آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

راهنمای خرید لنز ماکرو

راهنمای انتخاب
راهنمای خرید لنز ماکرو

این بدین معنی است که شما می‌توانید تمام عرض سنسور یک دوربین SLR یا بدون آینه APS-C را با سوژه‌ای به اندازه‌ی یک تمبر پستی پر کنید. صرف نظر از اینکه قصد دارید از یک گل، یک حشره یا هر جسم کوچک دیگری عکاسی کنید، لنزهای ماکرو این امکان را به شما می‌دهند که از میزان قابل توجهی بزرگنمایی استفاده کنید.

اما سوال اینجاست که کدام لنز را باید انتخاب کرد؟ فاصله کانونی بین 90 تا 105 میلیمتر معمولا به عنوان فاصله کانونی ایده‌آل برای عکاسی ماکرو (و به صورت خاص برای دوربین‌های فول فریم) شناخته می‌شود زیرا به شما این امکان را می‌دهد که به سوژه نزدیک شوید اما نه خیلی نزدیک.

زمان استفاده از فواصل کانونی کوتاه‌تر، ممکن است بخش جلویی لنز خیلی به سوژه نزدیک شود و روی آن سایه بیاندازد یا حتی در صورتی که سوژه شما جاندار باشد، آن را بترساند. با این وجود فواصل کانونی کوتاه‌تر تنها روشی هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید به یک پرسپکتیو وسیع برسید. در ادامه ما ترکیبی از لنزهایی با فاصله کانونی بلند و کوتاه برای شما آماده کرده‌ایم تا شما بتوانید به سادگی بهترین لنز برای عکاسی ماکرو را بسته به نیازهای خودتان انتخاب کنید.

ما تلاش کرده‌ایم تمامی مانت‌هایی که به صورت متداول از آن‌ها استفاده می‌شود را در این مقاله پوشش دهیم. برخی کمپانی‌های ثالث مثل تامرون و سیگما نیز لنزهای ماکرویی تولید می‌کنند که امکان نصب روی تعداد زیادی دوربین را دارند، به همین خاطر چند مورد از این لنزها را به همراه لنزهای اختصاصی برای کانن، نیکون، سونی، میکرو سه چهارم‌ها و پنتاکس را نیز در ادامه معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید:

کانن

1- تامرون SP 90mm f/2.8 Di VC USD Macro

بهترین لنزهای ماکرو

آخرین نسل از لنزهای 90 میلیمتر ماکرو فوق‌العاده‌ی تامرون نوار طلائی موجود در مرکز لنز را کنار گذاشته است و آن را با یک نوار نقره‌ای در انتهای لنز جایگزین کرده است تا باعث سردرگمی کاربر و اشتباه گرفتن این لنز با نسخه‌های قدیمی‌تر نشود.

عدسی‌های بهبود یافته این لنز شامل دو عدد عنصر XLD (eXtra Low Dispersion) و یک عدد عنصر LD به همراه ساختار Dual Nano و پوشش‌های مرسوم می‌باشد. برای بالا بردن کیفیت ساخت نیز تامرون از درزبندی‌های ضد آب و یک لایه پوشش تمیز نگه‌دارنده‌ی فلورین روی عنصر جلویی لنز استفاده کرده است.

همچنین یک لرزشگیر هیبریدی اپتیکال نیز روی این لنز نصب شده است که جابجایی‌های طولی و عرضی را به همراه لرزش‌ها جبران می‌کند تا باعث بهبود عملکرد در زمان عکاسی شود. البته این لرزشگیر هیچوقت جایگزین سه پایه نمی‌شود زیرا معمولا باید در نزدیک‌ترین فاصله فوکوس عکاسی کنید.

2- کانن EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

بهترین لنزهای ماکرو

در کنار کیفیت ساخت بالای لنزهای سری L، جدیدترین لنز ماکرو 100 میلیمتر کانن از یک لرزشگیر اپتیکال هیبریدی نیز استفاده می‌کند. این قابلیت تا قبل از این فقط محدود به لنزهای ماکروی 35 میلیمتری نسبتا کوچک کانن بود. از نکات قابل توجه این لنز می‌توان به اتوفوکوس التراسونیک حلقوی و سوئیچ سه مرحله‌ای محدود کننده‌ی اتوفوکوس اشاره کرد.

همچنین این لنز ضد نفوذ است و از عنصر اپتیکی UD بهره می‌برد. کیفیت تصویر در تمام محدوده دیافراگم خیلی خوب است و به شما کمک می‌کند کمی عمق میدان بیشتری در f/22 داشته باشید. اتوفوکوس این لنز سریع، دقیق و کم صدا است و حلقه‌ی تنظیم فوکوس دستی نیز نرم و دقیق است.

3- سیگما Macro 105mm f/2.8 EX DG OS HSM

این لنز ماکرو با وجود قیمت مناسبی که دارد از یک سیستم اتوفوکوس حلقه‌ای سریع، بی صدا و دقیق، محدودکننده‌ی سه مرحله‌ای و لرزشگیر اپتیکال با حالت‌های استاتیک و Panning پشتیبانی می‌کند.

عدسی‌های با کیفیت مورد استفاده در آن نیز شامل دو عنصر اپتیکال SLD خواهند بود و لنز به همراه یک کیف نرم، هود و حتی مبدل هود برای افزایش بهره‌وری روی دوربین‌های APS-C عرضه خواهد شد. شارپنس این لنز فوق‌العاده است و لرزشگیر آن نیز تا حدود 4 گام لرزش را در شرایط عمومی جبران می‌کند اما در فواصل کلوزآپ خیلی شدید کاربرد چندانی ندارد.

4- کانن EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM

این لنز که به صورت اختصاصی برای دوربین‌های APS-C DSLR کانن طراحی شده است یکی از بهترین لنزهای ماکرو است و از یک موتورپله ای STM (Stepping Motor) برای فوکوس خودکار استفاده می‌کند که خیلی کم صدا است و امکان فوکوس دستی Fly-by-wire را برای شما فراهم خواهد کرد. مثل لنز 100 میلیمتر کانن که در این لیست نیز حضور دارد، این لنز از یک سیستم لرزشگیر تصویر هیبریدی بهره می‌برد که جابجایی‌های عرضی و طولی را جبران می‌کند و امکان کاهش لرزش‌ها را هم دارد و به همین خاطر برای عکاسی کلوزآپ مناسب‌ است.

با فاصله کانونی نسبتا کوتاهی که این لنز دارد، در صورت استفاده از حداقل فاصله فوکوس برای داشتن بیشترین مقدار بزرگنمایی، عنصر جلویی آن در فاصله 3 سانتی‌متری جسمی که در حال عکاسی از آن هستید قرار خواهد گرفت. با این وجود LED داخلی این لنز به شما کمک می‌کند سایه‌ی ناشی از لنز را از بین ببرید.

البته این نور led خیلی روشن نیست و شما باید از تنظیماتی مثل سرعت شاتر 1/15 ثانیه و دیافراگم f/8 استفاده کنید تا یک تصویر با نور مناسب داشته باشید. کیفیت کلی تصویر خوب است اما اعوجاج بشکه‌ای بیشتر از سایر لنزهای ماکرو مشاهده خواهد شد.

نیکون

5- تامرون SP 90mm f/2.8 Di VC USD Macro

بهترین لنزهای ماکرو

این لنز تامرون همیشه عملکرد و کیفیت تصویر خیلی بهتری نسبت به لنز گران قیمت‌تر نیکون یعنی AF-S VR Micro 105mm f/2.8G IF-ED داشته است. لنز تامرون شارپ‌تر است و لرزشگیر هیبریدی موثرتری نیز در آن به کار رفته است.

این لرزشگیر جابجایی‌های محور X و Y و همچنین لرزش‌های زاویه‌ای معمول را از بین می‌برد و باعث خواهد شد که لنز مورد بحث در محدوده‌های نزدیک‌تر، عملکرد موثرتری داشته باشد. البته بهتر است برای استفاده از بزرگنمایی 1.0x از یک سه پایه استفاده کنید. طراحی ضد نفوذ این لنز از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.

اتوفوکوس حلقه‌ای این لنز خیلی سریع و بی صداست و طبق معمول امکان فوکوس دستی دائم را در اختیار شما قرار می‌دهد. به صورت کلی این محصول یکی از بهترین لنزهای ماکرو است که با قیمت بسیار مناسبی عرضه می‌شود. در صورتی هم که می‌خواهید از این لنز به همراه آداپتورهای FTZ روی دوربین‌های سری Z استفاده کنید باید منتظر یک ارتقاء نرم‌افزاری برای آن باشید.

برخلاف مدل کانن این لنز، شما می‌توانید این ارتقاء نرم‌افزاری را با استفاده از کنسول USB تامرون انجام دهید و نیازی نیست که لزوما لنز را به مراکز خدماتی تامرون تحویل دهید.

6- سیگما Macro 105mm f/2.8 EX DG OS HSM

این لنز سیگما از لحاظ فاصله کانونی دقیقا شبیه به لنز 105 میلیمتری ماکرو خود نیکون است و مثل همان لنز از یک سیستم اتوفوکوس التراسونیک سریع و بی‌صدا و یک سیستم لرزشگیر با توانایی کاهش لرزش تا 4 گام استفاده می‌کند. برخلاف لنز تامرون 90 میلیمتر که رقیب این محصول برشمرده می‌شود، لرزشگیر مورد استفاده یک لرزشگیر معمول است و از نوع هیبریدی نیست.با این وجود در زمان ثبت تصاویر عمومی این لرزشگیر خیلی موثر است و امکان انتخاب یکی از حالت‌های استاتیک و Panning را به شما می‌دهد.

مطمئنا این لنز سیگما به عنوان یک لنز تله فوتو کوتاه و سریع بهترین عملکرد را برای عکاسی پرتره و ورزشی دارد. با این وجود سیستم لرزشگیر برای عکاسی کلوزآپ و از فواصل خیلی نزدیک تاثیرگذاری کمتری دارد. یک محدودکننده‌ی فاصله اتوفوکوس امکان انتخاب یکی از فواصل کوتاه یا بلند را می‌دهد. کیفیت تصویر خیلی شارپ است و با وجود اینکه این محصول از سیستم ضدنفوذ استفاده نمی‌کند خیلی مستحکم و با کیفیت به نظر می‌رسد. این لنز که برای دوربین‌های DSLR نیکون مناسب است، با استفاده از آداپتور مانت FTZ می‌تواند روی دوربین‌های بدون آینه سری Z هم نصب شود.

7- نیکون AF-S 105mm f/2.8 G IF ED VR Micro

بهترین لنزهای ماکرو

این رده بالاترین لنز ماکرو FX نیکون است ولی برای عکاسی کلوزآپ روی دوربین‌های DX نیز کاربرد دارد. مثل لنز 85 میلیمتر DX موجود در این گروه، این لنز نیز یک سیستم اتوفوکوس حلقه‌ای التراسونیک با قابلیت فوکوس کاملا داخلی، لرزشگیر VR II با توانایی کاهش سه گام لرزش و پوشش نانو کریستال دارد.همچنین هر دو لنز حاوی 14 عنصر و یک عنصر ED در ساختار اپتیکال خودشان هستند.

به دلیل اینکه لنزهای فرمت FX یا فول فریم به حلقه تصویر بزرگتری برای پوشش تمام عرض سنسور نیاز دارند، قطر این لنز کمی بزرگتر است. فاصله‌ی موثر از جلوی لنز تا سوژه در زمان استفاده از حداقل فاصله‌ی فوکوس هر دو لنز نیز تقریبا مشابه است. این فاصله برای لنز 105 میلیمتر 15 سانتی‌متر و برای لنز 85 میلیمتر 14.5 سانتی‌متر است.

سیستم VR برای کاربردهای عکاسی عمومی کاملا موثر است اما برای عکاسی کلوزآپ عملکرد آن با لرزشگیرهای هیبریدی کانن و تامرون قابل مقایسه نیست. کیفیت کلی تصویر هم نسبتا خوب است و تصویر در تمام عرض فریم از شارپنس مناسبی برخوردار است.

8- نیکون AF-S DX 85mm f/3.5G VR Micro

نیکون یک لنز ماکرو 40 میلیمتری DX با قیمت ارزان‌تر هم دارد اما این لنز محصول خیلی بهتری برای عکاسی کلوزآپ است. حداقل فاصله فوکوس این لنز خیلی بهتر است و لوله‌ی داخلی آن در فواصل فوکوس کمتر هم باز نخواهد شد. نتیجه این امر این است که فاصله‌ی کار از جلوی لنز تا سوژه در مقدار بزرگنمایی 1.0x به جای 3.5 سانتی‌متر مقدار خیلی خوب 14.5 سانتی‌متر است.

از دیگر مزایای این لنز می‌توان به استفاده از لرزشگیر VR و عناصر ED اشاره کرد که هیچکدام از آن‌ها در لنز 40 میلیمتر وجود ندارد. در دیافراگم f/3.5 شارپنس تصویر خیلی خوب نیست اما در دیافراگم‌های متوسط تا بسته که در عکاسی ماکرو کاربرد دارند، خیلی بهتر است. در نهایت لنزهای تامرون 90 میلیمتر و سیگما 105 میلیمتر هنوز برای کاربرد با دوربین های Dx و FX برتری دارند.

لنزهای میکرو سه چهارم

9- المپیوس M.Zuiko Digital ED 60mm f/2.8 Macro

سیستم میکرو سه چهارم گزینه خیلی خوبی برای عکاسی تله فوتو و ماکرو است. ضریب کراپ 2x باعث می‌شود که بتوانید با دو برابر بزرگنمایی موثر بیشتر، از یک لنز که خیلی خوش ساخت و سبک است استفاده کنید. سیستم‌های اتوفوکوس پله ای Stepping Motor به خاطر عملکرد تقریبا بی صدایی که دارند شناخته شده‌اند ولی به ندرت یک مقیاس مشخص برای فاصله فوکوس ارائه می‎‌کنند.به همین خاطر نشانگر هوشمند فاصله فوکوس/بزرگنمایی این لنز یکی از مزایای آن است. به دلیل فاصله کانونی کوتاه‌تر این لنز، حداقل فاصله فوکوس آن 20 سانتی‌متر است. این در حالی است که این مقدار برای اکثر لنزهای ماکرو 30 سانتی‌متر در نظر گرفته شده است.

با این وجود در حداکثر بزرگنمایی، فاصله‌ی موثر برای استفاده از لنز، از جلوی لنز تا سوژه مقدار مناسب 10 سانتی‌متر است.. کیفیت تصویر و ارگونومی این لنز از هر جهت خیلی خوب است و به همین خاطر این محصول، یکی از بهترین لنزهای ماکرو با فرمت MFT است و علاوه بر اینکه برای دوربین‌های بدون آینه المپیوس مناسب است، می‌توانید از آن روی دوربین‌های سری G پاناسونیک نیز استفاده کنید.

10- پاناسونیک 30 میلیمتر f2.8 Macro LUMIX G ASPH MEGA OIS

بهترین لنزهای ماکرو

شارپنس بالا، وزن کم، راحتی استفاده، لرزشگیر موثر و اتوفوکوس سریع. لنز پاناسونیک 30 میلیمتر f2.8 Macro LUMIX G ASPH MEGA OIS که فاصله کانونی موثر 60 میلیمتر را برای شما فراهم می‌کند تمامی این قابلیت‌ها را در یک بدنه‌ی کوچک و جمع و جور ارائه می‌کند و مطمئنا یک گزینه‌ی خوب برای کاربران دوربین‌های میکرو سه چهارم است که به دنبال یک لنز ماکروی خوب برای استفاده‌ی روزمره هستند.

عدم استفاده از واشرهای آب‌بندی کمی نا امیدکننده است ولی با اطمینان بالا می‌توان گفت که تنها نقطه ضعف این لنز همین مورد است. ما استفاده از این لنز را به تمامی کاربران دوربین‌های میکرو سه چهارم که به دنبال ثبت عکس‌های کلوزآپ فوق‌العاده‌ای هستند توصیه می‌کنیم.

11- سونی FE 90mm f/2.8 Macro G OSS

مثل تمامی لنزهای سری G و G Master سونی این لنز نیز از لحاظ کیفیت هیچ ضعفی ندارد. این لنز کاملا با دوربین‌های فول فریم و APS-C که از مانت E استفاده می‌کنند سازگار است و قابلیت‌های رده بالای بسیار زیادی مثل سیستم اتوفوکوس Dual DDSSM برای عملکرد سریع، دقیق و تقریبا بی صدا و همچنین لرزشگیر اپتیکال  SteadyShot استفاده می‌کند.

ساختار اپتیکال این لنز شامل عناصر غیرکروی، ED و Super ED است که داخل یک بدنه‌ی فلزی ضد نفوذ و با کیفیت قرار گرفته است. برای ارگونومی و کنترل بهتر لنز نیز از یک حلقه فوکوس خیلی نرم و دقیق با قابلیت کنترل الکترونیک fly-by-wire استفاده شده است. همچنین یک محدود کننده‌ی سه مرحله‌ای برای فاصله فوکوس و یک کلید Focus Hold نیز روی بدنه‌ی این لنز قرار گرفته است. کیفیت تصویر نیز خیلی خوب است اما باید در نظر داشته باشید که این لنز، قیمت بسیار بالایی هم دارد.

آموزش عکاسی اقساطی

سخن نهایی

در این مقاله بهترین لنزهای ماکرو برای سیستم‌های مختلف دوربین را برای شما معرفی کردیم. در صورتی که سوالی در این مورد دارید، از طریق بخش نظرات همین مطلب با ما در ارتباط باشید. کارشناسان نورنگار در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ خواهند داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط