دست دوم، لغتی که زیاد آن را می شنویم. مخصوصا اگر سر و کارمان با بازار و صد البته کارهای خرید و فروش کالا و اجناس مختلف باشد. فرقی نمی کند کالا یا جنس مورد نظرمان در چه حوزه ای باشد، بلاخره نسخه ای از همان کلا یا سری مورد نظر وجود دارد که به صورت استوک یا دسته دوم در معرض فروش گذاشته شود. وجود یک کالای دسته دوم در بازار می تواند معانی مختلفی را داشته باشد.
زمانی ممکن است یک فرد کالا یا وسیله مورد نظر خودش را به این دلیل که دیگر کاربردی برایش ندارد، به فروش بگذارد. مثلا قرار دادن آن کالا که حالا بخشی از عمر خودش را در این راه گذرانده، با قیمت روز نخست اصلا و ابدا کار عاقلانه ای به نظر نمی رسد و صد البته که خواستار آنچنانی هم نخواهد داشت.
به همین علت کالا های دسته دوم با توجه به قیمت حدودی و البته میانگینی که در بازار برای آنها تعیین شده و در کنار آن، قیمتی که صاحب و فروشنده آن با توجه به معیار های ذهنی اش بر روی آن می گذارد، به فروش می روند. در این میان دلایل و گزینه های مختلفی نیز مثل میزان کارکرد و البته میزان بازده آن نسبت به روز اول نیز وجود دارد که این دسته از ویژگی ها پس از انجام تست های مختلف به دست می آیند و تاثیری مستقیم بر روی قیمت کالا خواهند داشت.
خب از آنجایی که بحث مورد نظر ما امروز مربوط به یکی از پرطرفدار ترین و محبوب ترین کالاهای حوزه دیجیتال یعنی گوشی های هوشمند است، میخواهیم نگاهی به طیف کارکرده این کالاهای پرکاربرد داشته باشیم و آن را زیر ذره بین نورنگار قرار دهیم.
انواع گوشی دست دوم
پیش از آنکه وارد بحث اصلی شویم، باید شناختی از گوشیهای دست دوم داشته باشیم. عبارت دست دوم برای ما آشنا است و معمولاً به وسایلی گفته میشود که قبلاٌ توسط افراد دیگر استفاده شدهاند و صاحبان قبلی میخواهند آنها را به شخص دیگری بفروشند.
اما در بازار اجناس الکترونیک مثل موبایل و لپتاپ و… این تعریف ابعاد وسیعتری دارد و لزوماً به دستگاههای استفاده شده گفته نمیشود. . برخلاف ذهنیت هایی که درمیان عموم وجود دارد، کالاهای دسته دوم و مخصوصا کالاهای دیجیتالی دست دوم شامل گروه های مختلفی می شوند که عدم اطلاع از دسته بندی های این اجناس می تواند شما را سردرگم و گمراه کند و بهتر است پیش از تهیه یک کالا کمی به کاوش در میان محیط اینترنت بزنید و با ذهن و دست باز به میدان بروید. اصطلاحات پرکاربردی در بازار گوشیهای دست دوم رایج است که حتما باید قبل از خرید گوشی دست دوم آنها را بشناسید.
۱. دست دوم واقعی!
این دقیقا همان چیزی است که هر فردی پس از شنیدن کلمه دست دوم خوشخال می شود و باید گفت که در بین عموم مردم گوشی دست دوم دقیقا همان معنی را میدهد که منظور ماست؛ یعنی گوشی که برای مدتی دست کسی بوده و حالا به هر دلیلی قصد فروشش را دارد.
شاید این جمله را شنیده باشید که هرچیزی بهایی دارد و مسلما بهای مالی که هر فردی برای خرید گوشی دسته دوم می پردازد کمتر از یک گوشی نو است و به همان مقدار و چه بسا کمتر یا بیشتر شده و این بها و ارزش کاهش یا افزایش می یابد. خرید این نوع گوشی با این که ریسک دارد اما در هر صورت شما با هزینه کمتری صاحب گوشی میشوید که شاید خرید مدل تازه آن خارج از توان مالی شما باشد. خرید این نوع گوشیها بعضی وقتها یک فرصت ویژه است چون مدت زیادی از کارکردش نگذشته، کارت گارانتی آن هنوز معتبر است و فرصت اندکی برای بررسی سلامت گوشی دارید.
در ادامه راههای تست و بررسی گوشی دست دوم و همینطور راههایی برای خرید راحتتر و بدون دردسر این گوشیها را توضیح دادیم.
۲. خرید گوشی ریفربیشد (refurbished)
اینکه یک گوشی که هنوز از جعبه خودش خارج نشده، نواقصی را با خودش داشته باشد، چیز غیرممکنی نیست، چه بسا این گوشی از یکی از بی نقص ترین برند ها و کمپانی های حال حاضر جهان باشد. حتی بزرگترین و محبوب ترین کمپانی های جهان نیز این موضوع را قبول دارند که از میان چندین هزار مورد ساخته شده، یک مورد اشکال دار راهی بازار می شود و نکته جالب این قضیه اینجاست که خود این کمپانی ها حاضر به تعویض و پس گرفتن این گوشی ها هستند. پیش آمدن این چنین رخدادی طبیعی و بدیهی به نظر می آید، چرا که با بزرگ تر شدن بازار عرضه و تقاضا، کمپانی های مختلف خط تولید خود را به خطوط تولید خودکار و کاملا ماشینی تغییر داده اند که دقت بیشتر و سرعت بالاتری دارد. اما این خطوط تولید بدون ایراد هم نیستند و یکی از ایرادات به وجود آماده همین گوشی های ریفربیشد است. در مورد این مورد گوشی ها می توان گفت که این نوع گوشیها تقریبا نو هستند.ممکن است مشتری پس از خرید گوشی متوجه اشکالی در آن شود و گوشی را به کارخانه بازگرداند (شاید این مدل گارانتی در ایران متداول نباشد ولی در کشورهای دیگر مشتری میتواند گوشی نو که دارای ایراد است را به نمایندگی پس دهد)؛ اگر در خط تولید، نواقص کالا رفع شود و دوباره به بازار برگردد، با قیمت ارزانتری فروخته خواهد شد. به چنین گوشیهایی ریفربیشد(refurbished) گفته میشود.
این گوشیها هیچ مشکل فنیای ندارند و کاملاً تعمیر شدهاند و با توجه به اینکه تیم سازنده این تعمیر را انجام دادهاند، کاملاً قابل اعتماد هستند. این گوشیها با وجود سلامت کامل قیمتی پایینتر از گوشی نو دارند و متأسفانه برخی فروشندهها هر دو را به یک قیمت میفروشند!
و البته شرکتهای سازنده بعد از تعمیر گوشی آن را در جعبه دیگری قرار میدهند و روی آن نوشته شده که این گوشی تعمیری است یا refurbished شده است.
اگر گوشی را از فروشگاه معتبر تهیه کنید مشکلی وجود نخواهد داشت؛ اما اگر به صداقت فروشنده شک دارید، میتوانید با استفاده از کد IMEI، وضعیت کالا را از سایت اصلی سازنده آن استعلام کنید.
برخلاف تصوری که بسیاری دارند کد IMEI یکی از مهمترین عوامل یک گوشی هوشمند است که دسترسی های بسیاری را هم با خودش به ارمغان می آورد، در حالی که بسیاری بر این باورند این که این صرفا یک نوع کد استعلام موبایل، مخصوصا برای کار های مربوط به تولید آن است.
۳. گوشی موبایل اپن باکس (Open Box)
اگر کم یا بیش تجربه ای در خصوص بازار موبایل داشته باشید این مورد را متوجه شده اید که حتی خارج کردن یک گوشی موبایل از مغازه و در ادامه نپسندیدن آن، می تواند نتیجه ای چون کاهش مبلغ بازگشتی برای شما داشته باشد، حال چه برسد به اینکه جعبه گوشی نیز باز شده باشد. در مواقع بسیار کمی پیش می آید که خریدار از گوشی که خریداری کرده است پشیمان شده و آن را به محل مورد نظر باز میگرداند و بر روی آن برچسب Open Box قرار می دهند.
Open Box به معنی جعبه باز است و به گوشیهایی گفته میشود که خریداران آن را باز کردهاند، اما به هر دلیلی مثل عدم تطابق با سفارش آن را نمیخواهند.
این گوشیها به فروشنده بازگردانده میشوند و چون بسته بندی آنهاه باز شده، امکان فروش آنها به قیمت گوشی نو وجود ندارد. خرده فروشها چنین محصولاتی را با قیمتی کمتر از گوشی آکبند میفروشند. فروشنده موظف است مشکل این گوشیها را در هنگام خرید توضیح دهد یا آن را در گروه کالاهای اپن باکس بفروشد.
از کجا گوشی دست دوم بخریم؟
خب سوال جالبی مطرح شد؟ سوالی که بدون شک درصد بالایی از خریداران آن را با خودشان یدک می کشند. عدم اطمینان از مشکلات احتمالی همیشه باعث می شود که یکی از ترس های خریداران همیشه، محل خرید و مورد اعتماد بودن فروشنده آن باشد. وقتی این سوال مطرح می شود، مطمئنا با پاسخ های مختلف و متفاوتی رو به رو خواهید شد و هرکسی بنا به تجربه خود پیشنهاد های مختلفی می دهد و حتی ممکن است افرادی شما را از این اقدام نهی کنند. بنابراین اگر به دنبال راهنمای خرید گوشی دست دوم هستید باید بگوییم که به جای خوبی مراجعه کرده اید.
گوشی دست دوم را میتوانید از آشنایان، فروشگاههای دست دوم فروشی و سایتها یا اپلیکیشنهای آگهی فروش، مثل دیوار و شیپور، بخرید. خرید کالای دست دوم از وبسایتهای معتبر مثل نورنگار تا حد زیادی خیالتان را بابت خرید مطمئن راحت میکند ولی در کل چند مورد مهم درباره خرید از دیوار و شیپور وجود دارد که بررسی و رعایت آنها به خریدی ایمنتر و بهتر کمک میکند.
پیش از بررسی نکات زمان خرید، به این نکته توجه کنید که همیشه باید این احتمال را در نظر بگیریم که ممکن است اتفاق بدی رخ دهد. از آنجایی که همیشه بدبینی به واقع بینی نزدیک تر است، پیشنهاد می دهیم حداقل در این یک مورد، خود واقعیتان را کنار بگذارید و یک مقدار حساس عمل کنید به ویژه در چنین معاملاتی که خبری از فروشگاه نیست و ما فروشنده را نمیشناسیم و ممکن است اتفاقاتی مانند دزدی و زورگیری رخ دهد. بنابراین باید چند نکته را در نظر داشته باشیم:
- حتماً با یک یا چند نفر همراه به محل قرار بروید.
- به هیچ عنوان در خانه قرار نگذارید.
- بهتر است محل قرار در اماکن عمومی و شلوغ مانند پاساژها، کافهها و… باشد.
- میتوانید یک نفر معتمد و متخصص را واسطه قرار دهید و بررسی گوشی را به او بسپارید و مبادله مبلغ با گوشی توسط او انجام شود.
- از فروشنده مهلت تست و امکان بازگردانی کالا بخواهید. میتوانید انتقال رجیستری گوشی را به بعد از مهلت تست موکول کنید.
نکات و تستهای موقع خرید گوشی دست دوم
بعد از فهمیدن نکات قبل از خرید، حالا نوبت مهمترین بخش، یعنی خرید گوشی دست دوم است.
در واقع در این بخش به خوبی یاد میگیریم که موقع خرید گوشی دست دوم به چه نکاتی توجه کنیم و چگونه گوشی دست دوم را تست کنیم. بله درست شنیدید. برای تست گوشی دسته دوم نیز راه های مختلف و متفاوتی وجود دارد. بسیاری از افراد فرض می کنند که تست مربوط به گوشی های مختلف با یکدیگر متفاوت است. به طور مثال این دسته از افراد به دنبال تست گوشی دسته دوم سامسونگ یا کد تست گوشی دسته دوم سامسونگ می گردند، در حالی که اکثر گوشی هایی که از سیستم عامل اندروید بهره می برند و به طور خلاصه سیستم عامل یکسانی دارند، از شگرد های یکسانی نیز برای تست آنها استفاده می شود.
در مقایسه گوشیها باید در نظر داشته باشیم که اگرچه یک گوشی ارزانتر است، اما شاید دلیل آن کارکرد زیاد و مشکلاتی در سختافزار یا نرمافزار گوشی باشد.
یک مثال ساده در این زمینه وجود دارد که افراد زیادی تا به حال با آن برخورد کرده اند. اگر در طول سالیان دراز از یک گوشی هوشمند استفاده کرده باشید، رفته رفته متوجه کاهش سرعت محسوس آن شده اید. دلیل این اتفاق هم بسیار ساده است. استفاده مداوم و پی دی پی از هارد تلفن همراه و انجام عمل خواندن و نوشتن پی دی پی، مهم ترین دلیل برای این اتفاق است. این اتفاق برای آنهایی که از تلفن همراه خود به عنوان ابزار دانلود های حجیم استفاده می کنند، قطعا ملموس تر و واضح تر است. البته که همه این موارد قابل بررسی هستند و جای نگرانی نیست. در این بخش به تکتک نکاتی که باید هنگام خرید گوشی دست دوم به آن توجه کنید نگاهی میاندازیم؛ اما قبل از آن به دو نکته توجه کنید:
1. بررسی دزدی نبودن گوشی
بدون شک خرید اموال دزدی، کاری اشتباه است و به دنبال آن مشکلات زیادی به وجود خواهد آمد. چه نسبت به این قضیه آگاه باشید و چه خیر، خریداری کردن کالای دزدی و غیرقانونی پیامد های جدی را به همراه خود خواهد داشت و حتی شنیدن دردسر های مربوط به آن قطعا شما را مجاب می کند که در این قضیه حواستان به طور کامل به گوشه و کنار همه چیز باشد. بنابراین باید مطمئن شویم که گوشی دست دوم انتخابی ما دزدی نیست. برای تشخیص این موضوع 2 راه وجود دارد:
اول اینکه مطمئن شوید جعبه و متعلقات گوشی از جمله هندزفری، کابل شارژ و سری شارژر همراه آن هستند. تنها صاحب واقعی گوشی این اقلام را دارد، بنابراین میتواند نشانهای از دزدی نبودن گوشی باشد.
راه تشخیص دوم، بررسی مالکیت گوشی است. در ادامه مفصل درمورد مالکیت هر گوشی صحبت خواهیم کرد، اما بدانید که سامانهای با نام همتا جهت بررسی مالکیت تلفنهای همراه و انتقال مالکیت آنها وجود دارد، که با وارد کردن کد IMEI تلفن، اطلاعات مالک قبلی را به شما نمایش میدهد.
توجه کنید که گوشی دزدی معمولا با قیمت پایینتری فروخته میشود اما با توجه به قانون رجیستری گوشیها، استفاده از سیم کارت دیگری به جز سیم کارت مالک در گوشی باعث غیرفعال شدن آنتن آن میشود؛ و مهمتر این که مالک اصلی گوشی میتواند با رهگیری گوشی خودش از شما شکایت کند.
بنابراین پیش از خرید بررسی کنید که مالک قبلی چه شخصی بوده است و آیا خود فرد فروشنده است یا خیر. بهتر است در صورت دزدی بودن گوشی از خرید آن منصرف شوید.
2. بررسی مناسب بودن قیمت
قصد ما از خرید گوشی دست دوم، پرداخت قیمتی پایینتر از بازار است؛ بنابراین گوشی انتخابی ما باید قیمت مناسبی داشته باشد. زمانی که مدل مورد نظر را انتخاب کردیم، باید ابتدا از قیمت گوشی نو مطلع شویم. سپس باید بررسی کنیم که قیمت اعلامی فروشنده دست دوم، باتوجه به شرایط گوشی و بازار مناسب است یا خیر.
برای اطلاع از تناسب قیمت فروشنده و شرایط گوشی، اول قیمت همان مدل را از فروشندهها بررسی کنید.
بعد از اطلاع قیمت چند مورد دیگر را بررسی کنید:
- آیا گوشی کارت گارانتی دارد؟ چقدر از مدت گارانتی باقی مانده است؟
- فاکتور خرید را در صورت موجود بودن از فروشنده بخواهید.
- مدل دقیق گوشی و پارت نامبر گوشی را در سایت سازنده بررسی کنید که این مدل اصلا معتبر است یا برندهای متفرقه مشابه طرح اصلی ساختهاند.
- قبل از قرار گذاشتن با فروشنده بخواهید عکسهای خوبی از زوایای مختلف گوشی برای شما بفرستد تا از سلامت ظاهری آن مطمئن شوید. آسیب دیدگی باعث کاهش قیمت گوشی میشود.
بررسی بدنه و ظاهر
پیش از آنکه به سراغ بررسی گوشی از لحاظ عملکرد برویم، باید مطمئن شویم که ظاهر گوشی سالم است یا خیر.
این نکته را به یاد داشته باشید که ظاهر گوشی خیلی از موارد دیگر را روشن میکند. برای مثال اگر گوشی پر از خط و خش باشد، یعنی صاحب قبلی توجهی به آن نداشته است.
مهمتر از خط و خش، ضربه خوردگی است؛ چونکه ضربهخوردن گوشی مشکلات سختافزاری و عملکردی به همراه دارد. برای مثال اگر صفحه نمایش ضربه خورده باشد، ممکن است پیکسلها سوخته باشند یا رنگها به درستی نمایش داده نشوند و بدتر از همه مشکلاتی برای صفحه لمسی رخ داده باشد.
فروشنده موظف است تمام این موارد را به شما توضیح دهد، با این حال بهتر است خودتان هم خیلی دقیق این موارد را در گوشی بررسی کنید.
بررسی سلامت پورتها و درگاه سیم کارت
پورتهای ورودی و خروجی گوشی، شامل پورت شارژ، هندزفری، کارت حافظه و ورودی سیم کارت است. در هنگام بررسی پورت شارژ، یادتان باشد که علاوهبر کابل شارژ، رابط OTG را نیز امتحان کنید. باید مطمئن شویم که گوشی در شناسایی فلش مشکلی نداشته باشد. اگر گوشی از دو سیم کارت پشتیبانی میکند، حتماً هر دو را بررسی کنید.
بررسی طرح رجیستری و اصالت کالا
طرح رجیستری، با هدف جلوگیری از قاچاق گوشی در کشور ما در حال اجرا است. براساس این طرح، هر تلفن همراهی که از گمرک کشور عبور میکند، باید در سامانهای به نام همتا ثبت شود، تا اصالت آن تأیید شده باشد و بتوانیم مالکیت آن را دریافت کرده یا به اشخاص دیگر انتقال دهیم. اگر چنین نباشد، تلفن همراه به عنوان کالای قاچاق شناسایی خواهد شد و معامله آن غیرقانونی است.
سامانه همتا
سامانه همتا سرواژه عبارت سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی است. همانطور که گفتیم بر اساس طرح رجیستری، هر گوشی تلفن همراهی که از گمرک وارد کشور میشود، باید با استفاده از کد IMEI، در این سامانه ثبت شود. به این ترتیب مشخص خواهد شد که هر دستگاه به صورت قانونی وارد کشور شده و قاچاق نیست.
برای اطمینان از این مورد، کافی است وارد سامانه شوید و از بخش استعلام اصالت دستگاه اقدام به بررسی کنید. برای این کار باید شناسه IMEI دستگاه را بدانید که میتوانید آن را با شمارهگیری کد دستوری #06#* به دست آورید. اگر گوشی از دو سیم کارت پشتیبانی کند، دو شناسه دریافت خواهید کرد و با بررسی هر یک در قسمت وضعیت شناسه، میتوانید تاریخ فعالسازی را ببینید.
ثبت رجیستری
تصور کنید شما دستگاه تلفن خود را از خارج از کشور تهیه کردهاید یا کسی آن را برای شما آورده است. چنانچه بخواهید از آن دستگاه، بیش از 30 روز استفاده کنید، باید آن را از طریق سامانه همتا برای سیم کارت خود فعال کنید. البته نکتهای که وجود دارد، این است به منظور تکمیل رجیستری، دستگاه باید در گمرک ثبت شده و عوارض گمرک پرداخت شود.
این موضوع برای مسافرانی که میخواهند بیش از 30 روز در ایران بمانند و از اپراتورهای داخلی استفاده کنند هم صدق میکند.
جهت تکمیل مراحل ثبت رجیستری، باید ابتدا به نمایندگی گمرک مراجعه کنیم تا به صورت حضوری عملیات ثبت آغاز شود. پس از پرداخت عوارض با مراجعه به وبسایت همتا از منوی فعالسازی میتوانیم کار را تمام کنیم.
پس خلاصه این که باید مواظب باشید گوشی که قصد خریدش را دارید اولا ثبت رجیستری شده است و دوما انتقال آن توسط فروشنده به درستی انجام شود.
بررسی سلامت با کدهای تست گوشی
در هر گوشی با شمارهگیری برخی از کدهای دستوری، میتوانیم از سلامت دستگاه و عملکرد آن مطلع شویم. سلامت صفحه نمایش، موتور ویبره، دوربین، حسگرها و… از جمله موارد قابل بررسی با کدهای دستوری هستند.
کدهای بررسی گوشی سامسونگ
در حین بررسی گوشی دست دوم، کدهای زیر را تست کنید، تا از سلامت دستگاه مطمئن شوید.
#*0#*: از این کد میتوانیم برای تست کلی گوشیهای سامسونگ استفاده کنیم. پس از شمارهگیری این کد، منویی نمایش داده خواهد شد، که در آن گزینه تست رنگ و نور صفحه، ویبره، حسگرها و سنسورها، صفحه لمسی، دوربین و… وجود دارد. با انتخاب هر یک میتوانید قابلیت مورد نظر را تست کنید.
*#0228#: از این کد برای تست باتری استفاده میشود که بسیار مهم است و حتماً باید آن را بررسی کنید؛ بهویژه که در دستگاههای جدید امکان تعویض باتری وجود ندارد و اگر اشکالی در عملکرد آن باشد، دردسر بزرگی خواهد بود.
کد تست شیائومی
برند شیائومی یک برند چینی نسبتاً جدید است که به دلیل قیمت مناسب و امکانات خوبی که ارائه میدهد محبوبیت زیادی پیدا کرده است. اگر برای خرید گوشی دست دوم شیائومی اقدام کردهاید، باید در زمان بررسی دستگاه از این کدها استفاده کنید.
*#*#۶۴۶۶۳#*#*: این کد برای تست کامل گوشی است و مانند کد دستوری #*0#* در سامسونگ، منویی نمایش میدهد که از نسخه نرمافزار گرفته تا تست میکروفونها و رادیو را در خود جای داده است.
کدهای بررسی گوشی ال جی
*#*#1472365#*#*: شمارهگیری این کد امکان بررسی GPS را به ما میدهد. منویی که به شما نمایش داده خواهد شد، چندین گزینه دارد، که عملکرد مکانیاب را تست میکنند.
*#*#4636#*#*: اگر میخواهید اطلاعات مختلفی درمورد گوشی به دست آورید و وارد صفحه Testing شوید، این کد برای گوشیهای الجی مناسب است.
کد تست گوشی آیفون
گوشیهای برند اپل، که آنها را با نام آیفون میشناسیم بسیار محبوب هستند و قیمت بالایی هم دارند؛ به همین دلیل خرید گوشی آیفون دست دوم بسیار دیده میشود. درمورد این گوشیها کدهای تست زیادی وجود دارد و بیشتر کدهای دستوری آیفون برای ایجاد تغییر در عملکردهای مربوط به تماس هستند. البته کد #3282*، اطلاعات عمومی و کلی دستگاه را به ما نشان میدهد، که ممکن است مفید باشد.
کدهای سایر برندها
#۷۳۷۸۴۲۳##*: برای سونی
#۴۹۷۶۱۳#: برای هواوی
*#*#۳۴۲۴#*#*: برای اچتیسی
####۱۱۱۱#: برای لنوو
بررسی و تست گوشی با نرمافزار
نرمافزارهایی وجود دارند، که برای تست گوشی ساخته شدهاند. این نرمافزارها تمام قسمتهای گوشی را بررسی میکنند و در نهایت گزارشی از عملکرد گوشی ارائه میدهند. تقریباً نحوه کار آنها مشابه است. برای گوشیهای آیفون، بهتر است از اپلیکیشنهای تست گوشی استفاده کنیم، که اطلاعات بسیار جامعی از سلامت بخشهای مختلف گوشی به ما میدهند.
توجه داشته باشید که در طول استفاده از این نرمافزارها، دسترسیهای مختلفی از شما خواسته میشود و برای تست میکروفون، پورتها، دوربین و اتصالات بیسیم باید آماده باشید.
اپلیکیشن Phone Check and Test
برای تست گوشی با اپلیکیشن Phone Check and Test کافی است گزینه Start Guided Test را انتخاب کنید و پس از انتخاب موارد تست، دکمه شروع را بزنید. سپس مراحل تست یکبهیک انجام خواهند شد و در نهایت گزارشی دریافت خواهید کرد. این اپلیکیشن برای سیستمعامل اندروید است.
در همان منویی که Start Guided Test را انتخاب کردید، گزین