سوال این است که چطور باید از ایجاد عکس های غیر واضح جلوگیری کرد؟ با رعایت پنج تکنیکی که در ادامه به شما میگوئیم شما میتوانید عکسهای کاملا واضحی بگیرید.
1- استفاده از سه پایه
اینکه به یک عکاس توصیه کنید از سه پایه استفاده کند کمی مثل توصیههای پدرانهای مانند «تا دیر وقت بیرون نمان» است. استفاده از سه پایه شما را کند میکند و مجبور خواهید شد وزن اضافهای را حمل کنید. در یک کلام استفاده از سه پایه به اندازهی در دست گرفتن دوربین راحت نیست. اما احتمالا بهترین کاری است که برای دوری از عکس های غیر واضح میتوانید انجام دهید.
[relatedpost post=”107920″]
این کار علاوه بر اینکه از لرزش دوربین جلوگیری میکند، بلکه به شما این اجازه را میدهد ترکیب بندی و فوکوس دقیقتری داشته باشید و زمان کافی برای انجام تنظیمات مربوط به وضوح را داشته باشید. حتی با استفاده از سرعت شاترهای بالا نیز داشتن یک سه پایه تاثیر چشمگیری در وضوح تصاویر شما خواهد داشت. به یاد داشته باشید که در صورتی که لنز شما از تثبیت کننده داخلی استفاده کند، هنگام استفاده از سه پایه بهتر است آن را خاموش کنید. در غیر این صورت باعث ایجاد لرزش در دوربین شما میشود.
2- فوکوس دستی و زمان استفاده آن
در شرایط نوری سخت مانند مواقعی که نور کم است، نور از پشت میتابد و یا نور به سرعت تغییر میکند، فوکوس خودکار دوربین به راحتی به اشتباه میافتد. من در این مواقع سعی میکنم مشکلات فوکوس را با نورپردازی مناسب حل کنم اما اغلب اوقات دوربین را روی حالت فوکوس دستی قرار میدهم تا از ایجاد عکس های غیر واضح جلوگیری کنم. برخی مواقع یک لنز اتوفوکوس که مدام در حال جستجو است به اندازه کافی بد هست اما اینکه همان لنز نتوانتد تصاویر کاملا واضح بگیرد، کاملا غیرقابل قبول است؛ در این مواقع من از فوکوس خودکار استفاده میکنم و از نشانگرهای فوکوس استفاده میکنم تا مطمئن شوم عکس های غیر واضح نداشته باشم. مواقعی که از سه پایه استفاده میکنم و سوژه هم ثابت است، من از بزرگنمایی صفحه نمایش استفاده میکنم تا مطمئن شوم وضوح عکس همان چیزی است که من به دنبالش هستم.
[relatedpost post=”107516″]
3- سرعت سریع شاتر
برای چندین سال من فکر میکردم تا زمانی که از دوربین با سرعت 60 فریم بر ثانیه یا سریعتر استفاده میکنم، عکسهایی که میگیرم کاملا واضح هستند؛ متاسفانه این دیدگاه به چند دلیل خیلی هم درست نیست. اولین دلیل اینکه مردم حرکت میکنند. بنابراین اگر سوژه شما یک انسان باشد قسمتهای متحرک زیادی در هر عکس وجود دارند که مطمئنا باعث ایجاد تاری حرکت میشود. به همین خاطر در مواقعی که از یک لنز وایدتر از نرمال استفاده میکنم، سعی میکنم از سرعت شاتر 1/250 ثانیه استفاده کنم. این سرعت شاتر علاوه بر اینکه حرکات نرمال سوژه را متوقف میکند، لرزش دست من را هم از بین میبرد. با لنزهای تله فوتو بندتر نیز سعی کنید از یک سرعت شاتر برابر با فاصله کانونی لنز استفاده کنید. برای مثال 1/500 ثانیه برای فاصله کانونی 500 میلیمتر.
4- انتخاب دیافراگم مناسب
دیافراگم به دو روش روی وضوح تصویر تاثیرگذار است و از ایجاد عکس های غیر واضح جلوگیری میکند. همه درمورد عمق میدان و اینکه f-Number کوچکتر (دیافراگم بزرگتر) اجازه ورود نور بیشتری را میدهد و عمق میدان بستهتری ایجاد میکند اطلاع دارند. این عمق میدان میتواند خیلی بسته باشد و یا به گونهای باشد که تمام سوژه به صورت واضح دیده شود. این موضوع هنگامی که از فاصله نزدیک با یک لنز تله فوتو و یا ماکرو عکاسی میکنید، سختتر خواهد بود.
میزان دیافراگمی که باعث واضح بودن تمام سوژه شود بیشتر به ابعاد سوژه، لنزی که عکاس از آن استفاده میکند و موقعیت او بستگی دارد. با این وجود در مواقعی که یک سوژه با عمق جلو تا عقب دارید، سعی کنید دیافراگم را کاهش دهید تا عمق میدان بیشتری داشته باشید و بتوانید بخش بیشتری از سوژه را در فوکوس داشته باشید. در کنار مشکلات عمق میدان باید به برخی عکاسها یادآوری شود که دیافراگمهای خیلی باز به اندازه دیافراگمهای متوسط واضح نیستند و ممکن است باعث شود عکس هایی که میگیرند غیر واضح باشند. مواقعی که وضوح برای من خیلی مهم است، به هیچ عنوان با دیافراگم f/2 یا f/22 عکاسی نمیکنم و معمولا به صورت سه گام، سه گام دیافراگم خودم را میبندم. برای مثال من از دیافراگمهای f/5.6، f/8 و یا f/11 استفاده میکنم. این دیافراگمها معمولا از دیافراگمهای خیلی باز و یا خیلی بسته واضحتر هستند.
[relatedpost post=”106192″]
5- زمان مناسب حرکت دوربین
این تکنیک با تکنیک اول که میگفت باید دوربین را به صورت ثابت روی یک سه پایه بگذارید کاملا در تضاد است. موضوع این است که برخی اوقات عکسهایی که میگیرید ممکن است بدون سه پایه واضحتر باشند و به همین دلیل میتوانید دوربین را حرکت دهید. این موضوع مواقعی رخ میدهد که از یک سوژهی خیلی سریع عکاسی میکنید.
برای مثال میخواهید از یک دوچرخه سوار عکاسی کنید که به صورت افقی داخل کادر شما حرکت میکند. در این صورت اگر سرعت شاتر شما به اندازه کافی سریع نباشد شما شاهد تاری ناشی از حرکت در عکس خودتان خواهید بود. اما تکنیکی وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید افکتهای ویژه خیلی زیبایی داشته باشید و یا سوژههای متحرک را به صورت واضحتر به تصویر بکشید. این تکنیک، حرکت دادن دوربین به صورت همراستا با سوژه به گونهای میباشد که تصویر سوژه خیلی آرامتر روی پیکسلهای سنسور حرکت کند. هرچقدر سوژه نسبت به سنسور آرامتر حرکت کند تصویر آن واضحتر خواهد بود. این کار ممکن است پس زمینه را تار کند اما این تاری باعث انتقال حس حرکت به بیننده میشود. در هنگامی که سوژه مدنظر شما در حال حرکت است، حرکت آن در یک جهت قابل پیش بینی است، از قبل فوکوس کردن لنز(به صورت دستی) بر روی یک نقطه خاص و منتظر ماندن برای رسیدن سوژه به آن نقطه و پس از آن عکس بگیرید.
با توجه به مطالب بالا میتوان گفت، برای ثبت یک تصویر واضح و شارپ میتوان تنها با تمرین و ممارست زیاد به نتایج دلخواه خود درعکاسی برسید؛ شاید در ابتدا کار زمانبر و سختی به نظر آید اما تنها با رعایت برخی از اصول و قوانین عکاسی شما میتوانید در هربار عکاسی پیشرفت خود را به وضوح مشاهده کنید!
دیگر زمان آن رسیده که با عکس های تار خداحافظی کنید!
سلام وقتی که فیلم گرفتیم بعد از فیلم گرفتن چجوری رو حالت اسلو میشن ذخیرش کنیم یا چجوری میتو فیلم اسلو بگیریم
سلام وقت بخیر برای تصویربرداری اسلوموشن شما باید حالت 60 فریم را در تصویربرداری انتخاب نمایید و بعد از تصویربرداری با 30 فریم با استفاده از کامپیوتر و نرم افزارهای خاص بازبینی نمایید در این صورت حرکت آهسته خواهید داشت