آیا لوکیشن و نوع عکاسی در زمان انتخاب فریم های طبیعی در عکاسی اهمیت دارند؟
من یک عکاس پرتره و عروسی هستم و بنابراین تمامی تصاویر موجود در این مقاله، حاصل کار با مشتریهای مختلف است. با وجود اینکه ممکن است ما به دلیل زمان و دیگر محدودیتها، همیشه شانس این را نداشته باشیم که خلاقیت خودمان را داخل تصاویری که میگیریم شناور کنیم اما توانایی دیدن دنیای اطراف و گنجاندن عناصر محیطی داخل تصاویری که میگیریم مطمئنا نتیجه بخش خواهد بود. خبر خوب اینکه برای کادربندی سوژه با عناصر طبیعی نیازی نیست لزوما داخل یک لوکیشن فوقالعاده باشید. برخی اوقات فقط تنهی یک درخت و یا یک گوشهی کوچک از یک بوته تمام چیزی است که به آن نیاز دارید. در صورتی که مطمئن نیستید که چه عنصر و یا عناصری را باید داخل تصاویر خودتان قرار دهید همیشه میتوانید پس زمینه را تار کنید و یک کادر طبیعی که به سختی مشخص است را در لبههای بیرونی عکس قرار دهید. همین کار ساده میتواند باعث رمزآلود شدن تصویر شما شود و باعث شود مخاطب با عکس شما ارتباط برقرار کند.
وینیت با عناصر طبیعی
وینیت (با وینیت اپتیکال اشتباه گرفته نشود) تکنیکی است که با ضعیف کردن تاثیر عناصر محیطی، تلاش میکند توجه مخاطب را به سمت سوژه هدایت کند. در صورتی که این تکنیک به خوبی و به صورت نسبتا نامحسوس مورد استفاده قرار بگیرد، میتواند تکنیک فوقالعادهای برای شما باشد. عموما ما وینیت را به عنوان یک هاله تاریکتر یا روشنتر در لبههای کادر میبینیم که به تدریج و با نزدیک شدن به مرکز تصویر محوتر و نرمتر خواهد شد. در اینجا، ایده این است که سعی کنید با استفاده از عناصر محیطی صحنه، یک وینیت طبیعی ایجاد کنید. در تصاویر نمونه ای که در این مقاله استفاده شده است، من استفاده از شاخه های درخت، برگ ها و اشیاء دیگر را برای پوشاندن سوژههای خودم به منظور ایجاد اثر وینیت استفاده کردهام. هنگام انجام این کار، شما باید مطمئن شوید که شاخه های بزرگ و سایر عناصر منحرف کنندهی حواس در وسط قاب قرار نمی گیرند و سوژه شما در قسمت باز کادر طبیعی قرار دارد.
ایجاد گرادیانت با عناصر طبیعی
تابحال ممکن است شما افزودن گرادیانت مصنوعی توسط فتوشاپ یا لایتروم را برای تقویت ظاهری عکسهای خودتان امتحان کرده باشید. در دنیای واقعی هم میتوانید این تکنیک را با پوشاندن فقط یکی از لبههای تصویر با عناصر طبیعی نیز تکرار کنید. این عنصر طبیعی ممکن است یک شاخهی درخت و یا حتی یک دیوار خالی باشد. در این حالت شما سوژهی خود را با فضای منفی احاطه خواهید کرد که میتوانید یک روش کاملا موثر برای ترکیببندی تصاویر باشد.
به جای خالی گذاشتن فضای منفی هم میتوانید آن را با کمک عناصر محیطی ساده زیباتر کنید. گرادیانت تصویر هم لزوما نباید از عنصری که در فاصله دورتری قرار دارد آغاز شود. شما میتوانید به سادگی از یکی از عناصر پیش زمینه استفاده کنید تا باعث افزودن یک رنگ قوی و یا کمی زیبایی به تصویر خودتان شوید.
[relatedpost post=”117184″]
عکاسی از بین عناصر طبیعی برای ایجاد کادر
این متد توسط خیلی از عکاسها مورد استفاده قرار خواهد گرفت. به نظر من عکاسی از بین عناصر طبیعی باعث افزوده شدن کمی سورئالیسم به تصاویر شما خواهد شد. همچنین این کار من را به یاد داستان شنل قرمزی میاندازد زیرا من داستان او را از بین بوتههای سبز درختان جنگل دنبال میکردم و او را اینگونه به یاد میآورم. این کار به من این احساس را میداد که در کنار او داخل جنگل بودم و از طریق یک کادر بصری او را میدیدم.
تزئین تصاویر با کادرهایی این چنینی خیلی ساده است. در صورتی که شاخههای درخت با گشودگی کافی برای رد کردن لنز داخل آنها در اطراف سوژه وجود دارد، شانس خودتان را یکبار امتحان کنید. کمی این متد را امتحان کنید تا متوجه شوید که چه تاثیری روی تصاویر شما دارد. زمانی که کادربندی تصاویر را به این شکل انجام میدهید، لازم است فواصل کانونی، دیافراگمها، فاصله دوربین تا سوژه و کادربندیهای مختلف را امتحان کنید زیرا هر کدام از این موارد تصاویر مختلفی را در اختیار شما قرار میدهد.
[relatedpost post=”147830″]
تکنیک قاب در قاب
کادربندی تصاویر با تکنیک قاب در قاب نیز میتواند نتایج فوقالعاده زیبایی را برای شما به همراه داشته باشد. شما میتوانید با استفاده از چارچوب در، پنجره، طاقها، آینهها و انواع مختلف عناصری که سوژه میتواند داخل آن جای بگیرد این تکنیک را اجرا کنید. این دست ترکیببندیها فرصت فوقالعادهای است تا توجه مخاطب را به سوژههای خودتان جلب کنید زیرا باعث هدایت چشم در یک جهت خاص میشود. استفاده از چنین عناصر کادربندی باعث افزوده شدن احساس برنامهریزی مخفیانه به تصاویر شما خواهد شد و از همین روی جذابتر و درگیرکنندهتر خواهند شد.
مرتبه بعدی که برای عکاسی از منزل خارج شدید، تکنیکهای ذکر شده در مورد کادربندی سوژه با عناصر طبیعی را حداقل برای یکبار امتحان کنید و در بخش نظرات همین مطلب، نظر خودتان را دربارهی آنها با ما در میان بگذارید.