آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

مینیمالیسم چیست؟

چاپ
مینیمالیسم چیست؟
آنچه خواهید خواند ...

مینیمالیسم یعنی چی؟

کلمه مینیمال در فرهنگ لغت معنی ساده و یا حداقل می‌دهد.

مینیمالیسم یعنی حذف چیزهای اضافی از زندگی و نگهداری چیزهایی که به زندگی معنا و ارزش می‌بخشد.

چرا؟!

چون ما در زندگی مقدار مشخصی انرژی و زمان داریم. بهتر است؛ پس بهتر است برای استفاده بهینه از این منابع محدودی که داریم برنامه‌ و فکر داشته باشیم.

مینیمالیسم که برخی افراد به آن ساده‌گرایی، کمینه‌گرایی یا هنر کمینه هم می‌گویند از دنیای هنر شروع شد و بعد پایش به هر چیز دیگری باز شد.

این سبک تا جایی پیش رفت که در طراحی محصولات دیجیتال هم مینیمالیسم به یک سبک پرطرفدار تبدیل شده است.

مینیمالیسیم چیست

این سبک بر پایه سادگی شکل گرفته است و با کنار گذاشتن موارد اضافی در همه جنبه‌های زندگی، فضا و فرصت بیشتری را برای فرد ایجاد می‌کند.

فرد با انتخاب سبک مینیمالیسم وقت بیشتری نسبت به قبل برای انجام فعالیت‌های مورد علاقه‌اش خواهد داشت.

ریشه سبک مینیمالیست

ریشه اصلی سبک مینیمالیسم در سنت‌گرایی و ذن ژاپنی (Zen) است.

ذن یکی از مکتب‌های بودایی است که از چین شکل گرفت و به تدریج در فرهنگ ژاپنی گسترش یافت.

پیروان ذن بودیسم جمله‌ای معروف دارند، که می‌گویید:

«حقیقت مستقیم در چشمان شما قرار دارد. این همه چیز است. دیگر چه می‌خواهید؟ آیا کافی نیست؟»

ذهنیت ژاپنی‌ها این‌گونه شکل گرفته که زندگی را باید طبق آن‌چه می‌بینیم، بپذیریم و به دنبال اثبات و تحلیل نباشیم.

سادگی در ژاپن نشانه نگرش مثبت و ثروت است. براساس فلسفه مینیمالیسم و سنت‌گرایی در ژاپن، آن‌ها خانه‌هایی خالی از وسیله اضافه دارند و تمایل دارند به طبیعت نزدیک باشند.

یکی دیگر از علت‌های تمایل ژاپنی‌ها به مینیمالیسم، به خاطر واقع شدن کشورشان در منطقه زلزله‌خیز است. این شرایط باعث شده است، که همیشه فکر رها کردن خیلی از وسایل اضافی را داشته باشند.

آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

تاریخچه مینیمالیسم

مینیمالیسم نوعی از هنر انتزاعی است. این سبک در دهه 1960 در آمریکا توسعه یافت و آثار هنری آن متشکل از اشکال هندسی مانند مربع و مستطیل بود.

می‌توان هنر مینیمالیسم را گسترش دهنده ایده انتزاعی دانست. یعنی هنر باید واقعیت خاص و منحصر به فردی داشته باشد و تقلید از سبک‌های دیگر نباشد. معمولا تصور می‌شود، که هنر نماینگر جنبه‌ای از دنیای واقعی است. مانند: یک ظرف غذا یا یک شخص.

در مینیمالیسم همه چیز واضح است و هدف هنرمند این است تا با خلق کردن یک اثر واقعیتی را به تصویر بکشد که توجه ببینده را به سادگی به خود جلب کند.

فرانک استلا یک نقاش مینمالیست، در مورد آثار خود این جمله را بیان کرده است:

«آن‌چه می‌بینید، دقیقا همان چیزی است که می‌بینید.»

هنر و نقاشی مینیمالیسم چه تفاوتی با بقیه سبک‌ها دارد؟

هنر مینیمالیستی چندین ویژگی دارد، که به راحتی می‌توانید آن را شناسایی کنید.

یکی از رایج‌ترین موارد تکرار یا ایجاد چندین تصویر از یک شکل، به ویژه اشکال هندسی ساده مانند خطوط و مربع‌ها. بعضی از آثار به قدری ساده هستند، که با حداقل‌ترین خطوط و فرم‌های ممکن طراحی می‌شوند.

هنر مینیمالیستی بر عناصری مانند هندسه، رنگ و خط متمرکز است.

همچنین تنوع رنگی در مینیمالیسم محدود است. کارهای اولیه با ترکیب رنگ‌های تک رنگ، محدود به یک رنگ و یا رنگ‌های مرتبط (سیاه، سفید و خاکستری) بود. یکی دیگر از روش‌های شناسایی هنرهای مینیمالیستی جستجوی مرزهای دقیق لبه‌دار بین مناطق رنگی تصویر است.

وقتی با یک نقاش مینیمالیست صحبت می‌کنید، ایده‌های بزرگ، موضوعات پیچیده یا دستورکارهای عجیب غریب نمی‌بینید. این نقاشی‌ها فقط مربوط به هندسه و رنگ هستند و چیزی غیر از این نیستند.

از نظر زیباشناسی هنر مینمالیسم، یک شکل چکیده و تصفیه شده از زیبایی را ارائه می‌دهد. شاید این ویژگی به خاطر خصوصیاتی مانند: حقیقت (چون وانمود به چیز دیگری نمی‌کند و همه چیز تصویر موجود است) ، نظم، سادگی و هماهنگی دانست.

مینیمالیسم در هنر تجسمی

جنبش مینیمالیسم در مجسمه‌سازی در  آمریکا در دهه 1960 و 1970 شکل گرفت. آثار این جنش در آثار کارل آندره، دن فلاوین، دونالد جاد، سل لوویت، اگنس مارتین و رابرت موریس قابل مشاهده است.

پیروان این جنبش دست به خلق آثار سه بعدی زدند. این طرح‌ها بیشتر چهارگوش و مکعبی در یک طرح کلی و بدون جزئیات بود. هدف آن‌ها توضیح مجدد درباره فضا، فرم و مقیاس و… این آثار بود.

مینیمالیسم در سینما

مینیمالیسم در سینما با قاب‌بندی مینیمال و ساده‌گرایی در تصویر، رنگ‌ها و صحنه و حذف گزافه‌گویی معنا پیدا می‌کند. این سبک هنری در سال‌های اخیر در سینمای ایران نیز جا خوش کرده است و کارگردان‌هایی به سمت سینمای مینیمال قدم برداشته‌اند.

از جمله آثار فیلم مینیمال در ایران می‌توان به «طبیعت بی جان» اثر «سهراب شهید ثالث» و «خانه دوست کجاست» اثر «عباس کیارستمی» اشاره کرد.

در سطح جهانی نیز کارگردان‌های بسیاری هستند. از جمله: «روبر برسون» یکی از کارگردان‌های مشهور که با شاهکار فیلم «موشت» در سطح بین‌المللی درخشید.

فیلم «روزی روزگاری در آناتولی» اثر «نوری بیلگه جیلان» هم یکی دیگر از فیلم‌های سبک مینیمالیست است.

ادبیات مینیمال

کم حرفی از بارزترین ویژگی‌های ادبیات مینیمالیسم است.

نویسندگان مینیمالیست در خلق اثر تا آن‌جا دست به حذف دیالوگ‌های اضافه می‌زنند، که فقط بدنه اصلی نوشته باقی می‌ماند. منتقدان ادبی به کوتاه نویسی و داستان‌های کوتاه نویسندگان مینی‌مالیست اعتراض کردند. آن‌ها عقیده داشتند که مینیمالیست‌ها با حذف عنصرهای اصلی داستان روح و بدنه نوشته را از بین ‌می‌برند.

از جمله نویسندگان ایرانی مینیمالیسم می‌توان به محمد زهری و صادق چوبک اشاره کرد. در سطح بین‌المللی نیز ارنست همینگوی و ریوموند کارور از جمله نویسندگانی هستند، که آثارهای مینیمالی دارند.

مینیمالیسم در موسیقی

موسیقی کمینه‌گرایی و یا مینیمال در دهه ۱۹۶۰و ۱۹۷۰ بین مردم محبوب شد. در موسیقی‌های مینی‌مالیسم یک ریتم، نت و ملودی به صورت طولانی تکرار می‌شود.

این موسیقی هم‌زمان با دو یا چندساز اجرا می‌شود، که به محض شنیدن ساز بعدی، صدای ساز دیگر کم‌رنگ می‌شود.

این موسیقی یک حس یک نواخت و یک پارچه به مخاطب منتقل می‌کند.

آهنگ سازانی به نام‌های: تری رایلی، فیلیپ گلاس، آرو پارت از جمله افرادی هستند، که هنر موسیقی را با مینیمال تلفیق کردند.

مینیمالیسم در طراحی لباس و فشن

تعریف سبک فشن در مینیمالیسم به معنی لباس‌های ساده است. لبا‌س‌های این سبک و بدون زرق و برق است و معمولا رنگ‌بندی محدودی دارند.

این لباس‌ها به دلیل سادگی هیچ‌گاه از مد نمی‌افتد. در این سبک جنس لباس‌ها بسیار اهمیت دارد و کسانی که از استایل‌های مینیمال استفاده می‌کنند، معمولا به نسبت درآمدشان لباس با کیفیتی تهیه می‌کنند، که تا چندسال قابل استفاده باشد.

مینیمالیسم در طراحی لباس و فشن

استایل مینیمال

در استایل مینیمال، معمولا از یک رنگ و یا از دو الی سه رنگ در یک طیف در لباس‌ استفاده می‌کنند.  مدل و فرم لباس‌های استایل مینیمال معمولا ساده و بدون طرح هستند. برش لباس‌های کیمونو از معروف‌ترین مدل لباس‌های این سبک است.

معمولا در استایل‌های مینیمال طرفدار لباس‌های گشاد و اورسایز و لباس‌هایی که اندازه فرد است، استقبال می‌شود.

کدام سلبریتی‌ها استایل مینیمال دارند؟

در ایران استایل‌های خانم مهتاب کرامتی، هدیه تهرانی و نیکی کریمی به سمت مینیمال سوق دارد. این بازیگران در لباس‌هایشان از رنگ‌های خنثی، طراحی ساده، اکسسوری‌های ساده و آرایش محدود استفاده می‌کنند.

در بین سلبریتی‌های خارجی شارلیز ترون بازیگر و تهیه کننده آفریقای جنوبی، آنت بنینگ بازیگر آمریکایی سینمای هالیوود سبک لبا‌س‌هایشان مینیمال و ساده است.

عروس‌های خانواده سلطنتی بریتانیا مگان مارکل و کیت مدیلتون نیز به خاطر انتخاب سبک مینیمالیسم معروف شدند.

ایده کمد کپسولی برای استایل مینیمال

یکی از نویسندگان حوزه مینیمالیست خانم کورتنی کارور برای کنار گذاشتن خرید افراطی ایده کمدهای کپسولی را مطرح کرده بود. لباس‌های مورد استفاده‌تان را در کمد کپسولی قرار دهید و آن‌ها را با استایل‌های مختلف ست کنید.

خانم کورتنی حتی یک پروژه پیشنهادی در این خصوص دارد که نام آن 333 است. یعنی 33 تکه لباس را برای ۳ ماه انتخاب کنید و در طول 3 ماه این 33 لباس را با ترکیب‌های متنوع بپوشید.

این کار به صرفه‌جویی در وقت و هزینه کمک می‌کند. البته این پروژه صرفا یک پیشنهاد برای افرادی است، که علاقه دارند استایل مینیمال داشته باشند.

عکاسی مینیمالیسم چیست؟

هدف در عکاسی مینیمال تمرکز روی یک موضوع خاص و ساده است که مخاطب به سادگی سوژه را ببیند. در یک عکس مینیمال شما با انبوهی از رنگ‌های مختلف و اطلاعات و اشیاء روبرو نیستید.

عکاس‌های مینیمال با حذف المان‌های اضافی در عکس‌ فضای منفی بیشتری ایجاد می‌کنند و اثر خود را خلق می‌کنند.

عکاسی مینیمالیسم

نکات مهم عکاسی مینیمالیست

چه نکاتی باعث می‌شود عکس شما مینیمالیستی حساب شود؟

اگر علاقه به عکاسی مینیمیال دارید، حتما مقاله عکاسی سبک مینیمال را هم بخوانید.

ترکیب‌بندی اصولی

اگر سوژه در عکس در جای درستی قرار بگیرد، چشم ما به راحتی تصویر را می‌بیند. در غیر این صورت اگر سوژه در جای مناسبی نباشد و به چشم ما نیاید، تصویر سریع جذابیت خود را از دست ‌می‌دهد.

در هنگام عکاسی مینمالیسم بهتر است، از قاعده یک سوم در عکاسی استفاده کنید. این تکنیک کمک می‌کند، تا چشم از چپ به راست یا بالا و پایین بیاید و تعادل را در عکس برقرار ‌کند.

[relatedpost post=”85846″]

استفاده درست از فضای منفی (خالی)

فضای منفی در عکاسی مینیمالیستی مهم است. به همان‌ اندازه که به سوژه اهمیت می‌دهید، باید از فضای منفی به درستی در داخل عکس استفاده کنید.

یک ترکیب عکس صحیح در عکاسی مینمالیست ایجاد تعادل بین سوژه و فضای منفی است تا با قرا گرفتن همه عناصر کنارهم مفهوم عکس به مخاطب منتقل شود.

پس زمینه‌ ساده

بهترین راه برای منحرف نشدن ذهن مخاطب از سوژه اصلی، انتخاب پس زمینه است. پس زمینه ساده برای رساندن مفهوم عکس به مخاطب بهترین راه است و از پرت شدن حواس او جلوگیری می‌کند.

رنگ و بافت عکاسی مینیمالیسم

در سبک مینیمالیسم معمولا استفاده از یک یا دو رنگ و استفاده از رنگ‌های خنثی در عکس پیشنهاد می‌شود. اما هیچ قانونی وجود ندارد، که در عکاسی مینمالیسم اجازه استفاده از تصویرهای رنگارنگ وجود نداشته باشد.

استفاده از رنگ‌های جیغ در عکاسی مینمالیسم گاهی به اندازه رنگ‌های خنثی موثر است و فقط به هدف عکس بستگی دارد.

فضای مناسب برای تمرین عکاسی مینیمال

برای تمرین عکاسی مینیمال بهتر است، از مکان‌های ساده و بدون اشیاء اضافه شروع کنید. مانند: عکاسی از منظره آسمان، دیوارهای یک دست، بناهای معماری مینیمال، دریا، طبیعت، استودیوهای مینیمال و عکاسی در دکوراسیون مینیمال برای شروع مناسب هستند.

[relatedpost post=”165780″]

مینیمالیسم در معماری

معماری مینیمالیستی به دنبال دستیابی به طراحی بهتر از طریق سادگی و بدون توجه به تزئینات و جزئیات است.

سادگی در فرم، فضا، متریال ماده، جزئیات و رنگ در معماری مینمالیستی حائز اهمیت است. در واقع انتظار می‌رود، با همین سادگی و محدودیت در عناصر، طراحی عالی با بیش‌ترین مزایا شکل بگیرد.

ویژگی‌های معماری مینیمالیستی

معماری مینیمال هم مثل عکاسی مینیمال دارای عناصر و مشخصه‌های خاصی است.

شکل هندسی و خطوط منظم

بیشتر سازه‌های ساختمان‌های مینمالیستی از زاویه‌های ساده ساخته شده‌ و از اشکال هندسی کلاسیک الگو گرفته‌اند.

مینیمالیسم در معماری

عدم تزئینات

انتظار نداشته باشید، که در جزئیات ساختمان مینمالیستی تزئیناتی مانند گلدان، ستون، تخته سنگ یا شیروانی پیدا کنید. همه خطوط ، سطوح و منحنی‌ها به طور عمد صاف طراحی شده‌اند، که تمام توجه به معماری ساختمان حفظ شود.

مواد ساده

کمبود تزئینات نه تنها در جزئیات، بلکه در مواد استفاده شده در معماری مینیمالیسم مشخص است. معمولا در معماری مینمالیستی از مواد ساده مانند شیشه، بتن و فولاد استفاده می‌شود.

پالت تک رنگ

بسیاری از ساختمان‌های مینیمالیستی برای جلوگیری از  حواس پرتی، تک رنگ هستند. تک رنگ بودن و یا استفاده از رنگ‌های خنثی ذهن را آرام می‌کند.

فضای دلباز

شلوغی دوست معماری مینیمالیست نیست. در فضای داخلی این ساختمان‌ها، فضای باز زیادی پیدا خواهید کرد.

نورپردازی

ساختمان‌های مینیمالیست به نور چه مصنوعی و چه طبیعی اهمیت زیادی نشان می‌دهند. از آن‌جایی که این ساختمان‌ها فضای منفی زیاد دارند، می‌توانند از آن به نفع نورپردازی استفاده کنند.

سبک مینیمالیسم در دکوراسیون داخلی

پس از رسیدن سبک مینیمالیسم به معماری کم کم این سبک به دکوراسیون داخلی منازل نیز راه یافت.

مینیمالیسم در صنعت دکوراسیون داخلی به منظور ایجاد فضای آرامش بخش و استفاده درست از فضای موجود شکل گرفت. در دکوراسیون مینیمال استفاده از وسایلی که جنبه تزئینی و تجملاتی دارد، جایی ندارد.

روندهای طراحی دکوراسیون داخلی غربی در سال‌های اخیر به سمت مینیمالیسم ژاپنی تغییر کرده است.

یکی از جنبه‌های اصلی در طراحی دکوراسیون داخلی مینیمالیستی هماهنگی و انعکاس طبیعت از طریق استفاده از عناصر طبیعی است.

مثلا استفاده از کف‌پوش‌های چوبی ساده یا استفاده از گل و گیاهان به جای استفاده از وسایل تزیینی مصنوعی.

استفاده از رنگ‌های خنثی در دیوارها و وسایل خانه. رنگ‌هایی مانند بژ، قهوه‌ای، خاکستری، مشکی، عاجی، مشکی، سفید. استفاده از مبلمان‌های ساده و مینیمال که فضای کمتری اشغال می‌کنند.

مینیمالیسم دیجیتال چیست؟

در دنیای طراحی از مینیمالیسم برای انتقال طراحی بدون سر و صدای غیر ضروری و جلوگیری از بهم ریختگی تمرکز استفاده می‌شود.

در دنیای مینیمالیسم دیجیتال، طراحان با توجه به ذائقه مشتری به طراحی مینمال روی آورده‌اند که در ادامه به لوگو مینیمال و سایت مینیمال اشاره کرده‌ایم.

لوگو های مینیمال

لوگوی مینیمال یکی از انواع سبک‌های لوگو است. طراح لوگو در این فرایند با استفاده از حداقل‌ها، حداقل عناصر و اشکال ساده و حتی تک رنگ مفهوم مورد نظر را به برند مخاطب می‌رساند.

مغز انسان طرح‌های مینیمال را به خاطر ساده بودن بیشتر می‌پسندد. هرچه راحت‌تر مفهوم و پیام به مخاطب منتقل شود، نام و لوگو هم برند به آسانی در ذهن دیگران می‌ماند.

ویژگی‌های لوگو مینیمال

  • سادگی اولین چیزی است که در این طراحی به چشم می‌آید.
  • طرح‌ها و رنگ‌های به کار رفته در آن محدود است و به موقع و هنگام ضرورت استفاده می‌شود.
  • به خاطر سادگی به خوبی در نگاه اول مخاطب را جذب می‌کند و در ذهن می‌ماند.
  • مفهوم اصلی در تصویر مشخص است و پیچیدگی وجود ندارد.

طراحی سایت به سبک مینیمال

طراحی‌های مینیمالیستی از  نظر بصری جذاب و کاربر پسند هستند. بنابراین زیاد جای تعجب ندارد که صاحبان کسب‌وکارهای اینترنتی هم طراحی مینمالیستی را ترجیح دهند. چون روی نرخ تبدیل تاثیر می‌گذارد.

در طراحی مینمالیست بهتر است موارد غیرضروری در سایت را حذف کنید و هرعنصری که برای راهنمایی و نیاز کاربر است، بزرگ، پررنگ و یا دارای رنگ‌های مشخص باشد.

مثلاً در صفحه‌های خرید محصول فقط یک دکمه خرید رنگ متفاوتی دارد. یا فقط چیزهایی که مهم هستند را در نیمه بالایی صفحه می‌بینید.

به منظور تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد طراحی وب‌سایت بهتر است، قبل از طراحی هر قسمت سوالاتی را از خود بپرسید تا نیاز کاربر را پیدا کنید :

آیا تایپوگرافی به راحتی قابل خواندن است؟

آیا هدایت کاربرد در وبسایت به سادگی انجام می‌شود؟

آیا جزئیات و اطلاعات زیادی به صورت همزمان ارائه شده است؟

آیا طرح رنگ مناسب است؟ آیا بیش از حد از رنگ‌ها استفاده می‌شود؟

سبک زندگی مینیمال و مینیمالیسم در زندگی

انتخاب سبک زندگی مینیمال برای شما فرصتی ایجاد می‌کند تا وقت بیشتری برای شروع فعالیت‌های جدید، ارتباط با خانواده و دوستان داشته باشید. با وسایل کمتری سفر کنید و ذهنتان آرامش بیش‌تری داشته باشد.

باورهای غلطی در مورد مینیمالیسم وجود دارد. مانند این‌که باید با کم‌تر از ۱۰۰ وسیله زندگی کنید که اصلاً درست نیست.

شما می‌توانید مینیمال زندگی کنید و هرچیزی هم داشته باشید اما فقط از منابع خود استفاده بهینه کنید.

این روز‌ها با تبلیغات گسترده اکثر ما درآمد خود را صرف خرید انواع کالاهای مختلفی می‌کنیم که برای ما ارزشی ایجاد نمی‌کند و فقط بابت آن هزینه‌ می‌کنیم. همه کم یا بیش در دام این مصرف‌گرایی گرفتار شده‌ایم.

این چرخه کار کردن و خرید کردن آن‌قدر ادامه پیدا می‌کند که جایی برای نگهداری آن همه وسیله جایی نداریم و کم کم به انباری متوسل می‌شویم. در نهایت هم انبوهی از وسایل غیرقابل استفاده را انبار می‌کنیم که به هیچ دردی نمی‌خورند.

کمتر داشتن و ساده زندگی کردن از اصول سبک زندگی مینیمالیست است.

در این سبک خوشبختی در داشتن وسایل کمتر است. مینیمالیسم کمک می‌کند، تا از شر هر چیز اضافه در زندگی خلاص شوید. تمرکز خود را بر روی جنبه‌های دیگر زندگی صرف کنید. در لحظه زندگی کنید و لذت ببرید.

بعضی از افراد به علت باورهای رایج غلطی که در ذهنشان شکل گرفته است، از این سبک دوری می‌کنند. اما بهتر است بدانید که، مینیمالیسم قانون ندارد و سازمانی آن را کنترل نمی‌کند که شما را مجبور به دور انداختن کلکسیون وسایل محبوب‌تان بکند یا برای انجام کاری اجبار شوید.

مینیمالیسم دور انداختن وسایلی که روزانه از آن‌ها استفاده می‌کنید و باعث آسایش شما است، نیست. بلکه دور انداختن وسایلی است، که کاربردی ندارند و خانه شما را بهم ریخته‌ است.

