۹ دلیل برای اینکه چرا باید دوربین iPhone 7 را جدی بگیریم

باز هم یک سال جدید و یک آیفون جدید. iPhone 7 با کلی سر و صدا معرفی شد. با یک دوربین ۱۲مگاپیکسلی که لنز آن شامل ۶ عدسی با امکان لرزشگیری اپتیکال میشود، این گوشی علاوه بر امکانات عکاسی فوقالعاده، میتواند با رزولوشن ۴K و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه نیز فیلمبرداری کند. اما این تنها مشخصات دوربین مدل معمولی این گوشی است. علاوه بر اینها، در مدل iPhone 7 Plus از دوربینی با دو لنز استفاده شده که یکی از آنها دارای فاصله کانونی ۲۸mm و دیگری ۵۶mm است. امکانات خود این گوشی به عنوان یک وسیله ارتباطی برای ما اهمیتی ندارد. اما آیا میتوان دوربین این گوشی تلفن همراه را نادیده گرفت؟ با من همراه باشید تا با ۱۰ دلیل، به این سوال پاسخ مناسبی بدهیم.
- رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل به اندازه کافی خوب است
این روزها اغلب دوربینهای DSLR رده متوسط (مانند Nikon D5500) یا دوربینهای کامپکت ردهبالا (مانند Canon Powershot G3X) هم دارای رزولوشن بالای ۲۰ مگاپیکسل هستند. اما اگر بخواهیم صادق باشیم، رزولوشن ۲ مگاپیکسل برای اینستاگرام، ۳ مگاپیکسل برای جلد یک مجله و رزولوشن ۶ تا ۸ مگاپیکسل (به شرط مناسب بودن کیفیت)، برای چاپ عکس در ابعاد دیواری هم کافی است. بسیاری از عکسهایی که در جشنواره نورنگار سال پیش شرکت کرده و برنده جایزه شدند، رزولوشن زیر ۸ مگاپیکسل داشتند و اتفاقا از لحاظ کیفیت چاپ برای گالری اختتامیه، کاملا کیفیت مناسبی داشتند. بنابراین با پذیرش اینکه کیفیت عکسهای این دوربین بالاست، مطمئنا ۱۲ مگاپیکسل از لحاظ رزولوشن ، برای اغلب کاربردها اصلا کم نیست.
- این دوربین فایل خام میگیرد
مدت زیادی بود که کاربران این گوشی خواستار قابلیت عکسبرداری با فایل خام بودند. اگرچه نرمافزارهایی مانند Lightroom تلفنهای همراه، میتواند امکان عکاسی با فایل خام را به گوشیهای iPhone نسخه ۶ هم بیاورد، اما در این گوشی امکان عکاسی با فایل خام به صورت طبیعی وجود دارد. عکاسی با فایل خام در iPhone 7 مانند دوربینهای کامپکت رده بالا و دوربینهای DSLR، امکانات ویرایشی فوقالعادهای را برای فایلهای این گوشی به ارمغان میآورد. همزمان با iPhone 7 و ۷ Plus، اپل امکان عکاسی خام را به تمامی گوشیهای دارای iOS 10 نیز میآورد.
- گوشی iPhone 7 Plus تقریبا زوم خوبی دارد
حسگر iPhone 7 و ۷ Plus از نوع BSI-SMOS و دارای ابعاد ۴٫۹x3.7mm است، که تقریبا ضریب بزرگنمایی آن حدود ۷X میشود. گوشی iPhone 7 Plus دو تا لنز و دو تا از این حسگر دارد و فاصله کانونی آنها به ترتیب معادل ۲۸و ۵۶ میلیمتر (در دوربین ۳۵mm) با دیافراگم f/1.8 و f/2.8 است که عمق میدان آن تقریبا برابر عمق میدان f/12 و f/22 میشود. شاید این ترفند برای عکاسان چندان جذاب نباشد، اما عکاسان موبایلی، علاقه فوقالعادهای به این ترکیب نشان میدهند. اپل به جای طراحی یک لنز با امکان زوم اپتیکال که اجرای آن بسیار مشکل است، با این ترفند دو لنز جداگانه را برای موقعیتهای مختلف ارائه داده است. مثلا ۲۸mm برای منظره و ۵۶mm برای پرتره!
- گوشی iPhone 7 Plus تقریبا بوکه خوبی دارد
اگرچه دوربینهای کامپکت اغلب برای محو کردن زمینه عکس موفق عمل نمیکنند و از روشهای نرمافزاری برای محو کردن مصنوعی پسزمینه استفاده میکنند، اما عکس های منتشر شده از iPhone 7 نشان میدهد ترکیب روشهای نرمافزاری و بازشدگی دیافراگم در iPhone 7 عملکرد قابل توجهی دارد.
دوربین اپل iPhone 7 Plus برای ایجاد بوکه مناسب، از مد تصویری Portrait استفاده میکند. در این حالت دوربین با لنز ۵۶mm فعال میشود که به دلیل تله بودن، عمق میدان بهتری نسبت به دوربین دیگر این گوشی (و همچنین اغلب دوربینهای موبایل) دارد. اما مورد بعدی که در این دوربین وجود دارد، امکان محو کردن نرمافزاری بخشهای غیر شارپ است. آیفون ۷ Plus با استفاده از یک الگوی پیشرفته، میتواند بخشهای محو شده تصویر را تشخیص داده و آنها را از بخشهای شارپ تصویر جدا کند. سپس بخشهای محو عکس به صورت نرمافزاری محوتر میشود. این کار به افزایش محوشدگی پس زمینه تصویر میانجامد و یک بوکه مصنوعی ایجاد میکند که براساس عکسهای منتشر شده با این گوشی، ظاهرا تاثیر آن هم جالب است.
البته در این تصاویر دقیقا مشخص نیست که پس زمینه محو چقدر از سوژه فاصله دارد. زیرا فاصله خیلی زیاد هم میتواند بوکهای زیبا و کاملا محو را ایجاد کند. بنابراین برای بررسی بوکه این دوربین باید کمی منتظر بمانیم و خودمان در نورنگار آن را آزمایش کنیم.
- لرزشگیر اپتیکال
استفاده از لرزشگیر اپتیکال یا نوری در دوربینهای موبایل چیز جدیدی نیست. اما این نخستین آیفون است که دوربین آن به لرزشگیر نوری مجهز شده است. از تصاویر منتشر شده این آیفون، اینطور مشخص است که اپل در لنز این دوربین از شش عدسی استفاده کرده است. عدسیهای این لنز میتوانند تصویر را پیش از رسیدن به حسگر، لرزشگیری کنند و این پیشرفت، قعطا قابلیتهای این دوربین را در نور کم و عکاسی در فضای داخلی افزایش میدهد و از محوشدگی تصویر کم میکند.
- پرسرعت و پرقدرت
دوربینهای تلفنهای همراه به موازات دوربینهای کامپکت و DSLR در حال پیشرفت هستند. دوربین گوشیهای iPhone 7 و ۷ Plus از پردازنده و سیستم عامل قدرتمند این گوشیها بهره میبرند و میتوانند به محض فعال شدن دوربین (قبل از گرفتن عکس) محتوای تصویر را بررسی کرده و نور و شرایط نوسنجی محیط را بسنجند. با این کار هیچ وقفهای بین زمان زدن دکمه شاتر و گرفتن عکس وجود ندارد و کاربر احساس میکند تصویر بلافاصله گرفته شده است.
همچنین سیستم فوکوس Phase-Detection در حسگر این دوربین در حین کادربندی در منظرهیاب، نقاط فوکوس را تشخیص داده و بلافاصله روی نقاط مورد نظر فوکوس میکند. به همین دلیل زمان وقفه فوکوس نیز در این دوربین حذف میگردد و تصویر خیلی سریع ثبت میگردد. اپل مدعی شده است که پردازشگر تصویر iPhone 7 و ۷ Plus پیش از گرفتن هر تصویر، بیش از ۱۰۰ میلیون عملکرد را مدیریت و بررسی میکند. دفعه بعدی که خواستید از گربه خانگیتان با iPhone 7 عکس بگیرید، این نکته را خوب به یاد بیاورید!
- فیلمبرداری ۴K
شاید فکر کنید فیلمبرداری با رزولوشن ۴K برایتان کاربردی ندارد. اما باور کنید عکاسی با رزولوشن ۸ مگاپیکسل (رزولوشن هر فریم از یک ویدئوی ۴K و برابر رزولوشن قابل ثبت اغلب موبایلهای میانرده در بازار) با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه، قابلیت فوقالعادهای است که تنها از معدودی از تلفنهای همراه برمیآید.
- این دوربین ضد آب است
اگرچه مدل قبلی آیفون یعنی iPhone 6S نیز تقریبا (و نه کاملا) ضد آب بود، اما اپل با حذف پورت هدفون از این دو گوشی، آنها را به طور کامل ضد آب کرده است. یعنی میتوانید آن را به مدت ۳۰ دقیقه زیر عمق ۱ متری آب نگاه دارید. شاید جواب دادن به تماسها در استخر برای عکاسان چندان مهم نباشد، اما عکاسی در زیر آب برای بسیاری از عکاسان تجربه جذابی است که از اغلب دوربینهای عکاسی بر نمیآید.
- این یک آیفون است
دوست داشته باشید یا نه، بهرحال آیفون، پر تعدادترین و محبوبترین “وسیله” گرفتن عکس در دنیاست. تعداد رو به رشد عکاسان آیفونی باعث شده تا این وسیله را به عنوان یک دوربین مهم در نظر بگیریم و چه بخواهیم و چه نخواهیم، هم اکنون برخی از امکانات عکاسی iPhone 7 (که بین برندهای دیگر منحصر بفرد هم نیست)، مجددا توسط این گوشی بازتعریف شده است. مطمئن هستم که برخی مفاهیم مانند عکاسی با فایل RAW یا Bokeh که تا دیروز به گوش خیلی از کاربران اپل نخورده بود، از این به بعد به عنوان یک مفهوم پایه در تعریف عمومی بسیاری از مردم شنیده خواهد شد. ممکن است عکاسان از شریک شدن با کاربران اپل چندان خوشحال نباشند، اما باید افزایش کیفیت دوربین یکی از مهمترین گجتهای دنیا را به فایل نیک بگیریم و به آن خیر مقدم بگوییم.




