این قابلیت که خود کانن آن را تکنولوژی Dual Pixel CMOS AF نامیده است، در هنگام فیلمبرداری با دوربینهای DSLR یا استفاده از آنها در حالت LiveView، به دوربین کمک میکند تا بسیار سریعتر از دوربینهای فاقد این تکنولوژی، فوکوس خودکار انجام دهند. این مزیت یکی از مهمترین تفاوتهای EOS 800D نسبت به EOS 750D هم به شمار میرود.
کانن پیشتر هم در زمینه فوکوس خودکار در حالت فیلمبرداری بسیار قدرتمند عمل کرده بود و در مدلهای قبلی این سری دوربینها مانند EOS 750D از قابلیتی به نام Hybrid CMOS AF استفاده کرده بود که در آن نیز سرعت فوکوس را در حالت فیلمبرداری افزایش میداد. اما تکنولوژی Dual Pixel CMOS AF نوع پیشرفتهای از این تکنولوژی است که این شرکت تا پیش از این در دوربینهای رده بالایی مانند EOS 5D Mark IV از آن استفاده کرده است و فوکوس خودکار با آن بسیار سریع و دقیقاً شبیه به دوربینهای فیلمبرداری است.
سلولهای تشخیص فوکوس در حسگری با تکنولوژی Dual Pixel CMOS AF، تقریباً 80 درصد سطح حسگر اصلی دوربین را میپوشانند. این حسگرها هر لحظه میتوانند با مقایسه تصویر رسیده به حسگر از دو زاویه مختلف، فاصله و دور و نزدیک شدن سوژه را تشخیص داده و فوکوس را با دقت بسیار بالا و سریعترین زمان ممکن تشخیص دهند. از آنجا که حسگر در این دوربینها برای دو منظور متفاوت (هم برای تشخیص فوکوس و هم برای ثبت عکس) به کار میرود، شرکت کانن آن را Dual Pixel CMOS نامگذاری کرده است.
ویدئوی بالا، به معرفی جوانب فنی این تکنولوژی نمیپردازد و صرفاً نحوه عملکرد آن در شرایط مختلف و دقت و سرعت آن را در برابر تکنولوژی قدیمیتر Hybrid CMOS AF در دوربینهایی مانند EOS 760D نمایش میدهد. اگر نمیدانید تکنولوژی Dual Pixel CMOS AF چه تأثیری روی کیفیت فوکوس فیلمبرداری EOS 77D، EOS 800D و EOS-M6 دارد، حتماً این ویدئو 2 دقیقهای را ببینید.