دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

اتفاق‌های جدید در دنیای دوربین‌های مدیوم‌فرمت

اخبار عکاسی
اتفاق‌های جدید در دنیای دوربین‌های مدیوم‌فرمت

این روز‌ها دیدن دوربین‌های مدیوم‌فرمت در اندازه‌های کوچک دیگر چیز عجیبی نیست. در دنیای DSLRها ، بدنه‌های حسگر فول‌فریم مانند EOS 6D کانن هر روز کوچک‌تر می‌شوند و اندازه‌ای مانند EOS 60D به خود می‌گیرند. دوربین‌های بدون آیینه مانند سری a7 سونی هم دنیای عجیبی در عکاسی فول‌فریم را پایه‌گذاری کرده‌اند و با اندازه‌های کوچکی که دارند، جای خود را در بین عکاسان باز کرده‌اند. به همین منوال دوربین‌های کامپکت مانند Canon PowerShot G7 X Mark II یا Fujifilm X100T هم با به کارگیری حسگر‌های بزرگ 1 اینچی یا APS-C در بدنه‌های کوچک خودشان پا در کفش دوربین‌های بزرگ‌تر مانند EOS 80D کانن یا Nikon D7200 کرده‌اند و عملاً نیاز به دوربین‌های بزرگ را از بین برده‌اند.

اما نکته مهم اینجاست که می‌بینیم این روند کوچک شدن دوربین‌ها به دوربین‌های مدیوم‌فرمت هم سرایت کرده است. دوربین‌های مدیوم‌فرمت که تا سال‌ها پیش، به‌شدت سنگین و بزرگ بودند، امروز در حد دوربین‌های APS-C قدیمی ظاهر شده‌اند و با کاهش قیمت و اندازه، آرام‌آرام در دست عکاسانی قرار می‌گیرند که از مدیوم فرمت‌ها، انتظار کاربری همانند دوربین‌های DSLR را دارند.

البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که کماکان قیمت دوربین‌های پرچم‌دار قطع متوسط با یک خودرو برابری می‌کند! اما سوال این است که با پیشرفت آرام این قطع دوربین‌ها در طی سال‌های پیش، آیا آن‌ها بالاخره جای خود را در میان عکاسان سطح متوسط و بازار پررونق دوربین‌های قطع کوچک‌تر باز خواهند کرد؟

اخیراً با معرفی مدل‌های جدیدی از دوربین‌های مدیوم‌فرمت توسط شرکت‌های فوجی فیلم و هاسلبلاد و همچنین با معرفی مدل‌های جدید 645d و 645z توسط پنتاکس ، انتخاب‌های مناسبی برای عکاسانی که عکاسی با دوربین‌های فول‌فریم نتوانسته است انتظاراتشان را برآورده کند فراهم شده است.

دوربین‌های مدیوم‌فرمتپنتاکس در سال 2010 با معرفی دوربین قطع متوسط Pentax 645D جنبشی را در مدل‌های قطع متوسط شروع کرد که تاکنون نیز ادامه دارد. در میان بسیاری از دوربین‌های مدیوم‌فرمت، دوربین‌های پنتاکس مانند Pentax 645Z یا  Pentax 645N II، لوازم بیشتر و کارآمدتر و همچنین طراحی بدنه ماژولار با امکانات بهتری را ارائه می‌دهند.

نکته‌ای که در برابر دیگر رقبا در این مدل‌ها قابل‌توجه است، این است که استفاده از این بدنه‌ها آسان‌تر و کاربر پسند تر است.

این ویژگی سادگی در کاربری، ابتدا به مدل 645D و سپس در اواسط سال 2014 با معرفی 645Z به این مدل منتقل شد. پنتاکس توانست با استفاده از طراحی فوق‌العاده، در دوربین‌های Medium Format جدیدش، ظاهر و کاربری همانند دوربین‌های DSLR را برای عکاسان فراهم کند. استفاده از این سیستم طراحی جدید و منحصربه‌فرد، ریسک استفاده از این دوربین‌ها را کاهش داده و استفاده از آن‌ها را نسبت به دیگر رقبا و مدل‌های موجود آسان‌تر می‌کند.

بدنه‌ی این دوربین همانند دیگر دوربین‌های DSLR می‌باشد، با این تفاوت که کمی بزرگ‌تر است. این مدل با یک سنسور 51.4 مگاپیکسلی به اندازه‌ی 44*33 mm از نوع CMOS از نظر بدنه، قابل مقایسه با اندازه یک دوربین dslr  فول‌فریم با سنسوری به اندازه 36*24 mm مانند Canon 5D Mark IV است.

ضمنا مدل 645Z و مدل 645D همانند دیگر مدل‌های معروف و قدیمی خود، از لنزهای سری پیشین  پنتاکس 645 پشتیبانی می‌کنند که موجب می‌شود تا دارندگان مدل 645N به ارتقای دوربین خود به مدل دیجیتالی از این دوربین قطع متوسط روی بیاورند.

با تفاوت‌های بسیار اما در همین راستا، Hasselblad در میانه سال 2014 از بک دیجیتال CFV-50c رونمایی کرد که این محصول نیز دارای جاذبه‌های بسیاری برای علاقه‌مندان بود.

دوربین‌های مدیوم‌فرمتدر نگاه اول کاملا مشهود است که این بک دیجیتال منحصراً برای استفاده بر روی مدل‌های معروف 500-series v-system  هاسلبلاد معرفی گشته است.

وجه تشابه این بک دیجیتال، با دوربین 645Z در این است که این مدل نیز از سنسوری از نوع CMOS  و میزان پیکسل 50MP با اندازه سنسور 44*33mm استفاده شده بود. CFV-50c فقط یک بک دیجیتال است که برای استفاده از آن به یک بدنه نیاز است و غیر از این نقطه قوت درباره ابعاد حسگر محصول نتوانست ویژگی‌های متفاوتی را برای روی آوردن عکاسان به دوربین‌های مدیوم‌فرمت ارائه کند.

در حال حاضر حرکت به سوی بازارهای با ثبات دوربین‌های مدیوم‌فرمت با معرفی دوربین‌های بدون آینه از این قطع آغاز شده است. همانند جدلی که میان دوربین‌های بدون آینه با دوربین‌های DSLR وجود دارد، در مدل‌های مدیوم فرمت نیز دیده می‌شود. این جدل به خاطر بدنه کوچک‌تر دوربین‌های بدون آینه در برابر سیستم فوکوس بهتر و سریع‌تر دوربین‌های DSLR است.

فارغ از انتخابی که میان DSLR ها و یا Mirror less ها انجام می‌دهید ، به احتمال زیاد آینده دوربین‌های دیجیتال متعلق به سیستم‌های بدون آینه است. این آینده به‌قدری روشن است که حتی سازندگان بزرگ دوربین‌های DSLR نیز به‌ناچار در حال پیدا کردن راهی برای ورود به دنیای دوربین‌های بدون آیینه هستند.

دوربین‌های مدیوم‌فرمتازاین‌رو هاسلبلاد اولین دوربین بدون آینه‌ی قطع متوسط خود را با نام X1D-50c معرفی و به بازار عرضه کرد. ظاهرا حسگر این دوربین همان سنسور بزرگ و با کیفیت مدلCFV-50c می‌باشد. دوربین X1D-50c این سنسور بزرگ را به همراه دیگر ویژگی‌های دوربین‌های قطع متوسط، در داخل بدنه کوچک و طراحی مینیمالیستی خود، جا داده است.[porto_blog post_layout=”medium” columns=”3″ post_in=”4053″ number=”1″]

هاسلبلاد در بدنه‌ی ساده و جذاب دوربین X1D-50c ، یک منظره‌یاب 2.36m  الکترونیکی نقطه‌ای و یک نمایشگر LCD لمسی را طراحی کرده است. این شرکت حذف آیینه و طراحی بسیار کوچک‌تر دوربین مدیوم فرمت جدید خود، مجبور به کاهش فاصله مانت با حسگر شده و به همین منظور مانت جدیدی برای لنزهای جدید خود طراحی کرده که به نامHasselblad X  شناخته می‌شود. عمق رنگ 16 بیت با Dynamic Range برابر 14 استاپ، از مشخصاتی است که می‌تواند برای عکاسان حرفه‌ای بسیار وسوسه‌انگیز باشد.

ازآنجاکه دوربین‌های هاسلبلاد از شاتر‌های داخل لنز به نام Leaf Shutter استفاده می‌کنند، به آن‌ها اجازه می‌دهد تا سرعت سینک فلاش خیلی بالاتری نسبت به دوربین‌های DSLR داشته باشند. دوربین X1D-50c هاسلبلاد دارای سرعت سینک 1/2000 ثانیه است و ازآنجاکه کفشک فلاش این دوربین با فلاش‌های اکسترنال نیکون  سازگاری کامل دارد یکی از مشخصات فوق‌العاده این دوربین برای عکاسان پرتره محسوب می‌شود.

همراه با این دوربین 3 مدل لنز در هنگام عرضه در دسترس خواهد بود که مشخصات آن‌ها به شرح زیر است: *90mm f/3.2، *45mm f/3.5، *30mm f/3.5. همچنین X1D-50c می‌تواند با یک آداپتورXH  از تمام لنزهای سری H پشتیبانی کند.دوربین‌های مدیوم‌فرمت

در اواخر سال 2016 فوجی فیلم نیز همانند سایر رقبا از دوربین قطع متوسط بدون آینه‌ی GFX 50S رونمایی کرد. این دوربین برخلاف سایر رقبا از بدنه‌ی ظریفی برخوردار نبود ، ولی در عوض از طراحی ماژولاری برخوردار بود که قابلیت جدا شدن منظره‌یاب الکترونیکی را داشت.

فوجی فیلم نیز همانند هاسلبلاد از مانت جدیدی برای این سری از دوربین خود رونمایی کرد که به نام G-mount  شناخته می‌شود و قرار است تا اوایل سال 2017 از شش لنز جدید با این مانت رونمایی کند.

[porto_blog post_layout=”medium” columns=”3″ post_in=”9290″ number=”1″]این دوربین همانند دیگر دوربین‌های مشابه از یک سنسورCMOS  با اندازه‌ی 44*33mm و تعداد پیکسل 51.4MP بهره می‌برد و نسبت تصاویر قابل پشتیبانی در این مدل 4:3 ، 1:1 ، 6:7 ، 6:17 ، 4:5 می‌باشد.

با معرفی این چهار مدل از شرکت‌های مطرح در صنعت عکاسی ، می‌توان نتیجه گرفت دوربین‌های مدیوم‌فرمت به سمتی پیش می‌روند که بتوانند علاوه بر عکاسان حرفه‌ای ، دیگر کاربران نیمه‌حرفه‌ای و حتی مبتدی را هم جذب کند.

البته باید به این موضوع نیز اشاره کرد که با توجه به عرضه و رشد سریع گوشی‌های هوشمند در زمینه عکاسی ، سطح انتظار کاربران عادی و نیمه‌حرفه‌ای از اندازه‌ی بدنه‌ی دوربین‌ها بالا رفته است و به دنبال بدنه‌های جمع‌وجور تری هستند  ، ولی کاربران حرفه‌ای که در استودیوهای عکس‌برداری و شاخه‌های حرفه‌ای‌تر عکاسی همانند عکاس‌های مراسم عروسی ، طبیعت و پرتره شاغل‌اند با توجه به کمتر شدن حجم این دوربین‌ها نسبت به نسل‌های پیشین خود و ارائه کیفیتی خارق‌العاده با داینامیک رنج بالاتر نسبت به دیگر قطع دوربین‌ها، به سمت این دوربین‌ها روی بیاورند و از آن استقبال به عمل بیاورند.

کوچک‌تر شدن دوربین‌های مدیوم‌فرمت به معنی ساده‌تر شده کاربری آن‌ها نیز هست و می‌تواند نویدبخش نسل جدیدی از دوربین‌های حرفه‌ای برای شاخه‌های عکاسی غیرحرفه‌ای باشد. فراموش نکنید اگرچه به دلیل گران‌قیمت بودن و استفاده کمتر، بسیاری از این کالا‌ها به صورت عمده وارد بازار ایران نمی‌شوند. اما اگر شما نیز علاقه‌مند به استفاده چنین محصولاتی هستید شرکت نورنگار می‌تواند تمامی کالای موردنظر شما را پس از استعلام قیمت، در ایران به شما تحویل دهد. بنابراین نیازی نیست نگران پشتیبانی کالا‌های جدید و استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌های روز باشید.

[porto_blog post_layout=”medium” columns=”3″ post_in=”13084″ number=”1″]

نویسنده : امیر یاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *