دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

آنچه باید درباره کارت‌های حافظه بدانید

سوالات پر تکرار
آنچه باید درباره کارت‌های حافظه بدانید

هیچ تفاوتی بین کیفیت عکس ثبت شده روی یک کارت حافظه sd قیمت پایین با یک کارت‌ حافظه از شرکت‌های مشهور دنیا مثل Lexar، SanDisk و Samsung وجود ندارد و هر دو یک نتیجه مشابه دارند. عمده ترین تفاوت میان کارت های حافظه گران قیمت و ارزان قیمت در نرخ سرعت آنها است. کارت‌های حافظه ارزان قیمت عموما سرعت پایین‌تر و ویژگی‌های محدودتری در ذخیره نسخه پشتیبان دارند و همچنین کیفیت و ماندگاری کارت‌های گران قیمت‌ را نیز ندارند.

خرید کارت‌حافظه‌ ارزان برای عکاسان حرفه‌ای انتخاب مناسبی نیست زیرا ممکن است در بازیابی اطلاعات از بین رفته با مشکل مواجه شوند و یا ممکن است در حین کار مشکلی برای کارت حافظه پیش بیاید که در این حالت احتمال از دست دادن عکس‌های ذخیره شده در آنها زیاد است.

انواع کارت های حافظه کدامند؟

1-کارت‌های حافظه (SD ( Secure Digital :

در حال حاضر کارت‌های SD از رایج‌ترین مدل‌های موجود در بازار دوربین‌های دیجیتال هستند و آرام آرام پای خود را به دوربین‌های حرفه‌ای مانند Nikon D5 یا Canon EOS 5D Mark IV هم باز کرده‌اند.. این نوع کارت‌ها با اکثر دوربین‌های دیجیتال موجود در بازار سازگار می‌باشند.

کارت های حافظه

2-کارت‌های حافظه (SDHC ( Secure Digital High Capacity :

کارت‌های SDHC نوعی از کارت‌های حافظه SD به شمار می‌آیند، ولی دارای ظرفیتی به مراتب بیشتر از کارت‌های SD معمول هستند. در ابتدا کارت‌های ‌حافظه SD با ظرفیت 2 گیگابایت وارد بازار شدند که ظرفیت کمی داشتند، به همین دلیل کارت‌های حافظه SDHC تولید شدند که می‌توانند ظرفیت 32 گیگابایت را پشتیبانی می‌کنند.

این کارت‌ها از نظر ظاهری کاملا با نمونه‌های پیشین خود یکسان هستند، اما از نظر ساختاری، دو کارت‌حافظه کاملا متفاوت هستند. بنابراین قبل از استفاده از کارت‌های حافظه SDHC باید از سازگاری آن با دوربین دیجیتال اطمینان پیدا کنید. فراموش نکنید کارت‌حافظه SDHC روی دوربین‌های قدیمی که تولیدشان پیش از تولید این کارت‌هاست، شناخته نمی‌شود و عمل نمی‌کند.

کارت های حافظه

برای اینکه ببینید دوربین مورد نظرتان از کدام یک از انواع کارت‌های SD پشتیبانی می‌کند، وارد صفحه آن دوربین در وب‌سایت نورنگار شوید و در منوی مشخصات بیشتر، دنبال گزینه کارت حافظه سازگار با آن دوربین بگردید.

3-کارت‌های حافظه( SDXC ( Secure Digital ‘Xtra Capacity :

کارت حافظه SDXC نوع دیگری از کارت‌های حافظه SD است، ولی ظرفیت بسیار بیشتر و سرعت پردازش بالاتری دارد. کارت‌های SDXC دارای حداکثر ظرفیت استثنایی 2 ترابایتی هستند! کارت‌های SDXC مانند کارت‌های SDHC ظاهری یکسان با نمونه‌های پیشین دارند و در درگاه کارت‌حافظه موجود در همه دوربین‌های دیجیتال جای می‌گیرند.

اما این امکان وجود دارد که دوربین شما این نوع از کارت‌های حافظه با تکنولوژی نوین را شناسایی نکرده و پشتیبانی نکند. بنابراین پیش از خرید یک کارت‌‌حافظه اطمینان حاصل کنید که دوربین‌تان آن را پشتیبانی می‌کند. ضمنا علاوه بر دوربین، کامپیوتری که با ان کار می کنید نیز باید از سیستم فایل exFAT پشتیبانی کند تا بتواند کارت‌های حافظه SDXC را شناسایی کرده و اطلاعات درون آن‌ها را بخواند. در حال حاضر سیستم عامل‌های لینوکس، ویندوز 7 به بعد، Mac OSX و برخی از نسخه‌های پیشین مایکروسافت قابلیت خواندن exFAT را دارند.

کارت های حافظه

4-کارت‌های حافظه (CF CompactFlash) :

کارت‌های حافظه CompactFlash ) CF) ظرفیت‌ ذخیره‌سازی بسیار بالایی دارند و زمان پردازش اطلاعات در آنها بسیار سریع است. این نوع از کارت‌های حافظه نخستین بار در سال 1994 میلادی توسط شرکت SanDisk معرفی شدند و پس از آن به طور فراگیر مورد استفاده قرار گرفتند. اما امروزه این مدل از کارت‌ها تنها بر روی دوربین‌های SLR بسیار پیشرفته دیده می‌شوند. اغلب دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای کانن مانند Canon EOS-1DX MKII از این کارت حافظه استفاده می‌کنند.

کارت های حافظه

5-استاندارد CFast 2.0 :

در سال 2012 میلادی، استاندارد CFast 2.0 برای کارت‌های CompactFlash معرفی شد. سرعت خواندن و نوشتن بر روی کارت‌های حافظه CF در این استاندارد بیش از دو برابر شده و تا امروز نیز از این استاندارد استفاده می‌شود. در سپتامبر سال 2013 میلادی، شرکت SanDisk نخستین کارت CFast 2.0 را وارد بازار کرد. این کارت که سریع ترین کارت حافظه دنیا نام گرفته است، دارای سرعت خواندن اطلاعات تا 450 مگابایت در ثانیه و سرعت نوشتن تا 350 مگابایت در هر ثانیه است.

کارت های حافظه

6-کارت‌های حافظه Micro SD :

امروزه کارت‌های Micro SD، به عنوان محبوب‌ترین ابزار ذخیره‌سازی تصاویر در گوشی‌های تلفن همراه به شمار می‌روند. این کارت‌ها دارای ابعاد 15×11×1 میلی‌متری هستند. کارت‌های Micro SD، با توجه به ابعادی که دارند، کوچک‌ترین مدل کارت‌های حافظه تجاری به شمار می‌آیند که نهایتا ظرفیت 2 گیگابایت را پشتیبانی می‌کنند. کارت‌های Micro SD هم مانند کارت‌های SD انواع مختلفی دارند. کارت‌های حافظه Micro SDHC می‌توانند حجم وسیع‌تری از فایل‌ها را پشتیبانی کرده و حجم اطلاعات را از 4 گیگابایت تا 32 گیگابایت ذخیره کنند.

اکنون کارت‌های Micro SD بیشتر در سیستم‌های GPS و پخش‌ کننده‌های موسیقی کاربرد دارند، با این وجود تعداد کمی از دوربین‌های دیجیتال ( مانند دوربین بدون آیینه Nikon 1 J5) از این نوع کارت‌های حافظه استفاده می‌کنند.

کارت های حافظه

7-کارت‌های حافظه xD Picture :

کارت‌های حافظه xD Picture ( مخفف ‘eXtreme Digital’ )، ساخت شرکت فوجی فیلم است که در دوربین‌های قدیمی‌تر فوجی و الیمپوس استفاده می‌شدند. اما این کارت‌ها چندان مورد استقبال کاربران قرار نگرفتند و در حال حاضر، دوربین‌های جدید تولید شده توسط این دو شرکت از انواع مختلف کارت‌های حافظه SD و SDHC پشتیبانی می‌کنند.

understanding-memory-cards-8

8- کارت های حافظه Memory Stick Duo :

کارت‌های Memory Stick Duo توسط شرکت سونی معرفی شده‌اند و در دوربین‌های دیجیتال ساخت همین شرکت نیز استفاده می‌شوند. با این وجود اکثر دوربین‌های دیجتال تولید شده توسط سونی از کارت های حافظه SD نیز پشتیبانی می‌کنند.

understanding-memory-cards-9

9-(Multi Media Cards (MMC :

کارت‌های حافظه Multi Media از نظر شکل ظاهری مشابه با کارت‌های Secure Digital یا SD هستند، با این تفاوت که ضامن قفل کارت را ندارند. این نوع کارت تا چند سال پیش می‌توانستند جایگزین کارت‌های SD شوند، اما امروزه دیگر کسی از آنها استفاده نمی‌کند.

کارت های حافظه

10-UHS-II :

چندی پیش شرکت SanDisk استاندارد UHS-II برای کارت‌های حافظه SDHC و SDXC معرفی کرد. هدف از این استاندارد نرخ انتقال سریع‌تر اطلاعات و افزایش سرعت این نوع از کارت‌های حافظه می‌باشد. در این استاندارد سرعت نوشتن اطلاعات بر روی کارت حافظه به 250 مگابایت در ثانیه یا بیشتر می‌رسد. به عنوان مثال کارت‌های حافظه Extreme Pro شرکت SanDisk، از این استاندارد پشتیبانی می‌کنند. در هنگام فیلمبرداری با کیفیت HD یا بالاتر و عکسبرداری با فرمت RAW، اطلاعات ذخیره شده در بافر دوربین به سرعت به کارت حافظه انتقال می‌یابند.

کارت های حافظه

آموزش عکاسی اقساطی

آشنایی باکارت ریدرها (Memory Card Readers) :

تا اینجا درباره انواع کارت های حافظه موجود در بازار برای‌تان توضیح دادیم. اما اگر نمی‌خواهید که برای هر بار انتقال تصاویر از دوربین به کامپیوتر، از کابل USB استفاده کنید، قطعا به یک کارت ریدر مناسب نیاز دارید. امروزه کارت ریدر‌های موجود در بازار از انواع مختلف کارت های حافظه و برندهای متنوع پشتیبانی می‌کنند (حتی تا 35 نوع مختلف). بنابراین اگر از چندین نمونه کارت ‌حافظه در دوربین‌های خود استفاده می‌کنید، خرید یک کارت ریدر مناسب برایتان ارزش خواهد داشت.

فراموش نکنید که انتخاب کارت ریدر از خود کارت حافظه اهمیت بیشتری دارد. زیرا برخلاف کارت های حافظه که گفتیم تنها در سرعت خواندن و نوشتن با هم متفاوت هستند، کارت ریدرها از لحاظ ساختار دارای کیفیت‌های متفاوتی هستند و تاثیر آنها بر سرعت انتقال کارت های حافظه بسیار زیاد است. همچنین کارت ریدر‌های غیر استاندارد و بی‌کیفیت می‌تواند انتقال اطلاعات از روی کارت حافظه را با مشکل مواجه کرده یا حتی در برخی موارد به از کار افتادن کارت منجر شوند. بنابراین لازم است برای خرید کارت ریدر‌ها حتما به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کرده و از مدل‌های مطمئنی مانند استفاده کنید.

به عنوان مثال برخی کارت ریدرها مانند Silicon Power علارغم کیفیت بسیار بالایی و داشتن پورت USB 3.0 امکان دستیابی به بالاترین حد سرعت کارت‌های حافظه را به شما نمی‌دهند و گاهی اوقات مجبورید برای دستیابی به سرعت انتقال اطلاعات با نرخ حداکثر ۵۰۰ مگابیت در ثانیه از کارت ریدرهای حرفه‌ای مانند Sandisk ImageMate All in One استفاده کنید.

 

تیم تحریریه نورنگار

نویسنده : تیم تحریریه نورنگار

تیم ما متشکل از نویسندگان متخصصی است که اشتیاق زیادی به صنعت تصویربرداری دارند. هدف ما این است که به شما در درک بهتر عکاسی، ارتقای مهارت‌هایتان و الهام‌بخشیدن به خلق آثار هنریتان کمک کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط