دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

راهنمای خرید کیت نورپردازی آتلیه‌ای

راهنمای انتخاب
راهنمای خرید کیت نورپردازی آتلیه‌ای

در گذشته عکاس‌ها فقط محدود به استفاده از تعداد کمی از تجهیزات عکاسی بودند. اما پیشرفت‌های تکنولوژی امکان استفاده از کیت‌های آماده‌ای را فراهم کرده است که شامل انواع مختلفی از این تجهیزات هستند. یک کیت نورپردازی آتلیه ای حرفه‌ای یکی از عناصر ضروری برای افزایش کیفیت عکس‌های شما است. بسته به نیازهایی که دارید، می‌توانید نور را توسط دو عدد منبع نور و یا توسط تعداد خیلی بیشتری کنترل کنید. برای این منظور تعداد کیت‌های مختلفی هم طراحی و ساخته شده‌اند.

کیت نورپردازی آتلیه ای چیست؟

محصولات زیادی به منظور کنترل نور در عکاسی طراحی شده‌اند که شامل فلاش‌های کوچک، مونولایت، لامپ تنگستن و… می‌باشند. اما قبل از اینکه تصمیم بگیرید به چه وسایلی نیاز دارید باید با سه دسته کلی نور یعنی نور گرم، نور سرد و فلاش آشنا شوید.

نورهای گرم با دمای به شدت زیادی فعالیت می‌کنند. این نورها با عنوان نور تنگستن هم شناخته می‌شوند و حداقل به 500 تا 800 وات انرژی نیاز دارند. این لامپ‌ها یک منبع نور ثابت هستند و برای نورپردازی ویدیو و عکاسی از اشیا کوچک مناسبند. با این وجود بهترین انتخاب برای عکاس‌ها نیستند و باید هر نوع مواد قابل اشتعال را از آن‌ها دور کنید تا امکان وقوع آتش‌سوزی را کاهش دهید.

کیت نورپردازی آتلیه ای

نورهای سرد یک جایگزین خیلی خوب برای نورهای گرم هستند. این لامپ‌های فلورسنت نور طبیعی‌تری ایجاد می‌کنند و به همین دلیل گزینه ایده‌آل‌تری برای عکاسی می‌باشند. نورهای سرد قابل تنظیم‌تر هستند و در طول مدتی که از آن‌ها استفاده می‌کنید هم خیلی داغ نمی‌شوند. برای اینکه بتوانید از این لامپ‌ها استفاده کنید، به ایزو خیلی بالا و سرعت شاتر خیلی کم نیاز خواهید داشت.

[relatedpost post =”117538″]

فلاش‌ها نسبت به دو مورد قبلی انتخاب خیلی بهتری برای عکاس‌ها هستند. این نور به دو دسته رودوربینی و استودیویی تقسیم می‌شود. فلاش رو دوربینی یک نوع فلاش قابل حمل است که از طریق هات‌شو به دوربین وصل می‌شوند اما فالش‌های استودیویی به شکل‌های مختلفی عرضه می‌شوند و تجهیزات مختلفی برای متمرکز کردن یا پخش کردن نور دارند.

قابلیت‌های یک کیت نورپردازی آتلیه‌ای

عکاس‌ها امروزه می‌توانند از انواع مختلفی از تجهیزات نورپردازی استفاده کنند. یک کیت حداقل شامل دو قطعه اصلی یعنی منبع نور و شکل‌دهنده نور است. در ادامه مشخصاتی که باید هنگام خرید کیت نورپردازی آتلیه‌ای در نظر داشته باشید را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

نوع منبع نور

نوع منبع نور یکی از مهم‌ترین مواردی است که در زمان خرید تجهیزات نورپردازی باید در نظر داشته باشید. به صورت کلی منابع نور در سه دسته‌بندی نور ثابت، اسپیدلایت و مونولایت (Strobe Monolight) قرار می‌گیرند. که در ادامه هرکدام از آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

کیت نورپردازی آتلیه

نور ثابت

نور ثابت بیشتر برای عکاسی از محصول، اشیاء بی جان یا فیلمبرداری کاربرد دارد. یکی از مزایای بزرگ این نوع نور این است که قبل از شروع عکاسی می‌‎توانید نحوه نمایش نور را در عکس‌های خودتان بررسی کنید و راحت‌تر نحوه نورپردازی را تنظیم کنید. این منبع نور برای عکاس‌های مبتدی بهتر است زیرا راحت‌تر می‌توانید نوع نور را تغییر دهید و در مقایسه با دیگر کیت های نورپردازی آتلیه ای کم هزینه‌تر هستند.

[relatedpost post =”111244″]

نورهای ثابت از سه نوع منبع نور مختلف یعنی فلورسنت، تنگستن و LED استفاده می‌کنند. هر سه منبع نور خیلی خوبی ایجاد می‌کنند و اینکه کدام یک را انتخاب کنید، کاملا به شما بستگی دارد اما صرف نظر از اینکه چه نوع نوری را انتخاب می‌کنید، همیشه وایت بالانس دوربین را روی خودکار قرار دهید و یا آن را طبق نوع لامپ انتخاب کنید تا رنگ‌ها را به صورت کاملا دقیق ثبت کنید.

اسپیدلایت

اسپیدلایت یک نوع فلاش اکسترنال است که می‌توانید در کنار آن از چتر و سافت باکس نیز برای پخش کردن نور استفاده کنید. این نوع منبع نور نسبت به فلاش‌های معمولی سریع‌تر است و می‌توانید برای کارهای مختلفی از آن استفاده کنید. از اسپیدلایت برای عکاسی از محصول یا عکاسی عروسی و رویدادهای ورزشی استفاده می‌شود. این نوع منبع نور به شدت سبک و قابل حمل است و در صورتی که خیلی جابجا می‌شوید، یک جایگزین خیلی خوب برای فلاش‌های معمولی هستند.

مونولایت

مونولایت یک منبع نور خودکفا است که شامل منبع تغذیه، رفلکتور و پایه می‌باشند. بزرگترین مزیت مونولایت هم، همین موضوع است؛ شما برای استفاده از این نوع نور به هیچ منبع تغذیه جداگانه‌ای نیاز ندارید زیرا منبع تغذیه داخل هد لامپ تعبیه شده است. قدرت این منبع نور هم بیش از 150 وات است و می‌توان گفت که برای نورپردازی سوژه شما از قدرت کافی برخوردار است.

شکل دهنده‌های مورد نیاز

پس از انتخاب نوع منبع نور، باید تجهیزاتی که نیاز دارید را هم انتخاب کنید. این تجهیزات برای متمرکز کردن یا پخش کردن نور کاربرد دارند و بسته به نیاز شما می‌توانید هرکدام از آن‌ها را انتخاب کنید:

چتر

چتر نورپردازی

چتر یکی از ساده‌ترین و کاربردی‌ترین شکل‌دهنده‌های نور است و به همین دلیل استفاده‌های زیادی از آن می‌شود. چتر در دو نوع بازتابی و Shoot-Trough عرضه می‌شود. در زمان استفاده از نوع بازتابی داخل چتر رو به سوژه قرار می‌گیرد و نور پس از بازتاب به سوژه می‌رسد اما زمانی که قصد استفاده از مدل Shoot-Trough را داشته باشید، باید بیرون آن را رو به سوژه قرار دهید تا نور پس از عبور از پارچه شفاف چتر، به سوژه برسد. هر دو نوع بسته به نیازهای شما مزایای خودشان را دارند.

سافت باکس

سافت باکس

سافت باکس برای نرم کردن نور، افزایش سایز یک منبع نور کوچک و پخش کردن نور مورد استفاده قرار می‌گیرند. می‌توان گفت که عملکرد سافت باکس هم تقریبا شبیه به چتر است و فقط چند تفاوت کوچک با هم دارند. سافت باکس شکل و جهت نور را خیلی بهتر از چتر کنترل می‌کند و از نشت نور نیز جلوگیری می‌کند. از آن‌جایی که سافت باکس‌ها معمولا مستطیلی هستند هم خیلی بهتر می‌توانند نور طبیعی که از پنجره می‌آید را شبیه‌سازی کنند.

[relatedpost post =”105915″]

آموزش عکاسی مقدماتی

قدرت مورد نیاز

پس از انتخاب منبع نور و شکل‌دهنده‌های موردنیاز، باید روی قدرت مورد نیاز خودتان تمرکز کنید. هرچقدر قدرت منبع نور شما بیشتر باشد، نوری که به دست می‌آورید هم بیشتر خواهد بود. در زمان استفاده از شکل‌دهنده‌های مختلف، قدرت 500 تا 750 وات برای هر سیستم نورپردازی مناسب است.

دمای نور

دمای نور با عبارت وایت بالانس اندازه‌گیری می‌شود. نور طبیعی با دمای 5500 کلوین بهترین نور برای عکاسی است به همین منظور بهتر است قبل از خرید کیت نورپردازی آتلیه ای مطمئن شوید که دمای رنگ آن شبیه به نور طبیعی است.

آموزش عکاسی اقساطی

شدت نور

برخی از کیت های نورپردازی آتلیه ای امکان تغییر شدت نور را به شما می‌دهند. با اضافه کردن دیفیوزر به منبع نور خودتان می‌توانید قدرت آن را تغییر دهید. برخی از منابع نور هم یک سوئیچ اختصاصی برای تغییر شدت نور را دارند و می‌توانید با استفاده از آن شدت نور را کم یا زیاد کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط