دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

میکسر صدا چیست؟ + آشنایی با انواع میکسر

چاپ
میکسر صدا چیست؟ + آشنایی با انواع میکسر

میکسر صدا چیست ؟

میکسر صدا دستگاهی است که یک یا چند سیگنال صوتی را دریافت می‌کند، آن‌ها را باهم ترکیب و در نهایت یک یا چند سیگنال را به بلندگوها می‌فرستد.
سیگنال‌های صوتی دریافتی در میکسرهای صدا همان صدای میکروفون‌ها یا ابزارآلات موسیقی هستند که پس از ترکیب به آمپلی‌فایرها یا بلندگوها فرستاده می‌شود.
میکسرها علاوه‌بر ترکیب صدا، امکان تنظیم سطوح صدا، تقویت صدا توسط اکولایزرها و افکت‌ها، مدیریت صدا و همچنین ضبط خروجی‌های مختلف را به شما می‌دهند.

کنترل‌های میکسر صدا

هر میکسری شامل تعدادی کنترل است که در این بخش آن‌ها را توضیح می‌دهیم.

کانال‌ها

کانال‌ها درواقع بخش اصلی یک میکسر هستند. هر میکسری کانال‌های مختلفی دارد که این به معنی ورودی‌های مختلف هم است. مثلاً اگر میکسری ۸ کانال داشته باشد، یعنی ۸ ورودی دارد. میکسرهایی که تعداد کانال بیشتری دارند، امکان اتصال بیشتری را هم مهیا می‌کنند.
صدا در هر میکسری از طریق ورودی‌ها وارد کانال می‌شود و پس از انجام مراحل مختلف به خروجی هدایت می‌شود.

ورودی‌ها

منابع صوتی در ورودی‌های میکسر به هم متصل می‌شوند که این منابع شامل سیگنال‌های سازهای مختلف و میکروفون است. در میکسر هر ورودی دارای شماره است که پس از وصل کردن، می‌توانید آن را با شماره خود بشناسید.
به این نکته هم باید توجه داشته باشید که به هر کانال تنها یک سیم وصل می‌شود.

کنترل گین (Gain)

کار Gain یا همان Trim کنترل سطح فرکانس ورودی به مَستر است. Gain را باید به‌گونه‌ای تنظیم کنید که موجب اخلال در فرکانس صوتی نشود.

[relatedpost post=”280512″]

کنترل اکولایزر یا EQ

در این بخش از میکسر ۳ نوع ناب یا فِیدر قرار دارد:

  • تریبل یا high: تریبل برای کنترل صداهای بلند استفاده می‌شود.
  • میدرنج یا Mid: برای کنترل صداهای متوسط.
  • بیس یا Bass: بیس هم برای کنترل صداهای پایین استفاده می‌شود.

باید به این نکته توجه داشته باشید که مقدار هرکدام از آن‌ها را باید برحسب صدای سازهایی دریافتی، تنظیم کنید.

کنترل خروجی‌های کمکی یا AUX

خروجی‌های کمکی ناب‌هایی هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید سطح صدا را برای خروجی همان ناب تنظیم کنید. اگر در میکسری ۳ خروجی AUX باشد، هر کانالی هم ۳ ناب خروجی خواهد داشت که با شماره از هم جدا شده‌اند.
کنترل‌های خروجی ابزاری مفید هستند که می‌توانید با استفاده از آن‌ها صدای متفاوتی را برای بخش‌های مختلف ارسال کنید.

کنترل PAN

کنترل‌های PAN کمک می‌کنند که صدای استریو را کنترل کنید. اگر ناب PAN را به سمت چپ بچرخانید، سیگنال خروجی را به سمت خروجی چپ ارسال می‌کنید و اگر به سمت راست بچرخانید سیگنال خروجی به سمت راست هدایت می‌کنید.
شما با این کار می‌توانید سیگنال صدای نوازنده‌ای که در سمت راست صحنه قرار دارد را به سمت راست بفرستید و یک شبیه‌سازی از صدای صحنه برای شنونده‌ها ایجاد کنید.

کنترل قطع صدا یا MUTE

این کنترل به شما امکان می‌دهد تا صدای یک کانال را قطع کنید درحالی‌که کانال‌های دیگر در حال پخش هستند.

کنترل سولو (SOLO)

این کنترل هم کمک می‌کند که هنگام ضبط، سیگنال بقیه کانال‌ها را به‌راحتی قطع کنید تا صدای یک کانال پخش شود.

کنترل فیدر یا Channel Fader

فیدرها کنترل‌های کشویی هستند که میزان صدای هر کانال را تنظیم می‌کنند. فیدرها در حقیقت مقاومت (Resistor) هستند و با پایین آوردن آن‌ها میزان مقاومت افزایش پیدا می‌کند. به همین خاطر است که در فیدر اعداد بالاتر در قسمت پایین قرار دارند.

کنترل Phamtom Power

برخی از میکروفون‌ها نیاز به فانتوم پاور دارند که در این صورت باید کنترل فانتوم پاور میکسر را روشن کنید؛ این کنترل معمولاً نزدیک دکمه روشن/خاموش میکسر قرار دارد.

خروجی‌ها

خروجی‌ها وظیفه پخش سیگنال‌ها را بر عهده دارند. کانال‌هایی که تنظیم و میکس شده‌اند از طریق این خروجی‌ها به بلندگو ارسال می‌شوند.

تفاوت میکسر صدا با کارت صدا 

وظیفه کارت‌های صدا که انواع مختلفی هم دارند، آماده‌سازی سیگنال‌ها برای پخش است. درحالی‌که وظیفه میکسر صدا تنظیم، مدیریت و افکت گذاری صداهاست.
دومین تفاوت میکسر صدا با کارت صدا، کاربرد آن‌هاست. از میکسر صدا معمولاً در مراسم زنده استفاده می‌شود اما کارت‌های صدا بیشتر در استودیوها کاربرد دارند.
از نظر ظاهری هم این دو تفاوت‌هایی دارند که یکی از آن‌ها، تعداد ورودی و خروجی است. میکسرهای صدا معمولاً ورودی و خروجی بیشتری نسبت به کارت‌های صدا دارند.

آموزش عکاسی اقساطی

انواع میکسر صدا

میکسرهای صدا در 5 نوع مختلف عرضه می‌شوند که هرکدام از آن‌ها معایب یا مزایای خودش را دارد.

[relatedpost post=” 303162″]

میکسر آنالوگ

میکسرهای آنالوگ قیمت کمتر و تجربه کاربری آسان‌تری نسبت به میکسرهای دیجیتالی دارند.
یادگیری و استفاده از میکسرهای آنالوگ بسیار راحت است؛ چون هر کنترل عملکرد مشخصی دارد. از طرفی هم آن‌ها فاقد قابلیت‌های خودکارسازی و برنامه‌ریزی دقیق برای نمایش‌ها یا اجراهای پیچیده هستند.
این میکسرها اتصال بی‌سیم برای کنترل از راه دور ندارند؛ به همین خاطر در طول اجرا نمی‌توانید از میز میکس دور شوید.


میکسرهای آنالوگ کانال‌ها، ورودی‌ها و خروجی‌های مشخص دارند؛ بنابراین شما در مقایسه با میکسرهای دیجیتالی قدرت تغییر صدا و اعمال افکت‌های کمتری دارید. برای آنکه بتوانید این مشکل را حل کنید باید سخت‌افزارهای دیگری هم نصب کنید.
هر دو میکسر آنالوگ و دیجیتالی کیفیت صدای خوبی دارند. اما برخی کارشناس‌ها معتقد هستند که میکسرهای آنالوگ صدای خالص‌تری ارائه می‌دهند.
طبق همه مواردی که بررسی کردیم میکسرهای آنالوگ، مناسب اجرای زنده یا ضبط صدا هستند. همچنین به دلیل تجربه کاربری آسان، برای شروع یادگیری استفاده از میکسرها هم مناسب هستند.

میکسر دیجیتال

میکسر صدا دیجیتالی برخلاف میکسرهای آنالوگ عملکردهای کنترلی متنوع‌تری دارند و شما برای ایجاد تغییراتی در یک کانال، باید گزینه‌های بسیاری را بررسی کنید. به همین خاطر، تغییر سریع در تنظیماتِ میکسرهای دیجیتالی چالشی بزرگ به‌ حساب می‌آید.
شما برای آنکه با این مشکل مواجه نشوید باید از ذخیره‌سازی تنظیمات استفاده کنید. میکسرهای دیجیتالی توانایی ذخیره کردن یک میکس و فراخوانی مجدد آن را دارند.
برخی از این میکسرها قابلیت دارند تا از قبل روی لپ‌تاپ یا کامپیوتر میکس‌های خود را تنظیم کنید و هنگام نیاز آن را اجرا کنید.


بیشتر میکسرهای دیجیتالی دارای اتصال بی‌سیم برای کنترل از راه دور هستند. شما می‌توانید با همگام‌سازی میکسر دیجیتالی با تلفن هوشمند خود این کار را به‌سادگی انجام دهید. به همین خاطر لازم نیست در طول اجرای برنامه سر پا بایستید.

همان‌طور که پیش از این ذکر کردیم، میکسرهای دیجیتالی دارای افکت‌های صوتی بیشتری هستند. به همین خاطر نیازی نیست که سخت‌افزارهای مختلفی هم تهیه کنید.
گاهی اوقات هم با به‌روزرسانی میکسر، می‌توانید به افکت‌های صوتی جدیدتر دسترسی داشته باشید.
این میکسرها باتوجه‌به قابلیت‌هایی که دارند، مناسب نمایش‌ها و اجراهای پیچیده است. همچنین برای مدیریت و کنترل آن نیاز به مهارت بیشتری دارید.

پاور میکسر

پاور میکسرها در واقع همان میکسرهای آنالوگ هستند که آمپلی‌فایرهای قدرتمند به آن اضافه شده است؛ بنابراین شما را از حمل یک آمپلی‌فایر جداگانه بی‌نیاز می‌کنند.
اکثر پاور میکسرها دارای دو کانال هستند که می‌توان آن را به دو بلندگو یا یک بلندگو و یک مانیتور وصل کرد.
این نوع میکسرها دارای خروجی‌های سطح خط هستند که به شما اجازه می‌دهد بلندگوها و مانیتورهای بیشتری به آن وصل کنید. به همین خاطر می‌توانید خروجی صدا را در شرایط مختلف مدیریت کنید.


علاوه‌بر آن، نصب و استفاده از این میکسرها هم آسان است. پاور میکسرها معمولاً ابعاد کوچکی دارند و به همین جهت حمل‌ونقل آن‌ها هم راحت‌تر است.

این نکته را هم باید اضافه کنیم که این میکسرها با بلندگوهای PA، بدون برق، کار می‌کنند.
پاور میکسرها معمولاً همه قابلیت‌های میکسرها مانند افکت‌ها، کانال‌ها، هدایت سیگنال‌ها و اکولایزر را در اختیار شما قرار می‌دهند. به همین خاطر این میکسرها کاملاً مناسب اجراهای زنده هستند.

میکسر DJ

میکسر صدا دی‌جی به شکلی طراحی شده‌اند که همه نیازهای دی‌جی را پوشش می‌دهند. بخشی از این نیازها، ورودی‌های مناسب جهت مدیریت تجهیزات دی‌جی، وصل شدن با PA و هماهنگی با سیستم صوتی مکان اجرا است.
میکسرهای دی‌جی انواع مختلفی دارند که هرکدام قابلیت‌های متفاوتی هم در اختیار شما قرار می‌دهند.
میکسرهای ارزان‌قیمت دی‌جی ممکن است فقط ۲ یا ۳ ورودی و خروجی داشته باشند. همچنین کنترل اکولایزر پایه را ارائه می‌دهند.


اما میکسرهای پیشرفته‌تر دی‌جی که قیمت بالاتری هم دارند، قابلیت‌هایی بیشتری ارائه می‌دهند؛ امکان اتصال با لپ‌تاپ و نرم‌افزارهای کمکی دی‌جی، اجرای افکت‌های مختلف و تنظیمات حرفه‌ای اکولایزر بخشی از این قابلیت‌هاست.
همچنین ورودی‌های میکروفون و سوئیچ اجازه می‌دهد تا دی‌جی به‌راحتی با مخاطبان خود ارتباط برقرار کند. همان‌طور که از اسم آن مشخص است، این میکسرها برای استفاده دی‌جی‌ها طراحی شده‌اند.

میکسر صدای نرم‌افزاری

در این نوع میکسرها کاربرها تنظیمات خود را روی نرم‌افزار انجام می‌دهند. به همین خاطر هم ارتباطی با بخش سخت‌افزاری آن ندارند.
این نرم‌افزارها همه قابلیت‌های لازم پردازش سیگنال، مسیریابی و… را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. به عبارتی شما می‌توانید با یک لپ‌تاپ و نرم‌افزار مخصوص، کار میکسرهای فیزیکی را انجام دهید.


امروزه نرم‌افزارهایی هستند که به شما اجازه می‌دهند از طریق تلفن هوشمند یا تبلت خود میکس صوتی اولیه را انجام دهید. اکثر این برنامه‌ها از قابلیت پیشرفته MIDI، پشتیبانی می‌کنند؛ بنابراین دنیایی از امکانات را پیش روی شما قرار می‌دهند.
این نوع میکسرها هم کاملاً مناسب میکس ابتدایی صدا هستند.

شما می‌توانید طبق نیاز خود و استفاده‌ای که از میکسر دارید، یکی از مدل‌های ذکرشده را انتخاب کنید. برای خرید میکسر صدا می‌توانید به سایت نورنگار مراجعه کنید.

نویسنده : الهه سرباز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
عکس نوزاد خوابیده زیبا
جذاب ترین عکس های نوزاد و کودک
1 سال پیش - زمان مطالعه : 13 دقیقه
انواع کاغذ چاپ عکس و نحوه تشخیص آنها
انواع کاغذ چاپ عکس و نحوه تشخیص آنها
2 سال پیش - زمان مطالعه : 9 دقیقه
Engagement photography
عکاسی اسپرت
2 سال پیش - زمان مطالعه : 10 دقیقه
چاپ عکس پولاروید چیست و چه کاربردی دارد ؟
چاپ عکس پولاروید چیست و چه کاربردی دارد ؟
2 سال پیش - زمان مطالعه : 4 دقیقه