برای شروع این سبک را الگوی خود قرار دهید. ولی بر طبق شرایط زندگی خود آن را برای خودتان شخصی سازی کنید و در راستای آن قدم بردارید، تا تغییرات آن را در زندگی احساس کنید.

چگونه مینیمالیست شویم؟

نکته: روش‌هایی که می‌گوییم صرفا یک راهنمایی است، تا برای شروع سر نخی داشته باشید.

قدم اول: هدف از  مینیمالیست شدن را مشخص کنید

برای مینیمالیست شدن اول دلایل خود را بنویسد. برای مثال: فرصت سر زدن به دوستانتان را ندارید؟ فرصت خواندن کتاب ندارید؟ و هر دلیلی که باعث آشفتگی ذهنی‌تان شده است را روی کاغذ بیاورید.

قدم دوم: پاکسازی وسایل

قبل از دور ریختن اشیاء و پاکسازی این سه سوال را از خود بپرسید:

  • آیا من از آن استفاده می‌کنم؟
  • آیا آن را دوست دارم؟
  • آیا به آن احتیاج دارم؟

اگر این اشیاء فاقد هدف باشند یا علاقه‌ای به آن ندارید، قطعا جایی در زندگی‌تان ندارند. ماری کاندو در کتاب جادوی نظم می‌گوید:

هنگام پاکسازی وسیله ببیند نسبت به آن وسیله چه حسی دارید؟ اگر حس خوبی نسبت به آن ندارید. آن را کنار بگذارید.

به سراغ وسایلتان بروید و وسایل اضافی را پاک‌سازی کنید. هرچیزی که استفاده نمی‌کنید و یا چندتا از آن دارید، را جدا کنید و همه این وسایل را داخل جعبه‌ای بچینید.

این وسایل را به هنگام جدا سازی به چند دسته تقسیم کنید:

۱. وسایلی که کارایی خود را از دست داده‌ند و باید دور بریزید.

۲. وسایلی که نو هستند ولی در یک سال گذشته از آن استفاده نکرده‌اید و برایتان کاربردی ندارد.

۳. وسایلی که مردد هستید لازم دارید یا خیر؟

تکلیف دسته اول که مشخص است. اما در مورد وسایلی که استفاده نکرده‌اید می‌توانید آن را به کسانی که نیاز دارند یا به خیریه‌ها اهدا کنید. اما وسایل دسته سوم ممکن است به کارتان بیاید. پس آن‌ها را در جعبه‌ای گذاشته و جای دیگری نگهداری کنید. اگر تا ۶۰ الی ۹۰ روز آینده به آن احتیاج پیدا نکردید. پس از اول اضافه بوده‌اند و باید پاک‌سازی کنید.

قدم سوم: پاکسازی نقاط دیگر

حالا برای پاکسازی سراغ آشپزخانه یا دیگر نقاط خانه بروید و ببینید چه وسایلی اضافه است؟ برای مثال در آشپزخانه لیوانی دارید، که لبه آن شکسته است. اما با وجود تعداد زیادی لیوان هنوز آن را نگه داشته‌اید.

قدم چهارم: چیدمان وسایل براساس نوع کاربری آن‌ها؛ نه محل

یکی از نکاتی که به هنگام پاکسازی مهم است چیدمان وسایل براساس نوع کاربری آن‌ها؛ نه محل است. یعنی وقتی تصمیم می‌گیرید پاکسازی کنید بهتر است به جای رفتن به سراغ یک مکان، یک وسیله را در نظر بگیرید.

مثلا بگویید: امروز کتاب‌های منزل را پاکسازی می‌کنم و به این ترتیب تمام کتاب‌هایی که در هرگوشه منزل قرار دارد را جمع‌آوری کنید و درباره پاکسازی آن تصمیم بگیرید و پس از اتمام در مکان مشخصی قرار دهید.

قدم پنجم: غذای ساده

اگر عادت کرده‌اید همیشه از رستوران غذا سفارش دهید. بهتر است امروز خودتان یک غذای ساده درست کنید و آن هزینه را کنار بگذارید و برای وعده‌های غذایی آینده برنامه‌ریزی کنید تا متناسب با نیازتان خرید کنید.

قدم‌ ششم: سبک سفر کنید.

اگر قبلا برای یک مسافرت چندین چمدان می‌بستید،  این دفعه برای مسافرت وسایل کمتری بردارید.

قدم هفتم: کنترل ورودی‌ها

نکته مهمی که همیشه در مورد سبک مینیمال باید رعایت کرد. خریدهای آینده است. اگر قرار باشد مجدد عادت خرید کردن افراطی را ادامه دهید، نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود. حتما در مورد خریدهایتان دقت کنید و قبل از خرید سه سوال از خود بپرسید:

آیا واقعا به آن احتیاج دارید؟

خیلی از خریدهای ما به خاطر ترند شدن و مد شدن آن در سطح جامعه است. در حالی که برای ما کاربردی ندارد و صرفا برای خرید آن هزینه می‌کنیم.

پول خرید آن را دارید؟

قبل از خرید فکر کنید کالایی که می‌خواهید بخرید جدید است و یا باید یک نسخه قدیمی آن محصول را خریداری کنید، که بعد ممکن است دوبرابر خرج آن شود؟ آیا برای خرید آخرین نسخه این کالا باید وام بگیرید و پول قرض کنید؟ اگر جوابتان به این‌سوال‌ها مثبت است شاید بهتر باشد کمی صبر کنید.

کالای جدید است یا نسخه جدید از یک کالایی که دارید؟

یک ساعت می‌بند دارید و نیاز روزمره شما را فراهم می‌کند. اما شما قصد دارید آپدیت جدید را بخرید. آیا سالم است و نیاز شما را فراهم می‌کند؟ اگر جواب شما این است،که نسخه جدید آن ترند شده، دست نگه دارید و سوال بعدی را بخوانید.

آپدیت جدید این کالا ارزش خرید دارد؟

شما لپ‌تاپی با  امکانات دارید. اما شرکت سازنده یک نسخه جدید با کمی امکانات جدید تولید می‌کند و شما تصمیم می‌گیرید سیستم خود را عوض کنید. آیا لپ‌تاپ شما قابل استفاده است و نیاز شما را فراهم می‌کند؟ معمولا این نسخه‌های جدید با قبلی تفاوت زیادی ندارند و تغییرات آن‌ها جزئی است.

اگر چندین سال از عمر لپ‌تاپ شما گذشته و نرم‎افزارهای مورد نیاز شما را پاسخ نمی‌دهد، در درجه اول ببینید با ارتقا دادن آن مشکلتان حل می‌شود؟ اگر حل می‎شود پس نیازی به خرید نیست. اما اگر قدیمی شده و دیگر جوابگو نیست، در فکر خرید وسیله جدید باشید.

قدم هشتم: استمرار در پاکسازی

رمز موفقیت در هرکاری استمرار است. توجه کنید که با یک بار پاکسازی شما مینیمال نمی‌شوید.

وسایلی که در حال حاضر دارید، مدتی دیگر خراب یا کهنه می‌شوند. پس بهتر است، برای پاکسازی وقت تنظیم کنید.

مثلا فصلی و هرسه ماه یک بار این کار را انجام دهید. تا دوباره دچار انباشتگی وسایل نشوید. این کار به مرور زمان در ذهن شما نهادینه می‌شود و با ادامه دادن به آن به یک ثبات در سبک مینیمال می‌رسید.

مزایای سبک زندگی مینیمالیسم

  1. با کم شدن وسایل اضافی وقت کمتری برای تمیزکاری می‌گذارید.
  2. با حذف خرج‌های بیهوده، پس انداز کنید.
  3. وقت کافی برای تمرکز بر روی فعالیت‌های مهم.
  4. کمک به محیط زیست.
  5. آرامش ذهنی بیشتر.
  6. افزایش خلاقیت فردی.
  7. سبک سفر کردن.

معرفی چند کتاب مینیمالیسم

اگر تا اینجای مقاله به فکر افتاده‌اید که سبک مینیمال را جدی‌تر دنبال کنید، ما در ادامه چند کتاب معرفی می‌کنیم، تا برای شروع سبک مینیمال آگاهانه‌تر قدم بردارید.

کتاب دگرگونی زندگی با جادوی نظم اثر ماری کاندو

خانم ماری کاندو نویسنده کتاب دگرگونی جادوی نظم یک اینفلوئنسر ژاپنی در حوزه مینیمالیسم است و به بانوی نظم معروف است.

ماری کاندو مربی و مشاور نظم است و در ژاپن به همه افرادی که می‌خواهند سبک مینیمالیست را شروع کنند، مشاوره و راهنمایی می‌دهد و یا این‌کار را برای آن‌ها انجام می‌دهد.

کتاب دگرگونی جادوی نظم از کتاب‌های پرفروش نیویورک تایمز است و مجله نیویورک تایمز خانم ماری کاندو را به عنوان یکی از 100 افراد تاثیرگذار در دنیا برشمرده است.

موضوع این کتاب درباره نظم و آراستگی محیط اطراف و زندگی به سبک مینیمالیسم است.

ماری کاندو در این کتاب راهنمایی کامل، همراه با روش‌های ساده برای حذف چیزهای اضافه ارائه می‌دهد. روش «کنماری» روش معروفی برای مرتب کردن بهم ریختگی‌های اطراف است، که ابداع ماری کاندو است و در این کتاب مفصل درباره آن صحبت شده است. روش کنماری یک نظم دائمی به وسایل و خانه شما می‌دهد. ماری کاندو عقیده دارد، که با حذف همه چیزهای اضافه تغییرات بزرگی در زندگی انسان رخ می‌دهد.

کتاب مینیمالیسم دیجیتال اثر کال نیوپورت

استفاده افراطی از وسایل دیجیتال و غرق شدن در آن می‌تواند سلامت ما را به خطر بیاندازد. اعتیاد به وسایل دیجیتال و چک کردن مداوم گوشی فرصت زندگی کردن، فکر کردن و تفریح کردن را از ما گرفته است.

کال نیوپورت در کتاب مینیمالیسم دیجیتال روشی را آموزش می‌دهد، تا از این وابستگی به دنیای دیجیتال دل بکنید و کنترل شده از این فضا استفاده کنید. اولین قدمی که کال نیوپورت برای مینیمالیسم دیجیتال مطرح کرده است، 30 روز دوری کردن از فناوری‌های غیرضروری است.

بعد از سی روز نیاز خود را بشناسید و سه سوال از خود بپرسید. آیا این فناوری از چیزی حمایت می‌کند که برای من ارزشمند است؟ آیا این بهترین راه برای حمایت از آن ارزش است؟ چطور از این فناوری به صورت بهینه استفاده کنم؟

برای مثال از برنامه‌هایی که میزان استفاده از شبکه‌اجتماعی را روی آن تنظیم می‌کنند، استفاده کنید و دسترسی خود را محدود به نیم ساعت در روز کنید.

کتاب راه و روش مینیمالیستی اثر اریکا لین

وقت گذاشتن برای چیزی به معنای از دست دادن چیز دیگری است. در کتاب راه وروش مینمالیستی کشف می‌کنید، که چطور با تغییر طرز تفکر در مورد خانه، شغل، روابط، خانوداه و پول ذهنیت مینیمالیستی را در هرجنبه از زندگی به کار بگیرید.

روش‌های موجود در این کتاب به شما می‌آموزد، که چگونه با تمرینات و فعالیت‌های ساده در این راه گام بردارید. اگر به دنبال پاکسازی وضعیت روحی، جسمی و عاطفی خود هستید، این کتاب یک راهنمای کامل و اساسی برای بهبود چنین شرایطی است.

کتاب راه روش مینیمالیستی، روش‌هایی عملی برای از بین بردن حواس پرتی و استرس‌های بیهوده در زندگی را آموزش می‌دهد.

آموزش عکاسی اقساطی

آیا سبک مینیمالیسم با روحیات من سازگار است؟

سبک مینمالیسم در همه جنبه‌های زندگی جای خود را باز کرده است. اگر بخواهید سبک زندگی خود را به سبک مینیمالیسم تغییر دهید. با مطالعه و البته شخصی سازی این سبک طبق شرایط خودتان آن را با روحیات و علایق خود سازگار کنید و از مزایای آن در زندگی بهره‌مند شوید.

در انتها از شما هم می‌خواهیم اگر تجربه و نظری درباره مینیمالیسم دارید با ما در میان بگذارید.

9 دیدگاه
  • ریحون گفت:

    طی دوره نظم با روش مینیمال آشنا شدن .واقعا باروحیاتم سازگاره. و زندگی از شلوغی سر سام آور در میاد

    • پشتیبان نورنگار گفت:

      ممنون دوست عزیز بابت ثبت نظرتون 🙏🌹

  • بانو گفت:

    مطالب عالی و کاربردی وتاثیر گذار بودن.
    لذت بردم از خواندن متن و همزمان نت برداری کردم.
    سپاسگزارم

    • پشتیبان نورنگار گفت:

      سپاس دوست عزیز نورنگاری
      ممنون از حسن نظر شما! خوشحالم که مطالب برای شما مفید بوده 🙏🌹

  • منصور گفت:

    سلام ، ممنون از توضیحات خوبتون.
    خوشحال میشم مطالب دیگری در این خصوص بخونم.

  • مهران فر گفت:

    ممنون جامع و عالی

    • سپیدار گفت:

      واقعا مفید و عالی بود لذت بردم

    • پشتیبان نورنگار گفت:

      خوشحالم که مطتالب براتون مفید بوده سپاس ازحسن توجه شما دوست عزیز

  • سما گفت:

    خییلی مطالب سایتتون خوب بود. کلی چیز یاد گرفتم و لذت بردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
عکس نوزاد خوابیده زیبا
جذاب ترین عکس های نوزاد و کودک
1 سال پیش - زمان مطالعه : 13 دقیقه
انواع کاغذ چاپ عکس و نحوه تشخیص آنها
انواع کاغذ چاپ عکس و نحوه تشخیص آنها
1 سال پیش - زمان مطالعه : 9 دقیقه
Engagement photography
عکاسی اسپرت
1 سال پیش - زمان مطالعه : 10 دقیقه
چاپ عکس پولاروید چیست و چه کاربردی دارد ؟
چاپ عکس پولاروید چیست و چه کاربردی دارد ؟
2 سال پیش - زمان مطالعه : 4 دقیقه