تصویر تا حد زیادی بالا برود. نرخ رفرش 60 هرتزی نمایشگر منظره‌یاب هم رقم بسیار خوبیست.

نیکون Z6

در کنار این منظره‌یاب با کیفیت، نیکون Z6 به یک نمایشگر 3.2 اینچی 2.1 میلیون نقطه‌ای هم مجهز شده و صفحه LCD بالای دوربین هم اطلاعات مهم تنظیمات عکاسی را به نمایش می‌گذارد.

درحالی‌که DSLRهای نیکون از سیستم لرزشگیر لنز (موسوم به کاهش لرزش یا VR) استفاده می‌کنند، دوربین‌های میرورلس این شرکت به سیستم داخلی مجهز شده‌اند. نیکون Z6 هم سیستم لرزشگیر 5 محوره دارد که لرزش‌ها را در 5 مرحله خنثی می‌کند. اگر می‌خواهید از لنزهای VR مانت F روی Z6 استفاده کنید، سیستم لرزشگیر داخلی دوربین با لرزشگیر لنز هماهنگ خواهد شد.

نیکون Z6 سیستم لرزشگیر الکترونیکی موسوم به E-VR هم دارد که تکان‌های دوربین هنگام فیلمبرداری روی دست را خنثی می‌کند. این دوربین می‌تواند ویدیوهای 4K UHD را با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط کند، ضمن اینکه سرعت فیلمبرداری با رزولوشن‌های فول اچ‌دی و اچ‌دی به ترتیب به 60 و 120 فریم بر ثانیه می‌رسد.

همانند اکثر محصولات جدید این شرکت ژاپنی، نیکون Z6 هم از سیستم انتقال تصویر SnapBridge بهره می‌برد که با استفاده از ارتباط بلوتوث کم‌مصرف (LE)، عکس‌ها را بین دوربین و گوشی‌های هوشمند جابجا می‌کند. البته کیفیت عکس‌ها در این حالت به 2 مگاپیکسل تقلیل می‌یابد.

اگر خواهان انتقال بیسیم عکس‌ها با رزولوشن اصلی هستید، باید آنها را از منوی دوربین انتخاب کرده و از طریق ارتباط وای فای انتقال دهید. خوشبختانه نیکون قابلیت ارتباط وای فای پرسرعت را هم در کنار SnapBridge فراهم کرده است.

درحالی‌که انتظار می‌رفت نیکون چند درگاه کارت حافظه sd را در Z6 تعبیه کند، اما فقط شاهد یک درگاه XQD هستیم که شاید به مذاق عکاسان حرفه‌ای خوش نیاید، چون کارت‌های XQD در حال حاضر بسیار محدود هستند (فعلاً بازار این کارت‌ها دست سونی است، اما به زودی شرکت‌های دیگر هم وارد صحنه می‌شوند). البته احتمالاً نیکون نگاهی به آینده هم داشته، چون کارت‌های CFExpress با کارآیی فوق‌العاده و فرم‌فکتور مشابه، در آینده نزدیک جایگزین کارت‌های XQD می‌شوند.

نیکون Z6

نیکون Z6 از باتری لیتیوم-یونی قابل شارژ به شماره مدل EN-EL15b بهره می‌برد اما با باتری EN-EL15a مورد استفاده در D850 هم سازگار است. این باتری جدید از طریق درگاه USB هم شارژ می‌شود، اما شارژدهی خوبی ندارد. درحالی‌که سونی آلفا A7 III با هر بار شارژ می‌تواند 710 عکس را ثبت کند، نیکون Z6 فقط 310 بار شات می‌زند. البته احتمالاً این رقم در شرایط واقعی و بسته به نوع استفاده تا 600 شات هم برسد، ولی برای اطمینان کامل باید منتظر نتایج تست باتری این دوربین باشیم.

نیکون Z6؛ کیفیت ساخت و کنترل

  • مقاومت بدنه در سطح D850
  • گریپ بزرگ و راحت
  • چیدمان آشنای دکمه‌های کنترلی

برخلاف برخی از دوربین‌های رده‌بالای نیکون مانند D4 یا D800 که توسط شرکت معروف ایتال‌دیزاین طراحی شده‌اند، Z6 ظاهری آشنا و کاربردی دارد.

نیکون Z6

طراحی خوب نیکون Z6 فقط در ظاهر آن خلاصه نمی‌شود، چون به لطف گریپ بزرگ و راحت، دوربین به‌راحتی توی دست جا می‌گیرد. اگر با DSLRهای نیکون آشنا هستید، به‌سادگی با Z6 هم کنار می‌آیید چون تغییر خاصی در محل دکمه‌ها و ابزارهای کنترلی به وجود نیامده است.

نیکون Z6

به گفته نیکون، بدنه‌ی دوربین Z6 به‌اندازه‌ی D850 در برابر شرایط آب‌وهوایی مقاوم است. طراحی آشنا در رابط کاربری Z6 هم دیده می‌شود و منوهای تودرتو و نحوه جابجایی بین آنها، کاملاً شبیه دیگر DSLRهای نیکون هستند.

نیکون Z6

نیکون Z6؛ فوکوس خودکار

  • سیستم فوکوس خودکار 273 نقطه‌ای
  • پوشش 90 درصدی تصویر
  • سیستم فوکوس خودکار هیبریدی

سیستم فوکوس خودکار یکی از تفاوت‌های اصلی بین نیکون Z6 و Z7 به شمار می‌رود. در Z7 شاهد سیستم فوکوس خودکار هیبریدی با 493 نقطه تشخیص فاز هستیم، درحالی‌که Z6 از سیستم فوکوس خودکار هیبریدی با 273 نقطه تشخیص فاز بهره می‌برد.

این سیستم فوکوس 90 درصد فریم را پوشش می‌دهد که کاملاً رضایت‌بخش است، ولی در مقایسه با سیستم فوکوس خودکار 693 نقطه‌ای سونی آلفا A7 III با پوشش 93 درصدی فریم، کم می‌آورد.

فوکوس خودکار Single در دوربین نیکون Z6 چند حالت مختلف دارد: خودکار (Auto-area)، عریض (Wide-area در دو حالت کوچک و بزرگ)، تک‌نقطه (Single-point) یا دقیق (Pin-point) که حداکثر دقت فوکوس را به همراه دارد.

اگر به حالت فوکوس خودکار پیوسته بروید، نیکون Z6 گزینه فوکوس دینامیک را هم در اختیارتان می‌گذارد که معمولاً برای ردیابی سوژه به کار می‌رود و می‌توانید تعداد نقاط فعال فوکوس، حساسیت ردیابی سوژه و دیگر پارامترهای فوکوس را به شکل دستی تنظیم کنید.

نیکون Z6؛ عملکرد

  • عکاسی پیاپی با سرعت 11 فریم بر ثانیه
  • منظره‌یاب بزرگ و روشن
  • کارآیی خوب نمایشگر لمسی

در کنار رزولوشن و سیستم فوکوس، سرعت عکاسی پیاپی هم یکی دیگر از تفاوت‌های اصلی بین نیکون Z6 و Z7 به شمار می‌رود.

نیکون Z6 می‌تواند 11 عکس پیاپی را در هر ثانیه ثبت کند که کمی بهتر از سونی آلفا A7 III با سرعت 10 فریم بر ثانیه است. البته کاهش تعداد پیکسل‌ها (رزولوشن) هم در این موضوع نقش دارد.

اگر به عکاسی بی‌صدا علاقه دارید، نیکون Z6 می‌تواند با کنار گذاشتن شاتر مکانیکی و استفاده از شاتر الکترونیکی این امکان را در اختیارتان بگذارد. همچنین اگر به منظره‌یاب اپتیکال عادت کرده‌اید و می‌خواهید وارد دنیای میرورلس شوید، نگران نباشید. منظره‌یاب الکترونیکی نیکون Z6 به اندازه‌ی کافی دقیق و پرنور هست که تصویری واضح و شفاف را نمایش دهد، ضمن اینکه با نرخ رفرش 60 هرتز همه‌چیز را سریع و روان خواهید دید.

نمایشگر 3.2 اینچی نیکون Z6 کمی بزرگ‌تر از نمایشگر 3.0 اینچی A7 است و رزولوشن بهتری دارد (2.1 میلیون در مقابل 920 هزار نقطه)، بنابراین تصویری با وضوح و شارپنس بیشتر را نمایش می‌دهد.

کارآیی صفحه لمسی نیکون Z6 هم بهتر از سونی آلفا A7 III است. در دوربین سونی با استفاده از صفحه لمسی می‌توانید فوکوس، شاتر و مرور تصاویر را کنترل کنید، در حالی که نیکون Z6 کنترل منوها و تنظیمات را هم به شکل لمسی در اختیارتان می‌گذارد.

نیکون Z6

نیکون Z6؛ جمع‌بندی

برداشت اول از نیکون Z6 کاملاً مثبت و رضایت‌بخش است. استفاده از مانت لنز جدید، گام بزرگی برای این شرکت ژاپنی محسوب می‌شود که احتمالاً به خاطر کارآیی بهتر، نتیجه مطلوبی را هم در پی خواهد داشت. مبدل مانت FTZ هم به کمک عکاسانی می‌آید که مدت‌هاست روی لنزهای مانت F نیکون سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

شاید بزرگ‌ترین مشکل میرورلس‌های فول‌فریم نیکون این باشد که فقط یک درگاه کارت حافظه XQD دارند؛ در غیر این صورت نیکون Z6 سرشار از امکانات بوده و طی بررسی‌های مقدماتی، عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان داده است.

نیکون Z6 رقابت تنگاتنگی را با سونی آلفا A7 III پیش رو دارد اما شواهد و قرائن نشان می‌دهند در آینده نزدیک، اوضاع تماماً بر وفق مراد سونی نخواهد بود.

رقیب اصلی: سونی آلفا A7 III

همان‌طور که نیکون Z7 با سونی آلفا A7R III رقابت می‌کند، نیکون Z6 هم رقیب سرسختی به نام آلفا A7 III را پیش رو دارد، محصول فوق‌العاده‌ای که با سنسور 24.2 مگاپیکسلی، سیستم فوکوس خودکار 693 نقطه‌ای و عکاسی پیاپی با سرعت 10 فریم بر ثانیه، بخش بزرگی از بازار دوربین‌های میرورلس را در اختیار گرفته است.

تیم تحریریه نورنگار

نویسنده : تیم تحریریه نورنگار

تیم ما متشکل از نویسندگان متخصصی است که اشتیاق زیادی به صنعت تصویربرداری دارند. هدف ما این است که به شما در درک بهتر عکاسی، ارتقای مهارت‌هایتان و الهام‌بخشیدن به خلق آثار هنریتان کمک کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *